ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Empty Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:11

Preletilo danas preko glawe , puno buke stwara a zada na repu je kostur tj nema puni rep nego ono gola konstrukćija. Srednje welićine ....manji ono ....nikad widio.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Empty Re: Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!

Post by v_vlado 10/3/2016, 20:17

To se Rimac zajebava,sad će da radi i elektrokopter.
v_vlado
v_vlado

2015-07-28

Back to top Go down

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Empty Re: Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?!

Post by veber 10/3/2016, 20:18

gaselle
ako ima turbinu na kraju.

Last edited by veber on 10/3/2016, 20:19; edited 1 time in total

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:19

Ma samo pitam ako netko zna. NIsam to nikad widio pa me zanima odakle je to doletilo i od koga i koji je to tip.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:20

veber wrote:gaselle
ako ima turbinu na kraju.
Weličina odgowara al rep je šupalj. Sama konstrukćija ...nema oplate uopće,
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 10/3/2016, 20:22

ili neka inačica. gaselle nema propeler već turbinu i stabilizacijsko krilo.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 10/3/2016, 20:23

a, može biti izvedba s protusmjrnim elisama, pa ne treba stabilizator na repu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:28

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Logoirub 
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Onama
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Djelat
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Zrako
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Avion
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Heli
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Meni_06
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Taxi
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Pano
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Aerial
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Komarac
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Proizv
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Kontakt
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Meni_13
EUROCOPTER ALOUETTE II SE313B
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Heli
Konstrukcija helikoptera Alouette II podsjeća na konstrukciju nekih ranih Bellovih modela helikoptera s kabinom od pleksiglasa i sa otvorenim repnim dijelom trupa. Helikopter je pogodan za mnoge komercijalne zadaće: kao što su prijevoz putnika i tereta, panoramsko letenje, snimanje i kontrola iz zraka, traganje i spašavanje, prijevoz povrijeđenih osoba i bolesnika, obuka pilota, rad s podvjesnim teretom…
Proizvedeno je preko 1300 helikoptera ovog tipa od kojih još stotine lete u svijetu. U Hrvatskoj ovo je jedini helikopter ovog tipa. Veoma je popularna varijanta ovog helikoptera tzv. LAMA. Veliki broj LAMA leti u Alpama na velikim visinama, za rad sa podvjesnim teretima gotovo je nezamjenjiva. To je helikopter koji može podići veći teret (1135 kg) od svoje težine.

SE313BAlouette II

Broj sjedišta1 + 4
Promjer rotora10,200 m
Dužina12,050 m
Visina3,10 m
Širina2,080 m
Maksimalna uzletna težina1600 kg
Maksimalna težina podvjesnog tereta500 kg
Maksimalna brzina195 km/ h 105 kts
Brzina krstarenja170 km /h 92 kts
Motor Turbomeca ArtousteIIC / IIC6
Termalna snaga motora530 KS390 kW
Maximalna neprekidna snaga motora360 KS265 kW
Maksimalna količina goriva580 litara
Maksimalna operativna visina4500 m
Maximalno opterećenje+2,2 G
Minimalna posada1 pilot (desno)
Potrošnja goriva160 L/sat

Moguća dodatna oprema

• Visoke i niske skije
  • Skije za snijeg
  • Kotači
  • Plovci za vodu
  • Kuka za vanjski teret
  • Nosila (unutrašnja i vanjska)
  • Dizalica za izvlačenje
  • Oprema za prskanje
  • Oprema za rasipanje(vanjski teret)

Construction helicopter Alouette II recalls the construction of some of the early Bell model helicopters with a plexiglass cabin with an open tail part of the fuselage. The helicopter is suitable for many commercial assignments: such as transport of passengers and cargo, sightseeing flights, recording and control of air search and rescue, transport of injured persons and patients, pilot training, work with using external load ...

Produced more than 1,300 helicopters of this type of which have hundreds of flying in the world. In Croatia, this is the only helicopter of this type. It is a popular variant of this helicopter so. LAMA. A large number of LAMA flying in the Alps at high altitudes, to work with using external loads is almost irreplaceable. This is a helicopter that can lift a larger load (1135 kg) of their own weight.

SE313BAlouette II

Seats                                                  1 + 4
Rotor diameter                                   10,200 m
Length                                                12.050 m
Height                                                 3.10m
Width                                                  2,080 m
Maximum take-off weight of                1600 kg
Maximum weight podvjesnog load      500 kg
Maximum speed is                               195 km / h 105 kts
Cruising speed:                                   170 km / h 92 kts
Motor Turbomeca Artouste                  IIC / IIC6
Thermal power                                    530 kW KS390
Maximum continuous power                360 kW KS265
The maximum amount of fuel              580 liters
Maximum operating altitude                4500 m
Maximum load                                     +2.2 G
The minimum crew of                          one pilot (right)
Fuel consumption                               160 L / hour

Possible Accessories

- High and low skids
- Skis for snow
- Wheels
- Emergency Floats and Utility Floats
- Cargo sling
- Stretcher (interior and exterior)
- Hoist 
- Spraying equipment
- Equipment for distributing (external load)
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:28

