Jednota,dvojstvo,trojstvo i sedmerstvo - duhovne dimenzije Boga
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Jednota,dvojstvo,trojstvo i sedmerstvo - duhovne dimenzije Boga
Bog i jest jednota jer je neograničen. U toj neograničenosti ne postoje nikakvi sabiri manifestacija. Nemaju komu biti.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Bog nije Bog ak je imalo i u čemu nečim ograničen. Tora kijepo veli na puno mjesta da je Bog jedan i nema drugih pored njega.
Bog je neograničen pa upravo zato može biti jednota ili "sabir" njegovih različitih manifestacija. Tako su Otac i Sin manifestacije Njega Duha Svetog... jer Duh Sveti je Jedan i Jednota (sedmostrukturalan) kao što je svjetlost jedna i jednota /7 boja/.
Bog je bezuzročna Svjetlost a zvijezde su dio te svjetlosti. Dvije zvijezde su Otac i Sin. One dobivaju energiju /svjetlost/ od Duha i dalje /natrag u Duha/ distribuiraju tu svjetlost.
Jednom ću ja to sve i nacrtati.
Bog se manifestira tek kroz prostor i vrijeme, tek onda možemo pratiti njegov trag. Božje prisustvo pratimo tek kroz njegove tragove, tj. ostavštinu njegovog učinka.
Gle, svjetlost jest jedna ali mi nju ne možemo perciptiirati kroz jednu prizmu. Kad stavimo prizmu, vidimo 7 boja.
Kužiš, mi možemo vidjeti samo kroz 7 boja tu jednu. Naša je percepcija 7, ali original je 1.
Gle, Bog jest bezuzročna svjetlost, nema joj uzroka. Ona samu sebe izražava kako hoće. Mi ju možemo vidjeti tek kroz našu prizmu koja pokazuje 7 njenih manifestacija,
No, ona je u svojoj biti i dalje jedna.
Crtaj sebi.
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Bog i jest jednota jer je neograničen. U toj neograničenosti ne postoje nikakvi sabiri manifestacija. Nemaju komu biti.
Bog se manifestira tek kroz prostor i vrijeme, tek onda možemo pratiti njegov trag. Božje prisustvo pratimo tek kroz njegove tragove, tj. ostavštinu njegovog učinka.
Gle, svjetlost jest jedna ali mi nju ne možemo perciptiirati kroz jednu prizmu. Kad stavimo prizmu, vidimo 7 boja.
Kužiš, mi možemo vidjeti samo kroz 7 boja tu jednu. Naša je percepcija 7, ali original je 1.
Gle, Bog jest bezuzročna svjetlost, nema joj uzroka. Ona samu sebe izražava kako hoće. Mi ju možemo vidjeti tek kroz našu prizmu koja pokazuje 7 njenih manifestacija,
Crtaj sebi.
Bog se ne manifestira kroz prostor i vrijeme,to su kauzalene relacije pad svijeta...i izgrađene su grijehom,pobunom... U vječnom duhovnom svijetu nema prostora i vremena, sve diše vječnošću i hologramom /sve je u svemu sadržano, sve znade o svemu/.
Ono sa svjetločšću i bojama nisi razumio.
Produbljavam ja /ti si samo u nepotpunom znanju stvar samo zapoetljao/ : Mi tu jednu "boju" nikad ni ne vidimo jer pomoću nje vidimo sve boje-vidimo ovaj materijalni svijet boja. Mi bijelu boju bijelog papira ne vidimo...prividno vidimo bijelu a ona je zapravo kombinacija triju boja.
Tako i u Nebu tek pomoću Boga /Duha Svetog/ možemo vidjeti Njegove "kristalizirane" manifestacije-Oca i Sina koji su vidljiva božanstva dušama,anđelima.
/tražit ću da se ovi postovi ove stranice premjeste na moju temu o Bogu...ovdje je netematsko/
Slap-
2014-09-06
Bog je prvo pokazao Židovima primjeran život kakav trebaju voditi kroz 613 zapovjedi. Nitko od drugih naroda nije primio te zapovijedi. Kzoz sljedbu tih zapovjedi biraju život ili smrt.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Bog nije Bog ak je imalo i u čemu nečim ograničen. Tora kijepo veli na puno mjesta da je Bog jedan i nema drugih pored njega.
