ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Norveška uvela obaveznu vojnu službu za žene

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Norveška uvela obaveznu vojnu službu za žene - Page 2 Empty Re: Norveška uvela obaveznu vojnu službu za žene

Post by L'âme 27/8/2016, 00:05

Regoč wrote:
maggie13 wrote:
Regoč wrote:Ma, samo da uzmu plaću, neće te u rat, a ni u rad. Jedan moj, što je profesionalno u vojsci, kaže da su počele i u nas dolazit, al čim zatreba nešto napravit "joj, boli me trbuh". Pa pička ti materina, oš to i četniku reć kad krene pucat po tebi.
i ti si cugnuo veceras,ha?!
Ne, završio sam pekmez. Prenosim ti svjedočanostvo o ženama u vojsci, a i Noor se nadovezala.
sto alkohol radi u pekmezu?! :@
Jasno mi je sve,samo si se mogao ljepse izrazit.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Norveška uvela obaveznu vojnu službu za žene - Page 2 Empty Re: Norveška uvela obaveznu vojnu službu za žene

Post by RayMabus 27/8/2016, 00:08

Ne volim generalizirat pa tako ni kod ove teme .....a cuj ono Norveška ....šta ja znam ....morao bi proucit njihovu vojsku ....znam da imaju podmornice jer me to zanimalo a ovo ostalo ....hladna planinska skandinavska zemlja ....gore nenaseljeno .....nisu mi baš nešto zanimljivi ....malo su mi zabaceni al mornaricu sam im proucavao posebno ovaj sektor podmornice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 27/8/2016, 00:09

Regoč wrote:
maggie13 wrote:
Regoč wrote:Ma, samo da uzmu plaću, neće te u rat, a ni u rad. Jedan moj, što je profesionalno u vojsci, kaže da su počele i u nas dolazit, al čim zatreba nešto napravit "joj, boli me trbuh". Pa pička ti materina, oš to i četniku reć kad krene pucat po tebi.
i ti si cugnuo veceras,ha?!
Ne, završio sam pekmez. Prenosim ti svjedočanostvo o ženama u vojsci, a i Noor se nadovezala.

a ne, nisam ja protiv žena u vojsci, samo smatram da mora biti sposobna za SVE zadatke koji se traže, bez gledanja kroz prste.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 00:13

Nema alkohola, dobro je ukuhan da ne curi iz buhtli. A, jesam, mogao sam, ali me idiotarije iživciraju: htjela bih biti ravnopravna, ali s izuzetcima od obveza. Ma nemoj. I ja bih!

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/8/2016, 00:13

Noor wrote:

a ne, nisam ja protiv žena u vojsci, samo smatram da mora biti sposobna za SVE zadatke koji se traže, bez gledanja kroz prste.
E bravo ...tako meni jedna ono samo bi guzica u fotelji i onda jednom tako ispalo i da ja ....a ja je potira na taj zadatak ....aj majke ti moraš znat sve šta ce bit ako budeš sama a to bude trebalo napravit ? ....oš onda zvat nekoga da upali auto i dođe tu ono !!!

A inace mi nije problem radit fizicke poslove umjesto njih ....viđše žugaju drugi muški na to nego ja ....meni ne smeta ....ja razumijem.....al sposbnost i to jbga to je ovo šta kažeš i ti : moraš sve znat ...ne znaci da ceš to radit al ako ti je to u opisu posla moraš to znat a ne izbjegavat i neke izlike ajme ne mogu ja ja sam žena šta ja to znam i ovo i ono ....pa nema toga ako je posao takvi da to moraš znat jer jednostavno moraš jer ono doci ce da nece bit nikoga pa šta sad jel ....zvat ceš nekoga da dođe pa onda to odradi samo zato šta ti nemaš pojma a morala si to odavno naucit barem osnovno tj šta se traži.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by L'âme 27/8/2016, 00:16

Regoč wrote:Nema alkohola, dobro je ukuhan da ne curi iz buhtli. A, jesam, mogao sam, ali me idiotarije iživciraju: htjela bih biti ravnopravna, ali s izuzetcima od obveza. Ma nemoj. I ja bih!
Na raznim poljima nismo ravnopravni jer jednostavno nismo isti. Treba to sve na West Point.
Nego,od cega je pekmez?

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 00:18

Nisam ni ja protiv ženah u vojsci, štoviše, uveo bih opću vojnu obvezu, bez onih pičkastih prigovorah savjesti, za oba spola. Ali, kako i sama kažeš, uz iste uvjete. Ako se poligon mora prieći za 150 sekundah, to se očekuje od svih, kako od vitke djevojke u formi, tako i od buce koji se zgrbio sjedeći pred kompom.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/8/2016, 00:19

osim kad imaju mecu

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/8/2016, 00:22

Regoč wrote:Nisam ni ja protiv ženah u vojsci, štoviše, uveo bih opću vojnu obvezu, bez onih pičkastih prigovorah savjesti, za oba spola. Ali, kako i sama kažeš, uz iste uvjete. Ako se poligon mora prieći za 150 sekundah, to se očekuje od svih, kako od vitke djevojke u formi, tako i od buce koji se zgrbio sjedeći pred kompom.
A ono ....sve zavisi od zemlje do zemlje itd itd itd ...u Hr nema obveznog nego dobrovoljnog vojnog roka ....a ovi ...a cuj velika zemlja prostorno valjda racunaju bolje da i one znaju rukovat oružjem i zimski uvjeti ratovanja tako da imamo odma na terenu neku teritorijalnu obranu ipak u slucjau nužde tj dakle obucavaju civilno stanovništvo da zna uzet pušku u ruke i branit se .....tako da je to po meni ok ....a ove profi stvari tipa mornarica posebno podmornice i to i avijacija i pješadija malo jaca tj terenski rad i fizicka izdržljivost gdje treba ....a jbga ipak ce tu dominirat muški radi tih nekih svojih karakteristika.

