Kultura na Zapadu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Re: Kultura na Zapadu
Neka, nema kršćana a što da ta kulturna baština zjapi prazna...porušit i napravit džamiju, stariju i lijepšu...punu ljudi
2014-04-15
Umjetnički kriteriji nekoć i sad:
Vitraj katedrale u Chartresu, Francuska.
Pablo Picasso.
Vitraj katedrale u Chartresu, Francuska.
Pablo Picasso.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Što fali Picassu? Zar njegova Guernica nije snažan umjetnički krik koji dočarava sve strahote rata?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nema veze, važno da ima slobode i demokracije.....ima toliko da se izvozi u Siriju, Ukrajinu i dalje....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
jastreb wrote:Što fali Picassu? Zar njegova Guernica nije snažan umjetnički krik koji dočarava sve strahote rata?
da picasso je ok, melkior ima dobre moralne i civilizacijske pravce ali malo izgubi osjećaj za mjeru :)
2015-08-06
Izopačeni likovi izopačene kulture, izopačenog uma, nimalo talenta:jastreb wrote:Što fali Picassu? Zar njegova Guernica nije snažan umjetnički krik koji dočarava sve strahote rata?
Degradacija i dekonstrukcija u svojoj biti. Antihumanizam i obožavanje tehnike.
2015-08-09
Ružni, izobličeni likovi:epikur37 wrote:jastreb wrote:Što fali Picassu? Zar njegova Guernica nije snažan umjetnički krik koji dočarava sve strahote rata?
da picasso je ok, melkior ima dobre moralne i civilizacijske pravce ali malo izgubi osjećaj za mjeru :)
Nives Kavurić Kurtović.
2015-08-09
melkior wrote:Izopačeni likovi izopačene kulture, izopačenog uma, nimalo talenta:jastreb wrote:Što fali Picassu? Zar njegova Guernica nije snažan umjetnički krik koji dočarava sve strahote rata?
Ja najiskrenije mislim da su ovakva i slicna dela uglavnom dela poremecenih ljudi a oni koji kazu da je ovo umetnost ili se zajebavaju (i smiju iza ledja ovima sto se tome dive i kupuju) ili glume da vide nesto u necemu sto normalan covek sa iole smisla za estetiku i zdravu pamet uopste ne moze da vidi a time se kao oni dobijaju na vrednosti jer eto razumeju nesto sto drugi kao ne razumeju..
ima tu i onih s lovom koji sve to plate jer im ovi iz prve grupe to upakuju kao ulaznicu za express intelektualni upgrade a ostatak raje misli opet ako je neko ko ima para to kupio mora da je to vredno jer eto svi sto imaju love su i pametni..i tako u krug..lazni umetnici, lazni intelektualci, lazni obozavatelji, jedino lova je prava i steta nacinjena na racun pravih vrednosti i umetnosti/umetnika
Guest- Guest
deda ilerminatus wrote:nije sva moderna umjetnost smeće
daleko od toga, ali je vrlo prisutno u modernoj umetnosti...
ako je nesto toliko vredno a istovremeno mi treba tumac i njegovih 5 sati da mi samo docara sta je umetnik hteo da kaze sa svojim delom onda u ku...
ne kazem da sve treba da bude na nivou "Decak sa suzom na obrazu" i sl slika koje se prodavale na kirbajevima kod nas nekada i vasarima ali bas preteruju pomalo
Guest- Guest
deda ilerminatus wrote:nije sva moderna umjetnost smeće
2015-08-09
Dobro tu definitivno ima hrpa boleščine i smeća....
2015-08-06
Ako ćemo otvoreno, posljednji pravi poremećeni umjetnici bili su Edgar Alan Poe, Janko Polić Kamov i Baudelaire. Ostali su samo poremećeni.dzmrdz wrote:melkior wrote:Izopačeni likovi izopačene kulture, izopačenog uma, nimalo talenta:jastreb wrote:Što fali Picassu? Zar njegova Guernica nije snažan umjetnički krik koji dočarava sve strahote rata?
Ja najiskrenije mislim da su ovakva i slicna dela uglavnom dela poremecenih ljudi a oni koji kazu da je ovo umetnost ili se zajebavaju (i smiju iza ledja ovima sto se tome dive i kupuju) ili glume da vide nesto u necemu sto normalan covek sa iole smisla za estetiku i zdravu pamet uopste ne moze da vidi a time se kao oni dobijaju na vrednosti jer eto razumeju nesto sto drugi kao ne razumeju..
ima tu i onih s lovom koji sve to plate jer im ovi iz prve grupe to upakuju kao ulaznicu za express intelektualni upgrade a ostatak raje misli opet ako je neko ko ima para to kupio mora da je to vredno jer eto svi sto imaju love su i pametni..i tako u krug..lazni umetnici, lazni intelektualci, lazni obozavatelji, jedino lova je prava i steta nacinjena na racun pravih vrednosti i umetnosti/umetnika
2015-08-09
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Što ti je kultura!
» 'Kultura silovanja'
» Kultura u Zagrebu
» Morrissey: sa multikulturom nestaje kultura
» Što ti je kultura!
» 'Kultura silovanja'
» Kultura u Zagrebu
» Morrissey: sa multikulturom nestaje kultura
Page 1 of 2