Shvati da je to ograničenje sebe samo privid...Bog je došao u ljudsko tijelo i htio je pokazati primjeran ljudski život kakav treba živjeti. Izveo je poučnu glumu? U čemu je tu problem "ograničenosti boga" ako je to namjerno izveo radi tebe?
Ima li Bog prvo i mogućnost da glumi čovjeka sa određćenom ploukom ili ćeš Mu ti opravdano (?) reći "Što se zajebavaš na zemlji među ljudima kao čovjek...to nije tebe dostojno!" ???
U govoru na Sinaju Bog nigdje ne spominje nekakvog svog osobnog sina i da sve mora prvo ići kroz njega, Ne-e-e-ma. Ak nađeš gdje ima, radi od mene što god hoćeš. Jednostavo nema. U cijelom tzv.Levitskom zakoniku nema jedne riječi o nekakvom Božjem sinu. Kroz cjedilo traži, nećeš nać .
I što ti meni tu sad?
Neki Isus je nešto pokazao meni? Svi bi trebali k'o i on?
Što mi je pokazao? Opraštat kurvi? Ne ženit se i ne imat djece jer je "svetije" biti bez toga?
Ne poštivat svoju mater i oca? Braću i sestre? Tjerat Božje svećenike u nekakav pakao?
Navještat nekakvo Božje kraljevstvo za koju godinicu? Reći da sam jedan s Bogom?
Gle, ti mene pitaš ima li Bog prvo i mogućnost glumiti čovjeka.....Tu sam impliciraš da Bog glumi....kaj glumi?
Daj, zemi si sode bikarbone, loše zgledaš....
Mad_Vlad-
2014-05-02
Čuj ,a kroz čega će se drugo manifestirat ak ne kroz prostor i vrijeme koje jedino razumijemo i možemo percepticirati?Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Bog i jest jednota jer je neograničen. U toj neograničenosti ne postoje nikakvi sabiri manifestacija. Nemaju komu biti.
Crtaj sebi.
Bog se ne manifestira kroz prostor i vrijeme,to su kauzalene relacije pad svijeta...i izgrađene su grijehom,pobunom... U vječnom duhovnom svijetu nema prostora i vremena, sve diše vječnošću i hologramom /sve je u svemu sadržano, sve znade o svemu/.
Ono sa svjetločšću i bojama nisi razumio.
Produbljavam ja /ti si samo u nepotpunom znanju stvar samo zapoetljao/ : Mi tu jednu "boju" nikad ni ne vidimo jer pomoću nje vidimo sve boje-vidimo ovaj materijalni svijet boja. Mi bijelu boju bijelog papira ne vidimo...prividno vidimo bijelu a ona je zapravo kombinacija triju boja.
Tako i u Nebu tek pomoću Boga /Duha Svetog/ možemo vidjeti Njegove "kristalizirane" manifestacije-Oca i Sina koji su vidljiva božanstva dušama,anđelima.
/tražit ću da se ovi postovi ove stranice premjeste na moju temu o Bogu...ovdje je netematsko/
Pa to ti i velim da ne možemo vidjeti tu jednu boju, vidimo kroz prizmu koja pokazuje 7 njih.
Neoguće je vidjeti Boga ali ga je moguće razumijeti kroz djela koja nam je ostavio.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Bog je prvo pokazao Židovima primjeran život kakav trebaju voditi kroz 613 zapovjedi. Nitko od drugih naroda nije primio te zapovijedi. Kzoz sljedbu tih zapovjedi biraju život ili smrt.
U govoru na Sinaju Bog nigdje ne spominje nekakvog svog osobnog sina i da sve mora prvo ići kroz njega, Ne-e-e-ma. Ak nađeš gdje ima, radi od mene što god hoćeš. Jednostavo nema. U cijelom tzv.Levitskom zakoniku nema jedne riječi o nekakvom Božjem sinu. Kroz cjedilo traži, nećeš nać .
I što ti meni tu sad?
Što mi je pokazao? Opraštat kurvi? Ne ženit se i ne imat djece jer je "svetije" biti bez toga?
Ne poštivat svoju mater i oca? Braću i sestre? Tjerat Božje svećenike u nekakav pakao?
Navještat nekakvo Božje kraljevstvo za koju godinicu? Reći da sam jedan s Bogom?
Gle, ti mene pitaš ima li Bog prvo i mogućnost glumiti čovjeka.....Tu sam impliciraš da Bog glumi....kaj glumi?
