Turci u Hrvatskoj grade tematski park sultana Sulejmana!?
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Turci u Hrvatskoj grade tematski park sultana Sulejmana!?
Koliko ono ima Turaka u Njemačkoj? Bolje šuti, selit ćeš ti odatle vrlo brzo.. ;)bogomdani wrote: mhhh... Hrvatska Šaptom pada..još samo da Turci uvedu u zakon RH Primae Noctue i onijah nekih 30% mogucnosti,ode ravno na 100%..Ovi domatji bi i guzicu svoje zene prodali Turcima..
EEEj,Starhi..!!! Buš ti jos dozvolu za brak od Turaca trazio...
Guest- Guest
nis ne brinite, spasice nas svecki experti
2014-04-19
Pa najvjerojatnije hoće, tako se čini, a tvoje priče o nekom licemjerjuI dalje ne znam o čemu ti laprdaš, nisam nikad zagovarao obnovu bilo čega osmanskog u BiH (koja ionako nije tvoja zemlja, pa ne znam zašto skačeš na zadnje noge), tako da je ovo tvoje trolanje samo plod nekih tvojih utvara u glavi od prevelike dze dodikovske retorike :)epikur37 wrote:Starhemberg wrote:I dalje mi nije jasno zasto pizdis. Jel te toliko boli cinjenica da BiH nije isto sto i Hrvatska i da RS nije drzava i nikad to neće biti?epikur37 wrote:Neš ti karaktera, ukinuo bi RS i Dodu izručio Sarajevu skupa sa srbima ali molim ne kod mene ne ,može sultanov most...e nek ti budu ne jedan nego tri da ti kao srbinu bude milije :D
Samo sam se osvrnuo na licemjerje zbog kojeg sam i pozdravio dotični most...i tu stajem. A ti nastavi pizidit zbog mosta koji će nadam se ugledati svetlo noći.
Guest- Guest
Možda se Erdogan poput janjičara Mehmed paše Sokolovića sjetio rodnoga kraja? Možda je Erdogan istražio svoje porijeklo i otkrio da je iz Slavonije?
Što ga je nagnalo na ovaj korak?
To bi valjalo istražiti. U svakom slučaju lijepa gesta. Mostove treba graditi. (sad će neki derivat nadodati,osim onih prema Srbiji)
To bi valjalo istražiti. U svakom slučaju lijepa gesta. Mostove treba graditi. (sad će neki derivat nadodati,osim onih prema Srbiji)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ima na Dravi kod Osijeka već tri mosta, i oni su za sve potrebe dosta.
Guest- Guest
jastreb wrote:Možda se Erdogan poput janjičara Mehmed paše Sokolovića sjetio rodnoga kraja? Možda je Erdogan istražio svoje porijeklo i otkrio da je iz Slavonije?
Podpisujem kolega. Neka mostova...slavonija je više od 100 godina bila pod turskom, sam Osijek više od 150 godina...i sad to ne treba iamti traga...to prožimanje i povijest...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Kaži to Orbanu pa vidi kakav će odgovor biti. Bili su i tamo preko 150 godina.
Guest- Guest
kakve će bit atrakcije u parku, nabijanje na kolac, sječa glava, silovanja kršćanskih žena?
Atomski s desna.
2014-04-14
Imaju plan "preurediti" dvorac iz 18. stoljeća, u klasicističkom stilu, i to tako da se uklapa u cjelinu tog tematskog parka... strah me i pomisliti što će od njega ostati nakon toga... Dakle, ne radi se samo o mostu, puno veći cirkus je u pitanju.marcellus wrote:kakve će bit atrakcije u parku, nabijanje na kolac, sječa glava, silovanja kršćanskih žena?
Guest- Guest
Slično je napravio i Mehmed paša Sokolovići u Višegradu. Osim mosta napravio je i han,koji je kasnije srušen ,a kamen razgrabljen pri gradnji kuća.Starhemberg wrote:Imaju plan "preurediti" dvorac iz 18. stoljeća, u klasicističkom stilu, i to tako da se uklapa u cjelinu tog tematskog parka... strah me i pomisliti što će od njega ostati nakon toga... Dakle, ne radi se samo o mostu, puno veći cirkus je u pitanju.marcellus wrote:kakve će bit atrakcije u parku, nabijanje na kolac, sječa glava, silovanja kršćanskih žena?
U svakom slučajutaj je most danas u srpskom Višegradu dika,spomenik nulte kategorije i atrakcija. Kao i most u Mostaru.
Turski neimari bili su pravi majstori u tome,mada ne treba zanemariti i dalmatinske klesare,koji su to sve uglavnom uobličili.
Izgradnju mosta ne treba nikada odbiti. Uostalom mislim da će taj most biti (sa svim popratnim sadržajima )prava turist.atrakcija.
