Zašto su najveći ultra-desničari u današnjoj Hrvatskoj Židovi?
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zašto su najveći ultra-desničari u današnjoj Hrvatskoj Židovi?
Pa Schwartz i Paraga su najpoznatiji ultradesničari u hr, a oba židoviNoor wrote:i..tko je još osim Parage
naslov bez veze....ko da ih ima na stotine ili tisuće
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pa nisu im baš srbi iz srbije bili braća... npr tu kod mene ima nekoliko mjesta koja naseljavaju crnogorci iako ih se već poodavno svrstava među srbe... oni su npr bili u tom prvom ratu dosta zajebani prema srbima, a i dan danas postoji određen otklon...dzmrdz wrote:jastreb wrote:Interesantan ,ali je prešućeno učešće krajiških Srba u svemu tome.dzmrdz wrote:http://www.mycity-military.com/Prvi-svetski-rat/Juzni-Sloveni-u-Austrougarskoj-vojsci-u-periodu-1914-1918.htmljastreb wrote:Ovo što ću sada napisati ovdje kod mnogih će izazvati bijes,kod nekih gnušanje,kod nekih nevjericu. Neki će se naći uvrijeđeni,a ne isključujem niti krivično gonjenje.
Da je Hitler Židove ostavio na miru i da je proganjao Cigane,Slavene i Francuze,Židovi bi činili značajan dio njegove vojske,a sasvim je sigurno da bi se među njima našlo i zločinaca,upravnika logora,komandanata SS-a, agenta Gestapoa i sl.
Isto kao što su u Okt.revoluciji Židovi bili među istaknutim boljševicima.
Ili kao što su krajiški Srbi u 1.svj.ratu činili grozne zločine nad srpskim življem u Mačvi, gdje su ubijali i male bebe.
Interesantan clanak tj forumski upis.
Pročitati knjigu (odnosno početni dio) "Korijen ,stablo ,pavetina" kordunaškog Srbina,dr Gojka Nikoliša,narodnog heroja i generala.
http://www.znaci.net/00001/212.htm
(dio pod naslovom "U zatočeništvu zavičaja")
"Među preostalim nosiocima nalazilo se i nekoliko Srba, kojima u austrougarskoj vojsci inače nije bilo lako. Kako iznosi K. Šturceneger, Srbi su - u ratu protiv Srbije 1914. godine - raspoređivani najčešće u prvu borbenu liniju, a iza njih - Hrvati i Mađari. Svaki onaj ko bi oklevao sa otvaranjem vatre na svoju braću ili, pak, pucao uvis, bio bi otpozadi ubijen...
Za greške, propuste, ogrešenja o disciplinu i propise uopšte, za neizvršenje naređenja do u najmanju sitnicu, Srbi u austrougarskoj vojsci bili su vrlo strogo kažnjavani. Ali, treba istaći, ne samo oni. Tako se postupalo i sa svim ostalim pripadnicima austrougarske vojske, posebno Slovenima i Južnim Slovenima. "
Ne bih mogao svedociti o tome kako su se osecali ti crnogorci ali mislim da je definitivno postojao jedan osecaj medju svim Srbima da su braca. E sad, i mene su regrutovali u HV 2001 pa znam da ne bih pucao na svoje a ne bih ni u ledja Hrvatima iz mog voda.
Ti Crnogorci koje spominjes , od kada datiraju u tom mestu?
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pa nisu im baš srbi iz srbije bili braća... npr tu kod mene ima nekoliko mjesta koja naseljavaju crnogorci iako ih se već poodavno svrstava među srbe... oni su npr bili u tom prvom ratu dosta zajebani prema srbima, a i dan danas postoji određen otklon...dzmrdz wrote:jastreb wrote:Interesantan ,ali je prešućeno učešće krajiških Srba u svemu tome.dzmrdz wrote:http://www.mycity-military.com/Prvi-svetski-rat/Juzni-Sloveni-u-Austrougarskoj-vojsci-u-periodu-1914-1918.htmljastreb wrote:Ovo što ću sada napisati ovdje kod mnogih će izazvati bijes,kod nekih gnušanje,kod nekih nevjericu. Neki će se naći uvrijeđeni,a ne isključujem niti krivično gonjenje.
Da je Hitler Židove ostavio na miru i da je proganjao Cigane,Slavene i Francuze,Židovi bi činili značajan dio njegove vojske,a sasvim je sigurno da bi se među njima našlo i zločinaca,upravnika logora,komandanata SS-a, agenta Gestapoa i sl.
Isto kao što su u Okt.revoluciji Židovi bili među istaknutim boljševicima.
Ili kao što su krajiški Srbi u 1.svj.ratu činili grozne zločine nad srpskim življem u Mačvi, gdje su ubijali i male bebe.
Interesantan clanak tj forumski upis.
