Libijski general Haftar poslao predstavnika u Moskvu - zatražio oružje i direktno uključenje Rusije u borbu protiv ISIL-a u Libiji
Page 1 of 1
Libijski general Haftar poslao predstavnika u Moskvu - zatražio oružje i direktno uključenje Rusije u borbu protiv ISIL-a u Libiji
Utjecajni libijski general Khalifa Haftar, koji predvodi vojsku lojalnu vlastima u Tobruku, zatražio je od Rusije da prekinu embargo na dostavu oružja Libiji te da počnu opskrbljivati njegovu vojsku s oružjem za borbu protiv ISIL-a. Informaciju je potvrdio ruski diplomatski izvor.
Haftar je svoj zahtjev poslao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i ruskom ministru obrane Sergeju Šojguu putem specijalnog predstavnika Abdela Basseta Badrija. Badri je tijekom jučerašnjeg dana posjetio Moskvu te se tamo sastao s Mihailom Bogdanovom, zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova.
"Sastanak se zaista dogodio. Badri je došao u Moskvu i sastao se s Bogdanovom. Razgovarali su o pitanju podizanja embarga na dostavu oružja. Libijci traže da im pošaljemo ručno oružje, ali i drugu opremu, uključujući i zrakoplove. Nadalje, zatražili su od Moskve da pokrene anti-islamističku vojnu operaciju u Libiji, slično onoj koja je pokrenuta u Siriji", rekao je diplomatski izvor u razgovoru za ruske medije.
http://www.advance.hr/vijesti/libijski-general-haftar-poslao-predstavnika-u-moskvu-zatrazio-oruzje-i-direktno-ukljucenje-rusije-u-borbu-protiv-isil-a-u-libiji/
Haftar je svoj zahtjev poslao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i ruskom ministru obrane Sergeju Šojguu putem specijalnog predstavnika Abdela Basseta Badrija. Badri je tijekom jučerašnjeg dana posjetio Moskvu te se tamo sastao s Mihailom Bogdanovom, zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova.
"Sastanak se zaista dogodio. Badri je došao u Moskvu i sastao se s Bogdanovom. Razgovarali su o pitanju podizanja embarga na dostavu oružja. Libijci traže da im pošaljemo ručno oružje, ali i drugu opremu, uključujući i zrakoplove. Nadalje, zatražili su od Moskve da pokrene anti-islamističku vojnu operaciju u Libiji, slično onoj koja je pokrenuta u Siriji", rekao je diplomatski izvor u razgovoru za ruske medije.
http://www.advance.hr/vijesti/libijski-general-haftar-poslao-predstavnika-u-moskvu-zatrazio-oruzje-i-direktno-ukljucenje-rusije-u-borbu-protiv-isil-a-u-libiji/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Libijski general Haftar poslao predstavnika u Moskvu - zatražio oružje i direktno uključenje Rusije u borbu protiv ISIL-a u Libiji
Ode LIbija pod putinowe skute a ti moja EU čekaj , razmišljaj .....prošla baba s kolačima
2014-04-11
Re: Libijski general Haftar poslao predstavnika u Moskvu - zatražio oružje i direktno uključenje Rusije u borbu protiv ISIL-a u Libiji
Tamo je kompliciranije nego u Siriji, SA i Katar su na suprotnim stranama. Propala država, a otegotno za mir u bliskoj budućnosti im je i što imaju naftu...RayMabus wrote:Ode LIbija pod putinowe skute a ti moja EU čekaj , razmišljaj .....prošla baba s kolačima
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Putin je šah majistor za geo politiku ....owi dođe kod njega u Moskwu oružje owo ono ....zapad oče interwenirat u SIriji a owi im iza leđa otwara nowi front Rusija ws Zapad.
2014-04-11
Haftar crwena boja - iza njega je El Sisi tj Egipat
Ima fizičku wezu s Alžirom koji je ruska gubernija znači i da im očedu prekinit wezu preko mora Putin ima mogučnost slanja oružja preko Alžira.
2014-04-11
Zato se neće dati uvući u taj glib...RayMabus wrote:Putin je šah majistor za geo politiku ....
2015-09-14
Naravno al ono .....Franćuzi su ti koji drukaju za napad na Assada a ovi im ovako odgovara na to....vi napadnite Assada a ja ću vama preotet Libiju,mutava baštarda wrote:Zato se neće dati uvući u taj glib...RayMabus wrote:Putin je šah majistor za geo politiku ....
2014-04-11
Čekajte malo... Pa kaj u Libiji, zahvaljujući Amerima i zapadu, nije uvedena demokracija i sloboda????
Uprawo to , nawlači Franuze dole a kako oni nisu Amerika tj imaju ograničene resurse tako ih odwlači od interwenčije u Siriji ... barem na Assada i taj dio.mutava baštarda wrote:Zato se neće dati uvući u taj glib...RayMabus wrote:Putin je šah majistor za geo politiku ....
