Ranokršćanski eseni i nazireji, nešto posebno, crkva
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ranokršćanski eseni i nazireji, nešto posebno, crkva
Ne mogu biti ono što nisam, a nije ni potrebno. Za pripadnike drugih naroda dovoljno je poštivati 7 noahidskih zapovijedi.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Nisu tebi sve daske na broju.
nis ni ti Židov a ćel bi biti...
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
Patriot_1 wrote:Ma to,,,brale!e-one wrote:von_Starhemberg wrote:Čim su postali apostoli, prestali su biti Židovi, jer su povjerovali u Božjeg Sina... ne mogu vjerovati da se to mora posebno naglašavati, svaki površni poznavalac judaizma i kršćanstva bi to morao znati...onaj objektivan i dobronamjeran, istina.
to je tumačenje židovskih rabina i (naivnih) pristalica/lobista. prevrtanje stolova ispred Hrama je jedan od pokazatelja degradacije samog vrha tadašnjeg judaizma. njihovi (na)sljednici su ti koji zastupaju tu tezu da židov prestaje biti židov ako prati Isusa.
ali ako je kršćanstvo pravi nastavak u slijedu Božje Objave zapisane u Bibliji onda to njihovo tumačenje pada u vodu: i židovi mogu (i trebaju) biti kršćani kao i pripadnici svake druge nacije.
ako židovi prestaju biti židovi postavlja se pitanje što postaju i pitanje potpadaju li i dalje pod Mojsijeve zakone. ako Apostoli više nisu bili židovi onda su ih oni koji su "bili i ostali" židovi bespravno progonili i ubijali.
Židov je onaj koji ima majku židovku!
I čovjek promjenio vjeru,ili postao ateista,,kaj sad?
Nije više Židov jer to tvrde neki zatucani Rabini?Ma ko ih j...!
Gledam sinoć emisiju "Čuvari" o borbi za opstanak države Izrael!Pod utjecajem fanatičnih rabina neki ubiše predsjednika,,neki odlučiše srušiti "Kupolu na stjeni" i da nisu čuvari(tajna služba) osujetili taj plan,,da je ta džamija srušena ,,svi muslimani bi navalili na njih i države Izrael danas nebi bilo!Ni Bog ih nebi spasio!Dakle,,ne slijediti fanatike!
Patriote, filmovi nisu realnost. Koliko vidim, živiš u nekoj bajci koja nema nikakvog temelja na realnosti.
Nadalje, ti i slični bi najradije da svi ljudi na planeti prihvate isusa i kršćanstvo. Zašto? Zbog njihovog spasenja? Ne, to je čista floskula koju ti i sličnibacate bez ikakvog temelja jer istim floskulama se razbacuju muslimani. Što veći neznalica, to veći vjernik, a time i licemjer. Čast izuzecima no njih se može nabrojati na prste jedne ruke.
Ne prihvatiti kršćanskog idola nije ništa loše niti će itko patiti zbog toga kao što se kršćani pozivaju na te floskule.
2014-04-29
Vidim ja da ti ne znaš što je to duhovni pojam "židov" koji se preferira posebno u Otkrivenju...a Isus reće Židivima "Niste vi židovi..."Mad_Vlad wrote:Ne mogu biti ono što nisam, a nije ni potrebno. Za pripadnike drugih naroda dovoljno je poštivati 7 noahidskih zapovijedi.
Slap-
2014-09-06
Slap wrote:Vidim ja da ti ne znaš što je to duhovni pojam "židov" koji se preferira posebno u Otkrivenju...a Isus reće Židivima "Niste vi židovi..."Mad_Vlad wrote:Ne mogu biti ono što nisam, a nije ni potrebno. Za pripadnike drugih naroda dovoljno je poštivati 7 noahidskih zapovijedi.
facepalm
Kršćani poput tebe će izmisliti svakakve nebuloze i floskule za koje i sami znaju da ne mogu proći ali će ih bez obzira navesti i ispasti glupi. No bolje ispast glup nego iz aviona....
Naravno da nema govora o Slapovom nebuloznom "duhovnom pojmu" židova aludirajući na kršćane... obične floskule koje ni pas s maslom ne bi progutao.
2014-04-29
Što se razbacuješ sa ovim GLUPIM izrazom,,"fscepalm"!
