Beograd je bombardovan prije 75 godina
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Beograd je bombardovan prije 75 godina
U bombardiranju Beograda 1941. poginulo je 2.274 ljudi, dok je broj ranjenih mnogostruko veći. Tisuće zgrada je oštećeno u manjem ili većem razmjeru, uključujući Narodnu knjižnicu, koju je uništila vatra.
Bez objave rata, divljaštvo ničim izazvano. Jebeš sifiličnog mutanta i tko ga izmislio.
Bez objave rata, divljaštvo ničim izazvano. Jebeš sifiličnog mutanta i tko ga izmislio.
Guest- Guest
U ratu nema pravila ....il si živ il mrtav. Morali su da se Britanci ne dovuću u međuvremenu i zauzmu prugu Solun - Bg ......zato su ovako brzo i samo produžili prema Grčkoj ( izlaz na Egejsko more ).Starhemberg wrote:
Da su drukčije wodili rat onda bi se ponovio ww1 na tom bojištu tj rokačina dok ne dođu do dole i bla bla bla a owako su to swe odradili u hodu.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Šta je najgore opet će na iste grablje ugazit ( kralj i otažbina ). Blokirate im izlaz na Crno i Egejsko more.
EU vojska i NATO.
Rumunjska će ostat uz NATO jer joj je Rusija preko puta pa joj je to problem a ne imigranti ko Francuskoj , Belgiji i NJemačkoj te owima drugima u toj zapadnosrednjoj Ewropi a Londonu se ne swiđa širenje tog Njemačko Frančuskog utjećaja na ewropskom kontinetu pa wam neće dat da imate ugowor sa eu wojskom o prelazu njene wojske preko tog teriorija Srbije ( koji imate sa NATOom ).
Hr ima luke , mogu se tenkowi prewozit brodom do Grčke , to može malo ublažit stwar al ne puno opet je ta eu korps kopnena wojska i njima baš treba pruga a i owo s brodowima ne riješava : kako doći do Bugarske tj Crnog mora lako i jednostavno.
Dakle udarit će na Srbiju.
EU vojska i NATO.
Rumunjska će ostat uz NATO jer joj je Rusija preko puta pa joj je to problem a ne imigranti ko Francuskoj , Belgiji i NJemačkoj te owima drugima u toj zapadnosrednjoj Ewropi a Londonu se ne swiđa širenje tog Njemačko Frančuskog utjećaja na ewropskom kontinetu pa wam neće dat da imate ugowor sa eu wojskom o prelazu njene wojske preko tog teriorija Srbije ( koji imate sa NATOom ).
Hr ima luke , mogu se tenkowi prewozit brodom do Grčke , to može malo ublažit stwar al ne puno opet je ta eu korps kopnena wojska i njima baš treba pruga a i owo s brodowima ne riješava : kako doći do Bugarske tj Crnog mora lako i jednostavno.
Dakle udarit će na Srbiju.
2014-04-11
tre911 wrote:Totenkopf wrote:ovo je 100% bio razlog, da ne bi srba i jugoslovena, švabe bi glat dobili u prvome.....RayMabus wrote:Adolf Hitler se 6. aprila 1941. godine svetio Srbima i Jugoslovenima za poraz Velike Nemačke u Prvom svetskom ratu
hahaha, mater ti yebem, retardu ustaški.
pa vi bg mozete da vidite samo ko turisti
hahaha, da nije nemaca, nikad ne biste
ni ovo doziveli .. hahahahaha
sa austrijancima i madjarima gutali ste samo kite !
Last edited by pizzon on 7/4/2016, 10:07; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ovako bi izgledao Beograd da nije bilo ŠESTOG APRILA
Blic | [size=11]06. 04. 2016 - 14:47h[/size]
| Komentara: 67
Lepota jednog grada ogleda se između ostalog u njegovoj arhitekturi. Arhiektura Beograda značajno je izmenjena posle 6. aprila 1941. Značajno je narušena i lepota njegovih zgrada, obrisa, ulica. One koje danas vidimo, nisu iste koje pamti naši stari. A kad bismo njihova sećanja spojili sa realnošću ovako bi izgledalo.
Blic | [size=11]06. 04. 2016 - 14:47h[/size]
| Komentara: 67
Lepota jednog grada ogleda se između ostalog u njegovoj arhitekturi. Arhiektura Beograda značajno je izmenjena posle 6. aprila 1941. Značajno je narušena i lepota njegovih zgrada, obrisa, ulica. One koje danas vidimo, nisu iste koje pamti naši stari. A kad bismo njihova sećanja spojili sa realnošću ovako bi izgledalo.
Guest- Guest
Normalno,nema vise Juge.pizzon wrote:tre911 wrote:Totenkopf wrote:ovo je 100% bio razlog, da ne bi srba i jugoslovena, švabe bi glat dobili u prvome.....RayMabus wrote:Adolf Hitler se 6. aprila 1941. godine svetio Srbima i Jugoslovenima za poraz Velike Nemačke u Prvom svetskom ratu
Ucka-
2016-02-15
Ok .....a jel tebi jasno da Hrvati nisu nikad napadali Srbiju , ...owo šta wi nekome ubijete kralja pa was taj popegla pa mi moramo ić ratowat i to i te šeme ne računam.pizzon wrote:tre911 wrote:Totenkopf wrote:ovo je 100% bio razlog, da ne bi srba i jugoslovena, švabe bi glat dobili u prvome.....RayMabus wrote:Adolf Hitler se 6. aprila 1941. godine svetio Srbima i Jugoslovenima za poraz Velike Nemačke u Prvom svetskom ratu
2014-04-11
Bitno je da se Wučić nawije o opasnosti iz Hrwatske kad priča o srpskoj obrani .....o čemu taj priča : duplo manja zemlja če napast duplo weču ?!?! Ili misli na RS ? Pa ako mislim na RS onda neče to baš Hrwati gazit ako dođe do rata ......ima tko će.
2014-04-11
Neka je bombardiran. Trebalo je i žešće.
RayMabus wrote:Ok .....a jel tebi jasno da Hrvati nisu nikad napadali Srbiju , ...owo šta wi nekome ubijete kralja pa was taj popegla pa mi moramo ić ratowat i to i te šeme ne računam.pizzon wrote:tre911 wrote:Totenkopf wrote:ovo je 100% bio razlog, da ne bi srba i jugoslovena, švabe bi glat dobili u prvome.....RayMabus wrote:Adolf Hitler se 6. aprila 1941. godine svetio Srbima i Jugoslovenima za poraz Velike Nemačke u Prvom svetskom ratu
pa prica se i da je hrvat ubio zorana djindjica,
neki placenik ??
pa sta, trebalo je da napadnemo hrvatsku,
jer je to bio mozda hrvat.
atentator, p.g. bio je gradjanin au a ne srbije,
niti je au dokazala ucesce srbije u tome.
au je jednostavno zelele da napadne srbiju,
uz svu politikcu podrsku nemacke, a to nije bilo dovoljno.
Guest- Guest
Pizzdon ti o nekakwo atentatoru a ja ti goworim o držawama tj s wojnog aspekta. Šta ste se bre usrali da će vas ustaše napast ? Neš ti twoje Srbije .....puna resursa..
I uostalom nama ne treba pruga BG-Solun i BG -Sofija za prijewoz kopnene wojske.
I uostalom nama ne treba pruga BG-Solun i BG -Sofija za prijewoz kopnene wojske.
2014-04-11
Pa srbija bude svakako nahebala kad Yoda i Longi krenu na nju..
Guest- Guest
Ne planiram napade na Srbiju. Imam jedino plan kako pomoči Grčkoj , Makedoniji a indirektno i Srbiji uspostawljanjem zaštite pruge Gewegelija - Niš.
Makedonći i Bugari su nam saweznići.
Makedonći i Bugari su nam saweznići.
2014-04-11
Ne planiram napade wojne na Srbiju ( one enklawiće s onu stranu Dunawa koje pripadaju HR nisu Srbija ). Nemamo šta o tome pričat kad me to ( taj napad ne zanima niti imam ikakwi interes da to naprawim ).
Interes mi je pomoć Grčkoj , Makedoniji ......osiguranje pruge na tom dijelu za transport wojne tehnike i ljudstwa prema Egejskom moru.
Grčka je Hrwatski saweznik.
Interes mi je pomoć Grčkoj , Makedoniji ......osiguranje pruge na tom dijelu za transport wojne tehnike i ljudstwa prema Egejskom moru.
Grčka je Hrwatski saweznik.
2014-04-11
Grci su Grci. Jedna od zemalja koje čuwaju Otranska wrata.
“Nakon završetka projekta aerodrom bi mogao da prima manje avione do 60 mjesta. Već se stvaraju mogućnosti da se nalaze određeni partneri da bi ovaj aerodrom u potpunosti bio pušten u funkciju", kazao je predsjednik Opštine Veselin Grbović.
Realizacija projekta, koji se finansira 85 odsto sredstava iz programa IPA Adriatic, dok Opština učestvuje sa 15 odsto sredstava, počela je u decembru 2012. godine i traje do septembra 2015.
http://www.vijesti.me/vijesti/pocela-gradnja-upravne-zgrade-i-tornja-na-aerodromu-na-kapinom-polju-819613
----
A šta misliš zašto je taj aerodrom između ostaloga ?
Tko ima hrpu F-16 a procjenio je da bi ALbanija koja je dala luku Viore Erdgoanu na raspoalganje mogla Grčkoj radit probleme s leđa ?
Uostalom moje je ime grčko kao i stolječima unazad ( imam čak to i na papiru 200 i nešto godina unazad , obiteljsko stablo ).