Pročitati knjigu (odnosno početni dio) "Korijen ,stablo ,pavetina" kordunaškog Srbina,dr Gojka Nikoliša,narodnog heroja i generala.
http://www.znaci.net/00001/212.htm
(dio pod naslovom "U zatočeništvu zavičaja")
"Među preostalim nosiocima nalazilo se i nekoliko Srba, kojima u austrougarskoj vojsci inače nije bilo lako. Kako iznosi K. Šturceneger, Srbi su - u ratu protiv Srbije 1914. godine - raspoređivani najčešće u prvu borbenu liniju, a iza njih - Hrvati i Mađari. Svaki onaj ko bi oklevao sa otvaranjem vatre na svoju braću ili, pak, pucao uvis, bio bi otpozadi ubijen...
Za greške, propuste, ogrešenja o disciplinu i propise uopšte, za neizvršenje naređenja do u najmanju sitnicu, Srbi u austrougarskoj vojsci bili su vrlo strogo kažnjavani. Ali, treba istaći, ne samo oni. Tako se postupalo i sa svim ostalim pripadnicima austrougarske vojske, posebno Slovenima i Južnim Slovenima. "
Da, to je ta degenericnost srpskog naroda mozda najbolji primer. Svakog su smatrali bracom a bez potrebe.
Guest- Guest
od kako su potekli iz crne gore tamo negdje koncem 16.-og stoljeća mislim... mjesto je pored gline i oni koji se kuže u te relacije (sokol) znaju o čem pričam.... ima ih puno u zagrebu i smatraju se na osobnoj razini zagrepčancima, velika većina ih je političkim hrvatima, a po narodnosti su crnogorci....
2015-08-08
Regoč wrote:Noor wrote:Regoč wrote:Noor wrote:Regoč wrote:
Kao zaboravila si da si Židovka, jel?
ne, ovo drugo mi još nije sjelo
Tako ti to ide kad pokažeš da voliš Hrvatsku, odmah te bace među desničare. Čim je Zoki malo žustrije počeo o Srbiji divaniti, odmah ga osuđuju ljevičarski mediji i odriču ga se ljevičarski političari. Uskoro će mu zviždati u Jasenovcu i Brezovici, a u Kninu pljeskati. Recimo, i forumska komunjara Provo pokazuje simpatije prema Hrvatskoj, i njega bi bacili u Jazovku samo da znaju tko je.
s tim budalama se svađam po fb grupama, ali nisam usamljena...ima i normalnih ljevičaraDa, ni meni nije jasno zašto institucionalizirana ljevica u Hrvatskoj uviek ima potrebu omalovažavati zemlju u kojoj živi te joj stalno tražiti i isticati pogrješke. Svi znamo da nismo savršeni, ali tko je. Budi ljevičar, zalaži se za socijalnu državu i proračunske transfere, ali voli (ili barem poštuj) zemlju u kojoj živiš. Zato si mi uistinu drago (a i dražesno) osvježenje.
imam ja jednog takvog koji mi u kuću zalazi dobrih 20 godina..i svašta se naslušam, reagiram u granicama pristojnosti, ali pred par dana sam pukla i pobral je jezikovu juhu kakvu dugo nije. ne znam hoće li ikad više doći..a ni ne zanima me.
Regoč, hvala ti na lijepim riječima
Guest- Guest
noorka turopoljka.... ;)))
2015-08-08
michaellcmacha wrote:od kako su potekli iz crne gore tamo negdje koncem 16.-og stoljeća mislim... mjesto je pored gline i oni koji se kuže u te relacije (sokol) znaju o čem pričam.... ima ih puno u zagrebu i smatraju se na osobnoj razini zagrepčancima, velika većina ih je političkim hrvatima, a po narodnosti su crnogorci....
Interesantno. Nisam znao da ih ima tu od tada. Pa ja nisam od onih koji smatra sve Srbi i svuda. i moj deda tj dedin brat je bio pravi zagrebcanac kako kazes, gospodin covek sa manirima...on mi je uzor u zivotu za mnoge stvari.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:noorka turopoljka.... ;)))
Prigorske sem gore list,
V Prigoruju sem rođena,
Tu je moje selo, navek je veselo
Prigorske sem gore list.
Najljepše popevaju,
Kada grozdje bereju,
Veseli smo mladi, popevamo radi,
Prigorske sem gore list.
Takvi tu je cjeli kraj,
Tu je pravi mali raj,
Tu se vince toči, pije cijele noći,
Prigorske sem gore list
Guest- Guest
Ako uzmemo da Srbin samim time što je Srbin ne voli Hrvatsku (naravno da je to glupost i neistina, ali uzmimo kao radnu hipotezu), kako objasniti otklon u Ive Josipovića, Vesne Pusić ili Zorana Pusića (čistokrvnih Hrvatah, da se tako izrazim)?michaellcmacha wrote:a kako od milanke opačić, malog siniše ili miloševića iz brđana očekivati da vole hrvatsku....jebiga ne ide to...Regoč wrote:Noor wrote:Regoč wrote:Noor wrote:
ne, ovo drugo mi još nije sjelo
Tako ti to ide kad pokažeš da voliš Hrvatsku, odmah te bace među desničare. Čim je Zoki malo žustrije počeo o Srbiji divaniti, odmah ga osuđuju ljevičarski mediji i odriču ga se ljevičarski političari. Uskoro će mu zviždati u Jasenovcu i Brezovici, a u Kninu pljeskati. Recimo, i forumska komunjara Provo pokazuje simpatije prema Hrvatskoj, i njega bi bacili u Jazovku samo da znaju tko je.
