Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
Preko koga će doletjeti ruski avioni u srbiju??? Ajde pizdon ne lupetaj, srbija je okružena NATOvim članicama a i vučić im liže čmar na svakom koraku tako da se ne nadaj ničemu sa ruske strane. Ovo je NATOvo dvorište i budi siguran da će tako ostati a naše emocije ko bi što bi ostavi tu postrani.pizzon wrote:nije potrebno,
dovoljno je da ruski avioni budu
prisutni na prostoru srpske i srbije
kao znak da cuvaju taj prostor od
agresije amera sa neba, i to je to.
pa ko voli nek izvoli, mi nista ne
trazimo, samo branimo.
i odbranicemo !
Guest- Guest
Tre i da oce preko Srbije uci u BiH i sletiti na aerodrom u BL mora tražit dozvolu od BIHANSE a to je centar u Mostaru .....pa ako im nedaju a ovi uđu ....iz Aviana se dižu F-16 ......I IMA DA SVE IDE U TRI PIČKE MATERINE.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Logistički je nemoguće da rusija nadgleda ovo zračno područje, ovo što pižon priča je sve na nivou želja i pozdrava no sa realošću nema baš neke veze. Recimo ovako, ako su epi i ekipa za to da se ne dozvoli amerima da uđu u rusko dvorište u ukrajini jasno je da će istom logikom doći do zaključka da nato neće dozvoliti po cijenu rata da im rusi uđu u njihovo dvorište.RayMabus wrote:Tre i da oce preko Srbije uci u BiH i sletiti na aerodrom u BL mora tražit dozvolu od BIHANSE a to je centar u Mostaru .....pa ako im nedaju a ovi uđu ....iz Aviana se dižu F-16 ......I IMA DA SVE IDE U TRI PIČKE MATERINE.
Guest- Guest
Bilo koja letjelica koja ulazi u BiH mora se prijavit. Kakvi Rusi ce samostalno ulazit u BiH ovo ono ....pa šta vi mislite da Rus može ono : eto mene ja došao i te price jel ?
Skinit ce ga i to posve legalno.
2014-04-11
Zato i je centar u Mostaru ....NATO avioni uvijek imaju zeleno svijetlo he he heRayMabus wrote:Bilo koja letjelica koja ulazi u BiH mora se prijavit. Kakvi Rusi ce samostalno ulazit u BiH ovo ono ....pa šta vi mislite da Rus može ono : eto mene ja došao i te price jel ?
2014-04-11
tre911 wrote:Logistički je nemoguće da rusija nadgleda ovo zračno područje, ovo što pižon priča je sve na nivou želja i pozdrava no sa realošću nema baš neke veze. Recimo ovako, ako su epi i ekipa za to da se ne dozvoli amerima da uđu u rusko dvorište u ukrajini jasno je da će istom logikom doći do zaključka da nato neće dozvoliti po cijenu rata da im rusi uđu u njihovo dvorište.RayMabus wrote:Tre i da oce preko Srbije uci u BiH i sletiti na aerodrom u BL mora tražit dozvolu od BIHANSE a to je centar u Mostaru .....pa ako im nedaju a ovi uđu ....iz Aviana se dižu F-16 ......I IMA DA SVE IDE U TRI PIČKE MATERINE.
Nato je u stvari Amerika a njihovo dvorište je meksiko, kuba i kanada...njnihovo dvorište nije ukrajina, BiH i Gruzija.....to su zemlje koje nisu članice ni jednog pakta.
prema tome osobno podržavam neutralnost BiH za sada dok se konačno ne podijeli a onda RS neka ide pod rusku kapu a bošnjakistan pod tursku
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Neigrati ovdje. Ovo je EUROCONTROL a kako BiH nema svoje lovacke avione onda ima netko drugi nadležan za to pa tko god ga skine ako mu BHANSA nije dala zeleno svijetlo da uđe u BiH napravio je to potpuno ilegalno.epikur37 wrote:tre911 wrote:Logistički je nemoguće da rusija nadgleda ovo zračno područje, ovo što pižon priča je sve na nivou želja i pozdrava no sa realošću nema baš neke veze. Recimo ovako, ako su epi i ekipa za to da se ne dozvoli amerima da uđu u rusko dvorište u ukrajini jasno je da će istom logikom doći do zaključka da nato neće dozvoliti po cijenu rata da im rusi uđu u njihovo dvorište.RayMabus wrote:Tre i da oce preko Srbije uci u BiH i sletiti na aerodrom u BL mora tražit dozvolu od BIHANSE a to je centar u Mostaru .....pa ako im nedaju a ovi uđu ....iz Aviana se dižu F-16 ......I IMA DA SVE IDE U TRI PIČKE MATERINE.
