Policija, vatrogasci, Živi zid - ništa nije pomoglo vlasnici pet shopa Zoom da uđe u dućan
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Policija, vatrogasci, Živi zid - ništa nije pomoglo vlasnici pet shopa Zoom da uđe u dućan
e,pa vidis,deboto,tim tipskim ugovorima,kako ti kazes,se dodaju ili skidaju clanci prije potpisivanja..ma,sto ti ja govorim,neka ti pravnik neki tu pojasni ;-)debotoijusto wrote:daj molim te , nije to NASA program i ugovor s astronautimamaggie13 wrote:Postoji vrlo izvjesno,deboto..vlasnik prostora se u pravilu tim clankom ogradi.
obican tipski ugovor ovjeren kod javnog biljeznika
L'âme- Posts : 25744
2014-04-11
Re: Policija, vatrogasci, Živi zid - ništa nije pomoglo vlasnici pet shopa Zoom da uđe u dućan
1050.00 kn usrid splita , desno od pojate ive sanadera
koji prevaranti u splitu a tuku misna slavlja
koji prevaranti u splitu a tuku misna slavlja
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
e,pa vidis,deboto,tim tipskim ugovorima,kako ti kazes,se dodaju ili skidaju clanci prije potpisivanja..ma,sto ti ja govorim,neka ti pravnik neki tu pojasni ;-)
ae
ima jos jedna knjiga ugovora od 380 st. kao kad dvije korporacije rade preuzimanja ...
cerce ubava vidis da se onaj prvi vlasnik ne zna ni potpisat
2014-04-12
ajmo ovako da ti bude shvatljivije, da prvi vlasnik nije prodao nego samo iznajmio prostor na 5 godina i da najmoprimcu posao jednostavno nije išao, stao je nakon par mjeseci, misliš li da bi on morao plaćati najam narednih 5 godina iako nema prihoda ni mogućnosti više za to jer je potpisao ugovor?debotoijusto wrote:e,pa vidis,deboto,tim tipskim ugovorima,kako ti kazes,se dodaju ili skidaju clanci prije potpisivanja..ma,sto ti ja govorim,neka ti pravnik neki tu pojasni ;-)
ae
ima jos jedna knjiga ugovora od 380 st. kao kad dvije korporacije rade preuzimanja ...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
da ali to nikome nije u interesu , dogovorili bi sekaja_333 wrote:ajmo ovako da ti bude shvatljivije, da prvi vlasnik nije prodao nego samo iznajmio prostor na 5 godina i da najmoprimcu posao jednostavno nije išao, stao je nakon par mjeseci, misliš li da bi on morao plaćati najam narednih 5 godina iako nema prihoda ni mogućnosti više za to jer je potpisao ugovor?debotoijusto wrote:e,pa vidis,deboto,tim tipskim ugovorima,kako ti kazes,se dodaju ili skidaju clanci prije potpisivanja..ma,sto ti ja govorim,neka ti pravnik neki tu pojasni ;-)
ae
to ovdje nije slucaj , dogovor mislim
2014-04-12
samo da, najmoprimac ima pravo jednostrano raskinuti ugovor jer jednostavno nema novaca za plaćati više najam. druga strana mora pristati na to, ne može ga tražiti da plaća najam narednih 5 godina jer je potpisao ugovor. isto je i obrnuto. što je ona koristila tipski ugovor gdje nije navedeno što će se desiti ako on raskine ugovor a ne njenom krivnjom i kako će joj nadoknaditi uloženo u prostor je njen problem.debotoijusto wrote:da ali to nikome nije u interesu , dogovorili bi se
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ovo stoji,sve ostalo je rekatarenje...
Guest- Guest
nema potrebe navodit sto se dogodi ako vlasnik odluci prekinuti ugovor jer on to moze samo dogovorom ili neispunjavanjem nekih od uvjeta ugovorakaja_333 wrote:samo da, najmoprimac ima pravo jednostrano raskinuti ugovor jer jednostavno nema novaca za plaćati više najam. druga strana mora pristati na to, ne može ga tražiti da plaća najam narednih 5 godina jer je potpisao ugovor. isto je i obrnuto. što je ona koristila tipski ugovor gdje nije navedeno što će se desiti ako on raskine ugovor a ne njenom krivnjom i kako će joj nadoknaditi uloženo u prostor je njen problem.debotoijusto wrote:da ali to nikome nije u interesu , dogovorili bi se
po izjavi vlasnice ona uredno placa i ispunjava ugovorne obveze
2014-04-12
Žena je u pravu.
Po Zakonu o obveznim odnosima promjenom vlasnika poslovnog prostora ne prestaje ugovor o zakupu, nego prava i obveze iz predmetnog ugovora o zakupu prelaze na novog vlasnika.
Žena treba podnijeti tužbu radi smetanja posjeda jer kao zakupnik ima pravo na posjed stvari-takvi sudski postupci su hitne naravi i brzo se rješavaju.
Kad sam ja naslijedio poslovni poslovni prostor osoba koja je koristila taj prostor kao zakupnik nastavila je i dalje raditi jer su prava i obveze iz predmetnog ugovora o zakupu prešla na mene.
Po Zakonu o obveznim odnosima promjenom vlasnika poslovnog prostora ne prestaje ugovor o zakupu, nego prava i obveze iz predmetnog ugovora o zakupu prelaze na novog vlasnika.
