Ugljanin(Sandžak): Srpski ekstremisti i podvala državnog vrha
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Ugljanin(Sandžak): Srpski ekstremisti i podvala državnog vrha
Kada uzmeš u obzir da su sa jedne strane Vučić, Vulin i ekipa, a sa druge strane Kovač, Milanović Hasanbegović, Kovač, Izetbegović, onda ti postaje jasno sa kakvom bagrom imamo posla i kuda nas sve to vodi.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ma pravi mirotvorac, što jes jes...dzango wrote:Vaistinu.crvenkasti wrote:Vučić je pizda, zašto ne reagira, ako je Srbin?
Mi svi ga zajebavamo, šiptari, ustaše, turci, a on saziva ambasadore i govori im kako će šutjeti.
Koji jadnik...
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
Eroo wrote:dzmrdz wrote:Eroo wrote:Samo branim njihova prava i ništa više od toga.dzango wrote:Nemaš ti problema očigledno čim se svrstavaš na stranu sa Bakirom i Ugljaninom, koga uzgred budi rečeno preziru i sami normalni Muslimani.Eroo wrote:
Čuj, nije da nemam(o) problema sa Sarajevom, ali ga moramo poštivati.
Mora to činiti i Vučići, a ne podcjenjivati državu BiH usred BiH (govor u Gradini).
Vučić konačno mora shvatiti da je BiH država i u skladu s time i ponašati
kad dođe u tu Državu. Jednoga dana bi mogao saznati da je nepoželjan i u
cijeloj BiH, a ne samo u Srebrenici...Čak se to ni ne mora službeno objaviti,
ali će se znati...Nešto slično kao sa Vulinom u HR. Prati, neće ga biti sljedeće
godine u Jadovnu. Takva ponašanja najviše nanesu štete upravo Srbima u HR i BiH.
Vučić je uvek maksimalno ispoštovan u RS, ma koliko ga ja ne volim. A Sarajevo onoliko koliko i ono Srbe u RS i Srbiji. Pre neki dan su mu rekli da je sam sebe napao u Srebrenici i to posle nečuvenog diplomatskog skandala. Šta onda očekivati od takvih ljudi i takvog naroda sledeće? Srećom, u RS će uvek moći i Vučić i svaki drugi srpski premijer ili predsednik. Tu se Sarajevo ništa ne pita.
Glede Vučića...pa sve je učinio da se ne donese ona Rezolucija u UN-u, o genocidu u Srbrenici.
Genocid u Srebrenici je proglasio haški sud i ne Bakir ili Ugljanin...
I sad se čudite što ga je ona masa gađala kamenicama...
Pobogu, ljudi su tamo izgubili cijele porodoce, šta je očekivao?
Istina o Srebrenici je upitna u nekim sustinskim elementima. Da li je taj zlocin insceniran i sa muslimanske strane i zasto, a da ne pricam da se broj ubijenih konstantno povecava i pored toga sto su pojedini zivi ili umrli prirodnom smrcu.
Ništa od službenog ne znamo, osim presude u Haagu i eu Rezolucije o Srbrenici...
Sve ostalo je puko nagađanje, s čime se ne mogu baviti ozbiljni političari.
To, tako mi izgleda, ne shvaća ni Vučić.
Pa sam Hag je upitan i njegova nepristrasnost pod jedan. Cak ni samim Hrvatima nije na ruku isao uvek!
Ozbiljan politicar takodjer mora da upozori na manipulacije sa brojem ubijenih jer nije problem da prodje rezolucija o genocidu nego je problem sto se time Srbe proglasava za naciste u kompletu bez da se uzmu srpske zrtve u obzir.
Zasto bi sluzebna verzija bila ona koju samo jedna strana promovise? Ajde nek se napravi komisija od svih ucesnika i sa medjunarodnim predstavnicima pa nek se konacno utvrdi sta, koliko i gde.
Ima tu mnogo pausalnosti sa strane onih koji su inace poslovicno temeljiti ;)
Ja sam prvi da se raskrsti sa nekim stvarima ali ispada da su Srbi jedini, najveci iskljucivi krivci za rat. Ispada da sam ja umislio ili sanjao neke stavri a koje su se dogadjale mnogo prije Milosevica i sl.
Bio sam licno prisutan i gledao svojim ocima kada je eksplodirala 91 zolja u klubu SDA na Drveniji u sarajevu. Mesec Novembar ili tu negde..znaci Muslimani su se vec tada pripremali za rat, nisu bas bili nevinasca. O oricu da ne pricamo...zna se o njemu dovoljno
Guest- Guest
dzango wrote:Kada uzmeš u obzir da su sa jedne strane Vučić, Vulin i ekipa, a sa druge strane Kovač, Milanović Hasanbegović, Kovač, Izetbegović, onda ti postaje jasno sa kakvom bagrom imamo posla i kuda nas sve to vodi.
Kovač je glup na kvadrat.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa reagira svaki dan, plakanje a prije toga provociranje je normalna reakcija sake jada.crvenkasti wrote:Vučić je pizda, zašto ne reagira, ako je Srbin?
Mi svi ga zajebavamo, šiptari, ustaše, turci, a on saziva ambasadore i govori im kako će šutjeti.
