Kriza muškosti
Page 15 of 48
Page 15 of 48 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 31 ... 48
Re: Kriza muškosti
Trebalo bi snimiti film o emancipaciji muškaraca: lovačka skupina ubija punicu. Žrtve: tri mrtva i četiri ranjena (ne računajući punicu - nju je izranjenu i iscrpljenu dotukao slučajno nadošao medvjed).kic wrote:melkior wrote:Inače, film je pun laži i stereotipa. Punica je ta koja je ubila dinosaura, zadavila ga je čistom spikom.deda gulenist wrote:Starhemberg wrote:
Pa zapravo i ne, promjena muškarac je isto tako posredno ili neposredno uzrok promjena žena, to je jednostavno neodvojivo. Žene ne mogu očekivati da se njihov status mijenja, a da onaj muškaraca ostaje isti... i ne samo status, nego i mentalitet, običaji, interesi, motivi itd...
koliko se zaista u promjenio zadnjih milijun godina?
xlol
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Zapravo, najveća tragedija ove civilizacije jest doživljavanje ljubavi zdravo za gotovo: svi žele ljubav, i svi ju žele bezuvjetno, ali onu bezuvjetnu ljubav koju su već primili, majčinsku,roditeljsku, u stvari doživljavaju zdravo za gotovo, ne osvrću se na nju jer je kao samorazumljiva. Pa ipak, nedostatak iste čini nas defektnima kao osobe i nesposobne za život, prave razmjere ljubavi shvatimo tek onda kada ju izgubimo, i to apsolutno važi kako za odnos prema roditeljima, tako i za uzajamne odnose između ljubavnih partnera. U društvu koje sve promatra kroz prizmu robe, koristi i užitka, ne zaslužujemo istinsku sreću, niti smo osposobljeni za život jer smo navikli primati, ali malo toga smo spremni dati i pružiti drugome.
Bezuvjetna ljubav je oksimoron, barem na ovoj planeti.
darla- Admin
2015-10-22
Možda. Ako si u pravu, znači li to da ljubav kao takve ne postoji ako nije bezuvjetna) ili da nije dovoljno vrijedna biljka koju treba svakodnevno zalijevati?darla wrote:melkior wrote:Zapravo, najveća tragedija ove civilizacije jest doživljavanje ljubavi zdravo za gotovo: svi žele ljubav, i svi ju žele bezuvjetno, ali onu bezuvjetnu ljubav koju su već primili, majčinsku,roditeljsku, u stvari doživljavaju zdravo za gotovo, ne osvrću se na nju jer je kao samorazumljiva. Pa ipak, nedostatak iste čini nas defektnima kao osobe i nesposobne za život, prave razmjere ljubavi shvatimo tek onda kada ju izgubimo, i to apsolutno važi kako za odnos prema roditeljima, tako i za uzajamne odnose između ljubavnih partnera. U društvu koje sve promatra kroz prizmu robe, koristi i užitka, ne zaslužujemo istinsku sreću, niti smo osposobljeni za život jer smo navikli primati, ali malo toga smo spremni dati i pružiti drugome.
2015-08-09
Možda je jednostavno problem ovog vremena i ove civilizacije pretjerano izobilje svega. Možda smo previše razmaženi da bi smo bili sposobni za sreću.melkior wrote:Možda. Ako si u pravu, znači li to da ljubav kao takve ne postoji ako nije bezuvjetna) ili da nije dovoljno vrijedna biljka koju treba svakodnevno zalijevati?darla wrote:melkior wrote:Zapravo, najveća tragedija ove civilizacije jest doživljavanje ljubavi zdravo za gotovo: svi žele ljubav, i svi ju žele bezuvjetno, ali onu bezuvjetnu ljubav koju su već primili, majčinsku,roditeljsku, u stvari doživljavaju zdravo za gotovo, ne osvrću se na nju jer je kao samorazumljiva. Pa ipak, nedostatak iste čini nas defektnima kao osobe i nesposobne za život, prave razmjere ljubavi shvatimo tek onda kada ju izgubimo, i to apsolutno važi kako za odnos prema roditeljima, tako i za uzajamne odnose između ljubavnih partnera. U društvu koje sve promatra kroz prizmu robe, koristi i užitka, ne zaslužujemo istinsku sreću, niti smo osposobljeni za život jer smo navikli primati, ali malo toga smo spremni dati i pružiti drugome.
