PROCURILA DOKUMENTA STEJT DEPARTMENTA: Milošević je hteo da ubije Karadžića i Mladića
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: PROCURILA DOKUMENTA STEJT DEPARTMENTA: Milošević je hteo da ubije Karadžića i Mladića
U stvari Slobo je počeo sa likvidacijama kad mu se počela ljuljati fotelja.Serbinho-3 wrote:Tokom vremena se Sloba pogubio, dok je pitanje i koliko je on odlucivao o svemu, koliko Mira Markovic, obzirom da su i nju oznacivali kao osobu, koja je donosila odluke za likvidacije.jastreb wrote:Njegova se ruka produžila. Ubijali su čak i po Hrvatskoj. Mislim na Srbe Hrvatskoj.Serbinho-3 wrote:jastreb wrote:Serbinho-3 wrote:Sokolovic ubijen na njivi nekoj u Ladi Niva, veran Slobi, razlog nikad nisam razumeo.
Strasno sta se sve desavalo.
Čelnik općine Vrginmost,Dmitar Obradović ubijen je u klasičnoj sačekuši kad se vraćao kući,a iz razloga što je htio Vrginmost vratiti u poredak
Ista uziva na slobodi, prodaje se kao nevinasce, ukljucujuci i Marka Milosevica a ovi se izgleda sami likvidirali.
Isti danas nemaju nikakvu moc i vlast, otuda ih verovatno vise nigde i nema.
Dok je bio na vrhuncu moći samo se smijao i rugao sa onima koji su ga kritizirali.
Ah,da i Vuka je pokušao ubiti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: PROCURILA DOKUMENTA STEJT DEPARTMENTA: Milošević je hteo da ubije Karadžića i Mladića
Vuka je ubijao vise puta, ali Vuk svaki put nekako ostajao ziv, dok su oko Vuka ginuli.
Kundak ubijen iz Jugoslovenske Levice, pricalo se da je ljubavnik Mire Markovic, totalno pasivan lik, jos jedna cudna prica.
Zika Petrovic, direktor Jata, slicna prica.
Mrtvi na sve strane, niko kriv.
Bilo, ne ponovilo se.
Kundak ubijen iz Jugoslovenske Levice, pricalo se da je ljubavnik Mire Markovic, totalno pasivan lik, jos jedna cudna prica.
Bilo, ne ponovilo se.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Da nisu, danas bi ti živio u RSK...ako bi preživio.jastreb wrote:Pa to sam ovdje sto puta napisao,ali to vrijedi i za Zagreb.kic wrote:jastreb wrote:Već sam pisao kako se nisu htjeli povinovati željama i direktivama iz Beograda,kao što su to činili Krajišnici (Martić,Hadžić,Paspalj, Mikelić,Rastović,Zelenbaba...),ili kao što su to u Bosni prama Zagrebu učinili BH Hrvati.
svi koji nisu slušali Slobu su bolje prošli zapravo :D
Da Bosanci nisu u svemu slijepo slušali Zageb,danas bi imali hrvatski entitet.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Evo jednog od tih. Da mu u Zagrebu kažu da more nije slano,on bi ga pio.Eroo wrote:Da nisu, danas bi ti živio u RSK...ako bi preživio.jastreb wrote:Pa to sam ovdje sto puta napisao,ali to vrijedi i za Zagreb.kic wrote:jastreb wrote:Već sam pisao kako se nisu htjeli povinovati željama i direktivama iz Beograda,kao što su to činili Krajišnici (Martić,Hadžić,Paspalj, Mikelić,Rastović,Zelenbaba...),ili kao što su to u Bosni prama Zagrebu učinili BH Hrvati.
2014-04-22
A koga su to po tvoje trebali slušati?jastreb wrote:Evo jednog od tih. Da mu u Zagrebu kažu da more nije slano,on bi ga pio.Eroo wrote:Da nisu, danas bi ti živio u RSK...ako bi preživio.jastreb wrote:Pa to sam ovdje sto puta napisao,ali to vrijedi i za Zagreb.kic wrote:jastreb wrote:Već sam pisao kako se nisu htjeli povinovati željama i direktivama iz Beograda,kao što su to činili Krajišnici (Martić,Hadžić,Paspalj, Mikelić,Rastović,Zelenbaba...),ili kao što su to u Bosni prama Zagrebu učinili BH Hrvati.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Duška Malovića tkđ ubilo tamo još 1994.-te
2015-08-08
Sebe. Ostati na zacrtanoj liniji. rat je bio dobijen. Imali su vlast nad tim prostorima i tzv HR HB,koja je bila tzv kao i RS.Eroo wrote:A koga su to po tvoje trebali slušati?jastreb wrote:Evo jednog od tih. Da mu u Zagrebu kažu da more nije slano,on bi ga pio.Eroo wrote:Da nisu, danas bi ti živio u RSK...ako bi preživio.jastreb wrote:Pa to sam ovdje sto puta napisao,ali to vrijedi i za Zagreb.kic wrote:
No RS se uspjela održati jer nije poslušala Beograd,a tim su putem trebali poći i BH Hrvati.
