EK prijeti Hrvatskoj korektivnim mjerama, Orešković: Situacija je vrlo ozbiljna
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
EK prijeti Hrvatskoj korektivnim mjerama, Orešković: Situacija je vrlo ozbiljna
"SITUACIJA je vrlo ozbiljna, izgubili smo četiri godine, nismo vidjeli rezultate bivše Vlade i danas nam prijeti postupak korektivnih mjera. Danas sam predstavio EK naš plan i naš fokus je da se smanji dug, povećaju investicije, smanji deficit i broj nezaposlenih", kazao je premijer Orešković nakon sastanka s potpredsjednikom Europske komisije.
Dodaje da je EK jasno dala do znanja da stvari na papiru nisu dovoljne i da se treba krenuti u reforme. "Ova vlada neće pričati, nego ćemo raditi", poručio je Orešković.
"Današnji rezultati pokazuju da situacija nije dobra, rast je manji od očekivanog. Mi vjerujemo da ćemo taj rast ubrzati", komentirao je Orešković.
Što se tiče korektivnih mjera, Dombrovskis je kazao kako više nije dovoljno pratiti samo fiskalne mjere. "Sada više ne pratimo određenu zemlju po šest kriterija, već po četiri kriterija po kojima odlučujemo trebaju li određenoj zemlji korektivne mjere. Bez obzira na to u koju će se kategoriju svrstati Hrvatsku, mora biti jasno da će se provoditi adekvatne strukturalne mjere", kazao je Dombrovskis.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ek-prijeti-hrvatskoj-korektivnim-mjerama-oreskovic-situacija-je-vrlo-ozbiljna/877467.aspx
Dodaje da je EK jasno dala do znanja da stvari na papiru nisu dovoljne i da se treba krenuti u reforme. "Ova vlada neće pričati, nego ćemo raditi", poručio je Orešković.
"Današnji rezultati pokazuju da situacija nije dobra, rast je manji od očekivanog. Mi vjerujemo da ćemo taj rast ubrzati", komentirao je Orešković.
Što se tiče korektivnih mjera, Dombrovskis je kazao kako više nije dovoljno pratiti samo fiskalne mjere. "Sada više ne pratimo određenu zemlju po šest kriterija, već po četiri kriterija po kojima odlučujemo trebaju li određenoj zemlji korektivne mjere. Bez obzira na to u koju će se kategoriju svrstati Hrvatsku, mora biti jasno da će se provoditi adekvatne strukturalne mjere", kazao je Dombrovskis.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ek-prijeti-hrvatskoj-korektivnim-mjerama-oreskovic-situacija-je-vrlo-ozbiljna/877467.aspx
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: EK prijeti Hrvatskoj korektivnim mjerama, Orešković: Situacija je vrlo ozbiljna
Dobro je rekao..manje ispraznih priča,više djelovanja..manje upotrebljavat prljavi jezik, a više moždane vijuge.
2014-04-12
Re: EK prijeti Hrvatskoj korektivnim mjerama, Orešković: Situacija je vrlo ozbiljna
Kako sad to, Milanče kaže da je ostavio zemlju u "dobroj kondiciji", a ovaj ga tako brutalno demantira.
bude tu rezova u konacnici
smjernice nisu prosle
smjernice nisu prosle
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
A zašto taj kanadski mudrijaš diže onda proračun i hoće nam uzet 2.stup mirovinskog.....poslije ovog jebivjetra ni trava više neće rasti....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
A mogli su zadržati tempo prijašnje vlade.debotoijusto wrote:bude tu rezova u konacnici
smjernice nisu prosle
Poduplat javni dug i svršila Mare zavit.
Kad su me vidjeli, nastao je tajac. Gledali smo se i šutjeli. A onda odjednom – muk. Šutim ja, šute oni. I kad je napetost počela rasti, kao po dogovoru, svi smo zanijemili. No nije prošlo ni pet minuta, a u kući je zavladala grobna tišina.
crvenkasti-
2014-04-17
Nirvana.crvenkasti wrote:Kad su me vidjeli, nastao je tajac. Gledali smo se i šutjeli. A onda odjednom – muk. Šutim ja, šute oni. I kad je napetost počela rasti, kao po dogovoru, svi smo zanijemili. No nije prošlo ni pet minuta, a u kući je zavladala grobna tišina.
maggie13 wrote:Dobro je rekao..manje ispraznih priča,više djelovanja..manje upotrebljavat prljavi jezik, a više moždane vijuge.