2015-08-09
Možda treba zapaliti čitavu ovu civilizaciju da izgori, da ne ostane kamen na kamenu. Možda na zgarištu pronađemo nadu za novi početak. Ako ne pronađemo, onda smo ionako prokleti, pa je svejedno.melkior wrote:Možda je jednostavno problem ovog vremena i ove civilizacije pretjerano izobilje svega. Možda smo previše razmaženi da bi smo bili sposobni za sreću.melkior wrote:Možda. Ako si u pravu, znači li to da ljubav kao takve ne postoji ako nije bezuvjetna) ili da nije dovoljno vrijedna biljka koju treba svakodnevno zalijevati?darla wrote:melkior wrote:Zapravo, najveća tragedija ove civilizacije jest doživljavanje ljubavi zdravo za gotovo: svi žele ljubav, i svi ju žele bezuvjetno, ali onu bezuvjetnu ljubav koju su već primili, majčinsku,roditeljsku, u stvari doživljavaju zdravo za gotovo, ne osvrću se na nju jer je kao samorazumljiva. Pa ipak, nedostatak iste čini nas defektnima kao osobe i nesposobne za život, prave razmjere ljubavi shvatimo tek onda kada ju izgubimo, i to apsolutno važi kako za odnos prema roditeljima, tako i za uzajamne odnose između ljubavnih partnera. U društvu koje sve promatra kroz prizmu robe, koristi i užitka, ne zaslužujemo istinsku sreću, niti smo osposobljeni za život jer smo navikli primati, ali malo toga smo spremni dati i pružiti drugome.
2015-08-09
melkior wrote:
Možda. Ako si u pravu, znači li to da ljubav kao takve ne postoji ako nije bezuvjetna) ili da nije dovoljno vrijedna biljka koju treba svakodnevno zalijevati?
Ljubav postoji, ali nije bezuvjetna, uvjetovana je, pa cak i ta roditeljska ljubav ili cesto posebno isticana materinska. Da bi netko bezuvjetno volio mora biti potpuno lisen ikakve sebicnosti, kad nadjes takvu osobu javi mi se.
darla- Admin
2015-10-22
Ja mislim da sam jednom volio potpuno nesebično - svoga psa. I jednog malog kosa koji je ispao iz gnijezda. Nije baš neki rezultat za pohvalit se.darla wrote:melkior wrote:
Možda. Ako si u pravu, znači li to da ljubav kao takve ne postoji ako nije bezuvjetna) ili da nije dovoljno vrijedna biljka koju treba svakodnevno zalijevati?
Ljubav postoji, ali nije bezuvjetna, uvjetovana je, pa cak i ta roditeljska ljubav ili cesto posebno isticana materinska. Da bi netko bezuvjetno volio mora biti potpuno lisen ikakve sebicnosti, kad nadjes takvu osobu javi mi se.
2015-08-09
[quote="melkior"]
A mozda jednostavno treba prihvatiti realitet svoje bioloske, psiholoske i ine uvjetovanosti, umjesto uvijek imati grandioznu imaginaciju da smo u stanu biti neka supersonicna bica, ali eto nikako da stignemo do tamo. Dokel god covjek ima emocije, savrsenstvo bezuvjetnosti je miljama daleko. Jerbo postoji uvijek i drugi polaritet.
melkior wrote:Možda treba zapaliti čitavu ovu civilizaciju da izgori, da ne ostane kamen na kamenu. Možda na zgarištu pronađemo nadu za novi početak. Ako ne pronađemo, onda smo ionako prokleti, pa je svejedno.melkior wrote:
Možda je jednostavno problem ovog vremena i ove civilizacije pretjerano izobilje svega. Možda smo previše razmaženi da bi smo bili sposobni za sreću.