Dakle odjebati Zagreb ,kao što su Pale odjebale one beogradske šupke.
2014-04-22
jesu ova dokumenta procurila namjerno ili slucajno?
2014-04-14
Kakav si ti to Jugosloven Jastrebe a Bosnu cepas...
2014-08-25
Koju Pičku od Ćeri ima..auuuuuuu..!!!!!Serbinho-3 wrote:Vuka je ubijao vise puta, ali Vuk svaki put nekako ostajao ziv, dok su oko Vuka ginuli.
Bilo, ne ponovilo se.
Guest- Guest
zasto jos uvjek nista nije preduzeto povodom ubistva Dindjica ? navodno je cedomir jovanovic imao umjesane prste u to ubistvo
2014-04-14
Da nisi pobrkao oko cerke...
2014-08-25
Legija rece da je Ceda umesan, vlast ne reaguje.
2014-08-25
Stejt Department se nije oglasio kad su Slobu pre neki dan oslobili krivice za genocid u Bosni, ali se sada brze bolje oglasili.
Razumiješ se u pravo kao i u sport. Blam do blama.
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
jastreb wrote:Evo jednog od tih. Da mu u Zagrebu kažu da more nije slano,on bi ga pio.Eroo wrote:Da nisu, danas bi ti živio u RSK...ako bi preživio.jastreb wrote:Pa to sam ovdje sto puta napisao,ali to vrijedi i za Zagreb.kic wrote:jastreb wrote:Već sam pisao kako se nisu htjeli povinovati željama i direktivama iz Beograda,kao što su to činili Krajišnici (Martić,Hadžić,Paspalj, Mikelić,Rastović,Zelenbaba...),ili kao što su to u Bosni prama Zagrebu učinili BH Hrvati.
baš , inače dobra paralela
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
jastreb wrote:Sebe. Ostati na zacrtanoj liniji. rat je bio dobijen. Imali su vlast nad tim prostorima i tzv HR HB,koja je bila tzv kao i RS.Eroo wrote:A koga su to po tvoje trebali slušati?jastreb wrote:Evo jednog od tih. Da mu u Zagrebu kažu da more nije slano,on bi ga pio.Eroo wrote:Da nisu, danas bi ti živio u RSK...ako bi preživio.jastreb wrote:
Pa to sam ovdje sto puta napisao,ali to vrijedi i za Zagreb.
No RS se uspjela održati jer nije poslušala Beograd,a tim su putem trebali poći i BH Hrvati.
Dakle odjebati Zagreb ,kao što su Pale odjebale one beogradske šupke.
Nu hercegovcima je i danas važnije ima li ćirilice u vukovaru nego oćel bit trećeg :D
A cijeli gušt im stane kad dođe netko iz zagreba i kaže im da su pravi i najjači Hrvati, diš veće sriće :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ukratko bosanska posla
Guest- Guest
to znaci da iza njega neko stoji,mislim da znam i koSerbinho-3 wrote:Legija rece da je Ceda umesan, vlast ne reaguje.
