ostadošmo bez klikera
Page 1 of 1
ostadošmo bez klikera
PREMINUO KLIKER Otpjevao je 'Na morskome plavom žalu', ušao u legendu, a nakon toga izgubio razum... Umro je potpuno sam u psihijatrijskoj ustanovi
Saša Zurovac, koji se proslavio ulogom Vlade Klikera u filmu "Sjećaš li se Doli Bel" Emira Kusturice, preminuo je u subotu u 69. godini.
Zurovac je bio naturščik kojeg je Kusturica odabrao da odglumi nezaboravnu epizodnu ulogu Vlade Klikera, tinejdžera s blagim autizmom. Plavokosi Saša otpjevao je u filmu numeru "Na morskome plavom žalu", koja je odmah postala hit za sva vremena.
Nakon Saše Zurovca ovu pjesmu su pjevali mnogi poznati glazbenici, među kojima su Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Čorba, Jura Stublić, Kraljevi ulice, ali nitko nije stigao ni blizu originalne verzije.
Iako ga je uloga Klikera proslavila, Zurovac nije imao priliku dugo uživati u filmskoj slavi. Nakon "Doli Bel" Saša je imao manju ulogu u drugom Kusturičinom filmu "Otac na službenom putu" i nešto veću u "Životu radnika" Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao.
Boravio je u zavodima za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u Pazariću, Fojnici, Bakovićima, prije nego je 8. listopada preminuo u 69. godini. Saša Zurovac bit će sahranjen 12. listopada na Gradskom groblju Bare u Sarajevu u 15 sati, javlja Radio Sarajevo.
Saša Zurovac, koji se proslavio ulogom Vlade Klikera u filmu "Sjećaš li se Doli Bel" Emira Kusturice, preminuo je u subotu u 69. godini.
Zurovac je bio naturščik kojeg je Kusturica odabrao da odglumi nezaboravnu epizodnu ulogu Vlade Klikera, tinejdžera s blagim autizmom. Plavokosi Saša otpjevao je u filmu numeru "Na morskome plavom žalu", koja je odmah postala hit za sva vremena.
Nakon Saše Zurovca ovu pjesmu su pjevali mnogi poznati glazbenici, među kojima su Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Čorba, Jura Stublić, Kraljevi ulice, ali nitko nije stigao ni blizu originalne verzije.
Iako ga je uloga Klikera proslavila, Zurovac nije imao priliku dugo uživati u filmskoj slavi. Nakon "Doli Bel" Saša je imao manju ulogu u drugom Kusturičinom filmu "Otac na službenom putu" i nešto veću u "Životu radnika" Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao.
Boravio je u zavodima za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u Pazariću, Fojnici, Bakovićima, prije nego je 8. listopada preminuo u 69. godini. Saša Zurovac bit će sahranjen 12. listopada na Gradskom groblju Bare u Sarajevu u 15 sati, javlja Radio Sarajevo.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Re: ostadošmo bez klikera
dobra je ona scena kada pada prašina s tavana
2015-09-14
Viš, da me netko pitao, rekao bih da je pjevao Štimac. Dobar film.
pa bio je i stimac, ovaj je bio prvi glas:)Regoč wrote:Viš, da me netko pitao, rekao bih da je pjevao Štimac. Dobar film.
dijagram-
2015-08-09
Regoč-
2015-08-21
nemoj reci da je starost kriva:)Regoč wrote:Da, bio je, al se ja sjećam samo Štimca.
dijagram-
2015-08-09
Regoč-
2015-08-21
I ja neki dan pomijesah Porobdzije i Koze, a uz to i Taleta,magare moje malo:)Regoč wrote:Vjerojatnije to što sam davno gledao film.
dijagram-
2015-08-09
Vjerojatno šizofrenija, ona se ne može izliječiti.
crvenkasti-
2014-04-17
Je li Dolly bila Ljiljana Blagojević?dijagram wrote:I ja neki dan pomijesah Porobdzije i Koze, a uz to i Taleta,magare moje malo:)Regoč wrote:Vjerojatnije to što sam davno gledao film.
ono govno od režisera je naprvilo odličan film. ima ona scena s likom koji ima zavoj preko glave, a nakon što je opalio dolly skinio je zavoj jer mu zuji u ušima
Slavko Štimac je,po meni glumac kojem su dobro išle samo uloge dječaka,maloljetnih delikvenata i nedojebanih pubertetlija.
Kad je ostario nikakve uloge više mu nisu ležale.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kao i svaki dječak koji se bavio glumom do sada u povijesti kinematografije. u što više filmova bude zvijezda, veća šansa da će propst karijera kada odraste...jastreb wrote:Slavko Štimac je,po meni glumac kojem su dobro išle samo uloge dječaka,maloljetnih delikvenata i nedojebanih pubertetlija.
2015-09-14
Zato pare na knjižicu pa poslije lagano trošiti.mutava baštarda wrote:kao i svaki dječak koji se bavio glumom do sada u povijesti kinematografije. u što više filmova bude zvijezda, veća šansa da će propst karijera kada odraste...jastreb wrote:Slavko Štimac je,po meni glumac kojem su dobro išle samo uloge dječaka,maloljetnih delikvenata i nedojebanih pubertetlija.
Page 1 of 1