Bog na sinaju nešto nije rekao? Pa da li mora sve reći? Je li Isus sve rekao? Nije. Rekao je "Imao bih vam još puno toga reći ali niste spremni /sada/ da nosite, ali...". Razvoj je u pitanju. Je li Bog slao proroke poslije Sinaja? Je. Fulaš momčino .
Što je kurvu trebalo kamenovati? Je li ubila koga? Sa kogom se kurvala? Je li taj nešto kriv? Je li ta kurva nekoga prevarila (muža svog) ?Objasni to opširno....ti to možeš...
Isus je bio ženjen po mojim saznanjima...znam bolja evanđelja od biblijskih. Uzmi u obzir krivotvorenja...zar u Evanđelju ne piše da je bio "uzor svima" ? Kako može biti uzor oženjenima ako nije bio ženjen?
Nije nepoštova majku i braću...zajebi stvar i svoje razumijevanje tog izvješća. Nešto si puno nakostrešen na Isusa...uzmi sode bikerbone da te žgaravica ne trefi...
Da, Bog može glumiti primjernu ljudskost. Biblija kaže "unizio se i postao čovjekom"...a ja kažem "glumio" da bolje razumiješ jer znam da ne možeš razumijeti uniženje.
Ako je glumio nije glumatao. Neki ne razumiju mistiku Isusove glume pa glumataju o tome. Kužiš? Dajem ti tri dana mira da o ovome meditiraš....pa se onda javi...ne žuri se...pogriješit ćeš.
Last edited by Slap on 14/9/2014, 14:24; edited 1 time in total
Slap-
2014-09-06
to split
Pa to ti i velim da ne možemo vidjeti tu jednu boju, vidimo kroz prizmu koja pokazuje 7 njih.Mad_Vlad wrote:[quote defaultattr=""]Čuj ,a kroz čega će se drugo manifestirat ak ne kroz prostor i vrijeme koje jedino razumijemo i možemo percepticirati?
Neoguće je vidjeti Boga ali ga je moguće razumijeti kroz djela koja nam je ostavio.[/quote]
Ljubav,svijest,vječnost...su mimo vremena i prostora. Pa i vrijeme i prostor i materija su U BOGU. Bog ne manifestira ništa izvan sebe.
Nemoguće je vidjeti nemanifestiranog BOga...ali je moguće vidjeti njegove manifestacije Oca i Sina...Bog je htio biti vidljiv svojoj djeci.
Slap-
2014-09-06
Postovi prebačeni i spojeni s ovom temom.
Guest- Guest
Slap wrote:Mislim da se nigdje ne moža naći bolje,sveobuhvatnije i jasnije objašnjenje "famoznog" svetog trojstva od ovog kojeg sam predstavio na mom blogu :
http://duhsveti.blog.hr/2013/10/1631704626/tko-je-duh-sveti-sto-je-duh-sveti.html
No ne bi bilo prilično da ukratko ovdje ne iznesem i srž predstavljenog na blogu i da ukratko objasnim i dokažemnaslov teme.
Bog je dedan kao što je "jedna" bjelina sunčeve svjetlosti... no Bog je prije svega JEDNOTA...jer je temeljni Bog zapravo Duh Sveti koji je prividna razdjelnica 7 duhova (Otkrivenje 1:4) slično kao što je i sunčeva svjetlost kroz prizmu razdjelnica 7 duginih boja.
7 duhova Duha Svetog se međusobno prožimaju tako da svaki duh uz svoju osnovnu boju svjetlosti sadrži i ostale boje kao podboje. Svaki duh Duha Svetoga je recimo jedna Snaga a u toj Snazi hologramski skoncentrirano je 6 ostalih snaga kao podsnage. Otac Bog "operira" sa 6 Sila ili Snaga Duha Svetog a Sin "operira" sa jednim,četvrtim ili središnjim Zrakom ili Snagom Duha Svetog. Otac je sveprožimajući ali i Sin je sveprožimajući Bog jer ima svoga duha u Duhu Svetome od vječnosti. Otac je uvjetno "veći" jer ima 6 Duhova a Sin jednog Duha. No Kristov središnji Duh je najvažniji jer je centar duhovne osmice "8". Otac sve svoje Sile ili "vlast" predaje Sinu tako da zrači ili struji prema centru "osmice" a Sin mu vraće svu "vlast" tako da to strujanje odašilje Ocu. To je "zatvoreni krug" strujanja Svetog Duha. Kako znamo? Pa jasno je po riječi Pisma da "Otac daje svu vlast Sinu", da je Ocu Sin "sva milina" jer prema njemu sav zrači.Sin također zrači duha i vraća Ocu.
