velika potražnja za radnicima ; Studenti, evo prilike: poslodavci nude sezonske poslove s plaćom i po 7 tisuća kuna
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: velika potražnja za radnicima ; Studenti, evo prilike: poslodavci nude sezonske poslove s plaćom i po 7 tisuća kuna
da, ide im tomaggie13 wrote:prckov wrote:meni moji tražili a nisan i tira da raduudba wrote:Psihologija, imaš pomoćnog kuhara deset godina za 7000 bruto i ode čovjek dalje. I sad gazda naviko platit 7K, teško mu dat više. Svoju ženu i dicu neće ni pitat da to radu jer zna da bi ga za te pare poslali u pizdu materinu ili tražili da im pripiše pola imetka odma za života.
ni to čak nije trebalo..
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Re: velika potražnja za radnicima ; Studenti, evo prilike: poslodavci nude sezonske poslove s plaćom i po 7 tisuća kuna
malo više čitaj po chatu, pa ćeš i ti znati...udba wrote:a ja mislio da su ga tražili da im da posa..maggie13 wrote:prckov wrote:meni moji tražili a nisan i tira da raduudba wrote:Psihologija, imaš pomoćnog kuhara deset godina za 7000 bruto i ode čovjek dalje. I sad gazda naviko platit 7K, teško mu dat više. Svoju ženu i dicu neće ni pitat da to radu jer zna da bi ga za te pare poslali u pizdu materinu ili tražili da im pripiše pola imetka odma za života.
ni to čak nije trebalo..
2014-04-12
al ti mene nasmija jaroudba wrote:a ja mislio da su ga tražili da im da posa..maggie13 wrote:prckov wrote:meni moji tražili a nisan i tira da raduudba wrote:Psihologija, imaš pomoćnog kuhara deset godina za 7000 bruto i ode čovjek dalje. I sad gazda naviko platit 7K, teško mu dat više. Svoju ženu i dicu neće ni pitat da to radu jer zna da bi ga za te pare poslali u pizdu materinu ili tražili da im pripiše pola imetka odma za života.
ni to čak nije trebalo..
2014-04-19
Slavonci zajebali ove naše novopečene kapitaliste
Prisiljeni su platiti radnika po tržišnim zakonima
Prisiljeni su platiti radnika po tržišnim zakonima
Guest- Guest
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prica-osjeckog-kuhara-evo-kako-na-moru-varaju-sezonce-iz-slavonije/905811.aspx
33-GODIŠNJI Osječanin B. L., po struci kuhar, za Glas Slavonije ispričao je svoju priču o tome kako poslodavci na sezonskim poslovima iskorištavaju radnike iz Slavonije.
"U travnju ove godine pronašao sam oglas za posao na stranicama HZZ-a za sezonsko zapošljavanje. Tražio se kuhar u Poreču. Prijavio sam se i nije prošlo ni 10 minuta i već su me kontaktirali i obavijestili da će šef i šefica za nekoliko dana posjetiti Osijek i da bi se trebao naći s njima. Dogovor je brzo pao. Idem raditi u Poreč u dječje odmaralište. Plaća kuhara je 5000 kuna. Radno vrijeme je 8 sati (plus tu i tamo koji prekovremeni sat koji ide u preraspodjelu sati), i jedan slobodni dan u tjednu. "Ipak smo mi ozbiljna firma", priča B.L. za Glas Slavonije.
"Nakon mog dolaska u Poreč uslijedila je uobičajena fizikalija na koju sam navikao prethodnih sezona na Jadranu i to je normalno uoči svakog otvorenja sezonskog objekta. I radno vrijeme je bilo relativno normalno", opisao je svoje prve radne dane.
Šok nakon otvorenja
No, kada je objekt otvoren, kaže, uslijedio je šok jer je sve dogovoreno preko noći palo u vodu.
"Radio sam po cijeli dan, od 6 sati ujutro do 23 sata i duže te sam imao pet-šest sati za odmor. To ne samo da nije dozvoljeno zakonom (odmor mora biti 12 sati u komadu) nego je i opasno, pogotovo za rad u kuhinji sa strojevima i noževima. Kada smo dogovarali posao, zaboravili su mi napomenuti da ću biti njihov (šefov i šefičin) osobni kuhar i konobar svaki dan... do petnaestog dana, kada sam se slomio i fizički i psihički. Kroničan nedostatak sna uz cjelodnevni rad. Na smještaj se ne mogu požaliti, to je prostor u koji sam tada otišao i pokupio svoje stvari u kofere, na što su me šefovi hladno pitali: "A otkazni rok?" Kakav otkazni rok? Ne samo da nije onako kako je dogovoreno nego još nisam ni prijavljen na vrijeme.
