UUOT! (upravo u ovom trenutku)
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: UUOT! (upravo u ovom trenutku)
svaka je trudnoća drugačija očito..
gledajući par trudnica sa strane, ni meni se ne čini baš bajno :bwi:
gledajući par trudnica sa strane, ni meni se ne čini baš bajno :bwi:
modra- Posts : 7660
2014-04-17
Train_Night wrote:Ne slazem se ..vrlo je jednostavno .imas dvije opcijeZagy wrote:Puštanje je proces i svakome je drugačije.....i naravno ovisi o težini slučaja.....ali da olakšava,itekako....
Ma kopka me to kako su se mnogi promijenili otkako sam se zarucio ..well fuck to nije moj problem ^^
ne treba te kopkat onda ;)
betty.boop-
2015-01-23
Navijam za gize da se mozemo izjadati kako smo ispali od finalista ^^betty.boop wrote:veceras navijam za wales, a vi ?
Tu je osoblje upitno :DZagy wrote:Lady_D wrote:Ispit prosao kleru, pozitivno
Ne onako kako sam se nadala ali oke
:)
Super,bravo!
Nemoj se bojati poroda...strah je tu destruktivan jer se grcis samo...uz pravilno disanje i dobro osoblje i nije tako strasno ...
Jednom mi je jedna djevojka, nesto starija od mene pričala da je njoj porod bio stravičan i uopće se nije nadala da ce takav biti. Zato je i ostala samo na jednom dijetetu.
Ne znam sada sto se tu tocno odigravalo, valjda beba nikako nije htjela van, a ona je umirala od bolova. Pa je spominjala neku ruku... Mislim da je rekla da je rađala 16h
Ne sjećam se vise, neću ni pitati opet, strah me to uopće slušati, a ni njoj nije ugodno pričati :S
Guest- Guest
Pa ne kopka me vise rekoh well fuck that ..malo sam razmislio i shvatio da su neki bili neiskreni ili neodlucni ,no to nije vise moj problembetty.boop wrote:Train_Night wrote:Ne slazem se ..vrlo je jednostavno .imas dvije opcijeZagy wrote:Puštanje je proces i svakome je drugačije.....i naravno ovisi o težini slučaja.....ali da olakšava,itekako....
Ma kopka me to kako su se mnogi promijenili otkako sam se zarucio ..well fuck to nije moj problem ^^
Hladno pivo ..zivot je lijep :))
Hmm sto mislis koliko prosjecno traje porod prvorotkinje :)?Lady_D wrote:Ne sjećam se vise, neću ni pitati opet, strah me to uopće slušati, a ni njoj nije ugodno pričati :SZagy wrote:Lady_D wrote:spominjala neku ruku... Mislim da je rekla da je rađala 16h
Ziil Los Dii !- Posts : 5807
2015-10-11
Vise od 12hTrain_Night wrote:Hmm sto mislis koliko prosjecno traje porod prvorotkinje :)?Lady_D wrote:Ne sjećam se vise, neću ni pitati opet, strah me to uopće slušati, a ni njoj nije ugodno pričati :SZagy wrote:Lady_D wrote:spominjala neku ruku... Mislim da je rekla da je rađala 16h
Guest- Guest
Kako mislis promijenili,pojasni ?
Meni su trudnoca i prva godina divni....kad protrce boze sacuvaj!
Meni su trudnoca i prva godina divni....kad protrce boze sacuvaj!
Guest- Guest
Train_Night wrote:Pa ne kopka me vise rekoh well fuck that ..malo sam razmislio i shvatio da su neki bili neiskreni ili neodlucni ,no to nije vise moj problembetty.boop wrote:Train_Night wrote:Ne slazem se ..vrlo je jednostavno .imas dvije opcijeZagy wrote:Puštanje je proces i svakome je drugačije.....i naravno ovisi o težini slučaja.....ali da olakšava,itekako....
aha, ma ljudi su stoka
lejdi, moja rodica je prvi porod skoro umrla, 24 ure se mucila, a evo neki dan rodila trece dijete
betty.boop-
2015-01-23
Lady,bas je bitno kakvo ti je osoblje.