Misliš da si faca?
Zbog toga?
A ne kužiš da si sirotanović!
Misliš da si faca?
Zbog toga?
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Što se razbacuješ sa ovim GLUPIM izrazom,,"fscepalm"!
Misliš da si faca?
Zbog toga?
Facepalm....kakav ......
2014-04-29
Ne, nego ti ne vidiš da ja znam. ne postoji duhovni pojam Židov, to su kršćanske bedastoće.Slap wrote:Vidim ja da ti ne znaš što je to duhovni pojam "židov" koji se preferira posebno u Otkrivenju...a Isus reće Židivima "Niste vi židovi..."Mad_Vlad wrote:Ne mogu biti ono što nisam, a nije ni potrebno. Za pripadnike drugih naroda dovoljno je poštivati 7 noahidskih zapovijedi.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa nije baš tak. Neki vele da jest i dalje, neki vele da nije. Ima nekoliko pasusa u samoj Tori koji su za i koji nisu baš. Dakle, mišljenja su podjeljena.Sefirot wrote:e-one wrote:von_Starhemberg wrote: Jedna stvar je o nekomu pozitivno pisati, a druga smatrati ga nečim većim od čovjeka (što je ipak nezamislivo za jednog Židova).
helou: prvi kršćani su bili židovi.
židov koji se suprotstavi Tori više nije židov. Prihvaćanje nekoga kao božanstvo automatski se suprotstavlja Tori, a samim time nema govora o židovu...
obrazovanje vam je ispod nule.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Pa nije baš tak. Neki vele da jest i dalje, neki vele da nije. Ima nekoliko pasusa u samoj Tori koji su za i koji nisu baš. Dakle, mišljenja su podjeljena.Sefirot wrote:e-one wrote:von_Starhemberg wrote: Jedna stvar je o nekomu pozitivno pisati, a druga smatrati ga nečim većim od čovjeka (što je ipak nezamislivo za jednog Židova).
židov koji se suprotstavi Tori više nije židov. Prihvaćanje nekoga kao božanstvo automatski se suprotstavlja Tori, a samim time nema govora o židovu...
Ne znam. Znam ono što sam čitao i što su mi rekli židovi. Mogu se čak i razlikovati u naučavanju ali sve se prihvaća dok se temelji na Tori, ili možda bolje da se izrazim da je u skladu sa Torom...
2014-04-29
Who Is A Jew? | Jewish Virtual Library
www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/whojew1.html
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:."
Ne, nego ti ne vidiš da ja znam. ne postoji duhovni pojam Židov, to su kršćanske bedastoće.
Vidim ja da ti ne znaš ali još si u milosti po meni...poput židovskih židova...
Ako su židovi "izabrani narod" onda su u tom narodu "izabrani" samo oni koji žive u Bogu...inače nema smisla Isusova izjava rečena farizejima "Niste vi židovi već sinagoga sotonina"....gdje židovstvu daje duhovnu dimenziju
Slap-
2014-09-06
Slap wrote:Mad_Vlad wrote:."
Ne, nego ti ne vidiš da ja znam. ne postoji duhovni pojam Židov, to su kršćanske bedastoće.
Ako su židovi "izabrani narod" onda su u tom narodu "izabrani" samo oni koji žive u Bogu...inače nema smisla Isusova izjava rečena farizejima "Niste vi židovi već sinagoga sotonina"....gdje židovstvu daje duhovnu dimenziju
Vidim ja da slap i dalje mlati praznu slamu i neznalica proziva Mad_vlad-a neznalicom, a može mu biti profesor na fakultetu.... oh Bože, baci kamen i budi precizan..
kršćanska crkva je sinagoga sotonina.
2014-04-29
Tko god je pripadnik b'nei israel spada u izabrani narod. I oni koji nisu obdržavali zapovijedi svjetlost su narodima. Vidi samo najpoznatije znastvenike koliko su toga otkrili za dobrobit čovječanstvu.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:."
Ne znam što se Isus bio napalio toliko na farizeje no ferizejstvo je preživjelo
kroz rabine a Isus završio svoj bijes sramotnom smrću.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Neka ga, zanimljivo mi s njim; nije uštogljen k'o onaj branitelj Beča.Sefirot wrote:Slap wrote:Mad_Vlad wrote:."
