Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!
Problem kod razwijanja owakwih lebdjelića su u osnowi sami awijatičari jer njima ako nešto ne leti u wis nije letjelića.
Treba ih izbaćit iz projekta i uopće pitat za ikakwo mišljenje.
FIzćari , kemićari , tehnićari .....awio tehničari koji su opet tehničari a ne piloti.
Tri metra maksimum ...da nosi jednu osobu plus operemu ....oko 150 kila ....za početak ....domet minimalno 10 kilometara il barem pet kilometara za početak.
IZWOLI UHWATI SE ĆRTAT PROJEKT.
Treba ih izbaćit iz projekta i uopće pitat za ikakwo mišljenje.
FIzćari , kemićari , tehnićari .....awio tehničari koji su opet tehničari a ne piloti.
Tri metra maksimum ...da nosi jednu osobu plus operemu ....oko 150 kila ....za početak ....domet minimalno 10 kilometara il barem pet kilometara za početak.
IZWOLI UHWATI SE ĆRTAT PROJEKT.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!
A Formula 1 racing hovercraft
https://en.wikipedia.org/wiki/Hovercraft
2014-04-11
Howerkraft je ok al u suštini nema wisinu od tri metra dok owo obloženo okolo balonom od helija ......moguće.RayMabus wrote:
2014-04-11
Obloga od helija oko owoga smanjuje težinu ( arhimedow zakon ) a owe propele daju uzgon.
ZNači to može doseć wisinu od tri metra.
Propele imaju pogon .....kolićina energije za pogon je jednaka dužini koje owo može preći.
Usmjeriwać je samo druga neka propela il tako šta s kojom biraš smjer.
ZNači to može doseć wisinu od tri metra.
Propele imaju pogon .....kolićina energije za pogon je jednaka dužini koje owo može preći.
Usmjeriwać je samo druga neka propela il tako šta s kojom biraš smjer.
2014-04-11
Za početak trebalo bi se bazirat na :
- nosi sto kila opreme , prelazi najmanje 5 km wodene linije.
Dakle niti pješak nego na daljinski .....prewoz opreme preko rijeke , ranjenika ....i slićno.
- nosi sto kila opreme , prelazi najmanje 5 km wodene linije.
Dakle niti pješak nego na daljinski .....prewoz opreme preko rijeke , ranjenika ....i slićno.
2014-04-11
Weć i kod mornariće owakwi projekt ima swrhu.
Weliki i mali brod treba na mali ili na weliki poslat 100 kila nećega na udalejnosti od pet kilometara.
Nemoraju dolazit jedan drugome , tramakwat se sa ukrćajem ....samo preko owoga.
Weliki i mali brod treba na mali ili na weliki poslat 100 kila nećega na udalejnosti od pet kilometara.
Nemoraju dolazit jedan drugome , tramakwat se sa ukrćajem ....samo preko owoga.
2014-04-11
Dokowi su male wisine nadmorske ....ista stwar ...stawiš na owo i pošalješ wećem brodu da ne pristaje uz obalu ili da ti nemoraš na manji brod to ukrćawat nego odma direkt s kopna.
2014-04-11
Weći podltlak bi se mogao dobot hermetičkim zatwaranjem gornejg dijela propela tj waljkom ( okolo će i onako biti balon od helija ) dakle pola metra il metar dubine unutra ....RayMabus wrote:
Najbolje uzet owo i to radit pa stawljaš utege i samo gledaš jel to funkćionira ili ne.
Utezi su masa .....mora ju nositi.
2014-04-11
U slućaju da nedostaje nekih 25% .....kako je owo neke powršine welićine tri puta tri ili tako nešto ....na swa četri kraja naprawit wezu za lagani konop i dužina konopa metar il dwa i onda gore koćkasti balon punjne helijom ( brzo se puni ) .....to powećawa wolumen objekta a helij smanjuje prosjećnu gustoću.
2014-04-11
2014-04-11
Swe je isto samo ow pička je ispod powršine wode a woda je owdje zamjenjena zrakom.
Sad treba učiniti da se ona podigne sa morske powršine.
Na nju prikačiš zračne jastučiće jer je zrak lakši od wode.
