Hrvatska nema vladu.. anarhija.. međutim pada javni dug jer se ovi nemaju ovlasti zaduživati
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Hrvatska nema vladu.. anarhija.. međutim pada javni dug jer se ovi nemaju ovlasti zaduživati
neka prodaju.. to što znači "naše" je kurac naše.bogomdani wrote:auuuu..prodat ce vam ne zemlju,nego i podzemlje...
ja nemogu ući u končara iako je on "i moj", nemogu čak niti koristiti resurse hrvatskih šuma "jer su moje itd". očito to nije moje, niti naše, nego je to na vlasti uhljeba iz SDPa i HDZa.. sve to rasprodati. jedino uhljebi koji kradu će biti u gubicima..
kako je Marc rekao u Hrvatskim šumama jedino vjeverice ne kradu
Guest- Guest
Re: Hrvatska nema vladu.. anarhija.. međutim pada javni dug jer se ovi nemaju ovlasti zaduživati
ajd ti napravi neki investicioni umsulung i bjez van,odnosno prvo van ,onda umsulung,jerbo svabi bas nemaju povjerenja u vase skolske papire...preko_vode_do_slobode wrote:neka prodaju.. to što znači "naše" je kurac naše.bogomdani wrote:auuuu..prodat ce vam ne zemlju,nego i podzemlje...
ja nemogu ući u končara iako je on "i moj", nemogu čak niti koristiti resurse hrvatskih šuma "jer su moje itd". očito to nije moje, niti naše, nego je to na vlasti uhljeba iz SDPa i HDZa.. sve to rasprodati. jedino uhljebi koji kradu će biti u gubicima..
Guest- Guest
neman niti ja povjerenja.. meni je dobro ovdje dapače, meni je financijska situacija OK..bogomdani wrote:ajd ti napravi neki investicioni umsulung i bjez van,odnosno prvo van ,onda umsulung,jerbo svabi bas nemaju povjerenja u vase skolske papire...preko_vode_do_slobode wrote:neka prodaju.. to što znači "naše" je kurac naše.bogomdani wrote:auuuu..prodat ce vam ne zemlju,nego i podzemlje...
još bolje, ovo lito gotovo svatko tko je htio mogao je raditi.. barem sezonski... a za iduće lito , tko hoće platiti tečaj za konobara, vozača jahte itd, biraj šta ćeš
Guest- Guest
ajd u qrc,pa imas studij,iskoristi to znanje(sad me deda bude popljuvao)preko_vode_do_slobode wrote:neman niti ja povjerenja.. meni je dobro ovdje dapače, meni je financijska situacija OK..bogomdani wrote:ajd ti napravi neki investicioni umsulung i bjez van,odnosno prvo van ,onda umsulung,jerbo svabi bas nemaju povjerenja u vase skolske papire...preko_vode_do_slobode wrote:neka prodaju.. to što znači "naše" je kurac naše.bogomdani wrote:auuuu..prodat ce vam ne zemlju,nego i podzemlje...
još bolje, ovo lito gotovo svatko tko je htio mogao je raditi.. barem sezonski... a za iduće lito , tko hoće platiti tečaj za konobara, vozača jahte itd, biraj šta ćeš
Guest- Guest
papiri su zakurac. ne patim ja od toga "imaš papir".
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:ok uspila se zadužiti.. i građani se zadužuju.. sve 5. kako rekoh ne brine me razina zaduživanja građana, nego razina zaduživanja države.
i sam si mi dao linkove za videa gdje banke mogu gotovo neograničeno kreirati kredite građanima, nemora država upumpavati nikakav novac
zašto bi te zabrinjavao dug države? država ne duguje nikomu zlato pa da bi bio problem vratiti ga
građani su ograničeni svojim prihodima, ne mogu se zaduživati u beskonačnost da bi financirali državu, kreditni ciklus građana će opet završiti
građani ne mogu vraćati svoje kredite ukoliko država ne upumpava novac
koristiš ekonomski model koji ne postoji još od 1970ih
Guest- Guest
znam krivo si me razumio,ali na studiju si dobio neki strucni konstrukt na koji mos lijepiti prakticni dio i znanje..kujis..iskoristi to,podlogu imas..sad jedino,ovisi o tome koliko si ambiciozan..stalno gledam ovu dvojicu trojicu Hrvata koje znam kako su uspjeli vani,leze na parama..preko_vode_do_slobode wrote:papiri su zakurac. ne patim ja od toga "imaš papir".
