Današnje spoznaje..
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Današnje spoznaje..
Po meni sve briljantniji i briljantniji u razmisljanjima..dobro,nekad malo vise zaruzi,ali hajde..necemo u dlaku gledati..Starhemberg wrote:Kolega je stand up komičar?bogomdani wrote:Spoznaja jednog postovanog kolege.. "
"Ženama, političkim strankama i crkvenom kleru treba oduzeti prava jer oni su prirodni saveznici svakoj vlasti i diktaturi. Ženama i kleru obožavanje autoriteta jest u habitusu njihova vlastitog postojanja, žene i kler prirodni su neprijatelji slobode i više metafizičke Istine. Njihova politička moć predstavlja duhovno izopačenje čovječanstva, ruglo civilizacije i uvredu zdravom razumu..."
citat zavrsen...
Guest- Guest
metilda wrote:Kako sam ja sumnjičava oko svega što nije racionalno, ovo su mi dva segmenta Evanđelja o kojima se još uvijek borim sa skepsom.
Oprosti, ali meni Evanđelja ionako ne idu uz "racionalno". :D I, zapravo, samo pitanje postojanja Boga nije nesto sto, na takav nacin, mozemo sebi pojasniti. Ako zelimo vjerovati, opravdanja cemo putem prikupiti... Ako ne zelimo vjerovati, tako mozemo, da se vratim na temu, i za prekognicijske/telepatske snove reci da spadaju u defragmentacijske. Samo cemo taj "hard disk" prosiriti na "kolektivno nesvjesno".
Guest- Guest
metilda wrote:Speare prati što pišemo pa mi je poslao jedan svoj razgovor o snovima i spomenutoj defragmentaciji diska da ga stavim na temu pa ga evo stavljam.
Ah, kao MH bio je strahovito iritantan. :) Nego, nije mi jasno cemu taj screenshot sada? Da se dokaze da je to spomenuo? Ne razumijem. :) Pa, okej, vjerovala sam i prvi put kad si navela da je imao istu usporedbu.
Guest- Guest
Ligeia wrote:metilda wrote:Kako sam ja sumnjičava oko svega što nije racionalno, ovo su mi dva segmenta Evanđelja o kojima se još uvijek borim sa skepsom.
Oprosti, ali meni Evanđelja ionako ne idu uz "racionalno". :D I, zapravo, samo pitanje postojanja Boga nije nesto sto, na takav nacin, mozemo sebi pojasniti. Ako zelimo vjerovati, opravdanja cemo putem prikupiti... Ako ne zelimo vjerovati, tako mozemo, da se vratim na temu, i za prekognicijske/telepatske snove reci da spadaju u defragmentacijske. Samo cemo taj "hard disk" prosiriti na "kolektivno nesvjesno".
Znam za tvoje mišljenje, ali živjeti Evanđelja itekako je racionalno. Pomislila sam da si to možda shvatila kad si spomenula prijateljicu koja je imala čišćenje podsvijesti. I to čišćenje je u pravilu u skladu sa onom Isusovom rečenicom: nećete izaći odatle dok ne isplatite i posljednji novčić.
Tj. dok ne očistite svaku misao, svaku riječ.
Za mene su snovi ipak samo odraz svjesnoga bez obzira na Jungovo kolektivno nesvjesno.
Guest- Guest
Ligeia wrote:metilda wrote:Speare prati što pišemo pa mi je poslao jedan svoj razgovor o snovima i spomenutoj defragmentaciji diska da ga stavim na temu pa ga evo stavljam.
Ah, kao MH bio je strahovito iritantan. :) Nego, nije mi jasno cemu taj screenshot sada? Da se dokaze da je to spomenuo? Ne razumijem. :) Pa, okej, vjerovala sam i prvi put kad si navela da je imao istu usporedbu.
Htio je da ti to stavim pa sam stavila. On sigurno zna zašto je to htio.
Guest- Guest
metilda wrote:Ligeia wrote:metilda wrote:Kako sam ja sumnjičava oko svega što nije racionalno, ovo su mi dva segmenta Evanđelja o kojima se još uvijek borim sa skepsom.