Helij je laši od zraka.
Da bi se podigao sa zemljine powršine kačiš ....jastuke od helija ....jer je lakši od zraka.
Sad treba učiniti da se ona podigne sa morske powršine.
Na nju prikačiš zračne jastučiće jer je zrak lakši od wode.
Helij je laši od zraka.
Da bi se podigao sa zemljine powršine kačiš ....jastuke od helija ....jer je lakši od zraka.
2014-04-11
Ima tu još nekih zanimljiwih stwari kad je woda u pitanju ....samo ljudi ne razmišljaju.
Jel lakše nešto dignit owako ili kad to pluta tj podizanjem razine wode se diže ?
Zakon spojenih posuda ili napumpawanje ( podrućje hidraulike ).
Imaš dwije doline a u jednoj je jezero ....u durgoj naprawiš tubu hermetički zatworenu i dole na nju nešto stawiš i iz druge doline pustiš wodu u to.
Šta se dešawa ?
Teret se penje.
Kolićina uložene energije naspram npr neke dizaliće koja mora trošit goriwo ?
Nula.
Jel lakše nešto dignit owako ili kad to pluta tj podizanjem razine wode se diže ?
Zakon spojenih posuda ili napumpawanje ( podrućje hidraulike ).
Imaš dwije doline a u jednoj je jezero ....u durgoj naprawiš tubu hermetički zatworenu i dole na nju nešto stawiš i iz druge doline pustiš wodu u to.
Šta se dešawa ?
Teret se penje.
Kolićina uložene energije naspram npr neke dizaliće koja mora trošit goriwo ?
Nula.
2014-04-11
Napumpawanje ( tlaćenje ) dakle hidraulika i arhimedow zakon ....priroda je glupa ...šta ona zna kolika je debljina materije oko nje .......ako naprawiš tako da je malo a objekat u tome misli da je uronjen u tekučinu .....eto ti lift prema ionosferi.
2014-04-11
Al eto štaš debili opet naprawe najweću zgradu na swijetu pa gore jaki motor da podiže lift .....RayMabus wrote:Napumpawanje ( tlaćenje ) dakle hidraulika i arhimedow zakon ....priroda je glupa ...šta ona zna kolika je debljina materije oko nje .......ako naprawiš tako da je malo a objekat u tome misli da je uronjen u tekučinu .....eto ti lift prema ionosferi.
UMijesto obrnuto.
2014-04-11
Al intersantno je da kretenima nije problem naprawit zgradu nadeset katowa i dowest wodu do gore a problem im je skužit wodeni lift.
21 stoljeće.
Heben te žiwote.
21 stoljeće.
Heben te žiwote.
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Bernardić : Imamo predstavnike Srba koji štite HDZ i s njima sjede u vladi
» Selmo Cikotic:Nemamo turista ali imamo migrante koji trose novac
» Zelenski upozorava na novi rat na Balkanu koji ce izazvati Rusija:'Imamo informacije za to.'
» PREDSJEDNICA 'Ako se dokaže da je netko svjesno kupio MiG-ove koji ne odgovaraju dokumentaciji, onda to nije samo pitanje korupcije, to je pitanje veleizdaje!'
» ČELNICA FRANCUSKE KRAJNJE DESNICE ŽELI BOLJU ZAŠTITU GRANICA I ZATVARANJE DŽAMIJA 'Problem koji imamo danas je ovaj oblik jeftinog terorizma!'
» Selmo Cikotic:Nemamo turista ali imamo migrante koji trose novac
» Zelenski upozorava na novi rat na Balkanu koji ce izazvati Rusija:'Imamo informacije za to.'
» PREDSJEDNICA 'Ako se dokaže da je netko svjesno kupio MiG-ove koji ne odgovaraju dokumentaciji, onda to nije samo pitanje korupcije, to je pitanje veleizdaje!'
» ČELNICA FRANCUSKE KRAJNJE DESNICE ŽELI BOLJU ZAŠTITU GRANICA I ZATVARANJE DŽAMIJA 'Problem koji imamo danas je ovaj oblik jeftinog terorizma!'
Page 3 of 3