Nato je u stvari Amerika a njihovo dvorište je meksiko, kuba i kanada...njnihovo dvorište nije ukrajina, BiH i Gruzija.....to su zemlje koje nisu članice ni jednog pakta.
prema tome osobno podržavam neutralnost BiH za sada dok se konačno ne podijeli a onda RS neka ide pod rusku kapu a bošnjakistan pod tursku
Putin se može ako oce žalit i UNu ....đabe mu je .....međunarodni zakoni.
Last edited by RayMabus on Thu 22 Sep - 22:24; edited 1 time in total
2014-04-11
Sledeci put kad ga skine SA-6, ima da bude kuknjave i pretnje batinama...
Serbinho-3- Posts : 27688
2014-08-25
Tko ce ga skinit ?Serbinho-3 wrote:Sledeci put kad ga skine SA-6, ima da bude kuknjave i pretnje batinama...
Jedini za to ovlašten je OS BIH.
2014-04-11
Epi ako su skoro sve države evrope u NATO savezu onda je to američko dvorište ma što ti mislio o tome. šumska ne ide nigdje barem za sada a ako krene to će jo biti i kraj a po meni je to i ispravno.epikur37 wrote:tre911 wrote:Logistički je nemoguće da rusija nadgleda ovo zračno područje, ovo što pižon priča je sve na nivou želja i pozdrava no sa realošću nema baš neke veze. Recimo ovako, ako su epi i ekipa za to da se ne dozvoli amerima da uđu u rusko dvorište u ukrajini jasno je da će istom logikom doći do zaključka da nato neće dozvoliti po cijenu rata da im rusi uđu u njihovo dvorište.RayMabus wrote:Tre i da oce preko Srbije uci u BiH i sletiti na aerodrom u BL mora tražit dozvolu od BIHANSE a to je centar u Mostaru .....pa ako im nedaju a ovi uđu ....iz Aviana se dižu F-16 ......I IMA DA SVE IDE U TRI PIČKE MATERINE.
Guest- Guest
Mislim da ne a po meni je to ispravno.
:D
2015-08-06
Eto onda nam ostaje samo pratiti.epikur37 wrote:Mislim da ne a po meni je to ispravno.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Tko ce ga skinit ?Serbinho-3 wrote:Sledeci put kad ga skine SA-6, ima da bude kuknjave i pretnje batinama...
Jedini za to ovlašten je OS BIH.
Njih ocigledno niko ne benda 3%.
Treba im izdati zadnje upozorenje.
Nema tu sta da traze i kraj price a ako ga obore unutar prostora Bosne, nema kome da se zale.
Ispale rakete bez ukljucenog radara da ih F-16 ne detektuje i posle odredjenog broj sekundi, pale radar, rakete dobijaju signal i pilot u kokpitu, kasno da manevrise i ...........
Tako na National Geographic objasnjavali kako ih Bosanci Srpski navukli ko magarce.
Serbinho-3- Posts : 27688
2014-08-25
tre911 wrote:Eto onda nam ostaje samo pratiti.epikur37 wrote:Mislim da ne a po meni je to ispravno.
a nego kako....vidit ćemo kako će proći nedjelja i dan poslije
2015-08-06
Dodik kod Putina na konzultacije, a Zapad zvecka naoruzanjem.
Zasad referendum ide, kao zagrijavanje, u iscekivanju meca. Zasada imamo dva voljna proxy participanta, RS i Bosnjake, i dobro.
RH bi trebala se uzdrzati od ovakvih gesti, a niti dozvoliti da se njen zracni prostor koristi za iste (otkazati vjezbe u kriznom razdoblju). Doduse, to bi znacilo da bi Amerima pokazali bosanski grb, a nakon danasnjeg sastanka Dodik-Putin, cisto sumnjam da ce Majdan-Plenkovic tako nesto uciniti, to nije realno za sada.
Zasad referendum ide, kao zagrijavanje, u iscekivanju meca. Zasada imamo dva voljna proxy participanta, RS i Bosnjake, i dobro.
RH bi trebala se uzdrzati od ovakvih gesti, a niti dozvoliti da se njen zracni prostor koristi za iste (otkazati vjezbe u kriznom razdoblju). Doduse, to bi znacilo da bi Amerima pokazali bosanski grb, a nakon danasnjeg sastanka Dodik-Putin, cisto sumnjam da ce Majdan-Plenkovic tako nesto uciniti, to nije realno za sada.
