Kolike su vam šanse?
Page 4 of 11
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: Kolike su vam šanse?
Inače pošto nitko Veberu nije odgovorio potpuno. U RH breza raste svugdje i može se njena kora iskoristit kao posuda za kuhanje.
Riplex- Posts : 1845
2015-07-27
ma, samo ti mene slušaj i preživljavamo i atomski :Dmarcellus wrote:niš neve bolja si ajmo se skupa zgubit negde u divljini ti buš me vodila
neva- Posts : 4367
2014-04-12
veber wrote:ne piše.marcellus wrote:
pa ne piše kolko je vani, kod nas nikad nije tak zima da ne bi mogal u ustima sneg otopiti
ali dolazi do pothlađivanja, ako jedeš snijeg.
pa pitanje je možete li na taj način spriječiti dehidraciju, točan odgovor je možete. Ak jedeš sneg ne buš dehidriral. Morti se buš smrznul al to je drugo
marcellus wrote:Riplex wrote:marcellus wrote:9/12 ali dva odgovora koja sam fulao su im za kurac.
Najbolje da ću reć da se dehidracija ne može spriječit jedenjem snijega. E, al moraš ga prvo otopit.
I po meni ak se zgubiš je najvažnije pronać vodu e al "u hrvatskoj nikad nisi daleko od civilizacije", ne piše da su to odgovori ak se zgubiš u hrvatskoj
Čini ti se, masa ekipe zaglavi na Dinari po noći, ne znaju di je gori, a di doli...
da al po odgovorima je: "U Hrvatskoj, teško da ćete se naći na mjesto s kojeg ne možete u jednom danu hoda naići na civilizaciju. No to vrijedi za iskusne planinare, koji su opremljeni... Najvažnije od svega je proučiti koje su vam opcije."
po meni ak si se zgubil i ne znaš di si (općenito, može bit i kanada ili sahara) prvo tražiš vodu a planiraš kasnije
Ma to što oni pišu je smišno. Pošto sam cili život po planini, daj mi dobru obuću i duple čarape i sve pet. Ne triba ti ni nož.
ne može, piroliza kreće već na 160C, spalio bi si posudu.Riplex wrote:Inače pošto nitko Veberu nije odgovorio potpuno. U RH breza raste svugdje i može se njena kora iskoristit kao posuda za kuhanje.
odgovor je jednostavan.
i ja sam spušio foru.
2014-12-30
veber wrote:ne može, piroliza kreće već na 160C, spalio bi si posudu.Riplex wrote:Inače pošto nitko Veberu nije odgovorio potpuno. U RH breza raste svugdje i može se njena kora iskoristit kao posuda za kuhanje.
odgovor je jednostavan.
i ja sam spušio foru.
Ne znam, ja sam kuvu u brezinoj kori...vartra, na vatri tanka kamena ploča
tebi možda ništa ne treba, ali ja nikad ne idem na izlete bez noža, najlon-konopca, šibica u nepropusnoj vrećici, hanzaplasta, ogledalca, mascare i labellaRiplex wrote:Ma to što oni pišu je smišno. Pošto sam cili život po planini, daj mi dobru obuću i duple čarape i sve pet. Ne triba ti ni nož.
2014-04-12
veber-
2014-12-30
Veberabetty.boop wrote:bez noza ?
pa zatuc cu ga kamenom :D
ja mislim da bi ono s blatom i listovima funkcioniralo, morat ću to jednom isprobati :/veber wrote:ne može, piroliza kreće već na 160C, spalio bi si posudu.
odgovor je jednostavan.
i ja sam spušio foru.
2014-04-12
ja bez tih tvojih pizdarija tipa labella.r_nevjesta wrote:tebi možda ništa ne treba, ali ja nikad ne idem na izlete bez noža, najlon-konopca, šibica u nepropusnoj vrećici, hanzaplasta, ogledalca, mascare i labellaRiplex wrote:Ma to što oni pišu je smišno. Pošto sam cili život po planini, daj mi dobru obuću i duple čarape i sve pet. Ne triba ti ni nož.
nož, dva upaljača, čarape, majica i nešto za pojest. obavezno voda.
2014-12-30
r_nevjesta wrote:tebi možda ništa ne treba, ali ja nikad ne idem na izlete bez noža, najlon-konopca, šibica u nepropusnoj vrećici, hanzaplasta, ogledalca, mascare i labellaRiplex wrote:Ma to što oni pišu je smišno. Pošto sam cili život po planini, daj mi dobru obuću i duple čarape i sve pet. Ne triba ti ni nož.
