Studentica Kolinda branila Todorića, evo što joj je objasnio kolega student
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Studentica Kolinda branila Todorića, evo što joj je objasnio kolega student
PERO MRNAREVIĆ, Dubrovčanin koji je zauzeo prvo mjesto rang liste za upis na sveučilišni poslijediplomski doktorski studij politologije, na koji se prijavila i Kolinda koja je zauzela treće mjesto, danas je opisao kakvu je žustru raspravu vodio s predsjednicom Kolindom.
On je, naime, Ivicu Todorića naveo kao primjer financijske i političke elite čiji su interesi iznad nacionalnih, nakon čega je Kolinda stala braniti Todorića.
"Dragi ljudi, budući da me mnogi često pitaju kako mi je na studiju, evo da vam istine radi, pokušam dočarati kroz kratke isječke žučnih polemika koje vodimo na studiju tek toliko da se ne zaborave:
Nakon što sam jučer 02.05.2016. na predmetu "Globalna politička ekonomija i razvoj" profesora Brkića, u jednom trenutku primjetio da su nacionalni interesi zapravo tek interesi financijskih i političkih elita koje se sve više preklapaju, a marketinški promovirani kao interesi svih građanki i građana, pa onda naveo i Todorića, Ivića Pašalića, Sanadera, Vidoševića i ostale pripadnike elite koji su nam godinama definirali nacionalne interese i za njih znamo kako se i borili, kolegica Kolinda me je jučer, pazite sad, optužila da ja uvijek samo gledam "what is fair and what is just, a ne rast GDP-a."
Odgovorio sam da su i feudalni sustav, a posebno robovlasništvo, omogućili itekakav rast GDP-a.
Todorić, stade mu u obranu ona, "ipak zapošljava 40.000 ljudi". O najvećem generatoru nelikvidnosti u državi, o probijanju svih rokova plaćanja, o prebijanju (dijela) plaćanja u robama i uslugama, o otkupu obiteljske firme bivšeg guvernera HNB-a na kojoj mu je i obiteljska kuća za nerealno visok iznos, o svim poticajima koje njegove firme dobijaju od države bez kojih bi teško bilo profita (a koje smo doznali tek kod prvog pokušaja preuzimanja Mercatora od Slovenaca), o kriminalnim prenamjenama Kulmerovih dvora iz hotela u obiteljsku rezidenciju, o potplaćivanju radnica i radnika, o 40.000 ljudi koji mu svojim niskim plaćama održavaju luksuzni životni stil, o gušenju kritičke misli u medijima, o ucjenama oglašavanjem medija itd...o tom kolegica ni riječi. Doduše, rekla je da ga ona nema razloga branit budući da je on financirao predizbornu predsjedničku kampanju njenog konkurenta.
A da joj je financirao kampanju kao npr. Zdravko Mamić, onda bi ga imala interesa branit kao što i jest jučer nakon što sam joj rekao da se ona kao predsjednica svih nas, pa i onih koji za nju ni u ludilu ne bi glasali, ne bi smjela družiti s takvim likovima jer da to onda otvara prostor sumnjama za pogodovanje, zlouporabu ovlasti i položaja, političku protekciju, protažiranje i kriminal općenito. Njemu u obranu je dodala da ga je vidjela svega, pazite sad, triput u životu i da je on nevin dok mu se ne dokaže suprotno.
Za mene također vrijedi presumpcija seksualne nevinosti dok mi se ne dokaže suprotno!
Uzmemo li u obzir dosadašnje običaje kolegice, kao i činjenicu da je i mene sad već vidjela i više od tripu, za očekivati je da ću joj proslavu sljedećeg rođendana organizirat baš ja. Sapienti sat", ispričao je Mrnarević.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/studentica-kolinda-branila-todorica-evo-sto-joj-je-objasnio-kolega-student/891092.aspx
On je, naime, Ivicu Todorića naveo kao primjer financijske i političke elite čiji su interesi iznad nacionalnih, nakon čega je Kolinda stala braniti Todorića.
"Dragi ljudi, budući da me mnogi često pitaju kako mi je na studiju, evo da vam istine radi, pokušam dočarati kroz kratke isječke žučnih polemika koje vodimo na studiju tek toliko da se ne zaborave:
Nakon što sam jučer 02.05.2016. na predmetu "Globalna politička ekonomija i razvoj" profesora Brkića, u jednom trenutku primjetio da su nacionalni interesi zapravo tek interesi financijskih i političkih elita koje se sve više preklapaju, a marketinški promovirani kao interesi svih građanki i građana, pa onda naveo i Todorića, Ivića Pašalića, Sanadera, Vidoševića i ostale pripadnike elite koji su nam godinama definirali nacionalne interese i za njih znamo kako se i borili, kolegica Kolinda me je jučer, pazite sad, optužila da ja uvijek samo gledam "what is fair and what is just, a ne rast GDP-a."
Odgovorio sam da su i feudalni sustav, a posebno robovlasništvo, omogućili itekakav rast GDP-a.