Žena treba podnijeti tužbu radi smetanja posjeda jer kao zakupnik ima pravo na posjed stvari-takvi sudski postupci su hitne naravi i brzo se rješavaju.
Kad sam ja naslijedio poslovni poslovni prostor osoba koja je koristila taj prostor kao zakupnik nastavila je i dalje raditi jer su prava i obveze iz predmetnog ugovora o zakupu prešla na mene.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Divlja država...a niti narod nije ništa pitomiji...ujeo vuk magare...opet...
darth_vader-
2014-04-17
radi se o ništetnom ugovoru, jer ne sadrži sve što ugovor o zakupu poslovnog prostora sukladno čl.5. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, treba sadržavati....
dakle, ne proizvodi pravne učinke, odnosno ne postoji....
btw. jel ovo živi zid zapravo pomaže pri deložaciji vlasnika ?
interesantan moment koji propustihTotenkopf wrote:radi se o ništetnom ugovoru, jer ne sadrži sve što ugovor o zakupu poslovnog prostora sukladno čl.5. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, treba sadržavati....
2014-04-12
to mi je prvo upalo u oko, tek kasnije sam se posvetio ugovoru o zakupu koji je za ku*ac, niti prostor se ne zna koji je (ono marka marulića livo od bandere kraj šahte za vodu), niti cijena se ne zna koja je valuta ugovorena, niti sadrži pola elemenata koje takav ugovor treba imati....
dakle, svaka strana drugoj vraća ono što je temeljem takvog (nepostojećeg) ugovora primila....
ova gospođa može eventualno dobit nazad najamninu plaćenu za vrijeme u kojem nije mogla korisitit prostor i to je to....
dakle, svaka strana drugoj vraća ono što je temeljem takvog (nepostojećeg) ugovora primila....
ova gospođa može eventualno dobit nazad najamninu plaćenu za vrijeme u kojem nije mogla korisitit prostor i to je to....
Eto,razrijesismo..kao sto sam i mislila..:D
2014-04-11
ma nema frke, može i ubuduće, samo uplati 250 kn (bez pdv-a) na žiro račun koji ću ti poslati putem p.p., to je 50% od tarife, kao forumaš forumašici, tebi nije previše a meni je to za 8 paketa beck'sa ....
Haha,'ko te zvao,neka ti i plati..posalji z.r. kolegi debotu,pa cugajte zajedno :0)
2014-04-11
slusajuci njega ostao bi bez posla novca i5g. suda...i naravno 250kn. u startumaggie13 wrote:Haha,'ko te zvao,neka ti i plati..posalji z.r. kolegi debotu,pa cugajte zajedno :0)
2014-04-12
niste se uspjeli sporazumit?debotoijusto wrote:slusajuci njega ostao bi bez posla novca i5g. suda...i naravno 250kn. u startumaggie13 wrote:Haha,'ko te zvao,neka ti i plati..posalji z.r. kolegi debotu,pa cugajte zajedno :0)
Ne slazes se ili ti je skupo?! B-)
2014-04-11
ne slazem se...maggie13 wrote:niste se uspjeli sporazumit?debotoijusto wrote:slusajuci njega ostao bi bez posla novca i5g. suda...i naravno 250kn. u startumaggie13 wrote:Haha,'ko te zvao,neka ti i plati..posalji z.r. kolegi debotu,pa cugajte zajedno :0)
a skupo nije 250kn za pravni savjet
2014-04-12
zasto mislis da nije u pravu?debotoijusto wrote:ne slazem se...maggie13 wrote:niste se uspjeli sporazumit?debotoijusto wrote:slusajuci njega ostao bi bez posla novca i5g. suda...i naravno 250kn. u startumaggie13 wrote:Haha,'ko te zvao,neka ti i plati..posalji z.r. kolegi debotu,pa cugajte zajedno :0)
a skupo nije 250kn za pravni savjet
Naravno da nije skupo...dobar savjet zlata vrijedi...;-)
2014-04-11
ma šalim se, to ne naplaćujem nikome, iako bih morao, inače je 'nelojalna konkurencija'.....
nekako mi crnjak naplaćivati 10-ak minuta razgovora, ne bi da sam bill clinton.....
nekako mi crnjak naplaćivati 10-ak minuta razgovora, ne bi da sam bill clinton.....
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» raspelo nije pomoglo
» Policija istražuje šokantne slike iz doma kraj Siska: 'Vlasnici su tražili da vežem te jadne ljude'
» Turska: Policija uklonila sve arapske natpise sa radnji čiji su vlasnici sirijske izbjeglice u gradu Adana /VIDEO/
» Komšićev radikal Begić u stilu ruskog ambasadora: Naći ćemo Šmita gdje živi i ispratit u Njemačku, kandidatski status ništa ne znači
» Žinić 26 godina živi u državnoj kući. Najam plaćao 100 kuna, od 2008. ne plaća ništa
» Policija istražuje šokantne slike iz doma kraj Siska: 'Vlasnici su tražili da vežem te jadne ljude'
» Turska: Policija uklonila sve arapske natpise sa radnji čiji su vlasnici sirijske izbjeglice u gradu Adana /VIDEO/
» Komšićev radikal Begić u stilu ruskog ambasadora: Naći ćemo Šmita gdje živi i ispratit u Njemačku, kandidatski status ništa ne znači
» Žinić 26 godina živi u državnoj kući. Najam plaćao 100 kuna, od 2008. ne plaća ništa
Page 2 of 4