ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija ne priprema rat protiv Hrvatske - samo zato jer nema čime

Page 17 of 26 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 21 ... 26  Next

Go down

Srbija ne priprema rat protiv Hrvatske - samo zato jer nema čime - Page 17 Empty Re: Srbija ne priprema rat protiv Hrvatske - samo zato jer nema čime

Post by kic 25/8/2016, 12:36

kuglice?

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Srbija ne priprema rat protiv Hrvatske - samo zato jer nema čime - Page 17 Empty Re: Srbija ne priprema rat protiv Hrvatske - samo zato jer nema čime

Post by Winter is coming 25/8/2016, 12:37

2 kuglice da  cat

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 25/8/2016, 12:40

Alaj se se usijali, a tek podne :)

Rat je nemoguc bez sagledavanja sireg konteksta, nerealni ste. I nerealni ste u citanju namjera Beograda. Ti si marcel huskacku retoriku preveo u zveckanje naoruzanjem, iako je istina da nitko u Srbiji nije spomenuo rat, izravno ili neizravno. Svejedno, Srbija, tocnije ljudi koji je danas vode, se prijeti i to nalaze oprez i budnost, ali Hrvatska i cuveni dr. Kovac nisu napravili ni minimum diplomatske i lobisticke pripreme. Volio bih da su svi toliko nesposobni, ali mislim da Plenkovic i Kolinda naprosto koriste te poruke iz Srbije da navuku narod o cijem pamcenju ste se tako tocno izrazili da glasaju za HDZ.

I nije ti ni prvi ni zadnji puta da promasujes ceo fudbal - ni u unutrasnjopolitickim ni u vanjskopolitickim prognozama. Ti si rob svojih tlapnji i fiksacija, od Karamarka i lustracije do izbornih prognoza, i ponavljas vlastite parole kao histericno, razmazeno derle u ducanu.

A Srbija, cisto geopoliticki, nije clanica NATO saveza, Hrvatska jest. Kraj price.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 25/8/2016, 12:40

Winter is coming wrote:2 kuglice da  cat

aha, one koje nisi imao kad si pobjegao ?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Winter is coming 25/8/2016, 12:42

ja sam "pobjego" 98 uz pomoc katolicke crkve  cat

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Stanojko 25/8/2016, 12:43

kolerik wrote:Alaj se se usijali, a tek podne :)

Rat je nemoguc bez sagledavanja sireg konteksta, nerealni ste. I nerealni ste u citanju namjera Beograda. Ti si marcel huskacku retoriku preveo u zveckanje naoruzanjem, iako je istina da nitko u Srbiji nije spomenuo rat, izravno ili neizravno. Svejedno, Srbija, tocnije ljudi koji je danas vode, se prijeti i to nalaze oprez i budnost, ali Hrvatska i cuveni dr. Kovac nisu napravili ni minimum diplomatske i lobisticke pripreme. Volio bih da su svi toliko nesposobni, ali mislim da Plenkovic i Kolinda naprosto koriste te poruke iz Srbije da navuku narod o cijem pamcenju ste se tako tocno izrazili da glasaju za HDZ.

I nije ti ni prvi ni zadnji puta da promasujes ceo fudbal - ni u unutrasnjopolitickim ni u vanjskopolitickim prognozama. Ti si rob svojih tlapnji i fiksacija, od Karamarka i lustracije do izbornih prognoza, i ponavljas vlastite parole kao histericno, razmazeno derle u ducanu.

A Srbija, cisto geopoliticki, nije clanica NATO saveza, Hrvatska jest. Kraj price.
Tja, tekst je agit-propovsko djubre. Decko me bas razocarao...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by marcellus 25/8/2016, 12:45

Rat je nemoguc bez sagledavanja sireg konteksta, nerealni ste. I nerealni ste u citanju namjera Beograda. Ti si marcel huskacku retoriku preveo u zveckanje naoruzanjem, iako je istina da nitko u Srbiji nije spomenuo rat, izravno ili neizravno

lupetaš, ja sam jasno rekao da Srbi u ovom trenutku ne mogu huškačku retoriku pretvoriti u zveckanje oružjem, no da sama ta retorika predstavlja problem, i reflektira se na unutarnje stanje u Hrvatskoj.