Todorić, stade mu u obranu ona, "ipak zapošljava 40.000 ljudi". O najvećem generatoru nelikvidnosti u državi, o probijanju svih rokova plaćanja, o prebijanju (dijela) plaćanja u robama i uslugama, o otkupu obiteljske firme bivšeg guvernera HNB-a na kojoj mu je i obiteljska kuća za nerealno visok iznos, o svim poticajima koje njegove firme dobijaju od države bez kojih bi teško bilo profita (a koje smo doznali tek kod prvog pokušaja preuzimanja Mercatora od Slovenaca), o kriminalnim prenamjenama Kulmerovih dvora iz hotela u obiteljsku rezidenciju, o potplaćivanju radnica i radnika, o 40.000 ljudi koji mu svojim niskim plaćama održavaju luksuzni životni stil, o gušenju kritičke misli u medijima, o ucjenama oglašavanjem medija itd...o tom kolegica ni riječi. Doduše, rekla je da ga ona nema razloga branit budući da je on financirao predizbornu predsjedničku kampanju njenog konkurenta.
A da joj je financirao kampanju kao npr. Zdravko Mamić, onda bi ga imala interesa branit kao što i jest jučer nakon što sam joj rekao da se ona kao predsjednica svih nas, pa i onih koji za nju ni u ludilu ne bi glasali, ne bi smjela družiti s takvim likovima jer da to onda otvara prostor sumnjama za pogodovanje, zlouporabu ovlasti i položaja, političku protekciju, protažiranje i kriminal općenito. Njemu u obranu je dodala da ga je vidjela svega, pazite sad, triput u životu i da je on nevin dok mu se ne dokaže suprotno.
Za mene također vrijedi presumpcija seksualne nevinosti dok mi se ne dokaže suprotno!
Uzmemo li u obzir dosadašnje običaje kolegice, kao i činjenicu da je i mene sad već vidjela i više od tripu, za očekivati je da ću joj proslavu sljedećeg rođendana organizirat baš ja. Sapienti sat", ispričao je Mrnarević.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/studentica-kolinda-branila-todorica-evo-sto-joj-je-objasnio-kolega-student/891092.aspx
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: Studentica Kolinda branila Todorića, evo što joj je objasnio kolega student
kolegica Kolinda me je jučer, pazite sad, optužila da ja uvijek samo gledam "what is fair and what is just, a ne rast GDP-a."
pretila je glupasta ili bezobrazna , nema treceg
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Guest- Guest
Na aparatima je...nemreUsne Stjepana Gnječa wrote:Ero ne komentira...
Guest- Guest
Ambiciozan kolega..svaka na mjestu,osim sto zaboravlja da,kao sto kolica nije tu slucajno,nije ni on..i zaboravlja da mi to znamo..:D
2014-04-12
"ipak zapošljava 40.000 ljudi"... Kaže Kolindica.
A da im smanji plaće recimo za pola mogao bi zaposliti još toliko ljudi.
Znam jedan "Konzumov" dućan gdje ujutro radi samo jedna radnica... Do 11 sati a onda dolazi druga koja ostane također sama nakon što ova iz prve smjene u tri ode kući.
Dakle ta jedna radnica ima zadaću rezati salamu, posluživati kruh i peciva, preuzimati pristiglu robu, slagati robu na police, i naravno raditi na blagajni. Usput predaje dnevni utržak od dana prije djelatnicima zaštitarske tvrtke.
Naravno u zimskim mjesecima mora očistiti snijeg ispred prodavaonice i posipati sol ispred i po štengama.
Ali zato joj je plaća 2800 kn!!!
Znam jedan "Konzumov" dućan gdje ujutro radi samo jedna radnica... Do 11 sati a onda dolazi druga koja ostane također sama nakon što ova iz prve smjene u tri ode kući.
Dakle ta jedna radnica ima zadaću rezati salamu, posluživati kruh i peciva, preuzimati pristiglu robu, slagati robu na police, i naravno raditi na blagajni. Usput predaje dnevni utržak od dana prije djelatnicima zaštitarske tvrtke.
Naravno u zimskim mjesecima mora očistiti snijeg ispred prodavaonice i posipati sol ispred i po štengama.
nikad ti takvi kao plavuša ne daju niti malo mogućnosti za nadu i sumnju.
uvijek progovore, ubiju svaku nadu i otklone svaku sumnju...
uvijek progovore, ubiju svaku nadu i otklone svaku sumnju...
sitting_bull-
2015-09-28
Noor wrote:Na aparatima je...nemreUsne Stjepana Gnječa wrote:Ero ne komentira...
Nije to, nego mi ovih mojih 11 asistenata, koji mi pripremaju strategiju i komentare, danas štrajka.
Očito Partija ima svoje aktiviste po svuda. A "kolega" nije objasnio što bi on s 40.000 radnikah? Dao im otkaze da ih Todorić ne iskorištava?
