Suđenje visokog rizika:Počinje proces protiv 'Kapetana Dragana'
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Suđenje visokog rizika:Počinje proces protiv 'Kapetana Dragana'
http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/sudenje-visokog-rizika-pocinje-proces-protiv-kapetana-dragana-oko-suda-u-splitu-postavili-tri-zone-osiguranja-angazirane-i-ekipe-s-dugim-cijevima/4709636/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Suđenje visokog rizika:Počinje proces protiv 'Kapetana Dragana'
....e tog lika za jajca....koliko su samo njegovi pocinili zlocina narocito na banovini...u operaciji 'žaoka',glini..dolje oko knina,benkovca
2015-09-08
aj dobro sto ce biti svabe tamo.....njima nema mulje...
2015-09-08
https://www.youtube.com/watch?v=UTXepiCEja4
zapaljene kuce hrvata i hrvatskih sela u hrvatskom pounju...u operaciji 'žaoka'
zapaljene kuce hrvata i hrvatskih sela u hrvatskom pounju...u operaciji 'žaoka'
2015-09-08
https://www.youtube.com/watch?v=kgnl1x7jQz0
'kapetan' dragan nakon akcije žaoka javno govori o politickim ciljevima srbije a to ej stvaranje 'velike srbije'
'kapetan' dragan nakon akcije žaoka javno govori o politickim ciljevima srbije a to ej stvaranje 'velike srbije'
2015-09-08
srpska operacija 'žaoka' na području hrvatskog pounja...koja ej počela 26.7.1991..i to je prva veca ofanzivna operacija srpskog i jna agresora na podrucju hrvatske...prvi otvoreni napad na sedam hrvatskih sela u pounju...stradanja su bila ogromna...vise od stotinu pobijenih hrvata...sva hrvatska sela u pounju između dvora i hrv.kostajnice su spaljena i unistena,opljackana a civilno stanovnistvo i branitelji mucki masakrirani i ubijeni..a dio je odveden u zarobljenistvo u dvoru..sve te napšade organizirao je,rukovodio i sam u njima sudjelovao kapetna dragan a nositelji akcije je bila njegova paravojna postrojba 'kninđe' koji su se istakli u zlocinima nad hrvatima tog kraja
https://www.youtube.com/watch?v=3pHJ0_6RD5g
https://www.youtube.com/watch?v=3pHJ0_6RD5g
2015-09-08
..inace taj napa cetnika,jna i srpskih paravojnih formacija na hrvatsko pounje smatra se da je to među prva tri najbrutalnija srpska napada u domovinskom ratu...doslovce je ostala spaljena zemlja iza njih...civili i branitelji su ubijani na najbrutalnije nacine...cak je i jedan vojnik jna to opisao..'nesto stravicno..krv je tekla u potocima...takvo brutalno postupanje tesko je opisati..'..na pitanje hrvatskih novinara tko je to cinio....vojnik je doslovce promucao..'pa...supovci tj tzv.marticevci..'
2015-09-08
....takvu agresibnost i brutalnost srpskih paravojnih snaga opisao je tada zapovjednik postaje mup-a u kozibrodu..'do pocetka akcije 'zaoka' cetnici su nas napadali sa manje ili vise inteziteta citavih mjesec dana prije pocetka akcije...i svaki put su im napadi propadali...imali su i dosta gubitaka...sto je vjerojatno i pojacala ionako vec iskaljenu agresivnost i prijetnje..njima su hrvatska sela u pounju bila veliki trn u oku...jednostavno ta sela su se usjekla u njihovu zamisljenu tzv.'sao krajinu' i morala su biti likvidirana...tu nije smjelo biti milosti jer osvajanjem hrvatskih sela oni dobivaju na kompaktosti njihovoh teritorija na banovini a istovremeno oslobađa se pritisak i na srpsku teritoriju sa one strane une u bosni i hercegovini..oni su u operaciji 'zaoka' doslovno upotrijebili 70% snaga tzv.'specijalnih postrojbi' koje je tada imala tzv.'sao krajina'...tu je martic poslao gotovo oko 300 marticevaca sto sa podrucja banovine,knina,korduna...u napadu su sudjelovala i jos pet odreda tzv.TO s podrucja gline,dvora i hrv.kostajnice cak je doveden i jedan odred njihovih dragovoljaca,cetnika s podrucja bosne tj bosanskog novog i prijedora..uracunamo li i njihove snage sa druge starne une u bosni gdje su bili raspoređeni duzinom granice do dvora do kostajnice...uz snage jna...napad na hravtska sela u pounju govorom brojki sudjelovalo ej oko 2000 pripadnika tih snaga...aktivno u napadima brojka se kretala između 1000 i 1200...nasuprot njima na podrucju hrvatskih sela pounja,hrvatske kostajnice suprostavilo im se svega oko 100 do 150 pripadnika mup-a,aktivnih i pricuvnih snaga,jedna satnija 2 gbr i oko 50-tak naoruzanih dragovoljaca civila..o naoruzanju da i ne govorimo kolika je bila premoc kod cetnickih snaga...mogu va reci samo ovo da smo mi tad raspolagali samo sa jednim rpg-om sa pet protuoklopnih mina i jednom zoljom..te jednim minobacacom 82 milimetra sa sedam mina...te dvadesetak tromblonskih mina..od pjesackog naoruzanja bilo je kalasnjikova i pusaka m-48 ali dosta i lovackog oruzja..i onda zamislite sa cim smo se mi oduprli takvom napadu cetnika..koji su imali minobacace,snajpere,pat-ove,oklopjena vozila...a jos i je podrsku pruzalo desetak tenkova jna....'