Koji jadnik...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Eroo wrote:BiH je država i ima dužnost brinuti i o BL i Srbima.dzango wrote:Normalno da je to to. Neće Sarajevo upravljati Banjalukom i Srbima.Eroo wrote:To je to.dzango wrote: Tu se Sarajevo ništa ne pita.
A vi se i dalje čudite i pitajte što vam se to događa...
Nitko ne niječe pravo Srbije da brine o svojim sunarodnjacima izvan Srbije.
To može raditi na isti način u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj ili Njemačkoj, na primjer.
DRžava BIH se mora poštivati, a Bošnjacima se može reći sve što ne valja kod njih,
na neki drugi način (u Sarajevu i ne u BL) , a ne na onaj koji koristi Vučić.
Zna se kako se to radi, ne trebam to posebno objašnjavati.
Ono "Tuse Sarajevo niišta ne pita" je arogantnost, koja Srbima ne može polučit ničeg dobrog.
Slazem se da treba vise manira i takta u ophodjenu jedi s drugima. Absolutno.
Guest- Guest
Pupovac nije biran u nikakvim predizbornim blokovima, već kao predstavnik srpske nacionalne manjine.dzango wrote:Ljajić je za sve bolji od Ugljanina. Kraj.Eroo wrote:Ljajić ti je nešto kao Pupovac u HR.dzango wrote:Nisu svi. Ugljani je poseban slučaj. Zlo i pokvarenost izviru iz njega. Ljajić na primer je sasvim drugi primer. Ma koliko koristio vlast za vlastito dobro, bar nikada nije dao ni jednu izjavu kojom poziva na nacionalnu netrpeljivost.dzmrdz wrote:Ma tako su svi do jednog od politicara
Nije njegovo da se bavi državnim poslovima, već zajednicom koja ga je izabrala.
I Pupovcu je bilo sve OK dok je proračunski novac, namjenjen srpskoj zajednici,
kanalizirao u privatni biznis. Neki će se sjetiti kad sam upravo Pupovca spominjao
za vrijeme zadnjih izbora. Unaprijed se postavio na stranu jedne opcije, kako bi
s time omogućio pravljenje parlamentarne većine. Neviđen nonsens.
Uradio je to samo zbog toga da bi mu Milanović opet omogućio podkradanje novca
srpske manjine za privatne koristi.
Pupovac je bio dobar iz sa HDZ-om kada je ovima to trebalo. Nema to veze o kojoj se partiji radi. Kod nas su nacionalne partije bile i u predizbornim blokovima pa to nije nikoe smetalo.
Sve mu je bilo OK dok je imao šapu nad novcem, koji je država namijenila srpskoj nac. manjini.
Sad je postao beskorisna štetočina (Srbima), izgubljena u vremenu i prostoru...
Njegov posao je uglavnom radio, nećeš vjerovati- Milanović.
Last edited by Eroo on 30/8/2016, 16:58; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
crvenkasti wrote:dzango wrote:Kada uzmeš u obzir da su sa jedne strane Vučić, Vulin i ekipa, a sa druge strane Kovač, Milanović Hasanbegović, Kovač, Izetbegović, onda ti postaje jasno sa kakvom bagrom imamo posla i kuda nas sve to vodi.
Kovač je glup na kvadrat.
Ma nije. On zapravo igra pametnu igru....da s vremenom ljudi prestanu shvacati njegove izljeve za ozbiljno. I onda ce on 5-10 godina pricati pizdarije.....u jednome trenutku ce ga svi poceti promatrati kao bezopasnog, a njegov mandat vise kao neku vrstu terapije. E i onda kad nitko ne ocekuje...onda ce on zadati udarac,sokirati sve i svakoga i osigurati zemlji par desetljeca zlatnoga doba na polju vanjjske politike!
Guest- Guest
Nemoguće je jer Sandžak nije samo ono što je u Srbiji. Veliki dio Sandžaka nalazi se i unutar granica Crne Gore,što položaj autonomaša,ili separatista čini još nepovoljnijim.dzmrdz wrote:Ero, ne preteruj. Nikakvu autonomiju oni ne traze jer im nesto fali ili manje imaju nego bilo koji drugi narod u Srbiji. Sandzaklije su jedan ekstremno raspolozen narod koji se ne miri da zivi u Srbiji (jedan deo njih) i pokazali su to u Sarajevu i pre i za vreme i posle rata. Lokalne Sarajlije ih ne podnose.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Susret čitavog Hrvatskog državnog vrha s Čovićem
» Kriza sve jača:Hitan sastanak državnog vrha u Beogradu zbog referenduma u Republici Srpskoj
» ŽESTOKA REAKCIJA SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA NA JUNCKEROVO PISMO: ‘To više neće moći tako!’
» Srpski ekstremisti napali Bajagu što pokušava negirati da je pjevao u Kninu
» UGLJANIN PONOVO "Vlada Srbije i EU da odrede datum povlačenja srpske vojske i policije iz Sandžaka"
» Kriza sve jača:Hitan sastanak državnog vrha u Beogradu zbog referenduma u Republici Srpskoj
» ŽESTOKA REAKCIJA SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA NA JUNCKEROVO PISMO: ‘To više neće moći tako!’
» Srpski ekstremisti napali Bajagu što pokušava negirati da je pjevao u Kninu
» UGLJANIN PONOVO "Vlada Srbije i EU da odrede datum povlačenja srpske vojske i policije iz Sandžaka"
Page 3 of 3