Kasnili su nekih tjedan dana s prijavom. Na moj upit što je s tim, odgovor je bio da je to bilo međusobno upoznavanje. Nakon što sam dao otkaz u Poreču, kontaktirala me uprava iz Savudrije, koja me molila da im objasnim što se događa u Poreču i da cijelu svoju priču pošaljem direktoru", priča ovaj Osječanin.
Dodaje da se osobno uvjerio i u, kaže, druge gadosti na tom sezonskom poslu.
"Kao kuhar nisam mogao vjerovati da se to događa - pokvarljiva roba kao što su jogurti, jaja, hrenovke... - sve se to držalo u podrumu. Pametnome dosta o kakvoj je razini higijene i kvalitete hrane riječ. Zato sam odmah sve to prijavio sanitarnoj inspekciji, inspekciji rada, Zavodu za zapošljavanje i Poreznoj inspekciji jer smo tamo sladoled i slične proizvode morali prodavati bez fiskalizacije, odnosno pravovaljanog računa. Nitko me još iz inspektorata poslije nije kontaktirao, tako da vjerujem da je sve ostalo na mojoj prijavi", kaže B. L.
"Uvjerio sam se da nisam jedini kojemu se ovakve stvari događaju i zato želim da se ova istina sazna... da nas prestanu izrabljivati. Sada sam opet u Osijeku i što planiram? Sjediti kod kuće i slušati kako im nedostaje sezonskih radnika", zaključuje.
33-GODIŠNJI Osječanin B. L., po struci kuhar, za Glas Slavonije ispričao je svoju priču o tome kako poslodavci na sezonskim poslovima iskorištavaju radnike iz Slavonije.
"U travnju ove godine pronašao sam oglas za posao na stranicama HZZ-a za sezonsko zapošljavanje. Tražio se kuhar u Poreču. Prijavio sam se i nije prošlo ni 10 minuta i već su me kontaktirali i obavijestili da će šef i šefica za nekoliko dana posjetiti Osijek i da bi se trebao naći s njima. Dogovor je brzo pao. Idem raditi u Poreč u dječje odmaralište. Plaća kuhara je 5000 kuna. Radno vrijeme je 8 sati (plus tu i tamo koji prekovremeni sat koji ide u preraspodjelu sati), i jedan slobodni dan u tjednu. "Ipak smo mi ozbiljna firma", priča B.L. za Glas Slavonije.
"Nakon mog dolaska u Poreč uslijedila je uobičajena fizikalija na koju sam navikao prethodnih sezona na Jadranu i to je normalno uoči svakog otvorenja sezonskog objekta. I radno vrijeme je bilo relativno normalno", opisao je svoje prve radne dane.
Šok nakon otvorenja
No, kada je objekt otvoren, kaže, uslijedio je šok jer je sve dogovoreno preko noći palo u vodu.
"Radio sam po cijeli dan, od 6 sati ujutro do 23 sata i duže te sam imao pet-šest sati za odmor. To ne samo da nije dozvoljeno zakonom (odmor mora biti 12 sati u komadu) nego je i opasno, pogotovo za rad u kuhinji sa strojevima i noževima. Kada smo dogovarali posao, zaboravili su mi napomenuti da ću biti njihov (šefov i šefičin) osobni kuhar i konobar svaki dan... do petnaestog dana, kada sam se slomio i fizički i psihički. Kroničan nedostatak sna uz cjelodnevni rad. Na smještaj se ne mogu požaliti, to je prostor u koji sam tada otišao i pokupio svoje stvari u kofere, na što su me šefovi hladno pitali: "A otkazni rok?" Kakav otkazni rok? Ne samo da nije onako kako je dogovoreno nego još nisam ni prijavljen na vrijeme.
Kasnili su nekih tjedan dana s prijavom. Na moj upit što je s tim, odgovor je bio da je to bilo međusobno upoznavanje. Nakon što sam dao otkaz u Poreču, kontaktirala me uprava iz Savudrije, koja me molila da im objasnim što se događa u Poreču i da cijelu svoju priču pošaljem direktoru", priča ovaj Osječanin.
Dodaje da se osobno uvjerio i u, kaže, druge gadosti na tom sezonskom poslu.
"Kao kuhar nisam mogao vjerovati da se to događa - pokvarljiva roba kao što su jogurti, jaja, hrenovke... - sve se to držalo u podrumu. Pametnome dosta o kakvoj je razini higijene i kvalitete hrane riječ. Zato sam odmah sve to prijavio sanitarnoj inspekciji, inspekciji rada, Zavodu za zapošljavanje i Poreznoj inspekciji jer smo tamo sladoled i slične proizvode morali prodavati bez fiskalizacije, odnosno pravovaljanog računa. Nitko me još iz inspektorata poslije nije kontaktirao, tako da vjerujem da je sve ostalo na mojoj prijavi", kaže B. L.