A mozda jednostavno treba prihvatiti realitet svoje bioloske, psiholoske i ine uvjetovanosti, umjesto uvijek imati grandioznu imaginaciju da smo u stanu biti neka supersonicna bica, ali eto nikako da stignemo do tamo. Dokel god covjek ima emocije, savrsenstvo bezuvjetnosti je miljama daleko. Jerbo postoji uvijek i drugi polaritet.
darla- Admin
2015-10-22
melkior wrote:
Ja mislim da sam jednom volio potpuno nesebično - svoga psa. I jednog malog kosa koji je ispao iz gnijezda. Nije baš neki rezultat za pohvalit se.
Da, a da je manijakalno te grizo, razejbavao namjestaj, pisao i srao po svuda, na svaki tvoj pokusaj komunikacije rezao, bi li ga i onda bezuvjetno volio?
darla- Admin
2015-10-22
U stvari, jedini čovjek kojeg je ikad ugrizao sam ja. Ali s obzirom da sam znao biti pravi davež, nije mu za zamjeritdarla wrote:melkior wrote:
Ja mislim da sam jednom volio potpuno nesebično - svoga psa. I jednog malog kosa koji je ispao iz gnijezda. Nije baš neki rezultat za pohvalit se.
Da, a da je manijakalno te grizo, razejbavao namjestaj, pisao i srao po svuda, na svaki tvoj pokusaj komunikacije rezao, bi li ga i onda bezuvjetno volio?
2015-08-09
Ne znam, složenije životne forme je teže voljeti bez posljedica za sebe.darla wrote:melkior wrote:
2015-08-09
melkior wrote:
Ne znam, složenije životne forme je teže voljeti bez posljedica za sebe.
Mozda nisam u pravu, ali mislim da svaki ljudski mozak ima treshold iza kojeg mozak se jednostavno switcha na samoodrzanje, ergo nema bezuvjetne ljubavi, osim ako stokholmski sindrom ne mislimo zvati bezuvjetnom ljubavi.
darla- Admin
2015-10-22
Ne radi se o tome da ti ta ljubav koristi, ali barem da ti ne šteti. Možda bi mogućnost za ljubav trebalo razmotriti u tom smjeru. Možda bi i to već bio napredak.melkior wrote:Ne znam, složenije životne forme je teže voljeti bez posljedica za sebe.darla wrote:melkior wrote:
2015-08-09
melkior wrote:
Ne radi se o tome da ti ta ljubav koristi, ali barem da ti ne šteti. Možda bi mogućnost za ljubav trebalo razmotriti u tom smjeru. Možda bi i to već bio napredak.
Pa tako je i sada, nadju se dvoje ljudi, kliknu u vecini stvari i voze dalje, nista nije idealno, ali to ne znaci da ljubavi nema. Ne znam koji je kunst ti ta bezuvjetna ljubav, sto da ti mozes kako hoces, a drugi to mora trpiti jer te bezuvjetno voli ili obrnuto?
darla- Admin
2015-10-22
bezuvjetna ljubav je ljubav mojih zena prema meni
dijagram-
2015-08-09
S ljubavi nikad ne znaš di si. Kad te netko voli, nikad ne znaš da li je i koliko ja ta ljubav stvarna. Osim toga, ko i putar, ljubav se lako pokvari. S druge strane, kad te netko mrzi, nemaš se tu što pitati i neke sumnje uzgajati: mala je vjerojatnost da je ta mržnja neiskrena, a velika je šansa da će te nastaviti mrziti čitav život. U mržnju se, dakle, gotovo uvijek možeš pouzdati da je iskrena i vječna. A u ljubaf ne. All you need is love ♪♫melkior wrote:Zapravo, najveća tragedija ove civilizacije jest doživljavanje ljubavi zdravo za gotovo: svi žele ljubav, i svi ju žele bezuvjetno, ali onu bezuvjetnu ljubav koju su već primili, majčinsku,roditeljsku, u stvari doživljavaju zdravo za gotovo, ne osvrću se na nju jer je kao samorazumljiva. Pa ipak, nedostatak iste čini nas defektnima kao osobe i nesposobne za život, prave razmjere ljubavi shvatimo tek onda kada ju izgubimo, i to apsolutno važi kako za odnos prema roditeljima, tako i za uzajamne odnose između ljubavnih partnera. U društvu koje sve promatra kroz prizmu robe, koristi i užitka, ne zaslužujemo istinsku sreću, niti smo osposobljeni za život jer smo navikli primati, ali malo toga smo spremni dati i pružiti drugome.