No generalno ova odluka za Norvešku je ok.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 00:23

maggie13 wrote:
Regoč wrote:Nema alkohola, dobro je ukuhan da ne curi iz buhtli. A, jesam, mogao sam, ali me idiotarije iživciraju: htjela bih biti ravnopravna, ali s izuzetcima od obveza. Ma nemoj. I ja bih!
Na raznim poljima nismo ravnopravni jer jednostavno nismo isti. Treba to sve na West Point.
Nego,od cega je pekmez?
Da, nismo isti. Prosječan muškarac ima bolje fizičke predispozicije, prosječna žena bolje čita ljude.
Pekmez je od plavih šljivah. Odkoštene, samljevene pa na laganoj vatri kuhane 11 (da, baš tako) satih.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/8/2016, 00:25

Ne treba bit iskljuciv ...tako da i ovo pitanje žene u vojsci kod mene nije crno bijelo gledanje nego ono analiza pa šta je najbolje i to ....optimalno riješenje ......tako da i ono moje ženama treba zabranit radit  kad pricam o emancipaciji ne znaci baš to da im treba zabranit po šemi crno bijelo nego nešto drugo znaci tj imam ja šemu u glavi okvirno šta to znaci al nije im zabranjeno radit nego je drukcije oblikovano to tj sistem.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/8/2016, 00:42

Regoč wrote:Nisam ni ja protiv ženah u vojsci, štoviše, uveo bih opću vojnu obvezu, bez onih pičkastih prigovorah savjesti, za oba spola. Ali, kako i sama kažeš, uz iste uvjete. Ako se poligon mora prieći za 150 sekundah, to se očekuje od svih, kako od vitke djevojke u formi, tako i od buce koji se zgrbio sjedeći pred kompom.
Ja ne bih uveo opcu obvezu kad je Hr u pitanju jer Norveška je ono ; granici s Rusijom , velika je a duga , boje se invazije pa ovako obucavaju civilno stanovništvo za teritorijalnu obranu itd itd itd a kod Hr nemaš velike vojne ugroze kao šta je Rusija nego imaš više eto tu Srbiju al ok to još nije neka ogromna vojna opasnost da bi sad reagirao tako i imaš u suštini imigrantsku krizu te wehabdije po Balkanu a to opet više policija antiteroristicka i granična dok je profi vosjka tu ipak kao ispomoc.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 10:05

Stanovništvo mora imati vojna znanja koja se obnavljaju svakogodišnjim ponavljanjima. Dakle, JNA i TO, vojni rok i vojne vježbe, naoružani narod, štogod, samo da smo spremni.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by L'âme 27/8/2016, 10:08

Zaboravila te sinoc pitat,regi..zasto 11 sati?
A,u svezi teme,moj neprezsljeni san je oduvijek bio sto nisam bila u vojsci( to je jedino zasto sam ikad htjela bit musko) ;D

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by mrincredible 27/8/2016, 10:45

RayMabus wrote:
red wolf wrote:Shvaćaš li ti uopće Mabus što se događa?
Pa ....pichka vozi tenk.

lol!

Ako tenk kojim upravlja pička prijeđe preko tebe neće te zgaziti?
mrincredible
mrincredible

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Of.Fender 27/8/2016, 12:24

dzmrdz wrote:
RayMabus wrote:Uglavnom sad kad su one mi bi mogli otic meditirat ....negdje ....daleko ....

Nije losa ideja, jesu trazila da budu ravnopravne? Aj sad mars i ratuj
U Izraleu su žene topogledno odavno ravnopravne, a u osamdesetima se počelo s tim da su se i u JNA žene mogle, doduše dobrovoljno, prijavljivati. Dužile su šminku i imale pravo na 2 besplatna abortusa u 6 mjeseci službe :)
Of.Fender
Of.Fender

2016-07-24

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 12:39

Trajalo je 11 sati dok se nije dovoljno ugustio. Išli smo na to da ne prska i ne zagara, a to ne bi bilo moguće s jačom vatrom. Da smo manje ugustili, curio bi iz buhtli jer bi se rastopio pri pečenju. Manje gust je bolji za mazanje, recimo na palačinke, jer se lakše razvlači.
Ofenderu, ovo za šminku i abortuse baš ne stoji, a vjerujem da bi prije dužile pilule.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 27/8/2016, 12:42

Treba zenskama dati vise prava kod placanja racuna po restoranima, drzanju i otvaranju vrata muskarcima, startovanju.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Of.Fender 27/8/2016, 12:45

Regoč wrote:Trajalo je 11 sati dok se nije dovoljno ugustio. Išli smo na to da ne prska i ne zagara, a to ne bi bilo moguće s jačom vatrom. Da smo manje ugustili, curio bi iz buhtli jer bi se rastopio pri pečenju. Manje gust je bolji za mazanje, recimo na palačinke, jer se lakše razvlači.
Ofenderu, ovo za šminku i abortuse baš ne stoji, a vjerujem da bi prije dužile pilule.
Dužile su i torbicu i šminku i imale zagarantirane abortuse. I vidio, i čuo, i s njima pričao. Bile su po četiri u sobi i imale, za razliku od muškaraca koji su se mogli kupati jednom u dva tjedna, toplu vodu.
Of.Fender
Of.Fender

2016-07-24

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 12:46

Tako je, Srbčiću, ako hoće jednaku plaću, nek tu plaću iskoriste za zajedničke troškove.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč 27/8/2016, 12:48

Bome nepravedno, gdje se izgubilo vojno pravilo svi il nitko.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics