Fiat: Nema posla, fabrika ne radi do 7.marta
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Fiat: Nema posla, fabrika ne radi do 7.marta
ma bila je samo montaža.marcellus wrote:
i koja je jugi bila korist od toga? Dobro, građani su mogli kupit golfa bez 100% carine kolko je bilo na uvoznog, i to je manje više to, isto su imali lakiranje i montažu i to je sve
zato je bila obavezna oznaka TAS da se netko ne zajebe.
i fiat 131 i 132 su se slagali u heinzlovoj, danas policija.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
veber wrote:ma bila je samo montaža.marcellus wrote:
i koja je jugi bila korist od toga? Dobro, građani su mogli kupit golfa bez 100% carine kolko je bilo na uvoznog, i to je manje više to, isto su imali lakiranje i montažu i to je sve
zato je bila obavezna oznaka TAS da se netko ne zajebe.
i fiat 131 i 132 su se slagali u heinzlovoj, danas policija.
ma slagali su se kurac, samo se stavila naljepnica na njih da ispadne "domaći proizvod" pa se može prodavat u pola cijene uvoznog
jedino je opel u kikindi bio proizvodnja jer su ovi proizvodili odljeve za neki kurac za opela pa su "trampili" za gotove aute koji su kao bili "domaća proizvodnja"
preko_vode_do_slobode wrote:izvoz yu industrije države od 24milijuna stanovnika 13milijard$, izvoz RH industrije 4,4milijuna stanovnika 13milijard $.. nema izvoz lol a prije smo mnogo izvozilikofein wrote:HS produktpreko_vode_do_slobode wrote:kako hrvatska nema tvornicu bicikala ima 12milijardi € izvoza industrijeYehudi wrote:marcellus wrote:da, ovo što lada misli raditi od iduće godine je u biti stari model renaulta clio samo redizajniran i jeftiniji, slično kao dacia
ali jasno sve je to renault, nema tu neke ruske pameti i razvoja, sve je to šrafciger-industrija koja postoji čisto radi toga jer su rumunjska i rusija presiromašne za zapadne proizvode, pa rade svoju ogoljenu i jeftiniju varijantu istih
A šta je po tebi dobro onda, nemati niti tvornicu bicikala, kao RH?
Može se proizvoditi bilo šta, danas sve ima svoje tržište.
Ili je po tebi bolje zapaliti tvornicu ili je upropastiti kao Bagat, SAS, i sl.
Kaže Jastreb: FAP proizvodio dobre kamione....:) . Vozači skončavali u mukama od vibracione bolesti.
Guest- Guest
uglavnom da bi mogao nešto industrijsko prodat danas moraš bit ili jeftin ko kinez ili kvalitetan ko švabo. Ali ako ideš na verziju dva onda te moraju i prepoznat, jer kad nešto ima made in germany markicu to automatski košta puno više od istog tog proizvoda iste kvalitete made in croatia
kofein wrote:
Kaže Jastreb: FAP proizvodio dobre kamione....:) . Vozači skončavali u mukama od vibracione bolesti.
a jebote kad sam to probo vozit sam shvatio zašto su u ono vrijeme kamiondžije izgledale ko pavle vujisić
ruke međed ono
slagali su se. dijelovi su dolazili iz italije. čak su i bojaonu imali.marcellus wrote:
ma slagali su se kurac, samo se stavila naljepnica na njih da ispadne "domaći proizvod" pa se može prodavat u pola cijene uvoznog
jedino je opel u kikindi bio proizvodnja jer su ovi proizvodili odljeve za neki kurac za opela pa su "trampili" za gotove aute koji su kao bili "domaća proizvodnja"
inače IDA kikinda je proizvodila blokove za GM koji su se izvozili u njemačku i na temelju toga se kadett slagao u srbiji.
2014-12-30
veber wrote:slagali su se. dijelovi su dolazili iz italije. čak su i bojaonu imali.marcellus wrote:
inače IDA kikinda je proizvodila blokove za GM koji su se izvozili u njemačku i na temelju toga se kadett slagao u srbiji.
je, radili su odljeve za blokove za gm, ali su temeljem toga uvozili omege i prodavali kao "svoje"
mogli su uvozit 1:1 i prodavat kao domaći proizvod
marcellus wrote:ljubo1212 wrote:pizzonovog čuda u dvije godine dosta,
ništa, mogu se prebaciti na dijelove za nato vozila,
pa ja sam sad stanojka prigrlio ko našeg nato saveznika, ko svog rođenog takoreći, sad kad su vučko i toma ovo sve ispotpisivali, a on me nešto izbjegava po forumu
a ništa, kad tree bude bacao sijeno, čim pizzon dođe, nabaci mu kostim pingvina....stanojko nemre odoljeti...
to je palilo na nethaeru..
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
nisu ih prodavali kao svoje jer je to bio lohn posao, slale su se bez motora koji ugrađivan dolje.
a s obzirom da je bio isti kao i onaj njemački, proizveden ionako u srbiji nije bio nikakav problem.
jedino što je od motorne industrije razvijeno u jugi je tomos nastao na puchovom motoru, nakon što se tomos raspao steyer je otkupio licencu za 49ccm motor.
ne znam što će im kada ne proizvode motocikle.
a s obzirom da je bio isti kao i onaj njemački, proizveden ionako u srbiji nije bio nikakav problem.
jedino što je od motorne industrije razvijeno u jugi je tomos nastao na puchovom motoru, nakon što se tomos raspao steyer je otkupio licencu za 49ccm motor.
ne znam što će im kada ne proizvode motocikle.
2014-12-30
Bilo bi zanmljivo vidjeti koliko je Srba uspjelo kupiti "srpskog" fiću.
Piglet- Posts : 1522
2016-02-24
http://www.autostart.hr/auto/ruski-cetverosjed-idealan-je-za-gradsku-guzvu-1724marcellus wrote:preko_vode_do_slobode wrote:iako gledao sam slike nove lade, izgleda mi super i jeftino, jer radi devalvacije ruske rublje, mislim da joj je cijena nekih 5000€ bila , kolika je carina na uvest takvo rusko auto u RH?marcellus wrote:da, ovo što lada misli raditi od iduće godine je u biti stari model renaulta clio samo redizajniran i jeftiniji, slično kao dacia
ali jasno sve je to renault, nema tu neke ruske pameti i razvoja, sve je to šrafciger-industrija koja postoji čisto radi toga jer su rumunjska i rusija presiromašne za zapadne proizvode, pa rade svoju ogoljenu i jeftiniju varijantu istih
da li je moguće otić u rusiju, kupiti auto i sa autom se vratiti u RH? :D
zaboravi, ako auto nije homologiran nema šansi, a ako je onda ga ovdje neko i prodaje i to ti je jeftinije nego ga sam uvozit
a usto da ti tamo kupiš auto za pet k eura dok ga dovezeš ovdje, trošarina, 25% pdv, carina, dođe na deset i više tisuća eura.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
veber-
2014-12-30
Nissan micra je zakon
2014-04-14
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
2014-08-25
2014-08-25
2014-08-25
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Gluposti 'hr' ljevičara nema kraja!Boris Jokić:Tko će bolje Hrvatsku obraniti-raštimani F16 ili učiteljica Marta
» Posla ima, ali niko neće da ga radi
» Pa kažu nema posla :)
» Nema posla u Irskoj , štakori napuštaju brod
» Gluposti 'hr' ljevičara nema kraja!Boris Jokić:Tko će bolje Hrvatsku obraniti-raštimani F16 ili učiteljica Marta
» Posla ima, ali niko neće da ga radi
» Pa kažu nema posla :)
» Nema posla u Irskoj , štakori napuštaju brod
Page 3 of 3