Seks bez prava
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Seks bez prava
Ako je suditi po tome kako se u našoj zemlji tretira prostitucija, Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji. Kruto i zastarjelo zakonodavstvo, kažnjavanje uglavnom žena koje pružaju seksualne usluge, a amnestiranje klijenata i svodnika, zanemarivanje osnovnih ljudskih prava, stigmatizacija i diskriminacija... samo su dio konteksta današnjeg hrvatskog društva u kojem ne postoji čak ni minimalne društvene rasprave o tom posve marginaliziranom društvenom problemu prodavanja vlastitog tijela za novac.
U prijedlogu MUP-a piše da 'prostitucija predstavlja društveno neprihvatljiv oblik ponašanja kako u smislu pružanja, tako i u smislu korištenja seksualnih usluga'. Istodobno, u našem Ustavu ne piše da smo mi moralna država, ne postoje pravila kako bi se mi trebali ponašati, oblačiti i slično. Takvo određenje MUP-a je prilično diskriminatoran i ponižavajući
Čitav i to dobar tekst pročitajte OVDJE
U prijedlogu MUP-a piše da 'prostitucija predstavlja društveno neprihvatljiv oblik ponašanja kako u smislu pružanja, tako i u smislu korištenja seksualnih usluga'. Istodobno, u našem Ustavu ne piše da smo mi moralna država, ne postoje pravila kako bi se mi trebali ponašati, oblačiti i slično. Takvo određenje MUP-a je prilično diskriminatoran i ponižavajući
Re: Seks bez prava
ja kazem da je prihvatljivo ponasanje..dvije odrasle osobe same odluce da li ce za lovu ili drugu vrijednost se pojebati..sto drzavu boli kurac za to??provocator wrote:Ako je suditi po tome kako se u našoj zemlji tretira prostitucija, Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji. Kruto i zastarjelo zakonodavstvo, kažnjavanje uglavnom žena koje pružaju seksualne usluge, a amnestiranje klijenata i svodnika, zanemarivanje osnovnih ljudskih prava, stigmatizacija i diskriminacija... samo su dio konteksta današnjeg hrvatskog društva u kojem ne postoji čak ni minimalne društvene rasprave o tom posve marginaliziranom društvenom problemu prodavanja vlastitog tijela za novac.
Jedini logicni odgovor je -nemogucnost lupanja pedeveja...e pa ..e-pte se birokrate...
Guest- Guest
,
Jasno, no problem je da tu dolazi cesto do zlouporabe, trgovine ljudima i slicno. Uvest red, legalizirat, zdravstveno uredit i osigurat, a bagru adekvatnim mjerama po labrnji bez pardona, da boli..bogomdani wrote:ja kazem da je prihvatljivo ponasanje..dvije odrasle osobe same odluce da li ce za lovu ili drugu vrijednost se pojebati..sto drzavu boli kurac za to??provocator wrote:Ako je suditi po tome kako se u našoj zemlji tretira prostitucija, Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji. Kruto i zastarjelo zakonodavstvo, kažnjavanje uglavnom žena koje pružaju seksualne usluge, a amnestiranje klijenata i svodnika, zanemarivanje osnovnih ljudskih prava, stigmatizacija i diskriminacija... samo su dio konteksta današnjeg hrvatskog društva u kojem ne postoji čak ni minimalne društvene rasprave o tom posve marginaliziranom društvenom problemu prodavanja vlastitog tijela za novac.
Jedini logicni odgovor je -nemogucnost lupanja pedeveja...e pa ..e-pte se birokrate...
omni-
2014-04-12
Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji.
