Nasljedstvo
Page 2 of 20
Page 2 of 20 • 1, 2, 3 ... 11 ... 20
Re: Nasljedstvo
aben wrote:znan šta je nužni dio, al tvrdim da nije dobro da postoji.
A kako bi to onda trebalo riješiti?
nemoj me...državi.
Trinity-
2014-04-17
Primjer 5 (Prigorska posla )
Bivša kolegica s posla živi u selu pokraj Zagreba, 30 min do zadnje stanice gradskog busa, a do prvog dućana još i dalje.
Kao jedinica naslijedila je kuću od roditelja u kojoj živi s mužem. Imaju kćer i sina.
Kćer se nakon srednje zaposlila u dobroj firmi, unajmila stan u Zagrebu i odselila od roditelja.
Upisala je i završila fakultet, kupila auto, ali joj mati nikako nije oprostila što živi u podstanarstvu.
Za nju je to bacanje novaca.
I sin je završio školovanje , zaposlio se i živi s curom u gradu. U podstanarstvu.
E sad ne znam kako je to mojoj kolegici uspjelo, ali navela je kćer da digne kredit na 10-15 godina,
da se kuća komplet renovira. U otplati kredita sudjeluju podjednako i roditelji i djeca koji uopće u njoj ne žive.
Njen argument je da će kuća ionako ostati djeci.
Prigorci...
Bivša kolegica s posla živi u selu pokraj Zagreba, 30 min do zadnje stanice gradskog busa, a do prvog dućana još i dalje.
Kao jedinica naslijedila je kuću od roditelja u kojoj živi s mužem. Imaju kćer i sina.
Kćer se nakon srednje zaposlila u dobroj firmi, unajmila stan u Zagrebu i odselila od roditelja.
Upisala je i završila fakultet, kupila auto, ali joj mati nikako nije oprostila što živi u podstanarstvu.
I sin je završio školovanje , zaposlio se i živi s curom u gradu. U podstanarstvu.
E sad ne znam kako je to mojoj kolegici uspjelo, ali navela je kćer da digne kredit na 10-15 godina,
da se kuća komplet renovira. U otplati kredita sudjeluju podjednako i roditelji i djeca koji uopće u njoj ne žive.
Prigorci...
Trinity-
2014-04-17
Ako se dobro sjećam, imaš i sestru, di je ona u ovoj priči?kic wrote:pa bih, odrekao bih se iako i imam što naslijediti, imam dva mlađa brata i vjerojatno ću ustupiti svoj dio njima jer su nesposobni :^^ ali nikad se ne zna.
Trinity-
2014-04-17
pa nikako, da vlasnik sam suvereno odlučuje o svojoj imovini.Trinity wrote:aben wrote:znan šta je nužni dio, al tvrdim da nije dobro da postoji.
A kako bi to onda trebalo riješiti?nemoj me...državi.
a e, on je doduše reka 80 tak%, al ne triba sitičariti.
2014-04-16
pa to je okej, kuća rapidno propada ako se ne uredi na vrime, plus roditeljima uljepšavaju vrime koje in je ostalo.Trinity wrote:Primjer 5 (Prigorska posla )
Prigorci...
2014-04-16
na jednom boljem mjestu (nije mrtva kek)Trinity wrote:Ako se dobro sjećam, imaš i sestru, di je ona u ovoj priči?
Joj, abene, ne pravi se lud...aben wrote:pa nikako, da vlasnik sam suvereno odlučuje o svojoj imovini.
Taj se instrument koristi kad vlasnik iz nekog razloga nije oporučno riješio kome ide njegova imovina.
Ali ti to znaš.
Trinity-
2014-04-17
aben wrote:pa to je okej, kuća rapidno propada ako se ne uredi na vrime, plus roditeljima uljepšavaju vrime koje in je ostalo.
Ti bi se sam ponudio na taj način roditeljima uljepšati dane.
Trinity-
2014-04-17
aaaaa...udala se bogato, pa ste ju već prekrižili iz nasljedstva..kic wrote:na jednom boljem mjestu (nije mrtva kek)
Trinity-
2014-04-17
a, mislia san da se tada dili na ženu i dicu, a nužni dio je zakonski dio nasljedstva koi dobije baštinik, kad vlasnik razbaštini potomke il potomka.Trinity wrote:Joj, abene, ne pravi se lud...aben wrote:[size=40]pa nikako, da vlasnik sam suvereno odlučuje o svojoj imovini.[/size]
Taj se instrument koristi kad vlasnik iz nekog razloga nije oporučno riješio kome ide njegova imovina.
