Ubijen oficir za bezbednost nuklearke, ukradena identifikaciona kartica
Page 1 of 1
Ubijen oficir za bezbednost nuklearke, ukradena identifikaciona kartica
BELGIJA OPET NA UDARU TERORISTA: Ubijen oficir za bezbednost nuklearke, ukradena identifikaciona kartica
Enlarge this image
Enlarge this image
Četiri dana nakon terorističkih napada u Briselu ubijen je oficir za bezbednost nuklearne elektrane u belgijskom gradu Šarloa, tvrdi briselski dnevnik „Dernijer er“ (DH), pozivajući se na lokalne policijske izvore.
„Čuvar postrojenja ubjen je u četvrtak dok je šetao psa. Ovaj zločin su mediji potpuno ignorisali, ali su danas lokalni policijski izvori potvrdili da je njegova identifikaciona kartica, koja omogućuje pristup centrali, ukradena“, navodi list.
Belgijska štampa je pre dva dana pisala da su briselski bombaši-samoubice Halid i Ibrahim el Bakraui planirali i napad na belgijsku nuklearnu elektranu, ali su promenili plan nakon što im je uhapšen saučesnik Salah Abdeslam.
DH je naveo tada da je prošlonedeljno hapšenje Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade izvedene u Parizu u novembru 2015, ubrzalo planove terorista, prenosi „Raša tudej“.
Braća su, kako stoji u tekstu belgijskog lista, postavila skrivenu kameru ispred kuće direktora belgijskog programa za nuklearno istraživanje.
Brussels terrorists targeted nuke plants, changed plans after Abdeslam’s arrest – report https://t.co/jJpXUjDmQvpic.twitter.com/91b6EmFpgZ— RT (@RT_com) 24. mart 2016.
Snimak koji traje „više desetina sati“, a na kojem je zabeleženo kretanje šefa belgijskog nuklearnog programa, zaplenjen je tokom antiterorističke racije u stanu još jednog osumnjičenog, koji pripada istoj terorističkoj ćeliji, Muhameda Bakalija.
Prema informacijama istražitelja, do kojih je DH došao, braća El Bakraui su bili jedini osumnjičeni za postavljanje kamere.
Nakon što su analizirali video-snimak, istražitelji su zaključili da je cilj terorista bio da „ugroze nacionalnu bezbednost kao nikada do sada“, navodi belgijski list.
Dokazi do kojih su vlasti došle pokazuju da ista teroristička ćelija stoji iza napada u Parizu, u kojima je 13. novembra ubijeno 130 ljudi, i iza bombaških napada na aerodromu i stanici metroa u Briselu u utorak u kojima je 31 osoba ubijena, a 270 ih je ranjeno, dodaje DH.
Mediji su u utorak, posle napada u Briselu, javili da je toga dana evakuisana nuklearna elektrana Tianž, koja se nalazi u mestu Ui, na sat vremena vožnje od belgijske prestonice.
Šarloa je udaljen 50 kilometara od belgijske prestonice. Oficir za bezbednost, koji se šetao sa psom, ubijen je u četvrtak uveče. pišu mediji.
Enlarge this image
Nezavisni novinar Fejsal Šefua napadač sa šeširom?
Belgijska policija je, u okviru istrage o napadima u Briselu i Parizu, privela i nezavisnog novinara Fejsala Šefua, za koga belgijski mediji spekulišu da bi mogao biti jedini učesnik bombaških napada na briselskom aerodromu koji nije identifikovan.
Briselski novinar je poznat po tome što je na video-klipovima koje je obavljivao na internetu osuđivao to što su osobe koje su pritvorene zbog ilegalnog boravka u Belgiji dobijale večernji obrok pre prekida posta za vreme Ramazana, navodi „Libr Belžik“.
Lokalna policija ga je više puta hapsila u parku Maksimilijan, ispred Kancelarije za strance, dok je pokušavao da za radikalni islam vrbuje tražioce azila i osobe bez dokumenata.
Istražitelji se sada pitaju kakva je uloga tog čoveka, koji nije želeo da sarađuje tokom ispitivanja kada je u četvrtak priveden posle napada izvedenih u Briselu u utorak.
Pretpostavka je da bi Šefu mogao biti misteriozni muškarac sa šeširom koji bio u društvu dvojice bombaša samoubica koje je nadzorna kamera snimila na briselskom aerodromu pre eksplozija koje su izveli, navodi belgijski list.
Guest- Guest
Re: Ubijen oficir za bezbednost nuklearke, ukradena identifikaciona kartica
Ovo Medino zasluzuje posebni topic..
Dakle,ovo sluti na izvjesne akcije tipa diverzija njukovih centrala,sto ako se izvede pravilno,na njih 5-6 u Europi,pisi ćao zivotnom habitatu u Europi za ljude...ostase samo stakori i insekti..
Dakle,ovo sluti na izvjesne akcije tipa diverzija njukovih centrala,sto ako se izvede pravilno,na njih 5-6 u Europi,pisi ćao zivotnom habitatu u Europi za ljude...ostase samo stakori i insekti..
Guest- Guest
Ova tema već je postavljena
Trebao si pratiti naslove
Sad o tome dvije teme ima
Svidjeti se neće adminima.
Trebao si pratiti naslove
Sad o tome dvije teme ima
Svidjeti se neće adminima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jebe me se sto se nece ili hoce svidjeti..uletih tek na forum i vidjeh medinu vijest..LOCK na temu..
Guest- Guest
A i to kaj veliš.bogomdani wrote:Jebe me se sto se nece ili hoce svidjeti..uletih tek na forum i vidjeh medinu vijest..LOCK na temu..
Sve je pošlo đavoljijem tragom.
Od glave Zete do grada Spuža
Krvavi lanac vojske se pruža.
2014-04-22
dinge,dinge,dong..!!! hmm..ne znam otkud mi ovo pade na pamet...andjeoska zvona??..ne sluti na dobro..
Guest- Guest
Možda zvuci gusala?bogomdani wrote:dinge,dinge,dong..!!! hmm..ne znam otkud mi ovo pade na pamet...andjeoska zvona??..ne sluti na dobro..
2014-04-22
malo otisao u shoping,a Turci u svojim bemburama odvrnuli svoju narodnu muziku,sve tresti,sunce sija,zivot se budi..jastreb wrote:Možda zvuci gusala?bogomdani wrote:dinge,dinge,dong..!!! hmm..ne znam otkud mi ovo pade na pamet...andjeoska zvona??..ne sluti na dobro..
Guest- Guest
Treba im podmetnuti ovu:bogomdani wrote:malo otisao u shoping,a Turci u svojim bemburama odvrnuli svoju narodnu muziku,sve tresti,sunce sija,zivot se budi..jastreb wrote:Možda zvuci gusala?bogomdani wrote:dinge,dinge,dong..!!! hmm..ne znam otkud mi ovo pade na pamet...andjeoska zvona??..ne sluti na dobro..
2014-04-22
inace turska omladina u prosjeku bolje aute vozui od svapske mladeži,ako mislimo na prosjecnu,ne zlatnu omladinu..mada i onoj Turci tuku domace..
Guest- Guest
Similar topics
» Belgija: Ubijen čuvar nuklearke, ukradena kartica
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» HR: Nacionalna Bezbednost je u pitanju
» CRO kartica
» Nacionalsocijalizam : Uvodi se Cro kartica
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» HR: Nacionalna Bezbednost je u pitanju
» CRO kartica
» Nacionalsocijalizam : Uvodi se Cro kartica
Page 1 of 1