Usto, sama činjenica da u srbiji ne postoji svijest o odgovornosti za rat je klica budućeg - za deset, pedeset, ili sto godina.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/8/2016, 12:50

Sto se tice isprike, nitko se nikome nikada nece ispricati, i tu je kraj price. Mozemo se samo usuglasiti da se ne slazemo, i ne bi bilo ni normalno da se slazemo oko toga sto se desilo, to bi samo znacilo da je jedan ili oba naroda moralno bankrotirala.

Ako se ne slazemo oko proslosti, ne mora znaciti da ne mozemo funkcionirati u sadasnjosti i planirati buducnost, ne dobrosusjedsku, ali barem tolerantnu.

Rekavsi to, postoje objektivni interesi Hrvatske. Jedan od njih je da Srbija ne udje u EU, ili da se ulazak odgodi svim mogucim sredstvima. Drugi je da se odbijemo od americke sise i da nadjemo jedan uravnotezeniji pristup prema Moskvi i Washingtonu i damo ''strateskom savezniku'' materijala za misliti. Slovenci su to vec prepoznali, na nama da se trgnemo. 

EU je trgovacka asocijacija, a u bilancama se ne trazi strateski saveznik. Na podrucju Europe Hrvatska bi isto trebala pokrenuti simultani dijalog sa Londonom, Parizom i metropolom koju se rijetko spominje, Varsavom. To bi takodjer trebalo malo privesti Berlin pameti, iako s tamo notorno tvdoglavo dezorijentirani.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 25/8/2016, 12:52

kolerik wrote:iako je istina da nitko u Srbiji nije spomenuo rat, izravno ili neizravno. Svejedno, Srbija, tocnije ljudi koji je danas vode, se prijeti i to nalaze oprez i budnost, ali Hrvatska i cuveni dr. Kovac nisu napravili ni minimum diplomatske i lobisticke pripreme. Volio bih da su svi toliko nesposobni, ali mislim da Plenkovic i Kolinda naprosto koriste te poruke iz Srbije da navuku narod o cijem pamcenju ste se tako tocno izrazili da glasaju za HDZ.

Srbija će, čisto geopolitički, morati postati članica NATO ako želi u EU.

Plenković i Kolinda su marionete SAD i Brisela i neće nikad uraditi ništa kako bi u Hrvatsku prodrla svijest o neprijateljskim namjerama srbije (što nije isto što i ratne namjere). suprotno od onog što ti govoriš.

Što se tiče prognoza izbora, nema veze s temom, ali zadnje izbore je HDZ dobio, iako s manje mandata nego sam prognozirao. Kao što će ove, kako sad stoje stvari, dobiti SDP i velika koalicija neće biti potrebna.

Lustracija je potrebna, jer je Hrvatska tu u istoj poziciji kao i Srbija - oni nisu svjesni svoje ratnohuškačke, a mi svoje komunističke i totalitarne prošlosti, i kao što Srbija neće biti normalna država dok se ne suoči sa svojom stvarnošću preko suočavanja sa svojom prošlošću, nećemo niti mi dok pometamo grijehe komunizma pod tepih, kao što srbi imaju filozofiju "malo smo pucali malo smo klali malo smo rušili al ništa bre nema veze, hrvati su ustaše a ne mi" tako hrvatski antifašisti imaju logiku "Malo smo ubijali malo smo špijunirali građane malo smo ucjenjivali ljude da cinkaju obitelj i susjede al ništa jebiga nema veze. Sad smo demokrati, a desnica je kuga i kolera"

I ne, to nisu moje "tlapnje i fiksacije". Ova država je u kurcu i dok ne donese lustracijski zakon bit će u kurcu. Ako ga ne donese, propast će i nestati s lica zemlje.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Winter is coming 25/8/2016, 12:53

mi smo vec na pola puta u EU eno pitaj pizzona ako ne vjerujes,doduse postoje neke mracne sile koje nas pokusavaju u tome sprijeciti ali nece uspijeti