Postovani,
Poduzece je osnovano 1998. godine i sjediste poduzeca je u Vodicama.
"Eudora Let" je poduzece kojem je osnovna djelatnost izvanredni zracni prijevoz.
Certificirani smo zracni prijevoznik i prvi smo komercijalni helikopterski operator u Republici Hrvatskoj (UP/I 343-06/02-01/23): prvi certifikat za komercijalne operacije helikopterom iz 2003. godine.
Poslujemo s dvomotornim zrakoplovom tipa Piper Turbo Aztec registarske oznake 9A-DAT i s turbinskim helikopterom tipa Eurocopter Alouette II registarske oznake 9A-HAT.
Stacionirani smo na aerodromu Zemunik u srcu Dalmacije, ali po potrebi mozemo poletjeti i s bilo kog drugog odgovarajuceg aerodroma (helidroma).
Nasi zrakoplovi na usluzi su vam 24 sata dnevno.
Direktor poduzeca je kapetan Zoran Matic. Preko 30 godina iskustva u avijaciji i 3000 sati naleta na avionima i helikopterima. Zavrsio je Zrakoplovnu Akademiju u Zadru kao prvi u rangu generacije pilota nadzvucnih aviona. Letio je godinama na nadzvucnim borbenim avionima. Danas profesionalni pilot i instruktor letenja na avionima i helikopterima. Preko 10 godina radio na odgovornim poslovima u MUP-u RH. Tri godine letio kao freelance flight instruktor u Intercockpitu (Lufthansina pilotska skola) kao VFR i IFR instruktor civilnih pilota. Direktor Eudore let od 1998. godine. Posjeduje pilotske dozvole sa slijedecim ovlastenjima:
CPL(A), FI(A): PPL, CPL, IR, MEP
CPL(H), FI(H)

Dear all,

The enterprise was founded in 1998. and the Company is located in Vodice.

"Let Eudora" is a business whose main activity is non scheduled air transport.

We are certified air carrier, and we were the first commercial helicopter operator in the Republic of Croatia (UP/I 343-06/02-01/23): the first certificate for commercial operations by helicopter from the 2003rd year.

We operate with the twin-engined aircraft of the Piper Aztec Turbo registration 9A-DAT and turbine helicopters Eurocopter Alouette II registration 9A-HAT.

We are stationed at the airport Zadar in the heart of Dalmatia, but if necessary we can take off with any other relevant airport (heliport).

Our aircraft are at your service 24 hours a day.

Director is the captain Zoran Matic. Over 30 years of experience in aviation and 3,000 hours of flight time in airplanes and helicopters. Finished the Air Force Academy in Zadar as the first in rank generation pilot of a supersonic aircraft. He flew for years supersonic combat aircraft. Today, a professional pilot and flight instructor in airplanes and helicopters. Over 10 years working in responsible jobs in the Ministry of the Interior. Three years flying as a freelance flight instructor in InterCockpit (Lufthansa Flight Training) as a VFR and IFR civilian instructor pilots. Eudora flight director since 1998. year. It has a pilot license with the powers to:

CPL (A), FI (A): PPL, CPL, IR, MEP

CPL (H), FI (H)
Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Webcv

S postovanjem
Kind regards
Zoran Matic
EUDORA LET d.o.o.
e-mail: info@eudora.hr
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 10/3/2016, 20:30

mosquito!
pa tako reci.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:32

To je taj....a krwi ti Isusowe. lol!

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! DSC01657
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:33

veber wrote:mosquito!
pa tako reci.
Pa prwi put sam owo widio u žiwotu. Ewo sad sam slućajno naša jer sam ukuća : mali helikopteri hrwatska pa pretraga po slikama i naša odma.Nisam ima pojma da owo imamo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 10/3/2016, 20:34

zato se i zove komarac

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 20:37

A helikoptera u pm ......bući u swih šesnajst ...zato sam i otiša pogledat jer mi neki čudan zwuk i ono widim owo nešto a zada kostur repni ....koji kuraz ?!?!?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 10/3/2016, 20:53

mada iskreno, već ih dugo nisam vidio nad zegejom.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 21:00

Ja ga widim prwi put.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 10/3/2016, 21:05

bilo ih nad zegejem. čak i u doba juge.
bilo je verzija "naked". samo vjetrobran i sicevi kao s autobusnog kolodvora.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/3/2016, 21:13

Konstrukćijski je zanimljiw. Wrijedan proućawanja.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/3/2016, 16:56

Video čovjeka koji pomoću jetpacka leti preko glavnog grada Irske Dublina je dio marketinške kampanje firme Samsung za novi pametni telefon tipa S7, prenosi Irishmirror.

Nick Macomber je iznenadio ljude kada je preletio preko Hapenny mosta u Dublinu. Sletio je na Samsungov ponton koji se nalazio u blizni mosta.

Novi pametni telefon Samsunga S7 se od danas može kupiti u Irskoj.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/video-covjek-jetpackom-letio-preko-dublina
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/3/2016, 16:59

Jel netko zna koji je to helikopter a da je ogoljen repni dio a da ga mi imamo ?!?! Martin-Jetpack-590x330

https://en.wikipedia.org/wiki/Jet_pack
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics