Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
U svakom slucaju bolje Vuk nego Vesna. On moze mnogo manje nauditi Hrvatskoj od nje.
flumen- Posts : 3221
2015-08-21
Na aparatima a ako bude sreća tamo će i ostatidzango wrote:Ja sam rekao da bi bio prvi kandidat a ne da bi postao GS Dalje je stvar politike i dogovora velikih. A nije ni to malo. Gde je vaš kandidat?
Guest- Guest
Zorni primjer hrvatskog jala i zlobe.flumen wrote:U svakom slucaju bolje Vuk nego Vesna. On moze mnogo manje nauditi Hrvatskoj od nje.
Guest- Guest
Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.dzango wrote:Gde je vaš kandidat?
Guest- Guest
Vuk je odlican kandidat.
Moze iskoristiti mandat za priblizavanje Srba i Albanaca:)
dijagram-
2015-08-09
To je tek odskočna daska prema krajnjem odredištu-zemlji predaka turskojdijagram wrote:Vuk je odlican kandidat.
Guest- Guest
Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.dzango wrote:Gde je vaš kandidat?
Guest- Guest
Cetnicka glupaca. Da nije bilo Hrvata u BiH koji su slabili srpske polozaje u Krajini, imali bi jos i vise zrtava i rat bi dulje trajao. Tudjman je napravio dosta gresaka i pri tome zrtvovao BeHa Hrvate...Ali, bez njih, bi tijek rata isao drugim pravcem...Ships&Chips wrote:Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.dzango wrote:Gde je vaš kandidat?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Istina. Napravio je dovoljno gafova dok je bio predsjednik Opće skupštine UN-a. A ne bi imao šanse čak i da nije usr'o motku za vrijeme tog jednogodišnjeg mandata.dijagram wrote:Vuk je odlican kandidat
Guest- Guest
Ki bi da bi.flumen wrote:Cetnicka glupaca. Da nije bilo Hrvata u BiH koji su slabili srpske polozaje u Krajini, imali bi jos i vise zrtava i rat bi dulje trajao. Tudjman je napravio dosta gresaka i pri tome zrtvovao BeHa Hrvate...Ali, bez njih, bi tijek rata isao drugim pravcem...Ships&Chips wrote:Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.dzango wrote:Gde je vaš kandidat?
Guest- Guest
bravo jeremija tako sam te ucio
2014-04-14
to baš i nema veze sa ovim što pišeš jer su upravo iz BiH stvoreni svi uslovi za vraćanje okupiranog područja u ustavno pravni poredak RH. Dakle ovo što pišeš je oksimoron jer ne može se pozitno izjasniti o DR a da istovremeno popljuje postrojbe HVa koje su sasvim legalno boravile na području BiH i od tamo stvarili sve preduvjete za oslobađanje RH a bome i BiH.Ships&Chips wrote:Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.dzango wrote:Gde je vaš kandidat?
Guest- Guest
Neke postrojbe i akcije HV-a na teritoriju BiH-a bile su legalne, temeljem Splitske deklaracije potpisane tek 22. srpnja 1995. Mog prijatelja i njegovu postrojbu bez pitanja preko noći odveli su u Bosansku Posavinu na samom početku ratu. Da mu zapovjednik nije bio normalan i nije samovoljno donio odluku o povlačenju, bili bi izginuli ko zečevi. Zapovjednik je, naravno, kasnije išao na ribanje. Prijatelj mi je poginuo dva mjeseca nakon završetka rata, nagazivši na minu. U HV-u je bio od prvog dana rata.tre911 wrote:to baš i nema veze sa ovim što pišeš jer su upravo iz BiH stvoreni svi uslovi za vraćanje okupiranog područja u ustavno pravni poredak RH. Dakle ovo što pišeš je oksimoron jer ne može se pozitno izjasniti o DR a da istovremeno popljuje postrojbe HVa koje su sasvim legalno boravile na području BiH i od tamo stvarili sve preduvjete za oslobađanje RH a bome i BiH.Ships&Chips wrote:Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.dzango wrote:Gde je vaš kandidat?
Guest- Guest
Britanci i Ukrajina protiv Vuka Jeremića
D. R. ĐORĐEVIĆ | 07. avgust 2016. 07:15 | Komentara: 0Rusija i SAD i dalje bez konsenzusa ko treba da nasledi Ban Ki-Muna. London ranije bio uzdržan, a sada dao negativan poen
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:618815-Britanci-i-Ukrajina-protiv-Vuka-Jeremica
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Eto vidiš, recimo mi smo išli dragovoljno u posavinu i nama su se krila povukla i ostavili nas na cjedilu a sad znam i ko je to bio u okolici dervente zbog kojeg smo izgubili par ljudi mamicu mu dezertersku kukavičkuHooliganjetta wrote:Neke postrojbe i akcije HV-a na teritoriju BiH-a bile su legalne, temeljem Splitske deklaracije potpisane tek 22. srpnja 1995. Mog prijatelja i njegovu postrojbu bez pitanja preko noći odveli su u Bosansku Posavinu na samom početku ratu. Da mu zapovjednik nije bio normalan i nije samovoljno donio odluku o povlačenju, bili bi izginuli ko zečevi. Zapovjednik je, naravno, kasnije išao na ribanje. Prijatelj mi je poginuo dva mjeseca nakon završetka rata, nagazivši na minu. U HV-u je bio od prvog dana rata.tre911 wrote:to baš i nema veze sa ovim što pišeš jer su upravo iz BiH stvoreni svi uslovi za vraćanje okupiranog područja u ustavno pravni poredak RH. Dakle ovo što pišeš je oksimoron jer ne može se pozitno izjasniti o DR a da istovremeno popljuje postrojbe HVa koje su sasvim legalno boravile na području BiH i od tamo stvarili sve preduvjete za oslobađanje RH a bome i BiH.Ships&Chips wrote:Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.Ships&Chips wrote:
Mi smo zbog izostanka Vladine potpore našoj kandidatkinji izgubili šansu za bilo kakvu ozbiljniju poziciju ili ulogu na međunarodnom planu.
Guest- Guest
Sve je takve trebalo postrieljati, koji kurac u ratu odbijaš zapovied. Izvrši pa se žali, zna se put.tre911 wrote:nama su se krila povukla i ostavili nas na cjedilu
Vi ste išli, a kako bi se to moglo okarakterizirati znaš i sam. Ne radi se o okolici Dervente. I nemoj mi vrijeđati pokojnog prijatelja koji je od početka do kraja rata bio u HV i na kraju poginuo u razminiravanju terena. Sram te bilo. Ovdje svaki razgovor prestaje.tre911 wrote:Eto vidiš, recimo mi smo išli dragovoljno u posavinu i nama su se krila povukla i ostavili nas na cjedilu a sad znam i ko je to bio u okolici dervente zbog kojeg smo izgubili par ljudi mamicu mu dezertersku kukavičkuHooliganjetta wrote:Neke postrojbe i akcije HV-a na teritoriju BiH-a bile su legalne, temeljem Splitske deklaracije potpisane tek 22. srpnja 1995. Mog prijatelja i njegovu postrojbu bez pitanja preko noći odveli su u Bosansku Posavinu na samom početku ratu. Da mu zapovjednik nije bio normalan i nije samovoljno donio odluku o povlačenju, bili bi izginuli ko zečevi. Zapovjednik je, naravno, kasnije išao na ribanje. Prijatelj mi je poginuo dva mjeseca nakon završetka rata, nagazivši na minu. U HV-u je bio od prvog dana rata.tre911 wrote:to baš i nema veze sa ovim što pišeš jer su upravo iz BiH stvoreni svi uslovi za vraćanje okupiranog područja u ustavno pravni poredak RH. Dakle ovo što pišeš je oksimoron jer ne može se pozitno izjasniti o DR a da istovremeno popljuje postrojbe HVa koje su sasvim legalno boravile na području BiH i od tamo stvarili sve preduvjete za oslobađanje RH a bome i BiH.Ships&Chips wrote:Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.tre911 wrote:
Ta beštija se nije smjela ni kandidirati. Neko ko optužuje svoju zemlju za agresiju na susjednu ne zaslužuje ništa doli prezir i odbvacivanje na svim nivoima.
Guest- Guest
Dobro nije u okolici Dervente i ako nije niko stradao zbog njegovog kukavičkog čina povlačim uvredu, u suprotnom ako je ijedan Hrvatski sin poginuo zbog njegovog povlačenja uvredu ostavljam.Hooliganjetta wrote:Vi ste išli, a kako bi se to moglo okarakterizirati znaš i sam. Ne radi se o okolici Dervente. I nemoj mi vrijeđati pokojnog prijatelja koji je od početka do kraja rata bio u HV i na kraju poginuo u razminiravanju terena. Sram te bilo. Ovdje svaki razgovor prestaje.tre911 wrote:Eto vidiš, recimo mi smo išli dragovoljno u posavinu i nama su se krila povukla i ostavili nas na cjedilu a sad znam i ko je to bio u okolici dervente zbog kojeg smo izgubili par ljudi mamicu mu dezertersku kukavičkuHooliganjetta wrote:Neke postrojbe i akcije HV-a na teritoriju BiH-a bile su legalne, temeljem Splitske deklaracije potpisane tek 22. srpnja 1995. Mog prijatelja i njegovu postrojbu bez pitanja preko noći odveli su u Bosansku Posavinu na samom početku ratu. Da mu zapovjednik nije bio normalan i nije samovoljno donio odluku o povlačenju, bili bi izginuli ko zečevi. Zapovjednik je, naravno, kasnije išao na ribanje. Prijatelj mi je poginuo dva mjeseca nakon završetka rata, nagazivši na minu. U HV-u je bio od prvog dana rata.tre911 wrote:to baš i nema veze sa ovim što pišeš jer su upravo iz BiH stvoreni svi uslovi za vraćanje okupiranog područja u ustavno pravni poredak RH. Dakle ovo što pišeš je oksimoron jer ne može se pozitno izjasniti o DR a da istovremeno popljuje postrojbe HVa koje su sasvim legalno boravile na području BiH i od tamo stvarili sve preduvjete za oslobađanje RH a bome i BiH.Ships&Chips wrote:
Ona se pozitivno referirala na domovinski rat, ali ne i na akcije HV-a izvan teritorija Hrvatske.
Guest- Guest
"Nedeljnik": Vučić stao iza Jeremića, VB bila uzdržana
U drugom krugu glasanja za generalnog sekretara UN Srbija se prvi put zvanično umešala, što je pomoglo našem kandidatu da dobije samo dva negativna glas.
IZVOR: NEDELJNIK ČETVRTAK, 11.08.2016. | 12:16
Vuk Jeremić je tako postao favorit u trci za generalnog sekretara UN, piše magazin "Nedeljnik".
Vučić je, prema saznanjima "Nedeljnika", naložio i formiranje tima za podršku Jeremiću, nakon što je shvatio da su Jeremićeve šanse ogromne, ali i nakon molbe našeg predstavnika da pošalju pismo zemljama koje se lome u kojem bi potvrdili da Srbija snažno stoji iza svog kandidata.
Posle ovog pisma, Jeremić je sa četiri negativna pao na dva, ali što je još važnije, Britanija je bila uzdržana, iako su neki mediji pisali drugačije, tako da su dve stalne članice Saveta bezbednosti iz Evrope - Britanija i Francuska - propustile našeg kandidata.
Kada na to dodamo da su Kina i Rusija u drugom krugu glasale protiv Portugalca Antonija Gutereša, koji u prvom krugu nije imao nijedan negativan glas, i to zbog pravila da se ispoštuje rotiranje ovog mesta, koje sada pripada Istočnoj Evropi, potpuno je jasno da je Jeremić izbio na poziciju glavnog favorita za mesto generalnog sekretara UN.
Antonio Gutereš i Suzana Malkora iz Argentine, prema izvorima Nedeljnika, favoriti su ukoliko se poništi to pravilo, a Jeremić ukoliko se na njemu istraje.
Našem kandidatu najviše ide naruku potop "favorita" iz Istočne Evrope, pre svih Miroslava Lajčaka za koga se očekuje da odustane od trke, ali i Irine Bokove, koja je poslednjih godina važila za glavnog favorita.
