Užas: Beogradski univerzitet bolji od zagrebačkog za više od 100 mjesta
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Užas: Beogradski univerzitet bolji od zagrebačkog za više od 100 mjesta
Beogradski univerzitet sada među 300 najboljih na svetu
Američki univerziteti zadržali su dominaciju na čelu Šangajske liste najboljih univerziteta na svetu, a Beogradski univerzitet popravio je položaj u odnosu na prošlu godinu, našavši se među univerzitetima koji su između 201. i 300. mesta.
Američki univerzitet Harvard je 14. godinu za redom na prvom mestu ove liste koju sastavlja nezavisna konsultantska agencija Šangaj renking (Schangai Ranking Consultancy), američki univerziteti Stanford i Berkli drže drugo i treće mesto, a među prvih deset "provukla" su se samo dva univerziteta van SAD.
Van SAD najbolje mesto je zauzeo britanski univerzitet Kembridž koji je na 4. mestu, za jedno bolje nego 2015. godine, a za njim slede američki MIT i Prinston.
Od zemalja regiona najbolji je Beogradski univerzitet, koji je ove godine popravio položaj i sada je u grupi od 201. do 300, dok je u prethodne tri godine bio u grupi od 301. do 400. U grupi sa Beogradskim univerzitetom su, između ostalog, univerziteti u Bohumu, Lozani, Bolonji, Kelnu i Milanu.
Univerziteti u Ljubljani i Zagrebu su u grupi od 401. do 500. mesta, dok univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, kao ni Bugarske i Rumunije, nema na listi.
Univerzitet u Beogradu se na Šangajskoj listi prvi put našao 2012. godine, kada je svrstan u grupu univerziteta koji zauzimaju između 401. i 500. mesta. U listama najboljih univerziteta po oblastima nema Beogradskog univerziteta, a na tim listama našao se 2013. za matematiku i 2014. za matematiku i fiziku, u rangu između 100. i 200. mesta.
---------------------------------
Kako oni uopće mogu išta učiti na onoj odvratnoj i nerazumljivoj ćirilici?
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: Beogradski univerzitet bolji od zagrebačkog za više od 100 mjesta
daj ejbote ubij se...vise...majko mila sav si u srbiji....ziveo slobo to ti je uzrecica
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ja, budala, išao na zagrebački.
Nisam znao ...
Nisam znao ...
crvenkasti-
2014-04-17
Svi ti naši nazovi fakulteti su na najnižoj razini, tako da 100 bodova vamo ili tamo ne igra neku ulogu
Kermit-
2014-04-17
....i ja se pitam..srbin ko kuca..a studirao na ustaskom sveucilistu..daj ubij se..jebo ja tvoje srpstvocrvenkasti wrote:Ja, budala, išao na zagrebački.
Nisam znao ...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Eh, kad se setim...Masinac... Da dodjes do ispita treba dupe da oderes od kolokvijuma, vezbi i grafickih radova...
Udbaškom tamo nema profesora koji nije druko za Jugu hehevuksadinare wrote:....i ja se pitam..srbin ko kuca..a studirao na ustaskom sveucilistu..daj ubij se..jebo ja tvoje srpstvocrvenkasti wrote:Ja, budala, išao na zagrebački.
Nisam znao ...
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Svi ti naši nazovi fakulteti su na najnižoj razini, tako da 100 bodova vamo ili tamo ne igra neku ulogu
dajte još malo štedite, potrošnja će vas odvesti u propast
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ima-se-za-automobile-i-vjerske-zajednice-za-obrazovanje-i-znanost-158-milijuna-kuna-manje-/880141.aspx
Guest- Guest
Boli kurac krš i makiju za obrazovanje njima je to samo tehnički problem i prepreka sa kojima se ne dobijaju izborideda gulenist wrote:asilovski wrote:Svi ti naši nazovi fakulteti su na najnižoj razini, tako da 100 bodova vamo ili tamo ne igra neku ulogu
dajte još malo štedite, potrošnja će vas odvesti u propast
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ima-se-za-automobile-i-vjerske-zajednice-za-obrazovanje-i-znanost-158-milijuna-kuna-manje-/880141.aspx
Kermit-
2014-04-17
Prosto neverovatno
2014-04-15
e da..a sad svaki kolegij traje samo 15 tjedana i nesmije imat opterećenje preko 90 sati predavanja i domaćeg rada..plus sa 3 kolokvijasi rješio sve..doduše danas koji upišu, i završe..a ranije je malo tko to završio..Stanojko wrote:Eh, kad se setim...Masinac... Da dodjes do ispita treba dupe da oderes od kolokvijuma, vezbi i grafickih radova...
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Hebeš fakultete, pravi rvacki domoljub ionako ima samo osnovnu škoju.
Jebena "Bolonja"...frakcija wrote:e da..a sad svaki kolegij traje samo 15 tjedana i nesmije imat opterećenje preko 90 sati predavanja i domaćeg rada..plus sa 3 kolokvijasi rješio sve..doduše danas koji upišu, i završe..a ranije je malo tko to završio..Stanojko wrote:Eh, kad se setim...Masinac... Da dodjes do ispita treba dupe da oderes od kolokvijuma, vezbi i grafickih radova...
i ja sam išao.. ali nisam ušaocrvenkasti wrote:Ja, budala, išao na zagrebački.
Nisam znao ...
Winter is coming-
2014-04-14
Sangajska lista nije ozbiljna. Cini mi se da je Europska lista tu najuravnotezenija, a u svijetu se najvise uvazava New York Timesova lista. Univerza u Ljubljani je na tim listama od ostalih nitko medju prvih 500 iz regije.
Guest- Guest
n_razbojnik wrote:Prosto neverovatno
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
jelde, sreca ti oslobodi HR sa plej stejsnomdawson wrote:Hebeš fakultete, pravi rvacki domoljub ionako ima samo osnovnu škoju.
iz minkena
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
liste treba gledati po znanstvenim područjima, humanističke, prirodoslovne, tehničke, medicinske itd.kolerik wrote:Sangajska lista nije ozbiljna. Cini mi se da je Europska lista tu najuravnotezenija, a u svijetu se najvise uvazava New York Timesova lista. Univerza u Ljubljani je na tim listama od ostalih nitko medju prvih 500 iz regije.
na tim grupnim listama uvijek prednjače fakulteti orjentirani na društvene znanosti
Guest- Guest
kazu da se od previse fakulteta postane feder?
2014-04-14
dobro vucko, a da ja malo nabijem na q necije hrvatskvo u srbiji.vuksadinare wrote:....i ja se pitam..srbin ko kuca..a studirao na ustaskom sveucilistu..daj ubij se..jebo ja tvoje srpstvocrvenkasti wrote:Ja, budala, išao na zagrebački.
Nisam znao ...
el to ok ??
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Više od 800 mjesta u BiH bez ijednog djeteta
» Sve više radnih mjesta, sve manje radnika
» Više nema mjesta za djelatnike na izmišljenim radnim mjestima
» Citroen planira ukinuti u Francuskoj više od 2000 radnih mjesta
» ''Nema više mjesta: U bolnicama u Madridu bolesni leže na podu"
» Sve više radnih mjesta, sve manje radnika
» Više nema mjesta za djelatnike na izmišljenim radnim mjestima