Znam za tvoje mišljenje, ali živjeti Evanđelja itekako je racionalno. Pomislila sam da si to možda shvatila kad si spomenula prijateljicu koja je imala čišćenje podsvijesti. I to čišćenje je u pravilu u skladu sa onom Isusovom rečenicom: nećete izaći odatle dok ne isplatite i posljednji novčić.
Tj. dok ne očistite svaku misao, svaku riječ.
Za mene su snovi ipak samo odraz svjesnoga bez obzira na Jungovo kolektivno nesvjesno.
Prijateljica je imala ciscenje podsvijesti na tebi slican nacin zato jer dolazi iz krscanske obitelji. No to isto ciscenje moguce je postici na razlicite nacine, uz ponesto drugacija razmisljanja. Uz udaranje samanskog bubnja i zvakanje pejotla, npr. Htjedoh reci da je to vas nacin za kojeg shvacam sto vam je donio, ali ne prepoznajem ga kao nesto cime bih i sama mogla pokrenuti slican proces.
...
Pa u redu. Tvoje razmisljanje o snovima ne potire moje. Npr, prekognicijski snovi, tako, mogli bi nam ukazati i na nelinearnost vremenskog tijeka. Odnosno, nase shvacanje o "proslosti", "sadasnjosti" i "buducnosti" kao nesto iluzorno. Time snovi jos uvijek samo odrazavaju "stvarnost".
Guest- Guest
metilda wrote:Ligeia wrote:metilda wrote:Speare prati što pišemo pa mi je poslao jedan svoj razgovor o snovima i spomenutoj defragmentaciji diska da ga stavim na temu pa ga evo stavljam.
Htio je da ti to stavim pa sam stavila. On sigurno zna zašto je to htio.
Uopce ne sumnjam da on to zna. :D Ja, s druge strane, mogu samo nagadjat'.
Guest- Guest
Ligeia wrote:
Prijateljica je imala ciscenje podsvijesti na tebi slican nacin zato jer dolazi iz krscanske obitelji. No to isto ciscenje moguce je postici na razlicite nacine, uz ponesto drugacija razmisljanja. Uz udaranje samanskog bubnja i zvakanje pejotla, npr. Htjedoh reci da je to vas nacin za kojeg shvacam sto vam je donio, ali ne prepoznajem ga kao nesto cime bih i sama mogla pokrenuti slican proces.
Moraš htjeti krenuti putovanjem tamnim morem svijesti, rekao bi Juan Matus. Jesi li pokušala pejotlom? Bez obzira na različite sintakse naših materinjih jezika cilj bi, predmnijevam, bio susret našeg golog Ja sa beskonačnošću, ili Onim što u mom materinjem jeziku nazivamo Bogom.
Guest- Guest
Samo sam htjela biti ljubazna.Ligeia wrote:
Uopce ne sumnjam da on to zna. :D Ja, s druge strane, mogu samo nagadjat'.
Guest- Guest
"Religion of peace...A piece of you over there, a piece of you over there."
Guest- Guest
Sjevernije?
nis svabija,no bed je sto su me prije nego se smislim,roknuli level gori,sa bitno vecom lovom..sad sam u nedouniciAlfaOmega wrote:Sjevernije?
Guest- Guest
Lobiraj da ti to još malo dignu. Ak ne, idi sjevernije. ;)
a jok..treba biti promisljen,ne uletati previsoko..odjednom se nadjes sam,a oko nogu ti mnogi koji pucaju na poziciju,pa tek onda krecu shranja...fino mi iovako..
Guest- Guest
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Similar topics
» Današnje spoznaje..
» Karta današnje BIH u budućnosti
» Tko su u stvari danasnje 'antifa' organizacije?
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Kolindina granitna zapovjed Hasimu:Ima da danasnje granice budu uklesane u kamenu
» Karta današnje BIH u budućnosti
» Tko su u stvari danasnje 'antifa' organizacije?
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Kolindina granitna zapovjed Hasimu:Ima da danasnje granice budu uklesane u kamenu
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 19 of 50