s tim budalama se svađam po fb grupama, ali nisam usamljena...ima i normalnih ljevičaraDa, ni meni nije jasno zašto institucionalizirana ljevica u Hrvatskoj uviek ima potrebu omalovažavati zemlju u kojoj živi te joj stalno tražiti i isticati pogrješke. Svi znamo da nismo savršeni, ali tko je. Budi ljevičar, zalaži se za socijalnu državu i proračunske transfere, ali voli (ili barem poštuj) zemlju u kojoj živiš. Zato si mi uistinu drago (a i dražesno) osvježenje.
a gle meni to sve bedasto... jbg moj djed koji je bio crnac, dok je službovao u banja luci za priležnicu je imao jednu od najutjecajnijih skojevki koja mu je nakon rata i život spasila.... a meni su pak njena djeca pomogla pred ovaj rat.... jbg i mene vojna odvukla u tu banja luku... točno mi dođe žao što ju nismo stavili pod svoje... ;) kad smo već bili u prilici...
2015-08-08
michaellcmacha wrote:a gle meni to sve bedasto... jbg moj djed koji je bio crnac, dok je službovao u banja luci za priležnicu je imao jednu od najutjecajnijih skojevki koja mu je nakon rata i život spasila.... a meni su pak njena djeca pomogla pred ovaj rat.... jbg i mene vojna odvukla u tu banja luku... točno mi dođe žao što ju nismo stavili pod svoje... ;) kad smo već bili u prilici...
crnac, u Crnoj Legiji?
Guest- Guest
Uviek, drugarice ujno!Noor wrote:Regoč, hvala ti na lijepim riječima
da, samo je u istočnoj bosni proveo kratko vrijeme, bio je školovani vojnik pa je ošo za banja luku...dzmrdz wrote:michaellcmacha wrote:a gle meni to sve bedasto... jbg moj djed koji je bio crnac, dok je službovao u banja luci za priležnicu je imao jednu od najutjecajnijih skojevki koja mu je nakon rata i život spasila.... a meni su pak njena djeca pomogla pred ovaj rat.... jbg i mene vojna odvukla u tu banja luku... točno mi dođe žao što ju nismo stavili pod svoje... ;) kad smo već bili u prilici...
crnac, u Crnoj Legiji?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
A ti odmetnuti Židovi veći Rvati od Hrvata dođu nešto kao Šešelj u Srbiji.
Pa zašto smo mi Hrvati željeli biti veći katolici od samog Pape?
Last edited by provocator on 28/8/2016, 22:11; edited 1 time in total
michaellcmacha wrote:da, samo je u istočnoj bosni proveo kratko vrijeme, bio je školovani vojnik pa je ošo za banja luku...dzmrdz wrote:michaellcmacha wrote:a gle meni to sve bedasto... jbg moj djed koji je bio crnac, dok je službovao u banja luci za priležnicu je imao jednu od najutjecajnijih skojevki koja mu je nakon rata i život spasila.... a meni su pak njena djeca pomogla pred ovaj rat.... jbg i mene vojna odvukla u tu banja luku... točno mi dođe žao što ju nismo stavili pod svoje... ;) kad smo već bili u prilici...
crnac, u Crnoj Legiji?
jel zaglavio robiju posle rata?
Guest- Guest
Em nije čistokrvni srbin, em je ćosav i još su ga u Zenici guzili ko zadnju kuju.dawson wrote:A ti odmetnuti Židovi veći Rvati od Hrvata dođu nešto kao Šešelj u Srbiji.
ko onog tvog kolegu u zatvoru?
2014-04-14
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Desničari u Hrvatskoj su ljevičari s konzervativnim svjetonazorom
» Čime se bave Židovi u Hrvatskoj?? Pozivaju na zabranu pozdrava Hr branitelja
» Imbex fatomorgana:Zasto se svi desnicari u svijetu boje Georga Sorosa
» Kako će domaći desničari Le Pen oprostiti odnos njene stranke prema Hrvatskoj i Srbiji?
» Srpski kralj mesa postao najveći vlasnik oranica u Hrvatskoj
» Čime se bave Židovi u Hrvatskoj?? Pozivaju na zabranu pozdrava Hr branitelja
» Imbex fatomorgana:Zasto se svi desnicari u svijetu boje Georga Sorosa
» Kako će domaći desničari Le Pen oprostiti odnos njene stranke prema Hrvatskoj i Srbiji?
» Srpski kralj mesa postao najveći vlasnik oranica u Hrvatskoj
Page 3 of 3