Vidim ja da slap i dalje mlati praznu slamu i neznalica proziva Mad_vlad-a neznalicom, a može mu biti profesor na fakultetu.... oh Bože, baci kamen i budi precizan..
kršćanska crkva je sinagoga sotonina.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Da, dok je u skladu s Torom sve je valjano. U tumačenjima se na razlikuju tako jako koliko po načinu života.Sefirot wrote:Mad_Vlad wrote:Pa nije baš tak. Neki vele da jest i dalje, neki vele da nije. Ima nekoliko pasusa u samoj Tori koji su za i koji nisu baš. Dakle, mišljenja su podjeljena.Sefirot wrote:e-one wrote:von_Starhemberg wrote: Jedna stvar je o nekomu pozitivno pisati, a druga smatrati ga nečim većim od čovjeka (što je ipak nezamislivo za jednog Židova).
Ne znam. Znam ono što sam čitao i što su mi rekli židovi. Mogu se čak i razlikovati u naučavanju ali sve se prihvaća dok se temelji na Tori, ili možda bolje da se izrazim da je u skladu sa Torom...
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
Ne znam što se Isus bio napalio toliko na farizeje no ferizejstvo je preživjelo
kroz rabine a Isus završio svoj bijes sramotnom smrću.
Torba ti je šuplja pa si izgubio logiku.... jer "sramotna smrt" može biti sa strane onog tko nasilje čini prema usmrćenom... izgleda da je u 2. svjetskom ratu mnogo židova "sramotno" preminulo....sram ih nije bilo.... a izgleda da je mnogo i starozavjetnih proroka "sramotno" nastradali od tvojih vrlinskih židova...
Slap-
2014-09-06
Usporedba s ww2 ti je zbilja neumjesna, da ne velim odurna.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Usporedba s ww2 ti je zbilja neumjesna, da ne velim odurna.
Da neumjesna je jer je Isus razapet kao pravednik dok je židovski narod u njemačkoj i drugdje razvio manijačnu bankaroidnost i zlatoidnost te debelo razjebao njemačku ekonomiju što je povuklo veliku mržnju njemaca prema židovima ....
Slap-
2014-09-06
Rimljani su vješali tako razbojnike i pobunjenike protiv njihove vlasti. Da ih požderu životinje umjesto dostojanstvenog pokopa. Isus je izbjegao takvu još goru sramotu.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Usporedba s ww2 ti je zbilja neumjesna, da ne velim odurna.
Da neumjesna je jer je Isus razapet kao pravednik dok je židovski narod u njemačkoj i drugdje razvio manijačnu bankaroidnost i zlatoidnost te debelo razjebao njemačku ekonomiju što je povuklo veliku mržnju njemaca prema židovima ....
Kao drugo, ne znam otkud ti ta mudrost o Židovima u Njemačkoj i drugdje. Iz Mein Kampf-a možda?
Mad_Vlad-
2014-05-02
anti-semitism in germany: historical background
Eto pa vidi da se ne pališ na antisemitističku propagandu.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
Kao drugo, ne znam otkud ti ta mudrost o Židovima u Njemačkoj i drugdje. Iz Mein Kampf-a možda?
Gospoda iz kristala su doživjela "kristalnu noć" u njemačkoj a ne narod iz radništva i seljaštva. Bankaroidna židovska gospoda iz kristala i danas drmaju svjetskom ekonomijom i neizmjeno se bogate pravarama i oduzimanja vlasništva narodu...
Slap-
2014-09-06
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» ''KATOLIČKA CRKVA U HRVATSKOJ U SVE TEŽIM KADROVSKIM PROBLEMIMA 'Događa se nešto što prije nismo mogli ni pomisliti da će biti dovedeno u pitanje' ''
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» "Kršćanstvo" ništa posebno, sekta.
» Ubosni se pojavila priča da je nešto troglavo bilo u posjeti Sloveniji. Znate li vi nešto o tome?
» "HARE KRIŠNE" , ništa posebno,sekta
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» "Kršćanstvo" ništa posebno, sekta.
» Ubosni se pojavila priča da je nešto troglavo bilo u posjeti Sloveniji. Znate li vi nešto o tome?
» "HARE KRIŠNE" , ništa posebno,sekta
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 4