Osim toga barem vi Slavonci ne trebate strijepiti od Osmanlija. daleko su,a niste niti izloženi nekakvom islamizaciji,emigrantima i sl.
Koliko znam na islam je u Osijeku prešao tek jedan katolik.
2014-04-22
auuuuu...!!ima ih koliko vas u vasoj drzavi..otprilike,kao tumor su urasli u svapsko drustvo i drzavu..plus sad ovi nadolazeci Khozoepi..Starhemberg wrote:Koliko ono ima Turaka u Njemačkoj? Bolje šuti, selit ćeš ti odatle vrlo brzo.. ;)bogomdani wrote: mhhh... Hrvatska Šaptom pada..još samo da Turci uvedu u zakon RH Primae Noctue i onijah nekih 30% mogucnosti,ode ravno na 100%..Ovi domatji bi i guzicu svoje zene prodali Turcima..
Sto j interesantno,u mladjih Turaca se primjecuje trend porasta radikalizma i ekstremizma...
Itekako da cu seliti,vec mi se lagano muči od svega..
Guest- Guest
HR ili Israel?bogomdani wrote:auuuuu...!!ima ih koliko vas u vasoj drzavi..otprilike,kao tumor su urasli u svapsko drustvo i drzavu..plus sad ovi nadolazeci Khozoepi..Starhemberg wrote:Koliko ono ima Turaka u Njemačkoj? Bolje šuti, selit ćeš ti odatle vrlo brzo.. ;)bogomdani wrote: mhhh... Hrvatska Šaptom pada..još samo da Turci uvedu u zakon RH Primae Noctue i onijah nekih 30% mogucnosti,ode ravno na 100%..Ovi domatji bi i guzicu svoje zene prodali Turcima..
Sto j interesantno,u mladjih Turaca se primjecuje trend porasta radikalizma i ekstremizma...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Pogrešan pristup, po meni. U Baranji i bližoj okolici ima nekoliko lijepih zdanja, dvoraca, koji vape za obnovom i stoje zanemareni. Samo da je malo pameti, volje i zalaganja, te nekog planiranja, lako bi se uzela srdstva iz EU fondova za obnovu. Ima tu potencijala za više tematskih parkova, sa turistički privlačnim sadržajima iz 18. stoljeća, pa i 17. Dalo bi se tu uklopiti i scenografije, kostimografije, uređenja parkova, predstava itd. Zašto uzimati Erdoganov novac i obnavljati turske ruševine? Meni to nema smisla, a i nekako je neprirodno pored bogate baštine koja je ovom kraju ipak bliža i svojstvenija.jastreb wrote:Slično je napravio i Mehmed paša Sokolovići u Višegradu. Osim mosta napravio je i han,koji je kasnije srušen ,a kamen razgrabljen pri gradnji kuća.Starhemberg wrote:Imaju plan "preurediti" dvorac iz 18. stoljeća, u klasicističkom stilu, i to tako da se uklapa u cjelinu tog tematskog parka... strah me i pomisliti što će od njega ostati nakon toga... Dakle, ne radi se samo o mostu, puno veći cirkus je u pitanju.marcellus wrote:kakve će bit atrakcije u parku, nabijanje na kolac, sječa glava, silovanja kršćanskih žena?
U svakom slučajutaj je most danas u srpskom Višegradu dika,spomenik nulte kategorije i atrakcija. Kao i most u Mostaru.
Turski neimari bili su pravi majstori u tome,mada ne treba zanemariti i dalmatinske klesare,koji su to sve uglavnom uobličili.
Izgradnju mosta ne treba nikada odbiti. Uostalom mislim da će taj most biti (sa svim popratnim sadržajima )prava turist.atrakcija.
Osim toga barem vi Slavonci ne trebate strijepiti od Osmanlija. daleko su,a niste niti izloženi nekakvom islamizaciji,emigrantima i sl.
Guest- Guest
Ero..ebogaIrud..pa vec mantram po tom pitanjuu....Majka Rusija..!!!Eroo wrote:HR ili Israel?bogomdani wrote:auuuuu...!!ima ih koliko vas u vasoj drzavi..otprilike,kao tumor su urasli u svapsko drustvo i drzavu..plus sad ovi nadolazeci Khozoepi..Starhemberg wrote:Koliko ono ima Turaka u Njemačkoj? Bolje šuti, selit ćeš ti odatle vrlo brzo.. ;)bogomdani wrote: mhhh... Hrvatska Šaptom pada..još samo da Turci uvedu u zakon RH Primae Noctue i onijah nekih 30% mogucnosti,ode ravno na 100%..Ovi domatji bi i guzicu svoje zene prodali Turcima..