2014-04-11
Owo je mapa a Amerikanči pokušawaju sjedit na dwije stoliče surađiwajuči i s jednima i drugima.
Naoružawajuči lagano Haftara sa strane isti oswaja i na kraju če imat 2/3 LIbije i owi iz Misrate i Tripolija če se okrenit protw Amerike.
To je to.
2014-04-11
Genijalno nema šta ...ulaganje nula kuna još i zaradi na prodaji oružja ispod stola a Amerikanči žele tamo sjedit na dwije stoliče i kad Haftar još oswoji oni če kao nešto u stilu pa nemoj toliko neka bude fifty fifty a je moj kuraz imam ja Ruse koji me snadbjewaju i ono owi iz Tripolija i Misrate na kraju če optužit Ameriku da je na strani Haftara i okrenit se protiw Amerike i zapada.
2014-04-11
RayMabus wrote:Genijalno nema šta ...ulaganje nula kuna još i zaradi na prodaji oružja ispod stola a Amerikanči žele tamo sjedit na dwije stoliče i kad Haftar još oswoji oni če kao nešto u stilu pa nemoj toliko neka bude fifty fifty a je moj kuraz imam ja Ruse koji me snadbjewaju i ono owi iz Tripolija i Misrate na kraju če optužit Ameriku da je na strani Haftara i okrenit se protiw Amerike i zapada.
Weć sada možemo reči Houston you hawe the problem.
2014-04-11
U biti još bolje da se rokaju. Manje nafte na tržištu...RayMabus wrote:RayMabus wrote:Genijalno nema šta ...ulaganje nula kuna još i zaradi na prodaji oružja ispod stola a Amerikanči žele tamo sjedit na dwije stoliče i kad Haftar još oswoji oni če kao nešto u stilu pa nemoj toliko neka bude fifty fifty a je moj kuraz imam ja Ruse koji me snadbjewaju i ono owi iz Tripolija i Misrate na kraju če optužit Ameriku da je na strani Haftara i okrenit se protiw Amerike i zapada.
Weć sada možemo reči Houston you hawe the problem.
2015-09-14
Nek se rokaju a EU će dobit neku wrstu barbarske držawe koja kao nije ISIL al je protiwnik zapada i nalazit če se u Tripoliju i Misrati owima ispod nosa i brojat če oko tri miljona Libijača.
To prisiljawa EU posebno Italiju i Frančusku da dio wojske pošalju tamo dakle SIrija je sad teža za oswajanje.
EU mora ojačat Tunis i pomoči Haftaru jer nakon owoga nema sjedenja na dwije stoliče.
To prisiljawa EU posebno Italiju i Frančusku da dio wojske pošalju tamo dakle SIrija je sad teža za oswajanje.
EU mora ojačat Tunis i pomoči Haftaru jer nakon owoga nema sjedenja na dwije stoliče.
2014-04-11
U swakom slučaju GENIJALNO.
Weć sad možemo owo uzet za 100% ......nakon toga napadi Arapa po Europi če se pojačat jer ima dosta Libijača iz zapadne LIbije po Europi .....moraju im također uzet i naftna polja u zapadnoj Libiji da se te mreže ne finačiraju odawde.
Weć sad možemo owo uzet za 100% ......nakon toga napadi Arapa po Europi če se pojačat jer ima dosta Libijača iz zapadne LIbije po Europi .....moraju im također uzet i naftna polja u zapadnoj Libiji da se te mreže ne finačiraju odawde.
2014-04-11
jadne ruse će razvučit po svijetu gore nego amere
Guest- Guest
Pročitaj s razumijewanjem paš widit da u owom planu nema niti jednog ruskog wojnika u Libiji osim owih šwerčera oružjem.dva brata wrote:jadne ruse će razvučit po svijetu gore nego amere
Uostalom Libija je na Mediteranu a owa situačija radi kaos NATOu tamo a Rusa nema nigdje nego samo nowe barbarske držawe sa središtem u Tripoliju i Misrati.
2014-04-11
Similar topics
» SAD u borbu protiv ISIL-a sa avionima iz Vijetnamskog rata
» Al-Kaida poziva na borbu protiv Rusije
» HRVATSKA ŠALJE U SIRIJU SVOJE NAJJAČE ORUŽJE: Sutra u borbu protiv ISIS-a kreće 30 kontrolora ZET-a
» Stoltenberg: NATO spreman za borbu protiv Rusije, nitko ih nije molio da nam pomažu!
» NATO da zaštiti ISIL priprema rat protiv Rusije
» Al-Kaida poziva na borbu protiv Rusije
» HRVATSKA ŠALJE U SIRIJU SVOJE NAJJAČE ORUŽJE: Sutra u borbu protiv ISIS-a kreće 30 kontrolora ZET-a
» Stoltenberg: NATO spreman za borbu protiv Rusije, nitko ih nije molio da nam pomažu!
» NATO da zaštiti ISIL priprema rat protiv Rusije
Page 1 of 1