Guest- Guest
deda hipster wrote:preko_vode_do_slobode wrote:ok uspila se zadužiti.. i građani se zadužuju.. sve 5. kako rekoh ne brine me razina zaduživanja građana, nego razina zaduživanja države.
i sam si mi dao linkove za videa gdje banke mogu gotovo neograničeno kreirati kredite građanima, nemora država upumpavati nikakav novac
zašto bi te zabrinjavao dug države? država ne duguje nikomu zlato pa da bi bio problem vratiti ga
građani su ograničeni svojim prihodima, ne mogu se zaduživati u beskonačnost da bi financirali državu, kreditni ciklus građana će opet završiti
građani ne mogu vraćati svoje kredite ukoliko država ne upumpava novac
koristiš ekonomski model koji ne postoji još od 1970ih
stavio si mi hrpu linkova gdje banke mogu stvarati novac čak neograničeno, da je onaj model koji učimo na faksu(preko kreditnih multiplikatora na račun depozita štediša) stara šema, da u novoj tehnološkom svijetu, banke novac stvaraju skoro pa ne ograničeno, pogledao sam one youtube videa, veoma korisno, mislim da je čak od neke engleske banke itd,, sada tvrdiš da država mora pumpati novac da bi se građani kreditirali? wtf?
Guest- Guest
bogomdani wrote:znam krivo si me razumio,ali na studiju si dobio neki strucni konstrukt na koji mos lijepiti prakticni dio i znanje..kujis..iskoristi to,podlogu imas..sad jedino,ovisi o tome koliko si ambiciozan..stalno gledam ovu dvojicu trojicu Hrvata koje znam kako su uspjeli vani,leze na parama..preko_vode_do_slobode wrote:papiri su zakurac. ne patim ja od toga "imaš papir".
dobio sam, nisam se uspio uvaliti ovdje u RH , završio sam faks kada je najveća recesija bila u RH , dakle cilj je bio EU fondovi, ili banka, povlačio sam i veze itd, nisam upao, dapače , iako sam još u dvadesetim, ali zanimljivo ti je, da u tim institucijama zapošljavaju nekoga tko je tek završio jučer(tipa sa 24), a ne prije par godina, pa mislim da mi je bye bye što se toga tiče..
međutim ne žalim se, snašao sam se, radim jedan redoviti posal, + svoj business, mjesečno vrtim brutala za RH prilike(iako većinu love-re-investiram online dok ovu plaću u RH što dobijem , trošim, jedino sam uzeo za novo auto dio love haha), dapače, vjerojatno ću na jesen ili zimu gleadti i firmu napraviti, jer ne možeš tek tako novac povući uz RH, trebalo bi platiti i državi dio poreza , itd meni je dobro , i inače nisam fan da radim u korporaciji za drugoga,
jer ako meni netko drugi da 6000kn plaću.. on na sve troškove ureda+ poreze, - ja sam mu trošak nekih 12 - 13 000kn.. dakle da bi mu se ja isplatio ja mu moram mjesečno zaraditi 20 000kn, a zašto nebih tu lovu zarađivao sebi?
Guest- Guest
Yodica..pa ti si jos dečec....