Bitno da je svekoliki puk razumio šta je onaj stranac pričao ( ne samo Orešković, on je bio kratak, onaj drugi, namjesnik za ovaj dio regije)
Prevoditelj je prevodio na jezik razumljiv domaćem življu.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Hahahaha,HDZ i reforme.
Ovaj Orešković je očito ili prenaivan ,ili još ne poznaje HDZ-ovce.
Karamoarkove jedine reforme su one vezane uz smjene,preimenovanja ulica i trgova,provokacija, zabrana i opstruiranja bedastih stvari.
Ovaj Orešković je očito ili prenaivan ,ili još ne poznaje HDZ-ovce.
Karamoarkove jedine reforme su one vezane uz smjene,preimenovanja ulica i trgova,provokacija, zabrana i opstruiranja bedastih stvari.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:
Najprije to pa onda reforme. Okrenuti konje da vuku u istom pravcu.
recimo 4 godine.Ero wrote:jastreb wrote:
Najprije to pa onda reforme. Okrenuti konje da vuku u istom pravcu.
2014-12-30
sjedo ja, sjedose i oni. usto ja, svi ustase...crvenkasti wrote:Šutim ja, šute oni.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
sjedoh ja, svi sjedose. ustah ja, svi ustase, - minimax o svojem gostovanju u lisinskomflumen wrote:sjedo ja, sjedose i oni. usto ja, svi ustase...crvenkasti wrote:Šutim ja, šute oni.
2015-08-06
Jer je socijalizam budućnost...epikur37 wrote:Čim je došla desna vlada s komunistima i lustracijom odmah ekonomski problemi...pa jebemu :)
red wolf-
2016-02-10
vi srbi nikako prežaliti jugoslaviju, nekared wolf wrote:Jer je socijalizam budućnost...epikur37 wrote:Čim je došla desna vlada s komunistima i lustracijom odmah ekonomski problemi...pa jebemu :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Uskladiti plaće u javom sektoru sa onim u privatnom. Majka svih reformi.
Piglet- Posts : 1522
2016-02-24
Ja sam Hrvat, ali sam prije svega kozmopolit...epikur37 wrote:vi srbi nikako prežaliti jugoslaviju, nekared wolf wrote:Jer je socijalizam budućnost...epikur37 wrote:Čim je došla desna vlada s komunistima i lustracijom odmah ekonomski problemi...pa jebemu :)
red wolf-
2016-02-10
EK prijeti Hrvatskoj???
Pa kaj mi nismo suverena, neovisna i samostalna država?
kaj to nismo u krvi izborili?
Kakva sad EK nama ima prijetiti?
Pa kaj mi nismo suverena, neovisna i samostalna država?
kaj to nismo u krvi izborili?
Kakva sad EK nama ima prijetiti?
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Švedski premijer: Situacija s koronavirusom ide u pogrešnom smjeru, vrlo je ozbiljna
» Plenki laže ko ker: Alvarez- Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti
» Brojne su zemlje s vrlo strogim epidemiološkim mjerama među prvih 20 na svijetu po broju umrlih na milijun stanovnika.
» Njemačka se priprema za nove napade: 'Situacija je ozbiljna, meta smo međunarodnog terorizma'
» Slovenski premijer: Milijuni migranata čekaju da prijeđu Sredozemlje, situacija je ozbiljna
» Plenki laže ko ker: Alvarez- Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti
» Brojne su zemlje s vrlo strogim epidemiološkim mjerama među prvih 20 na svijetu po broju umrlih na milijun stanovnika.
» Njemačka se priprema za nove napade: 'Situacija je ozbiljna, meta smo međunarodnog terorizma'
» Slovenski premijer: Milijuni migranata čekaju da prijeđu Sredozemlje, situacija je ozbiljna
Page 1 of 2