Of.Fender- Posts : 274
2016-07-24
Mislim da svi u drugim osobama, pa čak i u seksualnim partnerima tražimo tračak te bezuvjetne ljubavi. Opravdano ili ne, drugi je par rukava.darla wrote:melkior wrote:
Ne radi se o tome da ti ta ljubav koristi, ali barem da ti ne šteti. Možda bi mogućnost za ljubav trebalo razmotriti u tom smjeru. Možda bi i to već bio napredak.
Pa tako je i sada, nadju se dvoje ljudi, kliknu u vecini stvari i voze dalje, nista nije idealno, ali to ne znaci da ljubavi nema. Ne znam koji je kunst ti ta bezuvjetna ljubav, sto da ti mozes kako hoces, a drugi to mora trpiti jer te bezuvjetno voli ili obrnuto?
2015-08-09
Pa kaj ti nisi Hrvatica?darla wrote:melkior wrote:Zapravo, najveća tragedija ove civilizacije jest doživljavanje ljubavi zdravo za gotovo: svi žele ljubav, i svi ju žele bezuvjetno, ali onu bezuvjetnu ljubav koju su već primili, majčinsku,roditeljsku, u stvari doživljavaju zdravo za gotovo, ne osvrću se na nju jer je kao samorazumljiva. Pa ipak, nedostatak iste čini nas defektnima kao osobe i nesposobne za život, prave razmjere ljubavi shvatimo tek onda kada ju izgubimo, i to apsolutno važi kako za odnos prema roditeljima, tako i za uzajamne odnose između ljubavnih partnera. U društvu koje sve promatra kroz prizmu robe, koristi i užitka, ne zaslužujemo istinsku sreću, niti smo osposobljeni za život jer smo navikli primati, ali malo toga smo spremni dati i pružiti drugome.
Of.Fender- Posts : 274
2016-07-24
Ali čini mi se da ne možemo pobjeći od tog dijela sebe.melkior wrote:Mislim da svi u drugim osobama, pa čak i u seksualnim partnerima tražimo tračak te bezuvjetne ljubavi. Opravdano ili ne, drugi je par rukava.darla wrote:melkior wrote:
2015-08-09
melkior wrote:
Mislim da svi u drugim osobama, pa čak i u seksualnim partnerima tražimo tračak te bezuvjetne ljubavi. Opravdano ili ne, drugi je par rukava.
Aha i onda kad se to recimo i desi da te netko skroz prihvati kakav jesi, jer to je uglavnom sto ljudi misle kad pricaju o bezuvjetnoj ljubavi, onda proradi crv u tvojoj glavi i dogode se dvije stvari ili ti je to dosadno ili mislis da postoji neka kvaka i opet nije dobro .
darla- Admin
2015-10-22
Da, i utome i jest zajeb u cijeloj priči. Ne znamo cijeniti ono što imamo i obično se borimo za ono što ne možemo zauzdati, obuzdati niti prisvojiti - barem ne za dulje vrijeme, ali nas to ne sprječava da idemo u rizik i izgubimo ono što već imamo, a što ne znamo cijeniti.darla wrote:melkior wrote:
Mislim da svi u drugim osobama, pa čak i u seksualnim partnerima tražimo tračak te bezuvjetne ljubavi. Opravdano ili ne, drugi je par rukava.
Aha i onda kad se to recimo i desi da te netko skroz prihvati kakav jesi, jer to je uglavnom sto ljudi misle kad pricaju o bezuvjetnoj ljubavi, onda proradi crv u tvojoj glavi i dogode se dvije stvari ili ti je to dosadno ili mislis da postoji neka kvaka i opet nije dobro .
2015-08-09
Page 15 of 48 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 31 ... 48
Similar topics
» U prilog muškosti kao struji zapadne civlizacije
» Australski leftardi uvode trogodisnji program borbe protiv toksicne muskosti
» KRIZA
» Kriza je
» Beyond Meats kriza
» Australski leftardi uvode trogodisnji program borbe protiv toksicne muskosti
» KRIZA
» Kriza je