Danas kuham...
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Danas kuham...
Kupila sam neko sitno tijesto,karfiol izmrvila sitno....pomiješala,dodala sitno isjeckani špek ...uzela sam neki bijeli umak za nabujke,ukuhala ga u vrhnje za kuhanje pomjesanog s vodom,prelila ovo u vatrostalnoj umakom i posula ribanim sirom....pekla oko 30-40 min na 200°C
Guest- Guest
zvuči ukusno, trebam znači samo malo bolje pogledati po policama u trgovini mada pretpostavljam može stati i bešamel koji sama napravim? a kakvo si tijesto stavila? je li to tjestenina? :)
Guest- Guest
pommes i pureca snicla iz lidla.
EstebanEnrique-
2014-04-16
svinjske iznutrice (srce i jetricu) na lovački način s njokima (njoke su kupovne, gnjavaža ih je praviti)
Guest- Guest
kuvani krumpir ismjesan sa paprikom u prahu i lukom sjecenim na dva milimetra kratko u tavi gulas marke podravka.
EstebanEnrique-
2014-04-16
Oj vegice.
Odledim domaci sos od pomidora.
.
Ubacim sitno isjeckan luk na mrvu ulja. Nakon par min dodam papriku( 2 babure ili rog, sitnije isjeckane) i chilli papriku (ovisi koliko zelis da bude jako, ljuto).
To sve prodinstam kratko te polijem sosom.
Nakon pet min dodam zgnjecen cesnjak (manji).
I to ti je to. Ponekad ubacim i mrvu origana.
Ako ostane sta, zaledim :D
Odledim domaci sos od pomidora.
.
Ubacim sitno isjeckan luk na mrvu ulja. Nakon par min dodam papriku( 2 babure ili rog, sitnije isjeckane) i chilli papriku (ovisi koliko zelis da bude jako, ljuto).
To sve prodinstam kratko te polijem sosom.
Nakon pet min dodam zgnjecen cesnjak (manji).
I to ti je to. Ponekad ubacim i mrvu origana.
Ako ostane sta, zaledim :D
Guest- Guest
Dimljeni filet brancina
Divlja riža sa prokulicama i pestom
Divlja riža sa prokulicama i pestom
medication- Posts : 5689
2014-04-14
raštika sa dimljenim i svježim rebarcima
za desert pita od višanja koje sam ljetos zamrznula..
za desert pita od višanja koje sam ljetos zamrznula..
Guest- Guest
nisam jela s tunom ali jesam sa slanim srdelama - moja omiljena..
ovih dana uglavnom pečemo meso - varijante - roštilj - pećnica- jako je hladno a dečki su uglavnom u brdu i pilaju drva za loženje.. danas ću uz pečenu sinjsku glavu i piletinu skuhati brokulu i bijeli kupus podu'je, a u pečenje ubaciti dosta muškatne tikve...
još nisam počela peći božićne kolačiće, na kraju ću ostati samo pri orahnjači i torti od lješnjaka...
ovih dana uglavnom pečemo meso - varijante - roštilj - pećnica- jako je hladno a dečki su uglavnom u brdu i pilaju drva za loženje.. danas ću uz pečenu sinjsku glavu i piletinu skuhati brokulu i bijeli kupus podu'je, a u pečenje ubaciti dosta muškatne tikve...
još nisam počela peći božićne kolačiće, na kraju ću ostati samo pri orahnjači i torti od lješnjaka...
Guest- Guest
Vegvísir wrote:Kupila kovrčavi kelj Sad gledam što da napravim s njim danas
obožavamo kelj s rižom.. napravim zapršku s brašnom, na nju stavim prokuhani kelj i dodam rižu i doooobro začinim ljutom paprikom.. prste polizat...
Guest- Guest
Hvala na ideji!
Dosad sam uvijek kuhala samo s običnim keljom, ovaj kovrčavi mi je novina
Dosad sam uvijek kuhala samo s običnim keljom, ovaj kovrčavi mi je novina
Guest- Guest
Kovrcavi ili obicni, razlika mi nije drastiĆna. Kovrcavi, na engleskom 'kale', bitno drugacije izgleda od azijskog. Evo linka - kovrcavi se preporuca za zelene sokove...
http://blog.vecernji.hr/silvija-kolar-fodor/kovrcavi-kelj-zimska-poslastica-4125
http://blog.vecernji.hr/silvija-kolar-fodor/kovrcavi-kelj-zimska-poslastica-4125
Guest- Guest
Super! Danas sam ga ubacila malo u blender zajedno s bananom, baby špinatom, mangom, jabukom, cimetom, lanom, suncokretom, goji bobicama uz malo vode i bio je jako fin sokić.
Guest- Guest
Hvala, dala si mi ideju za blendanje. I ja cesto dodam baby spinat, ponekad malo krastavca, limun skoro uvijek.
Guest- Guest
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Page 47 of 50