"Uvjerio sam se da nisam jedini kojemu se ovakve stvari događaju i zato želim da se ova istina sazna... da nas prestanu izrabljivati. Sada sam opet u Osijeku i što planiram? Sjediti kod kuće i slušati kako im nedostaje sezonskih radnika", zaključuje.
Guest- Guest
Kad ćeš ti đoda naći kakav posao?
tko će radit po ovoj vrućini
Guest- Guest
Jesi gospodin.
Yoda ovi tvoji dalmoši su kao goniči robova.
"Ja sam se ukrcao prije 4 godine na jedan domaći jedrenjak, znao sam da će biti dežurstva i posla, na brodu sa 40 ljudi mora biti, a nas kao 4 člana posade i kapetan.
Nakon mjesec dana, što su me optužili za lopovluk zbog velikih tip-ova, pratili me ko UDBA kapetanov sin i kolega, koji su ujedno i najveći neradnici dok kapetan naviga a mladić kuhar i ja udovoljavamo 35 ljudi, kapetan mi kaže, "Saaaaša, vidiš, život je težak, ali može se, moraš se truditi. Nakon pol sata mi isplati 500 kn manje, radio sam za 8000, pod izgovorom da nisam pomogao minjat lancune."
"Ja sam se ukrcao prije 4 godine na jedan domaći jedrenjak, znao sam da će biti dežurstva i posla, na brodu sa 40 ljudi mora biti, a nas kao 4 člana posade i kapetan.
Nakon mjesec dana, što su me optužili za lopovluk zbog velikih tip-ova, pratili me ko UDBA kapetanov sin i kolega, koji su ujedno i najveći neradnici dok kapetan naviga a mladić kuhar i ja udovoljavamo 35 ljudi, kapetan mi kaže, "Saaaaša, vidiš, život je težak, ali može se, moraš se truditi. Nakon pol sata mi isplati 500 kn manje, radio sam za 8000, pod izgovorom da nisam pomogao minjat lancune."
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
a pričao sam ima gamadi, dapače šansa da ćeš naletiti na takvog je nekih 60-70%gargamel0101 wrote:Ovi tvoji dalmoši su kao goniči robova.
nego ove godine nestašica radne snage pa je hrpa njih silom prilika postala "pristojna i poštuju dogovoreno".. zakoni tržišta su najbolji zaštitni mehanizam za radnika
Guest- Guest
Nema do nevidljive ruke.preko_vode_do_slobode wrote:a pričao sam ima gamadi, dapače šansa da ćeš naletiti na takvog je nekih 60-70%gargamel0101 wrote:Ovi tvoji dalmoši su kao goniči robova.
nego ove godine nestašica radne snage pa je hrpa njih silom prilika postala "pristojna i poštuju dogovoreno".. zakoni tržišta su najbolji zaštitni mehanizam za radnika
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
gargamel0101 wrote:Nema do nevidljive ruke.preko_vode_do_slobode wrote:a pričao sam ima gamadi, dapače šansa da ćeš naletiti na takvog je nekih 60-70%gargamel0101 wrote:Ovi tvoji dalmoši su kao goniči robova.
imaš RH državu koja ima na papiru, jedan od najviših mehanizama zaštite radnika, pa kurca nije pomoglo. RH ima spram radnika jedan od najreguliranijih zakona na svijetu pa zakurac... niti je riješilo nezaposlenost, niti je pomoglo ovima koji su zaposleni, ništa baš ništa. Ne znam da je ikome država pomogla , samo ujebala.
Dok nevidljiva ruka posloži stvari odmah.
Guest- Guest
kakva nevidljiva ruka, oni će opet bit isti, to je u mentalitetupreko_vode_do_slobode wrote:gargamel0101 wrote:Nema do nevidljive ruke.preko_vode_do_slobode wrote:a pričao sam ima gamadi, dapače šansa da ćeš naletiti na takvog je nekih 60-70%gargamel0101 wrote:Ovi tvoji dalmoši su kao goniči robova.
imaš RH državu koja ima na papiru, jedan od najviših mehanizama zaštite radnika, pa kurca nije pomoglo. RH ima spram radnika jedan od najreguliranijih zakona na svijetu pa zakurac... niti je riješilo nezaposlenost, niti je pomoglo ovima koji su zaposleni, ništa baš ništa. Ne znam da je ikome država pomogla , samo ujebala.