Guest- Guest
Previše fantazirate ....vidite da i sama EU kaže da je bih sastavljena od dva entieta koji se nemogu odvojit ....dakle eto vam entiet jebo vas on.
Sve ostalo je NAŠE.
Sve ostalo je NAŠE.
2014-04-11
kolerik wrote:Dodik kod Putina na konzultacije, a Zapad zvecka naoruzanjem.
to bi znacilo da bi Amerima pokazali bosanski grb,
inače taj grb je stilizirani križ, srednjovjekovna ornamentika i kršćanski pečat svetog Ante....međutim može biti i srednjak :D
To bi bio najpametniji potez vlasti ali znajući kakve su pičke i izdajice niš od toga.....još će podržati islamiste u sarajevu...
2015-08-06
Mislim, ja polazim od pretpostavke da ce rata biti. Bilo bi lijepo da nisam u pravu, ali bolje da se razmislja u tom smjeru nego da se gura glava u pijesak.
Isto kao i kod situacije da postanemo veliki smjestajni centar za migrante, okruzeni zicom sa sjevera.
U takvim situacijama je najbolje pripremati se za apsolutno najgore.
Isto kao i kod situacije da postanemo veliki smjestajni centar za migrante, okruzeni zicom sa sjevera.
Guest- Guest
Ti opet fantaziraš. Ni Grčka neobara turske awione ako malo na graniči uđu u zračni prostor owe druge. Neče Hr obarat srpski mig jer je ušao dwa metra u hr zračni prostor i obratno.Serbinho-3 wrote:
Nema tu sta da traze i kraj price a ako ga obore unutar prostora Bosne, nema kome da se zale.
Ispale rakete bez ukljucenog radara da ih F-16 ne detektuje i posle odredjenog broj sekundi, pale radar, rakete dobijaju signal i pilot u kokpitu, kasno da manevrise i ...........
Tako na National Geographic objasnjavali kako ih Bosanci Srpski navukli ko magarce.
I nema to bosanski Srbi owo ono ....nemaju oni te owlasti nego os bih.
2014-04-11
kolerik wrote:Mislim, ja polazim od pretpostavke da ce rata biti. Bilo bi lijepo da nisam u pravu, ali bolje da se razmislja u tom smjeru nego da se gura glava u pijesak.
U tom smislu, Hrvatska treba zaštiti svoje državne granice i etnički prostor Hrvata u BiH. Ništa manje i više od toga.
Ne se zalijetati.
2015-08-06
epikur37 wrote:kolerik wrote:Dodik kod Putina na konzultacije, a Zapad zvecka naoruzanjem.
to bi znacilo da bi Amerima pokazali bosanski grb,
inače taj grb je stilizirani križ, srednjovjekovna ornamentika i kršćanski pečat svetog Ante....međutim može biti i srednjak :D
To bi bio najpametniji potez vlasti ali znajući kakve su pičke i izdajice niš od toga.....još će podržati islamiste u sarajevu...
Picke, izdajice i instalirani i ucjenjeni od Amera i jesu. Nas, po svemu sudeci, buduci, premijer se vec istaknuo u ruskom dvoristu :)
Narod je najlakse podjariti protiv RS, a ako bi se Srbija uplela, uz ''zabrinutost'' NATO i EU, onda bi to bio san snova. Borili bi se za ne znam sto, Hrvatsku do Drine, ili minimalno Srbe do Drine, sto bi mozda i dobili.
Ali bi u konacnici dobili i zelenu transverzalu i cvrsti mostobran za migrante i trajnu i brzu promjenu i unistenje onih ostataka krscanskog identiteta europskih drustava sto su preostala. Na to Turska i Amerika racunaju, nisam siguran da li Europa ima uopce vise ikakve analiticke sposobnosti, postala je objektom.
Guest- Guest
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Lazanski zna:Znam da ce Hrvatska napasti Republiku Srpsku i u cije ime
» Informer odlucio i objavio:Gotovo je,bice rata.Hrvati i Albanci,tj.Hrvatska i Albanija ce napast Srbiju tj.Republiku Srpsku.Nema da sumnjate u ovo vazda se spremit.
» SAD osudile Republiku Srpsku
» Komšić napada republiku srpsku
» Došle pare za republiku Srpsku
» Informer odlucio i objavio:Gotovo je,bice rata.Hrvati i Albanci,tj.Hrvatska i Albanija ce napast Srbiju tj.Republiku Srpsku.Nema da sumnjate u ovo vazda se spremit.
» SAD osudile Republiku Srpsku
» Komšić napada republiku srpsku
» Došle pare za republiku Srpsku
Page 2 of 5