2015-09-08
....na jednom sastanku kapetana dragana,mile martica i predstavnika sds-a u glini polovicom 7 mjeseca 1991....mile martic je doslovce bjesnio kako kazu ocevici...govorio je da kako se ne mogu rijesiti ta ustaska sela kod une a oko njih imamo tisuce ljudi pod oruzjem...da sto su oni..kukavice ili sto...kad im tamo grupica bojovnika zadaje takve probleme...i da ce on morati zbog toga slati svoje ljude iz knina i sta ce misliti oni iz jna da uz sve to oruzje s kojim raspolazemo ne mozemo se obracunati sa sakom mupovaca...i da mu ej neugodno zvati generala uzelca iz banja luckog korpusa da im salje pomoc...
2015-09-08
...ima jedna zgoda koja opisuje tadasnje rasulo,nedisciplinu i strah među cetnicima a koju opisuje jedan zapovjednik čete TO odreda pod nazivom šegestin...'dobili smo zapovjed da u ranu zoru krenemo prema kozibrodu i budemo potpora jedinici kapetana dragana...zvao sam ljude telefonom da dođu na mjesto okupljanja...od pedeset ljudi dosla su mi samo osmorica...pitam gdje su ostali..neki mi odgovaraju...da su jedni otisli u disko drugi da imaju obaveze u poljoprivredi a treci jednostavno nisu htjeli doci jer zasto drugi ne sudjeluju u napadu nego samo njihov TO...za pola jedan sat treba da krenemo a ima samo osam ljudi na raspolaganju..morao sam nesto brzo organizirati pa sam krenuo sa jos dvojicom po kucama i nakon jednog sata prikupio sam svega dvadesetak ljudi u prosjeko pedesetak godina..sta ja mogu da uradim sa njima a treba krenuti u napad i biti potpora...u tom trenutku mislio sam kad dođemo da ce me oni(kninđe) streljati ionako su ludi sami od sebe..'
2015-09-08
zasto je visokog rizika ??
Guest- Guest
dobro, viskog rizika, jer ti tako zalis !?
što, da necemo da ga kidnapujemo
iz sudnice ):)
što, da necemo da ga kidnapujemo
iz sudnice ):)
Guest- Guest
poslacemo Pupovca da vam ga otme ):)
Guest- Guest
kako vi to volite,
Plenki, sam ce ga vratiti Srbiji.
obustaviti sudjenje,
po Tudjmanovom Zakonu.
sto se mene licno tice, svako mora da ogovara
za zlocine nad civilima i zarobljenicima.
ali, pod uslovom, da te ne vazi samo za srbe.
obustaviti sudjenje,
po Tudjmanovom Zakonu.
Guest- Guest
..jer 'kapetan' dragan mnogo toga zna...narocito o sudjelovanju srbije u agresiji i o danasnjim visokim 'zvanicnicima' u srbiji..i njihovim 'ulogama'...eto zato...pizzon wrote:zasto je visokog rizika ??
2015-09-08
tuđmanov zakon nije obuhvatio 'kepa'...pizzon wrote:kako vi to volite,
obustaviti sudjenje,
po Tudjmanovom Zakonu.
2015-09-08
kapetan dragan se nije izjasnio da on nije kriv i borio se za jugoslaviju dok kak je rekao pravi krivci su na drugoj strani-branitelji
2015-09-08
no opet moram ubaciti ovaj link 'kepa' gdje 'kep' navodi kako se iskljucivo bori za veliku srbiju
2015-09-08
[url=http://www.pregled.com/memento.php?id_nastavak=11579&tmpl=memento_nastavak_tmpl&tekuca_strana=1&naslov=RATNI ZLO%C8INI Suborac Kapetana Dragana svjedo%E8it %E6e o mu%E8enju i likvidaciji]http://www.pregled.com/memento.php?id_nastavak=11579&tmpl=memento_nastavak_tmpl&tekuca_strana=1&naslov=RATNI%20ZLO%C8INI%20Suborac%20Kapetana%20Dragana%20svjedo%E8it%20%E6e%20o%20mu%E8enju%20i%20likvidaciji[/url]
2014-04-12
...ali ima jedan dokaz koji sbi kriju kao zmija noge...kako je dragan prvi zbrisao nakon propalog prvog napada na strugu...i nakon pogibije veceg boja 'teritorijalaca' i 'kninđi' kad se čađo bacio na kamion sa bombama i u rekontri pripadnika policije i dragovoljaca...u stanici marticevaca u dvoru...jedan teritorijalac je u bijesu zbog gubitka suboraca potegao pistolj na dragana koji se sklonio ko kuče iza zapovjednika postaje marticevaca...a taj 'teritorijalac' je vikao na dragana..'uvukao si nas u onu strahotu vicuci na nas da smo kukavice sto ne zelimo u napad..a nakon prve borbe zbrisao si prvi ko zadnja kukavica'
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Pojavili se 'kuhari' kao svjedoci u procesu protiv Kapetana Dragana
» Pismo kapetana Dragana iz splitskog zatvora o uvjetima života iza rešetaka
» Milojko Pantić se zbog kapetana Dragana javno odrekao Crvene Zvezde
» Cudi se cudna hr ljevica.Sto li je Porfiriju?Koga ce sad odlikovati?Kapetana Dragana i Seselja
» Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića
» Pismo kapetana Dragana iz splitskog zatvora o uvjetima života iza rešetaka
» Milojko Pantić se zbog kapetana Dragana javno odrekao Crvene Zvezde
» Cudi se cudna hr ljevica.Sto li je Porfiriju?Koga ce sad odlikovati?Kapetana Dragana i Seselja
» Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića
Page 1 of 2