točno:(
2014-04-16
Ima li to veze sa današnjom viješću iz novina,po kojoj se vanbračnim zajednicama oduzima pravo na prisvajanje djece?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
u pravu si..dovoljno mi je bilo da pogledam film HUMAN TRAFFIC..preporucujem ga..glumi Mira Sorvino..uglavnom organizirano trgovanje curicama od 12-13 godina iz Ukrajine,koje ukrajinska mafija plasira na americkom trzistu...omni wrote:,Jasno, no problem je da tu dolazi cesto do zlouporabe, trgovine ljudima i slicno. Uvest red, legalizirat, zdravstveno uredit i osigurat, a bagru adekvatnim mjerama po labrnji bez pardona, da boli..bogomdani wrote:ja kazem da je prihvatljivo ponasanje..dvije odrasle osobe same odluce da li ce za lovu ili drugu vrijednost se pojebati..sto drzavu boli kurac za to??provocator wrote:Ako je suditi po tome kako se u našoj zemlji tretira prostitucija, Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji. Kruto i zastarjelo zakonodavstvo, kažnjavanje uglavnom žena koje pružaju seksualne usluge, a amnestiranje klijenata i svodnika, zanemarivanje osnovnih ljudskih prava, stigmatizacija i diskriminacija... samo su dio konteksta današnjeg hrvatskog društva u kojem ne postoji čak ni minimalne društvene rasprave o tom posve marginaliziranom društvenom problemu prodavanja vlastitog tijela za novac.
ostalo...uvesti legalnost i strogu kontrolu,slazem se..
Guest- Guest
jel i plaća ista ko u Konzumu?provocator wrote:Seksualni rad ne razlikuje se od radnica u Konzumu
Last edited by deda ilerminatus on 23/9/2016, 21:57; edited 1 time in total
Guest- Guest
CELU DECENIJU TRAŽILA JE DRŽAVNI POSAO U SRBIJI,
a onda je zbog OVE odluke napravila OGROMNE pare
a onda je zbog OVE odluke napravila OGROMNE pare
Eminino novo radno mesto mnogo je koštalo, i kupljeno je uz pomoć familije i kredita
Foto: Telegraf
Šumadinka Emina Vujović, ekonomski tehničar, nakon 10 godina traganja za poslom, rešila je da sebi kupi radno mesto, i to na kredit! Emina, varoško dete, kupila je posao poljoprivrednika! Sa poslovnim partnerom i najboljim prijateljem, svojim mužem, zasadila je plantažu borovnica i tako sebi obezbedila radno mesto. Svaki njen dan je borba, a ona kaže da planira da “grebe” do krajnjih granica izdržljivosti jer su oni rešili da uspeju.
Emina Vujović ima 32 godine i samo šest meseci radnog staža. Rođena je u varoši Knić, udala se u obližnjem selu Pajsijević za Slavišu. Imaju dva sina, osnovce Davora i Simona.
– Godinama sam tražila ušuškani državni posao. Jednog dana sam se probudila pitajući se – a šta ako i dobijem taj posao? Nisam u tome videla dugoročnu perspektivu. Sela sam za sto sa mužem i počeli smo da razmatramo šta dalje. On radi u državnom preduzeću, a šta ću ja, kako da doprinesem da nam bude bolje u narednoj deceniji, priča Emina.
Ona kaže da je ideja njenog muža bila – voćnjak. Ona je zatim istraživala šta će na tržištu imati dobru cenu u godinama koje slede, kolika su ulaganja. Posle mnogo sedanja za sto, plan je skovan.
– Najbliži su bili zbunjeni našom odlukom jer sam ja odrasla u stanu, a kada sam se udala na selu rekla sam odmah da mene poljoprivreda ne zanima. Sada se tome smejem. Slaviša i ja smo rešili da ovo ne bude kratkoročna investicija. Vodili smo se i mišlju da odaberemo nešto od čega bi i naša deca, kada odrastu, mogla da žive. Tako smo došli na ideju da podignemo zasad o kojem ću ja brinuti, s obzirom na to da je Slaviša zaposlen, objašnjava Emina. Izbor pao na borovnicu i pre dve godine Vujivići su uložili novac u ovaj zasad. Sada na parceli površine 55 ari imaju 1.200 sadnica ovog bobičastog voća. Emina kaže da se opredelila za borovnicu zbog njene visoke cene, ali i zbog predviđanja da će i u narednim godinama, kada njen zasad dostigne pun rod, borovnica biti na ceni.
Eminino novo radno mesto mnogo je koštalo. Kupljeno je uz pomoć familije i kredita, niza kredita. Koštalo je više od 20.000 evra.