Tako je i sa prosvjetljenom ljudskom dušom koja je niži hologram ("na božiju sliku i priliku stvorena") i koja u svojoj čistoći prima zračenje Duha Svetog (Bog je život duši) ali i nesebično odašilje ("rađa") Duha. U tom smislu je razjašnjenje da je čista duša Kristu "majka" kad Isus kaže "Moja majka,moj brat i sestra su oni koji koje vodi Duh Božiji". Jasno ko suza. Da je čovjek svojom dušom "na sliku i priliku" prije svega Duha Svetog /Boga/ vidljivo je i iz predstavljanja na spomenutom blogu gdje je vidljivo da čovjekova duša zrači preko 7 čakri koje su predstavnice Duha Svetoga (i po broju i po bojama)..a te "čakre" ( 7 "pečati" u Otkrivenju) nisu neka strašna i famozna laž drevnih istočnih yogističkih učenja ("jao sotonizam!") nego su dokaz novije nauke (medicine) ukoliko nam je jasno da te čakre brojnošću i poziciono korespondiraju sa čovjekovim žlijezdama sa unutarnjim lučenjima. Gle "čuda" .
To je sveta jednota...isključiva sitoacija kako su stvari vječno funkcionirale prije stvaranja. Sa početkom stvaranja Duh Sveti se personificira u "Oca" a kroz Oca i u Sina. Duh Sveti ne nestaje nego idalje struji, postaje ulazna i izlazna Sila Oca i Sina. Za nas su bitni Otac i Sin kao sveto personalno dvojstvo. "Trojstvo" je ok ali je ishitren pojam ili spoj personalnog i impersonalnog aspekta Boga....miješanje "krušaka i jabuka"...no nije problem jer se radi o "voću" ili jednoti Boga.
Pitanja molim u "kuverti"
Ovaj opis je čisti gnostički (gnostičko kršćanstvo) ili pak kršćanska kabala. Izvučeno iz Hermetičke nauke 7 silina ili pak učenja Manastira 7 zraka. Bravo, upravo si, a da ni sam nemaš blagog pojma, obrazložio kroz kršćanski princip, okultnu filozofiju i to dosta kvalitetno bravisimo.
Osim što te moram ispraviti. Čakri ima oko 360, ALI postoji 7 glavnih o kojima se govori za neuke mase...
Čak se i sa prizmom kroz koju dobivamo 7 zraka slažem iako je naveden kroz kršćanski princip.
Stvarno si me nasmijao.
2014-04-29
Zajednički nazivnik božijih dimenzija je JA JESAM
Jahve, Bog je "Ja jesam" ili vječno bezuzročno postojanje a to je i Krist, Bog u Bogu. I Krist Isus je izgovorio u evanđelju svoje veličanstveno "Ja jesam" .
Stoga ču to malo objasniti pastanjem svoga piskaranja sa jednog drugog foruma:
Gledaj kad Bog kaže "Ja jesam" to automatski znači da to čovjek ne može izgovoriti za sebe.
Božije "Ja jesam" niko ne može unestabilizirati ali čovjek je kao iskra; ako ju toplina sa strane ne podgrijava ona se gasi; ako Božiji duh napusti našu dušu mi umiremo. Mi stoga samo možemo reći ponizno "Ja jesam po Bogu" dok je jedino Bog "Ja jesam" po sebi.
Epi... bitno je u kom kontekstu je izrečen taj "Ja jesam". Ovo što si citirao je smijurija od argumenta...
Ako je Isus rekao "Ja jesam prija Abrahama" ili "Prije nego Abraham posta ja jesam".... taj "Ja jesam " znači nešto drugo... znači ono što sam napisao....i nema veze sa ovim što si ti citirao /ej čovječe to je Piramidin nivo rasprave i argumentacije, šrot čisti/ ... ili nema veze sa onim kad je Isus taj "ja sam" izrekao u nekom drugom kontekstu, naprimjer kad su ga vojnici došli uhvatiti među učenicima i pitaše Tko je Isus a Isus im odgovori "Ja sam". Svi su na taj "Ja sam" popadali na guzicu piše evanđelje ali ja ni to neću zloupotrebljavati jer Isus je jednostavno rekao po smisli "Ja sam onaj koga tražite". Tada je ukazivao na svoje tijelo u onom kratkom vremenu i prostoru....a kada je rekao "Prije Abrahama ja jesam" ukazuje na svoju vječnu dimenziju /Boga/...a da je rekao "Bio sam prije Abrahama" opet bi rekao nešto drugo.