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:
stavio si mi hrpu linkova gdje banke mogu stvarati novac čak neograničeno
ne mogu stvarati novac tek tako, za kreditom mora postojati potražnja, te dužnik mora biti kreditno sposoban
ako dužnik ima kredit na 30 godina koji mu uzima mjesečno 40% prihoda onda on ne može dobiti novi kredit na 30 godina, jer ga fizički ne može vraćati
građani su ograničeni svojim prihodima, država nije ograničena ničime
to je isto kao da vas uče da se sunce vrti oko zemlje, novac se nikad nije multipliciraopreko_vode_do_slobode wrote:
da je onaj model koji učimo na faksu(preko kreditnih multiplikatora na račun depozita štediša) stara šema
nemoguće je imati sustav dvostrukog knjigovodstva, koji se koristi zadnjih par stotina godina, i nekakvo umnožavanje
preko_vode_do_slobode wrote:banke novac stvaraju skoro pa ne ograničen
banke nisu ograničene u stvaranju novca, to ne znači da neograničeno stvaraju novac, stvaraju ga prema potražnji na tržištu
ako potražnje nema, onda ga ne stvaraju, ako se privatni sektor razdužuje odna banke uništavaju novac
preko_vode_do_slobode wrote:sada tvrdiš da država mora pumpati novac da bi se građani kreditirali? wtf?
a gle, očito ti ne ide matematika, BDP je običan spreadsheet u excelu, imaš ulaz kapitala i izlaz kapitala te akumulaciju, ako ti nije jasno što izlazi a što ulazi, onda jebiga, ponavljaj ko papagaj za ovim stručnjacima iz novina i s portala po kojima se dug magično smanjuje jer nemamo vladu, i jer se vlada nije zadužila iako se vlada je zadužila, no to što se je vlada ipak zadužila treba ignorirati, jer narušava cijelu priču koju se pokušava prodati, cijeli argument iz članka pada u vodu jer se država zadužuje cijelo vrijeme, pa morate lažno tvrditi da se država nije zadužila jer nema vladu kako bi objasnili smanjenje duga jer zanemarujete porast privatnog duga, i pored svega izvještaj se odnosi na ožujak, a vlada je pala u lipnju
matematika 0, logika 0, zdrav razum 0
Guest- Guest
znam što je BDP , radili smo hrpu zadataka iz makroekonomije, ispit iz makreokonomije ti je, da dobiješ zadatak, uvoz toliki, izvoz toliki, osobna potrošnja tolika, itd, i rastavi BDP prema formuli na svaku komponentu..
bdp = g+c+i+neto izvoz, pa svaku od tih komponetni rastavi itd..
zadatak preko cijele stranice.. doduše nije extra nešto teško..
g ili državna potrošnja je samo jedna od komponeti BDPa, a ti je najviše naglašavaš..
rast G državne potrošnje automatski vuče rast C osobne potrošnje, ali u našem slučaju i rast Uvoza što djeluje negativno na rast BDPa..
zatim , država se zadužuje, pa te kredite treba vratiti, pa u budućnosti dolazi do izlaza novca, moraš vratiti kredite.. itd. i dalje mi nisi jasan, ali OK možda ta ja i ostali ne kužimo, možda je ovaj forum "preuzak" za tebe, imaš vjerojatno neke druge forume, i neke ekonomiste sa kojima možeš online raspravljati pa pokušaj njima objasniti
bdp = g+c+i+neto izvoz, pa svaku od tih komponetni rastavi itd..
zadatak preko cijele stranice.. doduše nije extra nešto teško..
g ili državna potrošnja je samo jedna od komponeti BDPa, a ti je najviše naglašavaš..
rast G državne potrošnje automatski vuče rast C osobne potrošnje, ali u našem slučaju i rast Uvoza što djeluje negativno na rast BDPa..
zatim , država se zadužuje, pa te kredite treba vratiti, pa u budućnosti dolazi do izlaza novca, moraš vratiti kredite.. itd. i dalje mi nisi jasan, ali OK možda ta ja i ostali ne kužimo, možda je ovaj forum "preuzak" za tebe, imaš vjerojatno neke druge forume, i neke ekonomiste sa kojima možeš online raspravljati pa pokušaj njima objasniti
Guest- Guest
NA KRAJU prvoga kvartala ove godine...