MIsliš da mi je problem .......stworit bilo kakwu liniju koumunikaćije s Grčkom ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_%28theme%29
“Nakon završetka projekta aerodrom bi mogao da prima manje avione do 60 mjesta. Već se stvaraju mogućnosti da se nalaze određeni partneri da bi ovaj aerodrom u potpunosti bio pušten u funkciju", kazao je predsjednik Opštine Veselin Grbović.
Realizacija projekta, koji se finansira 85 odsto sredstava iz programa IPA Adriatic, dok Opština učestvuje sa 15 odsto sredstava, počela je u decembru 2012. godine i traje do septembra 2015.
http://www.vijesti.me/vijesti/pocela-gradnja-upravne-zgrade-i-tornja-na-aerodromu-na-kapinom-polju-819613
----
A šta misliš zašto je taj aerodrom između ostaloga ?
Tko ima hrpu F-16 a procjenio je da bi ALbanija koja je dala luku Viore Erdgoanu na raspoalganje mogla Grčkoj radit probleme s leđa ?
Uostalom moje je ime grčko kao i stolječima unazad ( imam čak to i na papiru 200 i nešto godina unazad , obiteljsko stablo ).
MIsliš da mi je problem .......stworit bilo kakwu liniju koumunikaćije s Grčkom ?
Theme of Dalmatia Θέμα Δελματίας | ||||
Theme of the Byzantine Empire | ||||
|
https://en.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_%28theme%29
2014-04-11
A Srbi su glupi ko kuraz. Opet će se na iste grablje ugazit. Sad su našli zapadnog saweznika u Londonu ( kralj i otažbina ) pa kad eu korps bude trebao prewoz do Grčke i Bugarske Beograd će ih odbit .....a onda logično ......ide owo :
2014-04-11
A Srbi su već sad potućeni. Nisu u NATOu dakle wojna neutralnost tj nisu ničiji i nitko ih nema obavezu branit ..... nisu niti u EU ...doslovno ništa i ničiji .........ničija zemlja.........ekipa je podijeljena na Rusija i Britanija ( kralj i otažbina ).
Nema treče opcije baš nešto a to je ona kad nawali kopenana eu wojska da ih jednostawno puste da prođu i nikom ništa , Srbija ostaje netaknuta.
Al ja sam ustaški komandant , diplomirani ustaša .....to nije moj problem.
Putna komunikacija Gevgelija - Niš.
Bugari, Makedonci , Albanci.
Nema treče opcije baš nešto a to je ona kad nawali kopenana eu wojska da ih jednostawno puste da prođu i nikom ništa , Srbija ostaje netaknuta.
Al ja sam ustaški komandant , diplomirani ustaša .....to nije moj problem.
Putna komunikacija Gevgelija - Niš.
Bugari, Makedonci , Albanci.
2014-04-11
Britanija svojim utjecajem drži BG ....al osim šta i je London saveznik na zapadu on i je i saveznik u RS itd itd itd .....zato se oni neće odreć Londona ......i neće dat kopnenoj vojsci eu korpsa da transportira svoju vojnu tehniku i ljudstvo preko Srbije želejznicom prema Bugarskoj i Grčkoj.
To je već vidljivo da su oni naguženi.
BG mora vratit uslugu Londonu šta im je saveznik na zapadu itd itd itd a to će vratit tako da će eu corpsu dat odbijenicu povodom slobodnog transporta wojske preko Srbije željeznicom.
To je već vidljivo da su oni naguženi.
BG mora vratit uslugu Londonu šta im je saveznik na zapadu itd itd itd a to će vratit tako da će eu corpsu dat odbijenicu povodom slobodnog transporta wojske preko Srbije željeznicom.
2014-04-11
Prava istina je da ovo sve Hr ne odgovara jer to je rat u susjedstvu a onda se to prenosi i na BiH.
Dakle nama to ne odgovara al aj ti Srbima objasni ovu šemu ......nemoguća misija ....zato smo već u planovima šta je naše tj koji dio kontroliramo na toj pruzi i s kime i kako.
Dakle nama to ne odgovara al aj ti Srbima objasni ovu šemu ......nemoguća misija ....zato smo već u planovima šta je naše tj koji dio kontroliramo na toj pruzi i s kime i kako.
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» SAD-e: 19 dana prije izbora dolaze plačući stotine žena koje je Trump pipkao prije 30 godina
» Neš u Beograd, nisi ni prije...
» ..nekad bilo..prije 100 godina..
» Đihad je PROBUDILA Njemačka prije sto godina
» NA DANAŠNJI DAN PRIJE 75 GODINA OSLOBOĐEN JE ZAGREB
» Neš u Beograd, nisi ni prije...
» ..nekad bilo..prije 100 godina..
» Đihad je PROBUDILA Njemačka prije sto godina
» NA DANAŠNJI DAN PRIJE 75 GODINA OSLOBOĐEN JE ZAGREB
Page 2 of 4