Regoč wrote:Očito Partija ima svoje aktiviste po svuda. A "kolega" nije objasnio što bi on s 40.000 radnikah? Dao im otkaze da ih Todorić ne iskorištava?
možda za početak da ih pošteno plati
Guest- Guest
Regoč wrote:Očito Partija ima svoje aktiviste po svuda. A "kolega" nije objasnio što bi on s 40.000 radnikah? Dao im otkaze da ih Todorić ne iskorištava?
kad već todorić ne mora objašnjavati otkud njemu konzum, kad nitko ne objašnjava kako je 30.000 iz svjetskog brenda prvomajske završilo na cesti,a prvomajska nestala čemu prozivanje jednog studenta od jedne studentice na temi koju studentica uopće ne kuži!
jedino kaj je skužila kako je todorić bio sponzor njezinog konkurenta i kako bi bilo dobro da u budućnosti bude i njezin sponzor.
iz tog kuta gledanja je istup studentice razumljiv...
sitting_bull-
2015-09-28
provocator wrote: "ipak zapošljava 40.000 ljudi"... Kaže Kolindica.
A kolika bi joj trebala biti? 10000? Kolika bi onda trebala biti plaća jednog profesora, doktora, inženjera?
mrincredible-
2014-04-16
To je nepoštena inteligencija, a ona je neprijatelj revolucije. Zbog toga oni će radti besplatno za dobrobit svih nas.mrincredible wrote:
A kolika bi joj trebala biti? 10000? Kolika bi onda trebala biti plaća jednog profesora, doktora, inženjera?
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Kolika je poštena plaća? Reci iznos, nemoj one ispraznice "da se može normalno živjeti". Ono što želiš reći je da treba povećati plaće, ali time će smanjiti dobit korporacije pa i mogućnost novih investicijah, što rezultira i neotvaranjem novih radnih mjestah, dakle rastom nezaposlenosti ili nerastom zaposlenosti.Noor wrote:Regoč wrote:Očito Partija ima svoje aktiviste po svuda. A "kolega" nije objasnio što bi on s 40.000 radnikah? Dao im otkaze da ih Todorić ne iskorištava?
možda za početak da ih pošteno plati
Regoč wrote:Ono što želiš reći je da treba povećati plaće, ali time će smanjiti dobit korporacije pa i mogućnost novih investicijah, što rezultira i neotvaranjem novih radnih mjestah, dakle rastom nezaposlenosti ili nerastom zaposlenosti.
Temelj kapitalizma je potrošnja. Što građani imaju veću kupovnu moć, to više kupuju, i to je veća zarada za poslodavce.
Guest- Guest
A zaradu poslodavac ne želi dati u plaće, već povući kao dobit.deda supermodel wrote:Regoč wrote:Ono što želiš reći je da treba povećati plaće, ali time će smanjiti dobit korporacije pa i mogućnost novih investicijah, što rezultira i neotvaranjem novih radnih mjestah, dakle rastom nezaposlenosti ili nerastom zaposlenosti.
Temelj kapitalizma je potrošnja. Što građani imaju veću kupovnu moć, to više kupuju, i to je veća zarada za poslodavce.
Tipična desničarka . Samo gleda brojke bez obzira na to sto pokrivajudebotoijusto wrote:kolegica Kolinda me je jučer, pazite sad, optužila da ja uvijek samo gledam "what is fair and what is just, a ne rast GDP-a."
pretila je glupasta ili bezobrazna , nema treceg
Jebote zgadili su mi zivot s tim brojkama, od procjena zrtava ovih i onih koji broj stalno raste , do ekonomske matematike s kojom smo u minusu.
Debela bi se mogla stati na vagu i pogledati brojku.
Soro, zašto su zavidna? Pa možeš i ti brojati.
Regoč wrote:A zaradu poslodavac ne želi dati u plaće, već povući kao dobit.deda supermodel wrote:Regoč wrote:Ono što želiš reći je da treba povećati plaće, ali time će smanjiti dobit korporacije pa i mogućnost novih investicijah, što rezultira i neotvaranjem novih radnih mjestah, dakle rastom nezaposlenosti ili nerastom zaposlenosti.
A onda im se prihodi počnu smanjivati, ili potpuno izostanu.
Zato je dobro što postoji država koja uravnotežava ekonomiju porezima i zakonima.
Guest- Guest
Svaka čast državi, ja sam za snažnu državnu intervenciju.deda supermodel wrote:Regoč wrote:A zaradu poslodavac ne želi dati u plaće, već povući kao dobit.deda supermodel wrote:Regoč wrote:Ono što želiš reći je da treba povećati plaće, ali time će smanjiti dobit korporacije pa i mogućnost novih investicijah, što rezultira i neotvaranjem novih radnih mjestah, dakle rastom nezaposlenosti ili nerastom zaposlenosti.
A onda im se prihodi počnu smanjivati, ili potpuno izostanu.
Zato je dobro što postoji država koja uravnotežava ekonomiju porezima i zakonima.
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Studentica politologije
» Zgodna studentica nešto vuče na Vernu
» Policajka je jedina branila bećarac
» Studentica teologije "opalila pljusku" svećeniku Ivici Ragužu
» Studentica politologije
» Zgodna studentica nešto vuče na Vernu
» Policajka je jedina branila bećarac
» Studentica teologije "opalila pljusku" svećeniku Ivici Ragužu
Page 1 of 2