Je li se Mojsije bunio kada mu je Bog rekao svoje ime "Ja jesam" ? Je li mu MOjsije rekao "Znam da jesi tu predamnom ali mi reci svoje ime...kako me ne kužiš!"
Trebaš razlikovati glagolski izraz "Ja jesam" od kontekstualnog izraza "Ja jesam" koji tada iz Jahvinih i Isusovih usta nije bio glagol nego epitet,svojstvo ,postojanje po sebi, život.
Stoga ponavljam: U smislu života ja ne postojim po sebi nego po Bogu, Bog je moj život i uzrok mog postojanja i opstojanja, stog ja u objašnjenju uzroka svoga postojanja ne mogu za sebe reći "Ja jesam".
Slap-
2014-09-06
Slap wrote:
Jahve, Bog je "Ja jesam" ili vječno bezuzročno postojanje a to je i Krist, Bog u Bogu. I Krist Isus je izgovorio u evanđelju svoje veličanstveno "Ja jesam" .
Gledaj kad Bog kaže "Ja jesam" to automatski znači da to čovjek ne može izgovoriti za sebe.
Božije "Ja jesam" niko ne može unestabilizirati ali čovjek je kao iskra; ako ju toplina sa strane ne podgrijava ona se gasi; ako Božiji duh napusti našu dušu mi umiremo. Mi stoga samo možemo reći ponizno "Ja jesam po Bogu" dok je jedino Bog "Ja jesam" po sebi.
Epi... bitno je u kom kontekstu je izrečen taj "Ja jesam". Ovo što si citirao je smijurija od argumenta...
Ako je Isus rekao "Ja jesam prija Abrahama" ili "Prije nego Abraham posta ja jesam".... taj "Ja jesam " znači nešto drugo... znači ono što sam napisao....i nema veze sa ovim što si ti citirao /ej čovječe to je Piramidin nivo rasprave i argumentacije, šrot čisti/ ... ili nema veze sa onim kad je Isus taj "ja sam" izrekao u nekom drugom kontekstu, naprimjer kad su ga vojnici došli uhvatiti među učenicima i pitaše Tko je Isus a Isus im odgovori "Ja sam". Svi su na taj "Ja sam" popadali na guzicu piše evanđelje ali ja ni to neću zloupotrebljavati jer Isus je jednostavno rekao po smisli "Ja sam onaj koga tražite". Tada je ukazivao na svoje tijelo u onom kratkom vremenu i prostoru....a kada je rekao "Prije Abrahama ja jesam" ukazuje na svoju vječnu dimenziju /Boga/...a da je rekao "Bio sam prije Abrahama" opet bi rekao nešto drugo.
Je li se Mojsije bunio kada mu je Bog rekao svoje ime "Ja jesam" ? Je li mu MOjsije rekao "Znam da jesi tu predamnom ali mi reci svoje ime...kako me ne kužiš!"
Trebaš razlikovati glagolski izraz "Ja jesam" od kontekstualnog izraza "Ja jesam" koji tada iz Jahvinih i Isusovih usta nije bio glagol nego epitet,svojstvo ,postojanje po sebi, život.
Stoga ponavljam: U smislu života ja ne postojim po sebi nego po Bogu, Bog je moj život i uzrok mog postojanja i opstojanja, stog ja u objašnjenju uzroka svoga postojanja ne mogu za sebe reći "Ja jesam".
2014-04-29
Sefirot: Ja Jesam!
2014-04-29
pitanje meni sa jednog drugog foruma
Ta rečenica nije izvađena iz kontekta već je središnja kontekstualna rečenica koja govori da je Isus kao Sin Božiji postojao i prije Abrahama...ali da je samo postojao prije Abrahama bilo koje vremensko razdoblje onda bi Isus rekao "Bio sam i prije Abrahama" ... međutim Isus ne govori u tom prošlom vremenu nego u vremenu sadašnjosti " jesam" pa je tako rekao da je u svakom vremenu i iznad svakog vremena i uzroka...a to je samo Bog....a Bog sebe identificira svojstvoma i imenom "JA JESAM koji jesam".