Meni je prvi porod trajao 3,5 sata(racunam od ulaska u rađaonu) .
S tim da me je zapravo bolilo samo zadjih pola sata(od kada su probusili vodenjak)
Taj prvi porod,bila mi je sestricna koja je gl.babica i samo sam ga htjela sto prije zaboraviti.
Drugi je trajao 2,5 sata,sve isto samo divno osoblje s kojim sam uzivala,a i one su uzivale sa mnom.
Jedna iz drugog boksa nas je izludila,osim vristanja i cupanja infuzije,ustajala se da ide kući. Zvala je i tatu i mamu,muz joj se sramio u cekaonici haha
Hoću reći,ta bol za razliku od one nakon poroda nije nista.
Meni je prvi porod trajao 3,5 sata(racunam od ulaska u rađaonu) .
S tim da me je zapravo bolilo samo zadjih pola sata(od kada su probusili vodenjak)
Taj prvi porod,bila mi je sestricna koja je gl.babica i samo sam ga htjela sto prije zaboraviti.
Drugi je trajao 2,5 sata,sve isto samo divno osoblje s kojim sam uzivala,a i one su uzivale sa mnom.
Jedna iz drugog boksa nas je izludila,osim vristanja i cupanja infuzije,ustajala se da ide kući. Zvala je i tatu i mamu,muz joj se sramio u cekaonici haha
Hoću reći,ta bol za razliku od one nakon poroda nije nista.
Arwen-
2014-04-22
Osim ako nemas sreće pa ti ne trebaju savovi
Bdw zagi,molila sam samo da mali prohoda jer ga ne mogu vise nositi koliko je tezak.
Sad me bole kraljeznica,noge i smrsavila sam 3 kg u nepunih mjesec dana kako je prohodao
Bdw zagi,molila sam samo da mali prohoda jer ga ne mogu vise nositi koliko je tezak.
Sad me bole kraljeznica,noge i smrsavila sam 3 kg u nepunih mjesec dana kako je prohodao
Arwen-
2014-04-22
Mah nije bitno ..gledam nogomet i ne da mi seZagy wrote:Kako mislis promijenili,pojasni ?
Suma sumarum ...na kraju je moja satisfakcija razvojem stvari :)
2015-10-11
To sam odavno nauciobetty.boop wrote:
aha, ma ljudi su stoka
2015-10-11
Što konkretno boli nakon poroda? Osim sisa ako se upale.
medication- Posts : 5689
2014-04-14
medication wrote:Što konkretno boli nakon poroda? Osim sisa ako se upale.
Sve
Ako si sivana
Između ostaloga mene su ubijale noge do koljena od ukocenosti.
Doduse,ja sam prvi dan nakon bila i padavicar pa mi nisu dali bebicu. Srusila sam se svaki put kad bi mi rekli da ustanem..ali ja imam problema sa zeljezom
Ja i sada kad dobijem,prva dva dana me noge do koljena mrvu bole,vise kao utrnulost.
Arwen-
2014-04-22
Mene nisu rezali....moj muž je masirao medjicu weledinim uljem i to vam svima toplo preporučujem.....
Al znam da boli kada si rezan i sivan.....vidjela sam po drugim mamama.....
Guest- Guest
Oh med ^^medication wrote:Što konkretno boli nakon poroda? Osim sisa ako se upale.
Ali ovi razgovori idu u girlie smjeru
Bolje da se posvetim svom hoegaardenu
2015-10-11
Zagy wrote:Mene nisu rezali....moj muž je masirao medjicu weledinim uljem i to vam svima toplo preporučujem.....
Taj savjet mi nitko prije nije dao,nazalost.
Milijun puta sam rekla,jos 10 puta bi mogla roditi..ali ne i trpiti bol nakon.
Arwen-
2014-04-22
Jbg Mici, nikakvo iskustvo nemam.
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» UUOT! (upravo u ovom trenutku)