Guest- Guest
Pa i meni bi bilo glupo raditi taj most iz čista mira i to novcem poreznih obaveznika u RH,ali ako Erdogan postaje ktitor ove zadudžbine,onda to ne treba odbiti.Starhemberg wrote:Pogrešan pristup, po meni. U Baranji i bližoj okolici ima nekoliko lijepih zdanja, dvoraca, koji vape za obnovom i stoje zanemareni. Samo da je malo pameti, volje i zalaganja, te nekog planiranja, lako bi se uzela srdstva iz EU fondova za obnovu. Ima tu potencijala za više tematskih parkova, sa turistički privlačnim sadržajima iz 18. stoljeća, pa i 17. Dalo bi se tu uklopiti i scenografije, kostimografije, uređenja parkova, predstava itd. Zašto uzimati Erdoganov novac i obnavljati turske ruševine? Meni to nema smisla, a i nekako je neprirodno pored bogate baštine koja je ovom kraju ipak bliža i svojstvenija.jastreb wrote:Slično je napravio i Mehmed paša Sokolovići u Višegradu. Osim mosta napravio je i han,koji je kasnije srušen ,a kamen razgrabljen pri gradnji kuća.Starhemberg wrote:Imaju plan "preurediti" dvorac iz 18. stoljeća, u klasicističkom stilu, i to tako da se uklapa u cjelinu tog tematskog parka... strah me i pomisliti što će od njega ostati nakon toga... Dakle, ne radi se samo o mostu, puno veći cirkus je u pitanju.marcellus wrote:kakve će bit atrakcije u parku, nabijanje na kolac, sječa glava, silovanja kršćanskih žena?
Poklonjenom se konju ne gleda u zube,da se okoristim i ovom ofucanom parolom.
2014-04-22
O eboteIrud starhi,pa ocigledno je da Erdo pokusava uz to ozivjeti "velebnost" otomanskog carstva i ozivjeti sjecanje na njihova sirenja i osvajanja kroz proslost..Ovo je cisto "pokoravanje" domace povijesti i potcinjavanje iste,svemoćju OtomanstvaStarhemberg wrote:Pogrešan pristup, po meni. U Baranji i bližoj okolici ima nekoliko lijepih zdanja, dvoraca, koji vape za obnovom i stoje zanemareni. Samo da je malo pameti, volje i zalaganja, te nekog planiranja, lako bi se uzela srdstva iz EU fondova za obnovu. Ima tu potencijala za više tematskih parkova, sa turistički privlačnim sadržajima iz 18. stoljeća, pa i 17. Dalo bi se tu uklopiti i scenografije, kostimografije, uređenja parkova, predstava itd. Zašto uzimati Erdoganov novac i obnavljati turske ruševine? Meni to nema smisla, a i nekako je neprirodno pored bogate baštine koja je ovom kraju ipak bliža i svojstvenija.jastreb wrote:Slično je napravio i Mehmed paša Sokolovići u Višegradu. Osim mosta napravio je i han,koji je kasnije srušen ,a kamen razgrabljen pri gradnji kuća.Starhemberg wrote:Imaju plan "preurediti" dvorac iz 18. stoljeća, u klasicističkom stilu, i to tako da se uklapa u cjelinu tog tematskog parka... strah me i pomisliti što će od njega ostati nakon toga... Dakle, ne radi se samo o mostu, puno veći cirkus je u pitanju.marcellus wrote:kakve će bit atrakcije u parku, nabijanje na kolac, sječa glava, silovanja kršćanskih žena?
i ovi su slicna taktika kroz fajt klubovve i motoristicke grupe..
Guest- Guest
Kneževo, Bilje, Tikveš, Darda, Valpovo....
Guest- Guest
Ako je most džabe,nek se gradi. Imat će domaći ljudi posla.
Ako ne bude valjao,a Bože moj,eksploziva uvijek ima.
Ako ne bude valjao,a Bože moj,eksploziva uvijek ima.
2014-04-22
ebi ga...Turci budu rekli da su to gospodarski objekti sluzili ovakvim palacama..Starhemberg wrote:
Kneževo, Bilje, Tikveš, Darda, Valpovo....
Guest- Guest
Uzor Hagia Sophia, jedna od najstarijih kršćanskih crkava, samo dodani minareti i iznutra izgrebane ili zazidane freske...
Guest- Guest
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Travničko muftijstvo: Crkva sv. Marije u Jajcu je naša, to je džamija sultana Sulejmana
» BiH: Turci grade nekretnine za Arape
» EU se boji sultana Erdogana
» Početak kraja sultana Erdogana
» Bošnjaci ka vječni robovi sultana
» BiH: Turci grade nekretnine za Arape
» EU se boji sultana Erdogana
» Početak kraja sultana Erdogana
» Bošnjaci ka vječni robovi sultana
Page 2 of 5