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by marcellus 25/8/2016, 12:58

Winter is coming wrote:mi smo vec na pola puta u EU eno pitaj pizzona ako ne vjerujes,doduse postoje neke mracne sile koje nas pokusavaju u tome sprijeciti ali nece uspijeti

pitanje što će uopće biti s EU

zatrpana je kozojebima, domicilno stanovništvo stari, zaostaje svakog dana sve više za SAD

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/8/2016, 12:59

marcellus wrote:

Rat je nemoguc bez sagledavanja sireg konteksta, nerealni ste. I nerealni ste u citanju namjera Beograda. Ti si marcel huskacku retoriku preveo u zveckanje naoruzanjem, iako je istina da nitko u Srbiji nije spomenuo rat, izravno ili neizravno

lupetaš, ja sam jasno rekao da Srbi u ovom trenutku ne mogu huškačku retoriku pretvoriti u zveckanje oružjem, no da sama ta retorika predstavlja problem, i reflektira se na unutarnje stanje u Hrvatskoj.

Usto, sama činjenica da u srbiji ne postoji svijest o odgovornosti za rat je klica budućeg - za deset, pedeset, ili sto godina.

Ne predstavlja nikakav objektivni problem, niti je stvarni problem u Hrvatskoj. Znam ja da vi novinari od neceg morate zivjeti, a na necemu politicari moraju dobivati bodove, ali od izjava jos nitko nije umro.

Problem je jedino iznad tvojih obrva, jer osim sto histeriziras kad nesto nije po tvojemu do tocke da se samoponizavas, jos povrh svega zastupas koncepte iz XIX. st. A kad je to, i koja nacija, sama sebi iskreno priznala da je kriva za rat? To neces dobiti ni od Nijemca kad ulijes par pivi u njih.

Daj se saberi u realnost, a realnost nije malogradjansko hvalisanje smooth jazzom i vecerom sa Sesardicem, Ilcicem i Batarelom. Drzi se svojeg kvarta, svojeg birca, svoje obitelji svojih prijatelja, ljudi sa kojima si odrastao, a mani se tih fantasta. I ne daj da ti itko bira ''primjereno'' drustvo ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Winter is coming 25/8/2016, 12:59

nisu to kozojebi nego nacionalne manjine koje treba integrisati u drustvo

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by marcellus 25/8/2016, 13:05

kolerik wrote:
marcellus wrote:

Ne predstavlja nikakav objektivni problem, niti je stvarni problem u Hrvatskoj.

trolanje uklonjeno

naravno da kad imaš susjeda koji je neprijateljski raspoložen, to predstavlja problem.

posve realan.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 25/8/2016, 13:06

usto, ako se ja već trudim pristojno razgovarati bez ad hominem ispada, mogao bi i ti.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 25/8/2016, 13:09

Ma ti mene uopce nisi razumio, zbilja si otisao na kvasinu. Pa naravno da Kolinda i Plenkovic nece nista napraviti, zato sto prave opasnosti nema, i zato sto je prva marioneta SAD-a, a drugi je covjek Brisela.

Lustracija je passe, proslo je 25 godina, i zakon o lustraciji bi bio neprimjenjiv. To je trebalo napraviti 1990 kad su to napravili u istocnoj Njemackoj, Poljskoj itd.

To da ce bez lustracije Hrvatska propasti, to moze samo napisati onaj koji ne zna ni sto je lustracija, kako se provodi, ni sto je drzava. Koga bi ti obuhvatio procesom lustracije? 

Hrvatska ce propasti bez demografske obnove iskljucivo hrvatskog naroda, bez trajne gospodarskih grana koje ce joj omoguciti da funkcionira u 21. i 22. st., primjerenog obrazovanja djece, vanjskih saveznika, politicke stabilnosti, ali ne bez lustracije (opet - koga lustrirati? Bez kruznih definicija, daj nam neko ime kao ogledni primjer).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 25/8/2016, 13:12

Srbija ne priprema rat protiv Hrvatske - samo zato jer nema čime - Page 17 300-coccobill17
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 25/8/2016, 13:13

marcellus wrote:usto, ako se ja već trudim pristojno razgovarati bez ad hominem ispada, mogao bi i ti.

