DEN HAAG: Arbitražni sud za Savudrijsku valu nastavlja rad
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
DEN HAAG: Arbitražni sud za Savudrijsku valu nastavlja rad
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/arbitrazni-sud-odbacio-hrvatske-argumente-ne-vidimo-zasto-ne-bismo-nastavili-proces/4486364/
DEN HAAG - Ad hoc Arbitražni sud u Haagu, koji je trebao presuditi u slučaju graničnog spora između Hrvatske i Slovenije, objavio je u četvrtak priopćenje u kojem navodi da je donio Djelomičnu odluku vezanu uz slučaj kompromitiranja procesa od strane Slovenije. "Sud smatra da je Slovenija, kršila odredbe Sporazuma o arbitraži. Međutim, kršenja nisu bila takve naravi da bi Hrvatskoj dala pravo da raskine Sporazum o arbitraži, niti ona utječu na sposobnost Suda, u njegovom trenutnom sastavu, da donese konačnu odluku neovisno i objektivno".
Kad se razgrne pravni rječnik zaključak je jednostavan: ad hoc Arbitražni sud smatra da argumenti, koje je Hrvatska navela za istupanje iz Sporazuma, nisu valjani. I da će nastaviti sa svojim radom, kao što je cijelo vrijeme tražila Slovenija - koja je, priznaje Sud, "prekršila odredbe Sporazuma". Bez obzira što je Hrvatska u više navrata rekla kako se više ne smatra stranom u ovom sporu, Sud je ipak donio zaključak da će nastaviti rad i Ljubljani u ruke dao argument da u pitanje dovede hrvatsko stajalište kad će se to pitanje pokrenuti pri UN-u.
DEN HAAG - Ad hoc Arbitražni sud u Haagu, koji je trebao presuditi u slučaju graničnog spora između Hrvatske i Slovenije, objavio je u četvrtak priopćenje u kojem navodi da je donio Djelomičnu odluku vezanu uz slučaj kompromitiranja procesa od strane Slovenije. "Sud smatra da je Slovenija, kršila odredbe Sporazuma o arbitraži. Međutim, kršenja nisu bila takve naravi da bi Hrvatskoj dala pravo da raskine Sporazum o arbitraži, niti ona utječu na sposobnost Suda, u njegovom trenutnom sastavu, da donese konačnu odluku neovisno i objektivno".
Kad se razgrne pravni rječnik zaključak je jednostavan: ad hoc Arbitražni sud smatra da argumenti, koje je Hrvatska navela za istupanje iz Sporazuma, nisu valjani. I da će nastaviti sa svojim radom, kao što je cijelo vrijeme tražila Slovenija - koja je, priznaje Sud, "prekršila odredbe Sporazuma". Bez obzira što je Hrvatska u više navrata rekla kako se više ne smatra stranom u ovom sporu, Sud je ipak donio zaključak da će nastaviti rad i Ljubljani u ruke dao argument da u pitanje dovede hrvatsko stajalište kad će se to pitanje pokrenuti pri UN-u.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Re: DEN HAAG: Arbitražni sud za Savudrijsku valu nastavlja rad
cool-1 | petek, 01. julij 2016, ob 08:17:33
Reakcija Hrvaške je tipično hrvaška......!Če bi jim bog rekel, da nimajo prav, bi oni rekli , da je nekdo skorumpiral boga....!
Terier | petek, 01. julij 2016, ob 08:26:41
ma na žalost ni tako neumna tale Hrvaška reakcija. Dali so si možnost, da reagirajo na obe varianti: če bo slaba bodo trdili še naprej, da so že davnaj odstopili od arbitraže, drugače pa bodo sprejeli odločitev. Kaj pa naj mi naredimo, če bo rezultat izven naših pričakovanj? Nič več ne moremo narediti, ne da bi izpadli neresni in zanesljivi.....
bob 1 | četrtek, 30. junij 2016, ob 23:19:00
Hrvati pravijo,da se to njih ne tiče.
Terier | petek, 01. julij 2016, ob 07:53:21
ja seveda. Če bo odločitev v prid Sloveniji bodo trdili, da so odstopili. Če pa bo drugače (in to glede na situacijo, je zelo verjetno, da odločitev ne bo več takšna kot sta jo razglabljala naša loleka) bodo na ves glas govorili, da pač odločitev sodišča morajo upoštevati..... toliko o naši diplomaciji!
2015-11-10
Ovo gore Era komentarise... A kad je ovde onda obrnuto... Hehehehe...
Dok se spor ne rješi, u HR korist naravno, predlažem da se baniraju korisnici koji se javljaju iz dežele.
Guest- Guest
Cefuri raus!Eva wrote:Dok se spor ne rješi, u HR korist naravno, predlažem da se baniraju korisnici koji se javljaju iz dežele.
Sad se prave važni jer im Putin stiže ovaj mjesec u Zloveniju. Njih i Rusa 145 milijuna.
Guest- Guest
udba wrote:http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/arbitrazni-sud-odbacio-hrvatske-argumente-ne-vidimo-zasto-ne-bismo-nastavili-proces/4486364/
onu sjevernozapadnu liniju poravnati iznad Trsta i imaju što žele.Samo za to lijepo zamoliti Talijane i objasniti im da je Trst odvajkada bio Slovenski i da ih je za to zajebo Tito.
vili40-
2015-08-02
Arbitražni sud kroz zonu sumraka uletio u paralelni svemir u kojemu je navodno relevantan.