Recimo Slap da te netko pita ovu rečenicu, i da nije izvađena iz Biblijskog konteksta kako bi je ti razumio??
retoričko pitanje !
"Prije Abrahama ja jesam"
Ta rečenica nije izvađena iz kontekta već je središnja kontekstualna rečenica koja govori da je Isus kao Sin Božiji postojao i prije Abrahama...ali da je samo postojao prije Abrahama bilo koje vremensko razdoblje onda bi Isus rekao "Bio sam i prije Abrahama" ... međutim Isus ne govori u tom prošlom vremenu nego u vremenu sadašnjosti " jesam" pa je tako rekao da je u svakom vremenu i iznad svakog vremena i uzroka...a to je samo Bog....a Bog sebe identificira svojstvoma i imenom "JA JESAM koji jesam".
Slap-
2014-09-06
1. Da, nema ništa o nekakvom osobnom sinu.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Bog je prvo pokazao Židovima primjeran život kakav trebaju voditi kroz 613 zapovjedi. Nitko od drugih naroda nije primio te zapovijedi. Kzoz sljedbu tih zapovjedi biraju život ili smrt.
I što ti meni tu sad?
Bog na sinaju nešto nije rekao? Pa da li mora sve reći? Je li Isus sve rekao? Nije. Rekao je "Imao bih vam još puno toga reći ali niste spremni /sada/ da nosite, ali...". Razvoj je u pitanju. Je li Bog slao proroke poslije Sinaja? Je. Fulaš momčino .
Što je kurvu trebalo kamenovati? Je li ubila koga? Sa kogom se kurvala? Je li taj nešto kriv? Je li ta kurva nekoga prevarila (muža svog) ?Objasni to opširno....ti to možeš...
Isus je bio ženjen po mojim saznanjima...znam bolja evanđelja od biblijskih. Uzmi u obzir krivotvorenja...zar u Evanđelju ne piše da je bio "uzor svima" ? Kako može biti uzor oženjenima ako nije bio ženjen?
Nije nepoštova majku i braću...zajebi stvar i svoje razumijevanje tog izvješća. Nešto si puno nakostrešen na Isusa...uzmi sode bikerbone da te žgaravica ne trefi...
Da, Bog može glumiti primjernu ljudskost. Biblija kaže "unizio se i postao čovjekom"...a ja kažem "glumio" da bolje razumiješ jer znam da ne možeš razumijeti uniženje.
Ako je glumio nije glumatao. Neki ne razumiju mistiku Isusove glume pa glumataju o tome. Kužiš? Dajem ti tri dana mira da o ovome meditiraš....pa se onda javi...ne žuri se...pogriješit ćeš
2. A tko je kamenovao kakavu kurvu?
3. Vjerovatno je, bilo bi čudno da nije. Who cares, anyway. Ne zanima me taj lažni prorok.
4. Po evanđeljima je.
5. Bog ne glumi nikada, to su ljudska posla.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ljubav i svijest nisu mimo vremena i prostora. Vječnost je.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Pa to ti i velim da ne možemo vidjeti tu jednu boju, vidimo kroz prizmu koja pokazuje 7 njih.Čuj ,a kroz čega će se drugo manifestirat ak ne kroz prostor i vrijeme koje jedino razumijemo i možemo percepticirati?
Neoguće je vidjeti Boga ali ga je moguće razumijeti kroz djela koja nam je ostavio.
Ljubav,svijest,vječnost...su mimo vremena i prostora. Pa i vrijeme i prostor i materija su U BOGU. Bog ne manifestira ništa izvan sebe.
Nemoguće je vidjeti nemanifestiranog BOga...ali je moguće vidjeti njegove manifestacije Oca i Sina...Bog je htio biti vidljiv svojoj djeci.
Vrijeme, prostor i materija nisu u Bogu nego je Bog izvan njih. U vječnosti nema i jedno od toga.
Nemoguće je uopće vidjeti Boga jer je skriven. Ti ništ ne kužiš. Tuži učitelje, krivo su te učili.
Bog se svom narodu prikazao na sasvim drugi način. Sano njima, nikomu drugomu. Samo je jedna bila narodna objava Božja i to je temelj judaizma.
