ODISEJEV POUČAK
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
ODISEJEV POUČAK
Mnoge slabosti čovjek može savladati vrlinizacijom svoje svijesti kada sve ono negativno tako prirodno otpada...međutim svako od nas ima i nekih slabosti koje treba savladavati kao Odisej na način da se stavlja u nemogućnosti izvršenja poželjnog a pogubnog djela ili pak namjernim susprezanjem od poželjnog.
Naravno idiotski je "Isusov" poziv da sebi odrežemo određeni ud ako nas on poziva na grijeh jer grijeh nije u udu,,ako odrežemo ud griješna želja i dalje ostaje a u samoj želji je i čin djela "Ako pogledate na ženu već ste tada sa njom učinili preljub" rekao je Isus...pa je u tom smislu prvi Isusov zahtjev da režemo ud proturječan ovom drugom Isusovom ukazu.
Sad je pitanje u kojoj je mjeri Odisejev poučak ekstreman i dobar i što se njime riješava ? Naime rezoniram da njegovo samovezivanje nije u rangu "rezanja uda" jer je to trajni čin onemogućavanja sebe, dok je privremeno vezivanje (dok se prođe kroz tjesnac u kojemu pjevaju fatalne sirene) stvar sagledavanja riješavanja privremenih slabosti.
Dok sam raspravljao sa Sefirotom i njegovim uobraziljama da je njegov miljenik mag Alister Krouli opravdano i bez problema uzimao kokain za "viša" stanja svijesti... te da su to po Sefirotu činili i mnogi "pametni" umjetinci onog vremena... u ponuđenom linku dole izdvojit ću jednu rečenicu koja će ga demantirati:
"Veliki francuski pesnik Šarl Bodler, koji je uz pomoć alkohola, opijuma i hašiša lutao po prostranstvima svojih "veštačkih rajeva“, ipak je lucidno uvideo da veštački raj odgovara realnom paklu."
http://www.znakoviporedputa.com/pogledi/1047-sirene-fatalna-privla%C4%8Dnost
Naravno idiotski je "Isusov" poziv da sebi odrežemo određeni ud ako nas on poziva na grijeh jer grijeh nije u udu,,ako odrežemo ud griješna želja i dalje ostaje a u samoj želji je i čin djela "Ako pogledate na ženu već ste tada sa njom učinili preljub" rekao je Isus...pa je u tom smislu prvi Isusov zahtjev da režemo ud proturječan ovom drugom Isusovom ukazu.
Sad je pitanje u kojoj je mjeri Odisejev poučak ekstreman i dobar i što se njime riješava ? Naime rezoniram da njegovo samovezivanje nije u rangu "rezanja uda" jer je to trajni čin onemogućavanja sebe, dok je privremeno vezivanje (dok se prođe kroz tjesnac u kojemu pjevaju fatalne sirene) stvar sagledavanja riješavanja privremenih slabosti.
Dok sam raspravljao sa Sefirotom i njegovim uobraziljama da je njegov miljenik mag Alister Krouli opravdano i bez problema uzimao kokain za "viša" stanja svijesti... te da su to po Sefirotu činili i mnogi "pametni" umjetinci onog vremena... u ponuđenom linku dole izdvojit ću jednu rečenicu koja će ga demantirati:
"Veliki francuski pesnik Šarl Bodler, koji je uz pomoć alkohola, opijuma i hašiša lutao po prostranstvima svojih "veštačkih rajeva“, ipak je lucidno uvideo da veštački raj odgovara realnom paklu."
http://www.znakoviporedputa.com/pogledi/1047-sirene-fatalna-privla%C4%8Dnost
Slap-
2014-09-06
Re: ODISEJEV POUČAK
Uf...al ga kompliciraš....
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa ne komplicira
Uvijek su jos od kamenog doba svoje vjerske halucinacije ljudi pojačavati drogom
Meni je to očekivano ponašanje
Tip melje o rezanja uda, umjetnim rajevima..
Meni je samo pitanje Koji stimulans je posrijedi
Uvijek su jos od kamenog doba svoje vjerske halucinacije ljudi pojačavati drogom
Sora wrote:Pa ne komplicira
Fulaš, a zašto...zato što te vjernici nešto ljute i živciraju...možda ti je sestra,brat, sin otišao u sektu pa trabunjaju svašta i iritiraju te i sramote?
Drogu daleko više koriste nevjernici nego vjernici, kako onda tako i danas... to je osnovno pitanje traganje čovjeka za trenutnom srećom... počevši od običnog duvana,alkohola,seksa...
Slap-
2014-09-06
Mad_Vlad wrote:Uf...al ga kompliciraš....
Prihvatam kritiku... no čitaj više puta polako...magla će nestajati...
Slap-
2014-09-06
nije uopće ekstreman, rješava se gotovo sve, i puno je lakši od negiranja ili ispravljanja krivih drina
2014-04-16
L
E pa da mene vidi . Digla bi mu se želja ...
I khm ... Veliš traganje za trenutnom srećom....
Cccc
A sto ne bi to bilo putem SEXA ? Bez ostalih dodataka ?
Pa bolje i zdravije i prirodnije i boguugodnije
Čak pače, na vratima raja se najdes ako to obavis sretno i svršis spretno
Ok?
Da ja fulam a ne ovaj. Popic ..koji piše da ako bi sebi odrezao ud , ne znaci da si moze odrezati ZELJU ...Slap wrote:Sora wrote:Pa ne komplicira
Fulaš, a zašto...zato što te vjernici nešto ljute i živciraju...možda ti je sestra,brat, sin otišao u sektu pa trabunjaju svašta i iritiraju te i sramote?