Ništa. Mi svoje, oni svoje. Dogovorit ćemo se već jednom.udba wrote:http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/arbitrazni-sud-odbacio-hrvatske-argumente-ne-vidimo-zasto-ne-bismo-nastavili-proces/4486364/
2014-04-12
IvyTeasdale wrote:Ništa. Mi svoje, oni svoje. Dogovorit ćemo se već jednom.
E sad kad ti Ero Joras objasni da je tudi tukaj Slovenija
catabbath-
2015-08-22
Ne sviđa mi se to, ovi će sad potrošit para i para da dođu do rezolucije koju mi ne priznamo. Će nas jebu ovi iz međunarodna zajednica.
A pazi zajeba, što ako donesu rješenje da su Hrvati u pravu? Oćemo onda zažmirit na onaj pokušaj podmićivanja ili ćemo i dalje ustrajat na stavu o nepriznavanju takvog i tog suda?
A pazi zajeba, što ako donesu rješenje da su Hrvati u pravu? Oćemo onda zažmirit na onaj pokušaj podmićivanja ili ćemo i dalje ustrajat na stavu o nepriznavanju takvog i tog suda?
Ero je tu u siukobu interesa..navikli smo..kao naši političari stalno..dawson wrote:IvyTeasdale wrote:Ništa. Mi svoje, oni svoje. Dogovorit ćemo se već jednom.
E sad kad ti Ero Joras objasni da je tudi tukaj Slovenija
2014-04-12
Mo'š si mislit..udba wrote:Ne sviđa mi se to, ovi će sad potrošit para i para da dođu do rezolucije koju mi ne priznamo. Će nas jebu ovi iz međunarodna zajednica.
2014-04-12
sad će reći Ero....sve je pod kontrolom, naša cijenjena predsjednica sve će riješiti, kako i dolikuje pravoj deržavnici
Guest- Guest
E, pa baš zato bi bila fora. Znaju da Hrvati ne priznaju ovaj buržoaski sud i onda u inat donesu odluku da cijela vala ide Hrvatskoj, prizna se ZERP do Zemuna i Drine i talijani moraju 40% svog ulova predati hrvatskim kočaricama.IvyTeasdale wrote:Mo'š si mislit..udba wrote:Ne sviđa mi se to, ovi će sad potrošit para i para da dođu do rezolucije koju mi ne priznamo. Će nas jebu ovi iz međunarodna zajednica.
Šta bi onda?
2015-11-10
Možda bismo se popišmanili, ali samo ako nam i Boku vrate...udba wrote:E, pa baš zato bi bila fora. Znaju da Hrvati ne priznaju ovaj buržoaski sud i onda u inat donesu odluku da cijela vala ide Hrvatskoj, prizna se ZERP do Zemuna i Drine i talijani moraju 40% svog ulova predati hrvatskim kočaricama.IvyTeasdale wrote:Mo'š si mislit..udba wrote:Ne sviđa mi se to, ovi će sad potrošit para i para da dođu do rezolucije koju mi ne priznamo. Će nas jebu ovi iz međunarodna zajednica.
Šta bi onda?
2014-04-12
IvyTeasdale wrote:Možda bismo se popišmanili, ali samo ako nam i Boku vrate...udba wrote:E, pa baš zato bi bila fora. Znaju da Hrvati ne priznaju ovaj buržoaski sud i onda u inat donesu odluku da cijela vala ide Hrvatskoj, prizna se ZERP do Zemuna i Drine i talijani moraju 40% svog ulova predati hrvatskim kočaricama.IvyTeasdale wrote:Mo'š si mislit..udba wrote:Ne sviđa mi se to, ovi će sad potrošit para i para da dođu do rezolucije koju mi ne priznamo. Će nas jebu ovi iz međunarodna zajednica.
Šta bi onda?
ne samo Boku nego i Hasu
2015-11-10
Pusti Hasu, Boka je sad cilj...udba wrote:IvyTeasdale wrote:Možda bismo se popišmanili, ali samo ako nam i Boku vrate...udba wrote:E, pa baš zato bi bila fora. Znaju da Hrvati ne priznaju ovaj buržoaski sud i onda u inat donesu odluku da cijela vala ide Hrvatskoj, prizna se ZERP do Zemuna i Drine i talijani moraju 40% svog ulova predati hrvatskim kočaricama.IvyTeasdale wrote:Mo'š si mislit..udba wrote:Ne sviđa mi se to, ovi će sad potrošit para i para da dođu do rezolucije koju mi ne priznamo. Će nas jebu ovi iz međunarodna zajednica.
Šta bi onda?
ne samo Boku nego i Hasu
2014-04-12
Zar nije njegova predsednica...Pahor!?Noor wrote:sad će reći Ero....sve je pod kontrolom, naša cijenjena predsjednica sve će riješiti, kako i dolikuje pravoj deržavnici
Similar topics
» Eh da je tako branila Inu, Savudrijsku valu, Gotovinu i Veljka Marića javila se ljubiteljica twittera Jaca o Markićki i premijerovoj supruzi
» arbitrazni-sud-pravde-pocinje-s-radom
» JAR: crnci u valu nasilja destkuju bijelce
» Direktiva iz EU: U prvom valu cijepit ćemo 40% stanovništva
» Kovač: Hrvatska očekuje da Arbitražni sud sam sebe ugasi
» arbitrazni-sud-pravde-pocinje-s-radom
» JAR: crnci u valu nasilja destkuju bijelce
» Direktiva iz EU: U prvom valu cijepit ćemo 40% stanovništva
» Kovač: Hrvatska očekuje da Arbitražni sud sam sebe ugasi
Page 1 of 2