Ja sam glup
Page 1 of 1
Ja sam glup
HDZ-a: Hrvati kao neškolovana radna snaga za bjelosvjetske poslodavce
Ministrica je doslovno rekla: "Međutim, doista jeste problem što jako veliki broj se upisuje u gimnazije, što bi značilo da ne stječu nikakvu kvalifikaciju. Ona je preduvjet za visoko obrazovanje. Mi u ovom trenutku stimuliramo u RH visoko obrazovanje, iako znamo da nositelj razvoja nije visoko obrazovanje. Ta količina visoko obrazovanih ljudi ni u Hrvatskoj niti igdje u svijetu nije potrebna".
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vizija-buducnosti-hdza-hrvati-kao-neskolovana-radna-snaga-za-bjelosvjetske-poslodavce/906020.aspx
-----------------------------------------
Hrvatska je lijepa i nije potrebno da bude i pametna.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Ja sam glup
Donekle je u pravu. Svatko tko završi gimnaziju, a ne ide na faks, nije završio školovanje. A na faksu treba stimulirati tehničke struke, to je korisno za privrjedni razvoj.
Hrvatska će uskoro ući u industrijsku revoluciju pa za potrebe tržišta rada treba poslati više djece u strukovne škole.
I trebali bi izgraditi pomorsku trgovačku flotu kakvu je nekoć imala Dubrovačka republika da se možemo obogatiti na izvozu.
I treba poticati ljude da se vrate na selo, u poljoprivredi se može zaposliti bar 40.000 ljudi.
I trebali bi izgraditi pomorsku trgovačku flotu kakvu je nekoć imala Dubrovačka republika da se možemo obogatiti na izvozu.
I treba poticati ljude da se vrate na selo, u poljoprivredi se može zaposliti bar 40.000 ljudi.
Guest- Guest
Regoč wrote:A na faksu treba stimulirati tehničke struke, to je korisno za privrjedni razvoj.
Naša industrija ne može naći radnu snagu koliko joj inženjera treba, moramo ih uvoziti iz Indije.
Guest- Guest
Page 1 of 1