– Najbliži su nas pitali zašto krećemo u posao kada nemamo dovoljno novca za ulaganje. Ali, ja nikada nisam imala dovoljno novca za ulaganje. Da sam čekala to dovoljno, nikada ne bih ni počela, a godine idu. Skupili smo petlju i krenuli. Najpre nam je pomogao Slavišin otac, pa još dve rođake. Onda je Slaviša uzeo kredit od svoje banke, pa ja poljoprivredni kredit. Sada sam uzela treći kredit, da platim ratu prvog. To su kalkulacije koje mnogi svakodnevno prave, ali moja je prednost jer ne radim sve ovo zbog kupovine nameštaja, odeće ili auta, koji će propasti. Ja kalkulišem zbog investicije koja će mi donositi zaradu. Očekujem da će se za tri godine uloženo isplatiti. Hoće, jer mi smo rešili da uspemo, a rada se ne bojimo, odlučna je ova mlada žena.
Ona objašnjava da je prinos ove godine bio oko 700 grama po biljci, a kada zasad uđe u petu godinu, trebali bi da beru i do pet kilograma po žbunu.
– Moj problem na početku bio je neiskustvo. Ja jedina u ovom kraju gajim borovnicu, nisam mala koga da pitam za savet. Zbog glinovitog zemljišta koje nije dobro propusno 200 sadnica mi se osušilo. Svaku svoju grešku skupo plaćam. Onda smo postavili sistem za navodnjavanje i protivgradne mreže. Vodu do naše parcele morali smo da sprovedemo od kuće, čak 1.700 metara udaljene, priča friška poljoprivrednica.
Emina danas kaže da njena porodica ima jasan cilj i da je u kući sve podređeno uspehu, ali i odricanju dok borovnice ne počnu da donose zaradu.
– Naši sinovi, Davor i Simon već pomažu na plantaži. Slaviša radi i na poslu i kod kuće, radimo nekada i danju i noću, ali i pored svega sam prezadovoljna svojim izborom, što sam svoj gazda i što stvaram nešto daleko veće nego što bih mogla da sam izabrala da budem nečiji radnik, zaključuje varoško dete, vlasnik plantaže u šumadijskom selu Pajsijević, Emina Vujović.
citajte ovo, a ne o kuravlama !
Guest- Guest
Što se tih stvari tiče u YUgoslaviji se do tih stvari koje danas nazivate konzervativnima,puno više držalo.aben wrote:Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma jok... mi smo sad punopravna članica EU... samo toga još nismo svjesni.aben wrote:Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji.
Hrvatska spojila najgore strane tzv. socijalizma i kapitalizma. Ali tko je to izjavio, ne znam a nije ni bitno... Bitno da je to istina.
Vjerovalo se i uvjeravalo nas kako je ulazak u EU šansa da se država bolje uredi... ali ovako nikakvi u EU sjedimo u zadnjoj klupi, ako ne i u garderobi, i to kao lak zalogaj stranom kapitalu, i njegovim domaćim potrčkalima. No dobro to je sad već širenje teme.
jo ne vidin ča je loše u kapitalizmu, osin ča ga je premalo.provocator wrote:Ma jok... mi smo sad punopravna članica EU... samo toga još nismo svjesni.aben wrote:Hrvatska je još duboko u – Jugoslaviji.
Hrvatska spojila najgore strane tzv. socijalizma i kapitalizma. Ali tko je to izjavio, ne znam a nije ni bitno... Bitno da je to istina.
2014-04-16
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Stiže Henry, robot za druženje i seks. Cijena? Prava sitnica: 92 tisuće kuna!
» Prava LGBT zajednica nisu ljudska prava, Afrika poručuje UN-u
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» '' Znanost KOJA JE PRAVA? MOŽETE LI VI PREPOZNATI KOJA SLIKA JE PRAVA? Umjetna inteligencija je stvorila lažnu stvarnost i imamo razloga za brigu''
» Šeks se rasplesao uz Despacito
» Prava LGBT zajednica nisu ljudska prava, Afrika poručuje UN-u
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» '' Znanost KOJA JE PRAVA? MOŽETE LI VI PREPOZNATI KOJA SLIKA JE PRAVA? Umjetna inteligencija je stvorila lažnu stvarnost i imamo razloga za brigu''
» Šeks se rasplesao uz Despacito
Page 1 of 2