Dodik: U Sarajevu je razgovarano da Arapi budu konstitutivni narod
Page 1 of 1
Dodik: U Sarajevu je razgovarano da Arapi budu konstitutivni narod
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Federaciji BiH ima 44.000 Arapa i da je na jednom skupu u Sarajevu nedavno razgovarano o tome da dobiju status četvrtog konstitutivnog naroda u BiH, kao Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
Dodik je naveo da, prema podacima iz FBiH, 44.000 ljudi iz arapskog svijeta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta.
"Njihovi predstavnici su prije nekoliko sedmica u Sarajevu, vjerovatno u saradnji sa lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, držali jedan panel na kojem se razgovaralo o tome da Arapi dobiju karakter konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sistem odlučivanja", rekao je sinoć Dodik za beogradsku Televiziju "Happy".
On je naglasio da izbjeglice iz Libije i Sirije nisu dio te priče, nego dolaze "neki drugi koji imaju nešto para", te dodao da Arapi kupuju svuda gdje postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500.
Kao primjer Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-u-sarajevu-je-razgovarano-da-arapi-budu-konstitutivni-narod/160927007
Dodik je naveo da, prema podacima iz FBiH, 44.000 ljudi iz arapskog svijeta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta.
"Njihovi predstavnici su prije nekoliko sedmica u Sarajevu, vjerovatno u saradnji sa lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, držali jedan panel na kojem se razgovaralo o tome da Arapi dobiju karakter konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sistem odlučivanja", rekao je sinoć Dodik za beogradsku Televiziju "Happy".
On je naglasio da izbjeglice iz Libije i Sirije nisu dio te priče, nego dolaze "neki drugi koji imaju nešto para", te dodao da Arapi kupuju svuda gdje postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500.
Kao primjer Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-u-sarajevu-je-razgovarano-da-arapi-budu-konstitutivni-narod/160927007
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Dodik: U Sarajevu je razgovarano da Arapi budu konstitutivni narod
Ovo je točno. O ovome sam nedavno pisao. Plan je u BIH naseliti oko 500.000 Arapa i drugih Azijata.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Da al sad ide nowi referendum :
Dodik priprema novi referendum ; O ulasku u NATO
Dodik je moj najweči ustaša 21 wijeka ....ko da mene sluša.
Dodik priprema novi referendum ; O ulasku u NATO
Dodik je moj najweči ustaša 21 wijeka ....ko da mene sluša.
2014-04-11
kako ono vi velite....trpaj
2014-04-19
Lijepo če Srbi u BiH na nowi referendum NE NATO i odheb Turska i Amerika a onda EUFOR a Njemačka i Franćuska swe antislamski raspoloženije i eto kao to može.
Ko da je mene pitao.
MIslim da će Hr i owaj referendum prespawati.
Ko da je mene pitao.
MIslim da će Hr i owaj referendum prespawati.
2014-04-11
sve je moguce,
ako se IS nazlije,
moze da zahteva od amera
da se srpska ponisti.
ako se IS nazlije,
moze da zahteva od amera
da se srpska ponisti.
Guest- Guest
da je politka srba i hrvata drugacija
ko zna, mozda bi na z.balkanu bilo
drugacije. sigurno !
ko zna, mozda bi na z.balkanu bilo
drugacije. sigurno !
Guest- Guest
Ne znamo sad što nam je gore, imati u mekom trbuhu Hrvatske Republiku Srpsku ili Islamsku državu punu Arapa.
Gore je imati Arape, ali jebiga sad...
Gore je imati Arape, ali jebiga sad...
crvenkasti-
2014-04-17
Pa u swakom slućaju ako owi budu imali referendum protiw NATOa tj Turske i Amerike to je dobro čim je Turska dobila nogu od tamo a Amerika uwijek može preko eu snaga indirektno dijelowat u BiH.
2014-04-11
No generalno ne treba se zawarawati ....owaj gubitak ili trgowinu Turskoj treba nadomjestit ....nečim ....npr wojska Kosowa i Kosowo u NATO.
Šta se Hr tiče može .....dogoworeno.
Šta se Hr tiče može .....dogoworeno.
2014-04-11
Pa ovih 44 k to napravi za 3-4 godine. Prirast im je mašala. Nitko ne dela, nego se sam razmnožavaju.jastreb wrote:Ovo je točno. O ovome sam nedavno pisao. Plan je u BIH naseliti oko 500.000 Arapa i drugih Azijata.
Guest- Guest
Sto vrijedi, kad nestane resursa kolju se za komad kruha. Sva im je filozofija postojanja klanje drugih ili subrace.Eva wrote:Pa ovih 44 k to napravi za 3-4 godine. Prirast im je mašala. Nitko ne dela, nego se sam razmnožavaju.jastreb wrote:Ovo je točno. O ovome sam nedavno pisao. Plan je u BIH naseliti oko 500.000 Arapa i drugih Azijata.
omni-
2014-04-12
Similar topics
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» Arapi masovno kupuju imovinu u Sarajevu, ali lažiraju prijave
» Arapi u Sarajevu i okolini bez dozvola grade najmanje pet naselja
» Dodik za ruski Sputnjik: Neminovno je da RS i Srbija budu jedno
» Dodik i zvanično pozvao narod na referendum
» Arapi masovno kupuju imovinu u Sarajevu, ali lažiraju prijave
» Arapi u Sarajevu i okolini bez dozvola grade najmanje pet naselja
» Dodik za ruski Sputnjik: Neminovno je da RS i Srbija budu jedno
» Dodik i zvanično pozvao narod na referendum