...na kraju ožujka javni dug
ako se izvještaj odnosi na period od ožujka 2015. do ožujka 2016., kojom jebenom logikom je za smanjenje duga zaslužan pad vlade 3 mjeseca poslije u lipnju?
Guest- Guest
opet krivo, naglašavam potrebu za (stalnim) deficitom, jer je matematički nemoguće da građani štede ili vraćaju svoje kredite bez državnog deficita
koliki je odnos između potrošnje javnog i privatnog sektora je tu sasvim nebitno
Guest- Guest
zapeo si u ekonomskim modelima(neo keynezijanska sinteza) iz prve i druge godine faksa.. dakle imaš lijevu i desnu stranu jednadžbe, nema neke promjene, treba se tankati iz lijeve u desnu stranu..
imaš nove ekonomske modele, ekonomije rastu zbog stope tehnološkog rasta
https://en.wikipedia.org/wiki/Solow%E2%80%93Swan_model
netreba država raditi neke deficite da bi ekonomija rasla, netko izumi fuziju i eto imaš ima ekonomski rast, bez da država mora ikakav deficit voditi
ali kako rekoh većinu ovoga više znam u magli ,bilo davno haha
https://en.wikipedia.org/wiki/Solow%E2%80%93Swan_model
netreba država raditi neke deficite da bi ekonomija rasla, netko izumi fuziju i eto imaš ima ekonomski rast, bez da država mora ikakav deficit voditi
ali kako rekoh većinu ovoga više znam u magli ,bilo davno haha
Guest- Guest
na koji način tehnološki razvoj stvara novac?preko_vode_do_slobode wrote:
bilo davno haha
ili je to neki jednostavni model koji se temelji na robnoj razmjeni i ne uključuje banke ni novac?
ako proizvedeš više kupusa, moći ćeš ga razmjeniti za više mlijeka i slično
The textbook Solow–Swan model is set in continuous-time world with no government or international trade. A single good (output) is produced using two factors of production, labor and capital in an aggregate production function that satisfies the Inada conditions, which imply that the elasticity of substitution must be asymptotically equal to one
znači nemaš javni sektor u tom modelu, nemaš vanjsku trgovinu i sve tretiraš kao robu
i to je onda nešto po čemu vi računate realnu ekonomiju?
Guest- Guest
neman pojma, vruće je iman posla preko kurca, povlačim se , iden ča iz sobe uhvatit pauzu :D
Guest- Guest
jučerašnji tekst
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/najbolje-je-za-hrvatsku-kad-vlade-uopce-nema-935774
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/najbolje-je-za-hrvatsku-kad-vlade-uopce-nema-935774
GGmarcellus wrote:jučerašnji tekst
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
GG?
Dobar teks, a pored toga dobro je kada nema vlade.marcellus wrote:GG?
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=GG
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Nemamo još uvijek vladu, anarhija. propadasmo bez HDZ/SDP parazita da vladaju , part 666
» Hrvatska ekonomija rasla 2,3%.. . međutim ,zadnji smo u novoj Europi
» Javni dug Hrvatska porastao na 74,9% BDP-a
» Opozicija pravi vladu u Makedoniji, GRUEVSKI PADA i grmi: Ovo je korak ka VELIKOJ ALBANIJI
» Smanjen i javni dug, Hrvatska lani ostvarila deficit od 0,9 posto BDP-a
» Hrvatska ekonomija rasla 2,3%.. . međutim ,zadnji smo u novoj Europi
» Javni dug Hrvatska porastao na 74,9% BDP-a
» Opozicija pravi vladu u Makedoniji, GRUEVSKI PADA i grmi: Ovo je korak ka VELIKOJ ALBANIJI
» Smanjen i javni dug, Hrvatska lani ostvarila deficit od 0,9 posto BDP-a
Page 2 of 3