plate trebaju bit sedmične pa ti probaj zajebavat a on digne sidro u po sezone
pa ko je šupak moraće svaki tjedan tražit novog radnika
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:kakva nevidljiva ruka, oni će opet bit isti, to je u mentalitetupreko_vode_do_slobode wrote:gargamel0101 wrote:Nema do nevidljive ruke.preko_vode_do_slobode wrote:a pričao sam ima gamadi, dapače šansa da ćeš naletiti na takvog je nekih 60-70%gargamel0101 wrote:Ovi tvoji dalmoši su kao goniči robova.
plate trebaju bit sedmične pa ti probaj zajebavat a on digne sidro u po sezone
pa ko je šupak moraće svaki tjedan tražit novog radnika
ma ok, i ovo je dobra stvar, viruj mi ovdje se po splitu već zna koje poslodavce treba izbjegavati.. ta ekipa i "kuka" da "im fali radnika da treba uvoziti", dok dobar poslodavac se ne mora strašiti.. pa ista ekipa će mu se vratiti
Guest- Guest
Većina ovog je fiktivno, ta bokte javna tajna je u zg da pola konobara u centru je na tuđem ugovoru, ili se dio na ruke pere preko studentski...
Jebo ti ovakve članke i novinare
Jebo ti ovakve članke i novinare
Ponuda i potražnja su dobri mehanizmi, ali inspekcije moraju biti djelotvornije.
mogao si u 20godina shvatiti da su inspekcije totalno zakurac.Regoč wrote:Ponuda i potražnja su dobri mehanizmi, ali inspekcije moraju biti djelotvornije.
inspekcije su odlične kada treba sjebati malog poduzetnika kojemu se greškom nađe par kuna viška u kasi, ili takvima ulaze i pišu kazne.
svi ostali veći ih mogu podmazati, na svoje oči sam čuo kako govore "ajme moram sada podmazati toliko i toliko inspektora", ili neki igrači financiraju HDZ/SDP vlast, koja onda naredi inspektorima da ih zaobilaze.
ja sam bio prošle godine na jednoj lokaciji, tu je bilo svega svačega, prijava itd, a niti jednom inspektor nije došao :D na kraju saznao da lik financira HDZ
nitko mu se od prošlih radnika nije vratio, a ove godine bogami nesmi zajebavati nikoga, jer jednostavno više ljudi nema na tržištu. morat će dva puta promisliti prije nego zakine svakoga.
tako da inspektore, 80% njih možeš slobodno ukinuti, već dokazano nevidljiva ruka najbolji mehanizam zaštite radnika i interesa pojedinca, individualca i općeg interesa(u većini slučaeva naravno)
Guest- Guest
srecom nisam student pa me nece zaposlit :D a dobro je men i na bausteli samo jos da se gigi vrati s bolovanja i gerhard sa godisnjeg , stari trio fantastikus, glavne lopate ne mjesalicama
ja kada sam zadnji put bio na baušteli, malo toga se radilo na mješalici.. vrlo malo treba danas fizikale na baušteli gdje se lome leđa na lopati i mješalici i nošenju tereta, uglavnom tehnologija obavlja prljave i teške poslove(dizalice, gotov beton koji se pumpa) , a uglavnom rade majstori, a majstori ne lome leđa
Guest- Guest
Nihi bogami ja nisam to vidio nigdje. A u mojoj zupaniji se radi non-stop. Majkemi i dalje lopataju i radi se s mjesalicama svugdje :)
Guest- Guest
ovisi di.. ako je neka manja kućna bauštela onda jebiga mišalica.. to i nemože drugačije.. tu se ne isplati rentati skupe strojeve..MaximusDecimusMiridije wrote:Nihi bogami ja nisam to vidio nigdje. A u mojoj zupaniji se radi non-stop. Majkemi i dalje lopataju i radi se s mjesalicama svugdje :)
ali kada baš bio fizialac prije pola godine na jednoj velikoj stambenoj zgradi, nigdje teške fizikale.. dizalica dostavlja teški materijal bilo gdje , beton isto tako ona pumpa ubacuje, kasnije samo majstori finom rukom krpe..
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Izbjeglice odbijaju poslove plaćene oko 4,700 kuna u Bugarskoj
» Mlinar će radnicima od iduće godine isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću
» 400 tisuća kuna plus PDV
» Nitko ne želi doktorat Sveučilišta u Zagrebu: "Nudimo plaće od 14.000 kuna, izvrsni studenti odbijaju"
» Izbjeglice odbijaju poslove plaćene oko 4,700 kuna u Bugarskoj
» Mlinar će radnicima od iduće godine isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću
» 400 tisuća kuna plus PDV
» Nitko ne želi doktorat Sveučilišta u Zagrebu: "Nudimo plaće od 14.000 kuna, izvrsni studenti odbijaju"
Page 2 of 3