Winter is coming-
2014-04-14
Kao prvo glupo ej uspoređivati hrvate i srbe u bh-a devedesetih..zasto?..pa zato za razliku od hrvata srbi u bh-a ponajprije u oruzju nisu ovisili o beogradu toliko koliko hrvati iz bh-a u zagrebu..sto su hrvati u bh-a imali od oruzja prije pocetka rata u bh-a?..nista ili vrlo malo...zato su jastrebove insinuacije cista glupost...dok su srbi u bh-a imali 300 tenkova naprimjer na lageru hrvati iz bh-a nisu imali ni jedan tenk..plus bili su od tri naroda najmalobrojniji...drugo tu ej kriterij sasma drugaciji bio međun.zajednice prema hrvatskoj,srbiji,srbima i hravtima u bh-a...svaki pomen hrvatske vojske u bh-a međun.zajednica je jace rezala nego prisustvo tada JA i vojno ucesce beograda u bh-a...evo jednog citata iz 3 mjeseca 1992 izvađen iz knjige Slavka Degoricija....'Miris rata u Bosni I Hercegovini vec se dobrano osjetio.Nekidan sam primio u posjet delegaciju bosanskohercegovackog HDZ-a koju ej predvodio Kresimir Zubak.Iscrpno me je izvjeszio u kakvom se stanju nalaze Hrvati iz Bosne i Hercegovine posebno sto se tice oruzja.Zubak mi je rekao da je stanje sto se tice oruzja vrlo lose narocito na prostorima Dervente,bosanskog Broda,Modriče,Doboja,banjaluckog bazena,Jajca te Travnika.na podrucju doboja kako mi ej rekao Zubak;Hrvati imaju svega na raspolaganju oko stotinjak automatskih pusaka ostalo je lovacko oruzje a i stanje sa municijom je vrlo nepovovoljno,o teskom naoruzanju kao i protuoklopnom oruzju nema ni govora da oni nesto imaju od toga.situacija sto se tice oruzja jos je losija kod muslimana na tom prostoru naspram Hrvata.Srbi su na podrucju Doboja do zuba naoruzani a imaju i jaku podrsku i logistiku i samog Beograda.Situacija na podrucju Hercegovine,Livna,Kupresa,Kiseljaka je nesto povoljnija sto se naoruzanja tice ali daleko je to od onog sto imaju bosanski Srbi.Sve u svemu kako mi je Zubak rekao ako se predsjednik Tuđman i Hrvatska vise ne angaziraju narocito u logistickoj pomoci vrlo izgledaj je crni scenarij za Hrvate u Bosni i hercegovini a napose na podrucju sjeverne i sredisnje Bosne isto ocekuje i tamosnje muslimane.Rekao sam Zubaku da cu uciniti sve u svojoj moci da sa predsjednikom Tuđmano m rijesimo neka pitanja oko toga napose oruzja mada i mi u Hrvatskoj oskudijevamo sa oruzjem a i rat je kod nas'.Nakon tih razgovora degoricija je uspio ishoditi da se posalje oko 500 automatskih pusaka,nesto tromblona i municije te protuoklobnog naoruzanja na podrucje Bosanske posavine i Jajca.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Slicno ej zborio i Stjepan Kljujic koji ej pocetkom 3 mjeseca 1992 posjetio Tuđmana.'Tuđmanu sam tada rekao,mi bez pomoci Zagreba narocito u vojno tehnickom aspektu imamo vrlo male sanse da obranimo hrvatske prostore u Bosni i Hercegovini narocito u onim sredinama gdje je veci postotak mjesanog stanovnistva odnosno tu ponajprije mislim na srpsko stanovnistvo a gdje su Hrvati vecina tj relativna vecina.Mi i muslimani na tim podrucjima smo u vrlo teskoj situaciji naspram Srba.Tuđmanu sam rekao da npr. u Posavini,Karađic ima vec raspoređeno oko stotinjak tenkova i mnostvo topnickog oruzja,ustrojene jedinice ponajprije paravojne a i prisutne su i određene snage JA ponajprije oklopne i topnicke.Situacija nije puno bolja i na podrucju Kupresa,Livna i tuzlanskog bazena.Mi a tu mislim na Hrvate i muslimane imamo volju i moral za obranom tih prostora ali nemamo gotovo sa cim da se branimo.U Bosanskom brodu su Srbi tj srpske cetnicke formacije izveli neke napade ali srcanoscu i moralom nekako su tamosnje Hrvati i muslimani ih uspjeli zaustaviti jer srbi nisu ocekivali takav otpšor i to ih ej iznenadilo ali pitanje vremena je dokle tako moze ici bez dodatne pomoci.Bosanskobrodski branitelji izmjenjuju oruzje na strazama od kojih je pretezno lovacko oruzje eto kakva je situacija tamo s oruzjem.Ne trazimo puno od Hrvatske samo da nam pomogne nesto u oruzju ponajprije ako imaju nesto protuoklopnih sredstava kao i mina'.
2015-09-08
toliko koliko se 'nisu voleli' karađić i milošević
https://www.youtube.com/watch?v=VMn_Tvvif7o
https://www.youtube.com/watch?v=VMn_Tvvif7o
2015-09-08
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sakašvili hteo da se ubije pa uhapšen VIDEO
» Veličanje Ratka i Karadžića u OS BiH
» OZBILJNO STEJT DEPARTMENT UPOZORAVA AMERIKANCE: Teroristički napadi se spremaju na Kosovu
» Reuters: Procurila Kineska studija - Moguć i oružani sukob sa USA
» Stejt department: Rekordna američka vojna pomoć Izraelu teška 38 milijardi dolara
» Veličanje Ratka i Karadžića u OS BiH
» OZBILJNO STEJT DEPARTMENT UPOZORAVA AMERIKANCE: Teroristički napadi se spremaju na Kosovu
» Reuters: Procurila Kineska studija - Moguć i oružani sukob sa USA
» Stejt department: Rekordna američka vojna pomoć Izraelu teška 38 milijardi dolara
Page 2 of 2