Idi i uči, još si zelen.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pišurije babe Furije.Slap wrote:
Razjasnim drugi put, progutalo mi.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
Gledaj..već samo tvoje postojanje je odraz njegove glume,igre... i sad ti tu imaš nešto pričati i oponirati oko banalnosti koje su proste i jasne ko suza.
Filozofija ti je slabija strana...zelen si i umjesto da sazrijevaš na Suncu, sušiš se....
Slap-
2014-09-06
Mad_Vlad wrote:Pišurije babe Furije.
Razjasnim drugi put, progutalo mi.
Ajde bolan što si len...Mujo i Fata nestrpljivo čekaju što ćeš reći.
Imaš i moj odgovor na dnu 5. stranice... filozofe moj....
Slap-
2014-09-06
Mad_Vlad wrote:
Ljubav i svijest nisu mimo vremena i prostora. Vječnost je.
Vrijeme, prostor i materija nisu u Bogu nego je Bog izvan njih. U vječnosti nema i jedno od toga.
Nemoguće je uopće vidjeti Boga jer je skriven. Ti ništ ne kužiš. Tuži učitelje, krivo su te učili.
Bog se svom narodu prikazao na sasvim drugi način. Sano njima, nikomu drugomu. Samo je jedna bila narodna objava Božja i to je temelj judaizma.
Idi i uči, još si zelen.
Po tvom ispada da Bog i svijest negdje drugdje a ne u tvom vremenu i prostoru. Ispada da ti nemaš ljubavi i svijesti (ovo prvo možda i nemaš)...ispada da ti i ne postojiš. Ili možda postojiš izvan vremena i prostora... A koga si angažirao da kuca po tipkovnicama tvojih objava ovdje u vremenu i prostoru?
Gdje se Bog skriva...iza grmlja ili magle ili iza tvojih leđa? Veliš da Bog nikad ne glumi? A nije li skrivanje gluma? Vidiš kako ti je filozofija i apstrakcija slabija strana...a bez toga ne možeš raspravlajti sa ljudima kao što sam ja.
Dakako možeš postavljati pitanja što ti nije jasno...jer očito si preskočio fazu učeništva. Prije pelene pa onda gaće !
Slap-
2014-09-06
Slap wrote:Mad_Vlad wrote:
Gledaj..već samo tvoje postojanje je odraz njegove glume,igre... i sad ti tu imaš nešto pričati i oponirati oko banalnosti koje su proste i jasne ko suza.
Filozofija ti je slabija strana...zelen si i umjesto da sazrijevaš na Suncu, sušiš se....
Ali hahahahaha, on je zelen i filozofija mu je slaba ali zato se pravi javio aaaaahahahahaha prepun si rupa,a ne filozofije.
2014-04-29
Mad_Vlad wrote:Bog se svom narodu prikazao na sasvim drugi način. Sano njima, nikomu drugomu. Samo je jedna bila narodna objava Božja i to je temelj judaizma.
...što je relevantno samo i isključivo za Židove i judeofile, a ne i za druge.
I nema nikakve osnove da tu tvrdnju apsolutiziraš i od pretpostavke ju pretvaraš u "istinu" na temelju logički pogrešnih tvrdnji (npr. tvoja uvijek osporavana tvrdnja da je povijest židova nekakav "dokaz" da se Objava zaista dogodila na način na koji tvrde).
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
Brando,,odi malo na forum"Tebe tražim",,,ja nemogu vjerovati,,,skučeni dogmatici,,užas,,Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:Bog se svom narodu prikazao na sasvim drugi način. Sano njima, nikomu drugomu. Samo je jedna bila narodna objava Božja i to je temelj judaizma.
...što je relevantno samo i isključivo za Židove i judeofile, a ne i za druge.
I nema nikakve osnove da tu tvrdnju apsolutiziraš i od pretpostavke ju pretvaraš u "istinu" na temelju logički pogrešnih tvrdnji (npr. tvoja uvijek osporavana tvrdnja da je povijest židova nekakav "dokaz" da se Objava zaista dogodila na način na koji tvrde).
Čisto me zanima tvoja ocjena!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Nema drugog Boga osim dobrog Boga...........
» Sveto Trojstvo
» Duhovne misli i meditacije
» Da li je Kuran od Boga?
» Sveto Trojstvo
» Duhovne misli i meditacije
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 4 of 5