Drogu daleko više koriste nevjernici nego vjernici, kako onda tako i danas... to je osnovno pitanje traganje čovjeka za trenutnom srećom... počevši od običnog duvana,alkohola,seksa...
E pa da mene vidi . Digla bi mu se želja ...
I khm ... Veliš traganje za trenutnom srećom....
Cccc
A sto ne bi to bilo putem SEXA ? Bez ostalih dodataka ?
Pa bolje i zdravije i prirodnije i boguugodnije
Ok?
Last edited by Sora on 14/9/2014, 16:21; edited 1 time in total
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
I molim nazvati ovaj savjet gore PENELOPIN POUČAK
Sora wrote:
Ok?
Naravno da je OK...pa ti si samo potvrdila što sam ja napisao. Pa kako ćemo se svađati ako samo potvrđuješ što ja pišem ?
Slap-
2014-09-06
Optužio si me nesto. Možda si zaboravio.
Da ja ne volim vjernike, tako nesto.
Zbog neka ih obiteljskih razloga.
Ma bah , nema veze moja obitelj s tim
Vjernici su naprosto zavedeni i nesvjesno se guraju u stado ...
Moze se njima kako manipulirati
Zbog neka ih obiteljskih razloga.
Ma bah , nema veze moja obitelj s tim
Vjernici su naprosto zavedeni i nesvjesno se guraju u stado ...
Moze se njima kako manipulirati
Sora wrote:Optužio si me nesto. Možda si zaboravio.
Nikome ne piše na čelu da je vjernik. Da li ti muškarca prije /one stvari/ pitaš da li je vjernik ili nije? Ako te vjernik zadovolji /znaš već kako/ hoćeš li ga i dalje mrziti? Ako ti vjernik spasi život hoćeš li ga i dalje mrziti? I tako nešto...
Ja isto nisma vjernik...meni je sasvim jasno bez vjere da Bog postoji.
Sara, za što ti imaš dara?
Slap-
2014-09-06
2014-04-29
ali ne za munjene i smotane s neta, pa još s Religije pa još vrhunac ..da im je JASNO da bog postoji
aj mu onda objasni da je kiše previše, tope se zadnje mrvice strpljenja i nade
kuiš ha
kuiš ha
Sora wrote:ali ne za munjene i smotane s neta, pa još s Religije pa još vrhunac ..da im je JASNO da bog postoji
kuiš ha
Presveta i Nepogrešiva biblija kaže: "Ratovi,bolesti,vjetrovi i oluje...sve je to za kaznu stvoreno".
Vidiš da ima Boga kad proživljava ovaj griješni narod ove silne nesreće. Sara pomoli se za sebe i svijet ....Bog najviše sluša preobraćenike !
Slap-
2014-09-06
Ma fala na ponudi
Kako možeš mene nevjernika nagovarati s tim argumentom da Bog najviše sluša ... Preobraćenike ...dakle bivše nevjernike ...ha ha
Ili ima jos neki argument ?
Kako možeš mene nevjernika nagovarati s tim argumentom da Bog najviše sluša ... Preobraćenike ...dakle bivše nevjernike ...ha ha
Ili ima jos neki argument ?
Inače to da su poplave za kaznu stvorene ..svašta
Pa Nastradaju svi ... I vjernici , djeca , bolesni ,,, :face:
Sora wrote:Inače to da su poplave za kaznu stvorene ..svašta
nastradaju svi a bog svoje prepoznaje i uzima ka sebi
Slap-
2014-09-06
2014-04-29
E prvo da te krstim: nisi više Sora /tur./ nego Sara / heb. princeza /.Sora wrote:E ja bi da me uzme koji nije Bog ...
Jahve je čuo tvoje molitve: DOĆI ĆE PRINC iz jedne kraljevine iza devet brda i dolina ! Biće "ko bog" .
Slap-
2014-09-06
pa koji si ti ridikul, nema ga ni na mom Fejsu
ovak u vezi toga princa , neka je kao bog , baš dobro, znači dobro se ...hehe ne smem to reći
ionako nije baš neka umjetnost
i izgleda "ko bog", ima veliko srce i um.. nije na odmet da ima neki fax ali ne teološki, zaboga
iako bilo jednom da sam pridobila jednog poznatog popa , čak nije tajna koji je, Kaćunko ..je..
naime . bitno da je mentalno normalan a ne da priča napamet i naguz ...
ovak u vezi toga princa , neka je kao bog , baš dobro, znači dobro se ...hehe ne smem to reći
ionako nije baš neka umjetnost
i izgleda "ko bog", ima veliko srce i um.. nije na odmet da ima neki fax ali ne teološki, zaboga
iako bilo jednom da sam pridobila jednog poznatog popa , čak nije tajna koji je, Kaćunko ..je..
naime . bitno da je mentalno normalan a ne da priča napamet i naguz ...
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ukrajinski poučak za Hrvatsku
» "Baltički poučak" dr. Hasanbegovića
» POUČAK LICEMJERNIM LJEVIČARIMA
» Bernijev 'poucak':'Ja kad postanem premijer place oma'r skacu za 500 kuna,istog trenutka'
» "Baltički poučak" dr. Hasanbegovića
» POUČAK LICEMJERNIM LJEVIČARIMA
» Bernijev 'poucak':'Ja kad postanem premijer place oma'r skacu za 500 kuna,istog trenutka'
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 3