Danas kuham...
Page 20 of 50
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Re: Danas kuham...
Ja imam ovo
Uglavnom ga koristim u azijskim wok kombinacijama, poprskam malo po riži koju jedem uz nešto tog tipa, ako nemam tahinija ili sezama da ga napravim ubacim malo sezamovog ulja u hummus
U kakvim jelima ga koristiš?
Uglavnom ga koristim u azijskim wok kombinacijama, poprskam malo po riži koju jedem uz nešto tog tipa, ako nemam tahinija ili sezama da ga napravim ubacim malo sezamovog ulja u hummus
U kakvim jelima ga koristiš?
Guest- Guest
Samo popržim u woku povrće, ali nisam nikad radila neke popečke, krumpir, jaja ili što već na njemu
Guest- Guest
kolko god salata znaš, u svaku može sezamovo ulje...
kad smo kod ulja, ja trenutno konopljino stavljam u posni....
i odvratno je... laneno je bolje....
kad smo kod ulja, ja trenutno konopljino stavljam u posni....
i odvratno je... laneno je bolje....
klerko- Posts : 2144
2014-10-23
Ne isplati mi se uzimati laneno ulje, ima prekratak rok trajanja i jednostavno ga ne stignem potrošiti
Danas integralna tjestenina od pira s tikvicama, crvenim grahom i čili papričicama... Mrvicu sam pretjerala s ljutinom, čak i za svoje čililjubne pojmove
Danas integralna tjestenina od pira s tikvicama, crvenim grahom i čili papričicama... Mrvicu sam pretjerala s ljutinom, čak i za svoje čililjubne pojmove
Guest- Guest
Bučino ulje mi je najfinije i najbolje mi je za salate, a nije ni od pistacije loše. Koristim još klasična ulja-suncokretovo, maslinovo itd...
Guest- Guest
Probala sam jednom kod frendova ulje od pistacije i svidjelo mi se. Bučino imam, ali ga se ne sjetim koristiti jer uglavnom za to što bi koristila njega koristim maslinovo.
Napravila maloprije pseudosladoled od smrznute banane i dodala malo narezanih lješnjaka s jednom žlicom neke veganske verzije nutelle koju sam prvi put probala danas i jako je fina
Napravila maloprije pseudosladoled od smrznute banane i dodala malo narezanih lješnjaka s jednom žlicom neke veganske verzije nutelle koju sam prvi put probala danas i jako je fina
Guest- Guest
Bučino ulje je više "muško" ulje, pa se i ne čudim. Jesi zbog zdravstvenih razloga vegetarijanac ili eto tako?
Guest- Guest
"Muško ulje"
Prije bih rekla da je povezano s tim što sam podrijetlom iz Dalmacije gdje sam navikla na maslinovo, a doma nikad nismo imali bučino, dok moje frendice iz sjevernih krajeva uglavnom mlate po bučinom. Dakle, nije da ne volim bučino, već čista navika na maslinovo kojeg uvijek imam domaćeg u zalihama.
Iz etičkih razloga, ali sam zadovoljna i kako se ta promjena odrazila na zdravstvenom planu.
Prije bih rekla da je povezano s tim što sam podrijetlom iz Dalmacije gdje sam navikla na maslinovo, a doma nikad nismo imali bučino, dok moje frendice iz sjevernih krajeva uglavnom mlate po bučinom. Dakle, nije da ne volim bučino, već čista navika na maslinovo kojeg uvijek imam domaćeg u zalihama.
Iz etičkih razloga, ali sam zadovoljna i kako se ta promjena odrazila na zdravstvenom planu.
Guest- Guest
zelena salata+rotkvica+krastavci
i odledit si neku briznu mrvicu od cuftice
nije ni bitno, bolje da zdravije jedem
i odledit si neku briznu mrvicu od cuftice
nije ni bitno, bolje da zdravije jedem
Guest- Guest
Da, ovisi odakle si i šta ti je dostupno. Mi u zalihama u određeno doba godine imamo bučino ulje i svinjsku mastVegvísir wrote:"Muško ulje"
Znači samo si vegetarijanac? Jedeš jaja i mliječne proizvode? Znam da postoje i vegani, a oni baš ništa ne jedu šta je povezano sa životinjama..
Guest- Guest
Yup, za razliku od vegana, jedem jaja, mliječne proizvode i med. Rijetko, ali ih ipak konzumiram.
Guest- Guest
To je OK. Mislim da je druga opcija(veganstvo) ipak preekstremna i teška za ostvariti
Guest- Guest
Kompliciraniji im je život mrvicu što se tiče jedenja po restoranima ili kod drugih ljudi, a što se tiče ostalog, ovih par koje znam, sasvim se dobro snalaze.
Guest- Guest
Ja ne poznajem niti jednog Nije problem ak ti vegan dođe u goste npr. ak si na selu. Pošalješ ga na pašnjak ili u polje soje i problem riješenVegvísir wrote:Kompliciraniji im je život mrvicu što se tiče jedenja po restoranima ili kod drugih ljudi, a što se tiče ostalog, ovih par koje znam, sasvim se dobro snalaze.
Guest- Guest
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Page 20 of 50