Ispricavam se ako sam te povrijedio, ali red je da ti to netko i kaze. Epikur je pokusao, ja na zalost nemam njegovu finocu. Siguran sam da nas dvojica nismo jedini, ali dobro, tvoj izbor.

Da mi nije stalo do tebe, ne bi se ni trudio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/8/2016, 13:15

Nego, crvenkasti, sad kad si postao Rvat, kao svaki Rvat, moras se i regionalno opredijeliti. Ti si pretpostavljam Bunjevac.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 25/8/2016, 13:20

kolerik wrote:Nego, crvenkasti, sad kad si postao Rvat, kao svaki Rvat, moras se i regionalno opredijeliti. Ti si pretpostavljam Bunjevac.

Zagrepčanin.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by marcellus 25/8/2016, 13:21

kolerik wrote:Ma ti mene uopce nisi razumio, zbilja si otisao na kvasinu. Pa naravno da Kolinda i Plenkovic nece nista napraviti, zato sto prave opasnosti nema, i zato sto je prva marioneta SAD-a, a drugi je covjek Brisela.

Opasnost i te kako postoji, ne od rata, jasno, nego od zategnutih odnosa, etničkih sukoba unutar RH, ekonomske štete, i dominacije srbije nad zemljama exyu

kolerik wrote:Lustracija je passe, proslo je 25 godina, i zakon o lustraciji bi bio neprimjenjiv. To je trebalo napraviti 1990 kad su to napravili u istocnoj Njemackoj, Poljskoj itd.

Prošlo je i od rata 25 godina pa je društvena patologija u Srbiji kakva je i bila osamdesetih. U Hrvatskoj je društvena patologija vezana na komunizam s kojim nikad nije raščišćeno, i lustracijski zakon treba donijeti. Čak i ako baš nitko ne bude po njemu uklonjen s javne dužnosti. Jer je to stvar temeljnog vrijednosnog sustava nacije, a ne mirjane rakić ili jelene lovrić.

kolerik wrote:To da ce bez lustracije Hrvatska propasti, to moze samo napisati onaj koji ne zna ni sto je lustracija, kako se provodi, ni sto je drzava. Koga bi ti obuhvatio procesom lustracije? 

Kao i svugdje gdje je provedena, visoke dužnosnike KP i sve članove represivnog aparata tj. tajne policije.

Lustracija hvala na pitanju jako dobro znam što je. A da, Hrvatska će se ili suočiti sama sa sobom i time da nije demokratska zemlja, ili će jednostavno sporo i bolo odumrijeti.

kolerik wrote:Hrvatska ce propasti bez demografske obnove iskljucivo hrvatskog naroda, bez trajne gospodarskih grana koje ce joj omoguciti da funkcionira u 21. i 22. st., primjerenog obrazovanja djece, vanjskih saveznika, politicke stabilnosti, ali ne bez lustracije (opet - koga lustrirati? Bez kruznih definicija, daj nam neko ime kao ogledni primjer).

Lustracija je preduvjet za bilo što drugo. Demografsku obnovu zaboravi, nje neće biti. Hrvatica u dobi za rađanje je jednostavno premalo, iseljavanje preveliko (upravo zato jer lustracija NIJE provedena i sustav funkconira po sustavu veza i poznanstava i moralno političke podobnosit), političke stabilnosti opet ne može biti bez da se donese lustracijski zakon. Da svaka Hrvatica od onih koje dolaze u dob za rađanje rodi u prosjeku troje, a ne 1,3 djeteta kao sad, to i dalje ne bi bilo dovoljno da se zaustavi odumiranje nacije. A to se neće i ne može dogoditi, iz raznih razloga.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 17 of 26 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 21 ... 26  Next

Back to top

- Similar topics