Ma hoću reć, da ne mora biti iskusan planinar s ful opremom.
Inače su tamponi odlična stvar za osušit nešto :D
eto nam teme koju nismo začetali.
dobri odgovori.
sutra ćete me izjebat zbog jednostavnosti odgovora.
no ide podpitanje.
dobri odgovori.
sutra ćete me izjebat zbog jednostavnosti odgovora.
no ide podpitanje.
2014-12-30
baski i dan danas na taj način kuhaju mlijeko.... tko ne zna evo za ubuduće... imaš vatru, u vatru staviš veći oblutak ali može poslužit i kremenjak, dok se kamen zagrijava prirediš posudu od bilo čega što "drži vodu" u nju staviš borove iglice, koprivu, divlji špinat ili neko drugo samoniklo jestivo bilje i vodu i potom usijani kamen tutneš u sadržaj i eto ti juhe.... ;), tak su mene učili kad sam bio na perućici....veber wrote:kolega, vrlo jednostavan odgovor kada ti netko ukaže na njega.
trebaš nož i dalje.
2015-08-08
Napravis posudu od gline ili izducis kamen
ma diskoveri i neki nadobudni gradski survajveri, kak ti rece, dobra obuca i carape i satorsko krilo i mos prezivit u planini koliko hoces, vode ima a i hrane u obilju, kakav noz kakvi kurci palci, nije zgoreg imat al i bez toga se moze,Riplex wrote:marcellus wrote:Riplex wrote:marcellus wrote:9/12 ali dva odgovora koja sam fulao su im za kurac.
Najbolje da ću reć da se dehidracija ne može spriječit jedenjem snijega. E, al moraš ga prvo otopit.
I po meni ak se zgubiš je najvažnije pronać vodu e al "u hrvatskoj nikad nisi daleko od civilizacije", ne piše da su to odgovori ak se zgubiš u hrvatskoj
Čini ti se, masa ekipe zaglavi na Dinari po noći, ne znaju di je gori, a di doli...
da al po odgovorima je: "U Hrvatskoj, teško da ćete se naći na mjesto s kojeg ne možete u jednom danu hoda naići na civilizaciju. No to vrijedi za iskusne planinare, koji su opremljeni... Najvažnije od svega je proučiti koje su vam opcije."
po meni ak si se zgubil i ne znaš di si (općenito, može bit i kanada ili sahara) prvo tražiš vodu a planiraš kasnije
Ma to što oni pišu je smišno. Pošto sam cili život po planini, daj mi dobru obuću i duple čarape i sve pet. Ne triba ti ni nož.
Pa može se zakipiti mala količina vode.
Naloži se vatra i stavi se kamnje između drva. Kad izgori vatra vruć kamenje može zagrijat vodu u kori do 100.
jebi semichaellcmacha wrote:baski i dan danas na taj način kuhaju mlijeko.... tko ne zna evo za ubuduće... imaš vatru, u vatru staviš veći oblutak ali može poslužit i kremenjak, dok se kamen zagrijava prirediš posudu od bilo čega što "drži vodu" u nju staviš borove iglice, koprivu, divlji špinat ili neko drugo samoniklo jestivo bilje i vodu i potom usijani kamen tutneš u sadržaj i eto ti juhe.... ;), tak su mene učili kad sam bio na perućici....veber wrote:kolega, vrlo jednostavan odgovor kada ti netko ukaže na njega.
trebaš nož i dalje.
pokvario svu romantiku
2014-12-30
ne nosim to, posudim od muških ako mi zatrebaveber wrote:čarape, majica
a ponekad i hranu, u prirodi jedem kao mali vuk
zato slutim da bi me ti npr. poželio ubit' nakon 2-3 kilometra
2014-04-12
jebo romantiku, romantična bi okolo hodala i prinosila graNJEVINU... ;)
2015-08-08
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Evo kolike su prosečne plate u Nemačkoj i od čega to zavisi
» Pogledajte kolike su plaće sebi isplaćivali direktori koji su Aluminij vodili u propast
» Još uvijek ima šanse
» Adem Vuchiqi: Šanse za VW? 50:50
» Mnoge izbjeglice bez šanse za posao
» Pogledajte kolike su plaće sebi isplaćivali direktori koji su Aluminij vodili u propast
» Još uvijek ima šanse
» Adem Vuchiqi: Šanse za VW? 50:50
» Mnoge izbjeglice bez šanse za posao
Page 4 of 11