Najveća novina je, ipak, aktivno uključivanje Vlade Srbije i Vučića u ceo proces, a pretpostavka je da je upravo Vučić uspeo da omekša stav Britanaca preko novog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona.
Na kraju, poslednja prepreka za Jeremića ostaju SAD i Samanta Pauer, iako se na Ist Riveru sve više pominje mogućnost da se sačekaju američki izbori u novembru.
Nova glasanja zakazana su za 20. i 26. avgust kada će sve biti mnogo jasnije i posle čega se očekuje utvrđivanje kandidata koji će ići na glasanje.
super je cinjenica da je u srbiji ova tema pod hibernacijom,
narod se nesto nije utripovao !?
U drugom krugu glasanja za generalnog sekretara UN Srbija se prvi put zvanično umešala, što je pomoglo našem kandidatu da dobije samo dva negativna glas.
IZVOR: NEDELJNIK ČETVRTAK, 11.08.2016. | 12:16
Vuk Jeremić je tako postao favorit u trci za generalnog sekretara UN, piše magazin "Nedeljnik".
Vučić je, prema saznanjima "Nedeljnika", naložio i formiranje tima za podršku Jeremiću, nakon što je shvatio da su Jeremićeve šanse ogromne, ali i nakon molbe našeg predstavnika da pošalju pismo zemljama koje se lome u kojem bi potvrdili da Srbija snažno stoji iza svog kandidata.
Posle ovog pisma, Jeremić je sa četiri negativna pao na dva, ali što je još važnije, Britanija je bila uzdržana, iako su neki mediji pisali drugačije, tako da su dve stalne članice Saveta bezbednosti iz Evrope - Britanija i Francuska - propustile našeg kandidata.
Kada na to dodamo da su Kina i Rusija u drugom krugu glasale protiv Portugalca Antonija Gutereša, koji u prvom krugu nije imao nijedan negativan glas, i to zbog pravila da se ispoštuje rotiranje ovog mesta, koje sada pripada Istočnoj Evropi, potpuno je jasno da je Jeremić izbio na poziciju glavnog favorita za mesto generalnog sekretara UN.
Antonio Gutereš i Suzana Malkora iz Argentine, prema izvorima Nedeljnika, favoriti su ukoliko se poništi to pravilo, a Jeremić ukoliko se na njemu istraje.
Našem kandidatu najviše ide naruku potop "favorita" iz Istočne Evrope, pre svih Miroslava Lajčaka za koga se očekuje da odustane od trke, ali i Irine Bokove, koja je poslednjih godina važila za glavnog favorita.
Najveća novina je, ipak, aktivno uključivanje Vlade Srbije i Vučića u ceo proces, a pretpostavka je da je upravo Vučić uspeo da omekša stav Britanaca preko novog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona.
Na kraju, poslednja prepreka za Jeremića ostaju SAD i Samanta Pauer, iako se na Ist Riveru sve više pominje mogućnost da se sačekaju američki izbori u novembru.
Nova glasanja zakazana su za 20. i 26. avgust kada će sve biti mnogo jasnije i posle čega se očekuje utvrđivanje kandidata koji će ići na glasanje.
super je cinjenica da je u srbiji ova tema pod hibernacijom,
narod se nesto nije utripovao !?
Guest- Guest
Da se ne bude lažne nade. No, lezba ministrica, Albanci u središnjoj Srbiji, rastu vam šanse.
Nije nemoguće da bi Srbi trampili neko nedorečeno i mutno priznanje KiM-a za poziciju Secretary Đenerala. Ako se to dogodi, onda je svijet stvarno otišao u vražju mater.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Jeremić treći u trci za generalnog sekretara UN
» Unuka ukrajinskog nacista kandidat za generalnog sekretara NATO -a...
» Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
» Bandić vraća 7 sekretara SKOJ-a, Hasanbegović prijeti
» Šveđanin izbio zube Vučiću
» Unuka ukrajinskog nacista kandidat za generalnog sekretara NATO -a...
» Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
» Bandić vraća 7 sekretara SKOJ-a, Hasanbegović prijeti
» Šveđanin izbio zube Vučiću
Page 2 of 3