Twin Peaks (2017.)
Page 1 of 14
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Twin Peaks (2017.)
http://www.dazeddigital.com/artsandculture/article/30890/1/david-lynch-releases-full-cast-list-for-the-new-twin-peaks
Hajd, ipak se nešto zbiva. Ne znam što uopće očekivati od nove sezone i hoće li uopće konceptualno imati smisla, ali svejedno joj se radujem.
Hajd, ipak se nešto zbiva. Ne znam što uopće očekivati od nove sezone i hoće li uopće konceptualno imati smisla, ali svejedno joj se radujem.
Guest- Guest
Re: Twin Peaks (2017.)
Željno iščekujem novu sezonu.Meni jedna od najdražih serija ikada. Kada je izašla bila je ispred svog vremena i šteta što su je otkazali nakon samo 2 sezone.
...
Falit će mi određeni likovi koji više nisu s nama:
Major Briggs i Log Lady
...
Falit će mi određeni likovi koji više nisu s nama:
Major Briggs i Log Lady
Guest- Guest
malkavian wrote:..određeni likovi koji više nisu s nama:
Major Briggs i Log Lady
Bob. :D
Guest- Guest
Većina druge sezone bila je sapuničasto razvodnjena, rekla bih, u ponovnom druženju, negledljiva. Osjetilo se da je nije Lynch režirao. No zato je posljednja epizoda bila poslastica. Prilično me zanima kako će Lynch osmisliti nadolazeću sezonu. Cooper je i dalje u Crnoj loži, a njegov doppelganger sve ove godine čini - što? I gdje? :)
Guest- Guest
Istina da se druga sezona posapuničila odsutnošću Lynchove režiserske ruke i da je prva definitivno bolja, ali obje sam ih s guštom ponovno odgledala prije nekoliko mjeseci.
Druga sezona je završila tako da je ostavljeno dosta prostora za daljni razvoj, ali nemam pojma kako će to funkcionirati nakon više od 25 godina praznog prostora. Slažem se da će nedostajati Major Briggs, Log Lady i Bob. A s obzirom da je glumac živ, nekako se nadam da će Lynch na neki način ubaciti ponovno Lelanda, iako je umro u seriji.
I naravno, ono što je nezaobilazno spomenuti, serija je definitivno fantastičan hvalospjev kavi.
Black as midnight on a moonless night.
Druga sezona je završila tako da je ostavljeno dosta prostora za daljni razvoj, ali nemam pojma kako će to funkcionirati nakon više od 25 godina praznog prostora. Slažem se da će nedostajati Major Briggs, Log Lady i Bob. A s obzirom da je glumac živ, nekako se nadam da će Lynch na neki način ubaciti ponovno Lelanda, iako je umro u seriji.
I naravno, ono što je nezaobilazno spomenuti, serija je definitivno fantastičan hvalospjev kavi.
Guest- Guest
Prema IMDB-u Leland bi trebao biti u novoj sezoni. E sad, kako će Lynch to sve unkomponirati vidjet ćemo za 9 mjeseci kada se rodi nova sezona :D Možda će novi Leland biti zli blizanac, a možda i neće. Sve je u rukama Frosta i Lyncha i nadam se da će to dobro odraditi i da neće zasrati.
Guest- Guest
malkavian wrote:Prema IMDB-u Leland bi trebao biti u novoj sezoni.
E sad, kako će Lynch to sve unkomponirati vidjet ćemo za 9 mjeseci kada se rodi nova sezona :D Možda će novi Leland biti zli blizanac, a možda i neće. Sve je u rukama Frosta i Lyncha i nadam se da će to dobro odraditi i da neće zasrati.
Možda se pojavi kao neki Lelandov rođak kao što je bio slučaj s Laurom i Maddy. Ili se nekome bude javljao u vizijama ili snovima. U svakom slučaju, vidjet ćemo.
Guest- Guest
kad sam prvi put vidio ovaj teaser srce mi je zatitralo :D šta će tek biti kad dođe na torrente :D
Guest- Guest
Vegvísir wrote: I naravno, ono što je nezaobilazno spomenuti, serija je definitivno fantastičan hvalospjev kavi.
And cherry pie. :)
Guest- Guest
Through the darkness of future past
The magician longs to see.
One chants out between two worlds
"Fire walk with me.”
(gledali film?)
The magician longs to see.
One chants out between two worlds
"Fire walk with me.”
(gledali film?)
Guest- Guest
Twin Peaks su neiscrpno vrelo simpatičnih momenata, da su tu još svašta nabacati
Guest- Guest
Vegvísir wrote:Ithildin wrote:
(gledali film?)
Aha.
Možda da malo pročavrljamo o TP-u, FWWM-u i trilogiji (Lost Highway, Mulholland Drive, Inland Empire) koja produbljuje Lynchovu metafiziku. Od čega započeti? Problema zla? Jesu li pojmovi "dobra" i "zla" samo opisi naših postupaka ili su opisi neki realnih entiteta? Čini se da L upravo cilja na ovo drugo. Imamo čitavu jednu neovisnu ravan koju nastanjuju kojekakvi agenti mraka i bivaju privućeni ljudima slabe volje ili onima koje razdire ljubomora, zavist, bijes, sve one krasne negativne emocije koje odašilju poziv zlodusima :). U Fire walk with me imamo i predmet (prsten) koji privlači "zlo" pa onog tko ga nosi nužno postaje žrtva Boba. U jednoj (našoj) dimenziji stvarnosti uočavamo pomahnitalog oca koji godinama sustavno zlostavlja vlastito dijete, u drugoj nam se prikazuje zloduh koji upravlja Lelandovim umom i tijelom te želi zaposjesti i Lauru. Postoje i mjesta na kojima se akumulira zlo (poput bordela) gdje svaki posjetilac dobiva svog demončića. :) Agent Cooper intuitivno zahvaća istinu tog međusobnog preplitanja jer poput nadrealista dozvoljava snovima da utječu na njegova otkrića pa, osim logike i otkrivanja kauzalnog slijeda, uočava simbole koji mu otkrivaju buduća zbivanja.
Guest- Guest
Odlična tema!
Slažem se nekako da Lynch vjerojatno ne cilja na "zlo" i "dobro" kao na puku manifestaciju naših svjesno odabranih postupaka, već da se tu kriju (nad)realni entiteti. Ne znam, jesu li doppelgangeri zapravo neraskidivi dijametralno suprotni otjelovljeni aspekti ljudske duše, isto tako kao što su White Lodge i Black Lodge dvije međusobno suprotstavljene (nad)realnosti, pozitivni i negativni pol koji se međusobno ne poništavaju i koji jedna bez druge ne mogu postojati? Zanimljivo je također da, ako se dobro sjećam, mi nijednom trenutku nismo zavirili u White Lodge? (I gle kakav je i sam naziv gradića, Twin Peaks )
Slažem se nekako da Lynch vjerojatno ne cilja na "zlo" i "dobro" kao na puku manifestaciju naših svjesno odabranih postupaka, već da se tu kriju (nad)realni entiteti. Ne znam, jesu li doppelgangeri zapravo neraskidivi dijametralno suprotni otjelovljeni aspekti ljudske duše, isto tako kao što su White Lodge i Black Lodge dvije međusobno suprotstavljene (nad)realnosti, pozitivni i negativni pol koji se međusobno ne poništavaju i koji jedna bez druge ne mogu postojati? Zanimljivo je također da, ako se dobro sjećam, mi nijednom trenutku nismo zavirili u White Lodge? (I gle kakav je i sam naziv gradića, Twin Peaks )
Guest- Guest
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Page 1 of 14