Kolike su vam šanse?
Page 9 of 11
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Kolike su vam šanse?
A iza stiropra i zbuke, stara cigla.
(Ubit ce me)
(Ubit ce me)
veber- Posts : 53509
2014-12-30
veber wrote:A iza stiropra i zbuke, stara cigla.
(Ubit ce me)
ma zna ona da si ti mekan u duši, ko kruh (sedam dana star)
marcellus wrote:Riplex wrote:marcellus wrote:9/12 ali dva odgovora koja sam fulao su im za kurac.
Najbolje da ću reć da se dehidracija ne može spriječit jedenjem snijega. E, al moraš ga prvo otopit.
I po meni ak se zgubiš je najvažnije pronać vodu e al "u hrvatskoj nikad nisi daleko od civilizacije", ne piše da su to odgovori ak se zgubiš u hrvatskoj
Čini ti se, masa ekipe zaglavi na Dinari po noći, ne znaju di je gori, a di doli...
da al po odgovorima je: "U Hrvatskoj, teško da ćete se naći na mjesto s kojeg ne možete u jednom danu hoda naići na civilizaciju. No to vrijedi za iskusne planinare, koji su opremljeni... Najvažnije od svega je proučiti koje su vam opcije."
po meni ak si se zgubil i ne znaš di si (općenito, može bit i kanada ili sahara) prvo tražiš vodu a planiraš kasnije
Logično je da se prvo sabereš i napraviš nekakav plan što ćeš dalje, ne krećeš u panici, ko kokoš bez glave, tražiti vodu. Ni vodu nećeš naći ako se prvo ne sabereš. Naime, upravo panika u takvim situacijama može biti pogubna.
Što se tiče snijega, ne može spriječiti dehidraciju zbog prevelike količine energije koju tvoje tijelo troši kako bi otopilo taj snijeg u ustima, a i sama činjenica da uzimaš snijeg s tla znači da je vjerojatno prepun raznih bakterija. Pomogao bi pri dehidraciji samo ako bi ga mogao unaprijed nekako otopiti, i pritom bi morao koristiti samo čist, netaknut snijeg.
mrincredible-
2014-04-16
veber-
2014-12-30
veber wrote:Koliko puta sam se nazderao snijega, nikaj mi nije.
Nisi ga se nažderao dehidriran.
mrincredible-
2014-04-16
Zato jer popijem barem pet litara, tekucine, desi se i pivo ponekad.
2014-12-30
ma petak je magičan, nakon radnog vremena najednom živnem i više nisam pospana ni umorna :Dprckov wrote:Jebga, nasoj ljubavi presuduju vremenske razlike.
Nego kako ide ona pjesma kod vas kad ce taj petak, nesto da ga vidim i tako. Jel i ti zato cekas petak
neva- Posts : 4367
2014-04-12
naravno, samo sam zaboravila spomenuti još i aviatorice, bez njih u ruksaku ne idem ni ljeti ni zimimarcellus wrote:toplinska izolacija nježne kože? Ono, stiropor i žbuka
2014-04-12
catabbath-
2015-08-22
haha ma neću, zašto bih te ubijala.. fantazije na neviđeno normalne su u virtuali, i u pozitivnom i u negativnom pravcuveber wrote:A iza stiropra i zbuke, stara cigla.
(Ubit ce me)
2014-04-12
znači ne švrljaj puno okolo, drži se na dometu mobitela i GSS-adawson wrote:Meni došlo "Uz malo sreće, spasit ćete... ali jedva"
2014-04-12
mrincredible wrote:marcellus wrote:Riplex wrote:marcellus wrote:9/12 ali dva odgovora koja sam fulao su im za kurac.
Najbolje da ću reć da se dehidracija ne može spriječit jedenjem snijega. E, al moraš ga prvo otopit.
I po meni ak se zgubiš je najvažnije pronać vodu e al "u hrvatskoj nikad nisi daleko od civilizacije", ne piše da su to odgovori ak se zgubiš u hrvatskoj
Čini ti se, masa ekipe zaglavi na Dinari po noći, ne znaju di je gori, a di doli...
da al po odgovorima je: "U Hrvatskoj, teško da ćete se naći na mjesto s kojeg ne možete u jednom danu hoda naići na civilizaciju. No to vrijedi za iskusne planinare, koji su opremljeni... Najvažnije od svega je proučiti koje su vam opcije."
po meni ak si se zgubil i ne znaš di si (općenito, može bit i kanada ili sahara) prvo tražiš vodu a planiraš kasnije
Logično je da se prvo sabereš i napraviš nekakav plan što ćeš dalje, ne krećeš u panici, ko kokoš bez glave, tražiti vodu. Ni vodu nećeš naći ako se prvo ne sabereš. Naime, upravo panika u takvim situacijama može biti pogubna.
Što se tiče snijega, ne može spriječiti dehidraciju zbog prevelike količine energije koju tvoje tijelo troši kako bi otopilo taj snijeg u ustima, a i sama činjenica da uzimaš snijeg s tla znači da je vjerojatno prepun raznih bakterija. Pomogao bi pri dehidraciji samo ako bi ga mogao unaprijed nekako otopiti, i pritom bi morao koristiti samo čist, netaknut snijeg.
smartass
Joj opet jezikara dosla
Izgleda da je on za dom spremanmarcellus wrote:mrincredible wrote:marcellus wrote:Riplex wrote:marcellus wrote:9/12 ali dva odgovora koja sam fulao su im za kurac.
smartass
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
Evo ja cu, samo nemoj se naviknutLady_D wrote:tko se tu ljubi
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
veber-
2014-12-30
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Evo kolike su prosečne plate u Nemačkoj i od čega to zavisi
» Pogledajte kolike su plaće sebi isplaćivali direktori koji su Aluminij vodili u propast
» Još uvijek ima šanse
» Adem Vuchiqi: Šanse za VW? 50:50
» Mnoge izbjeglice bez šanse za posao
» Pogledajte kolike su plaće sebi isplaćivali direktori koji su Aluminij vodili u propast
» Još uvijek ima šanse
» Adem Vuchiqi: Šanse za VW? 50:50
» Mnoge izbjeglice bez šanse za posao
Page 9 of 11