Ali ti to znaš.
2014-04-16
Pa da, vlasnik može biti samo muž, jel...aben wrote:a, mislia san da se tada dili na ženu i dicu,
Dijeli se na bračnog partnera koji je još živ i djecu, i to kako je zakon propisao, mislim, ako se nešto nije promijenilo, 1/2 ide bračnom drugu, druga polovica se ravnomjerno dijeli na bračnog druga i djecu.
To je taj nužni dio. Možda se i varam, možda kic zna bolje...
Tko je baštinik ?a nužni dio je zakonski dio nasljedstva koi dobije baštinik, kad vlasnik razbaštini potomke il potomka.
Ako vlasnik razbaštini potomke, i ako se ovi ne žale, ne dobiju ništa.
Trinity-
2014-04-17
nebitno šta bi ja, činjenica je da oni odgovorno uprqvljaju imovinom, ne znan čemu sprdanje s njima.Trinity wrote:aben wrote:pa to je okej, kuća rapidno propada ako se ne uredi na vrime, plus roditeljima uljepšavaju vrime koje in je ostalo.
Ti bi se sam ponudio na taj način roditeljima uljepšati dane.
2014-04-16
ne, al obično je.[size=42] nebitno. to nije nužni dio, to je dio. nužni dio je onaj koi dobiješ ( ako želiš) unatoč razbaštinjenju.[/size]Trinity wrote:Pa da, vlasnik može biti samo muž, jel...aben wrote:[size=40]a, mislia san da se tada dili na ženu i dicu, [/size]
Dijeli se na bračnog partnera koji je još živ i djecu, i to kako je zakon propisao, mislim, ako se nešto nije promijenilo, 1/2 ide bračnom drugu, druga polovica se ravnomjerno dijeli na bračnog druga i djecu.
To je taj nužni dio. Možda se i varam, možda kic zna bolje...Tko je baštinik ?[size=40]a nužni dio je zakonski dio nasljedstva koi dobije baštinik, kad vlasnik razbaštini potomke il potomka.[/size]
Ako vlasnik razbaštini potomke, i ako se ovi ne žale, ne dobiju ništa.
2014-04-16
a, velike ruke i mali mobitel:(Trinity wrote:Opet si nešto sprčkao, vidi fonta...
2014-04-16
Pa mogu se tako brinuti i o imovini u Tanzaniji, u kojoj ne žive, u kojoj nikad neće živjeti i za koju nikad neće dobiti ni uloženo.aben wrote:nebitno šta bi ja, činjenica je da oni odgovorno uprqvljaju imovinom, ne znan čemu sprdanje s njima.
Trinity-
2014-04-17
cccc...da si odmah kupio veći, ako ni zbog čega, ono zbog foruma...aben wrote:a, velike ruke i mali mobitel:(Trinity wrote:Opet si nešto sprčkao, vidi fonta...
Trinity-
2014-04-17
aben wrote:nužni dio je onaj koi dobiješ ( ako želiš) unatoč razbaštinjenju.[/size]
Koliki je taj dio?
Trinity-
2014-04-17
pa i u tanzaniji,Trinity wrote:Pa mogu se tako brinuti i o imovini u Tanzaniji, u kojoj ne žive, u kojoj nikad neće živjeti i za koju nikad neće dobiti ni uloženo.aben wrote:nebitno šta bi ja, činjenica je da oni odgovorno uprqvljaju imovinom, ne znan čemu sprdanje s njima.
ne znan odakle ti da nikad ne će vratit uloženo; ne baratamo s ciframa, al čini si da si rekla da je to pola sata od zagreba.
sve u svemu, znaš moj stav o nekretninama i o subjektivnosti vriednosti.
2014-04-16
ne znan, vjerojatno pola onog šta bi dobili ravnomjernom raspodjelom. to je socijalizam. možeš maltretirati roditelje cili život, i onda još dobiti i njihovu imovinu.Trinity wrote:aben wrote:nužni dio je onaj koi dobiješ ( ako želiš) unatoč razbaštinjenju.[/size]
Koliki je taj dio?
2014-04-16
Page 2 of 20 • 1, 2, 3 ... 11 ... 20
Page 2 of 20