Busovača, zdravooo!”
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Busovača, zdravooo!”
Pa o tome sam na ovom i onom forumu napisao mase ogleda,traktata i ozbiljnih znanstvenih radnji.maggie13 wrote:I u prošlom..jastreb je u romantično-naivnom moodu danas..dijagram wrote:Nemas pojma, u ovom ratu od tamo su bili najgori cetnici.jastreb wrote:Potpuno netočno! To je Ćopićeva Bosna i ondje je bilo četnjaka,ali prema partizanima bili su ništa.dijagram wrote:Ovima iz Busovace, a Prijedor i Dubica su nesto drugo.
Najbolji cetnici su upravo iz tih krajeva:)
Što se BIH tiče,ponavljam po ne znam ki puta;najgori četnici bili su u Andrićevoj Bosni;
Dakle Romanija,Glasinac,Podrinje,Ozren,Majevica,Semberija...
Ovi o kojima vi govorite su četnici iz treće bosanske kulturološke cjeline,a to je Kočićeva Bosna,u koje spadaju,i dijelovi Bosanske krajine sa Prijedorom.
Dakle imamo Kočićevu,Andrićevu i Ćopićevu Bosnu.
Hercegovina je van tih utjecaja i ona spada kulturološki pod Njegoša.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jastrebe,imamo i mi ostali ovdje neke spoznaje i iskustva..pusti da mislimo kako su u okolici Dubice, Prijedora i B, Luke postoji tradicija četništva, još od II.2...
2014-04-12
Njegovi su iz istocne Bosne pa ga boli da ima vecih cetnika od njegovih:)maggie13 wrote:Jastrebe,imamo i mi ostali ovdje neke spoznaje i iskustva..pusti da mislimo kako su u okolici Dubice, Prijedora i B, Luke postoji tradicija četništva, još od II.2...
dijagram-
2015-08-09
nigdje pa čak ni na području srebrenice se četnici nisu pokazali učinkovitima kao na području prijedora. u dva dana s tim da su im akcije "čišćenja" trajale po 4 sata dnevno, su poubijali 1600 ljudi. pri tom su u nekim obiteljima poubijali po 70-45 članova istih, a glavno obilježje četničkog orgijanja na području prijedora je da su preko 95% ubojstava počinili domaći prijedorski četnici...hrvata nisu puno ubili "samo" cca 400, pa tako općina prijedor glasi kao općina sa najvećim brojem stradalih hrvata u BiH.
2015-08-08
Pa što ga tvoji skloniše kad su ujahali u zagreb???jastreb wrote:Ban Jelačić je bio veliki pobornik jugoslavenstva,srbofil,ali i sluga Beča,te kontrarevolucionar.upravo_sa_jebachine wrote:sa ustaša na bana jelačića... a ameri šalju sonde na pluton, a kinezi grade senzore za otkrivanje van zemaljskih civilizacija u dubokom svemiru.. napredujemo
Mislim da bi sa njime trebali biti zadovoljni svi,ali isto tako i nezadovoljni.
Guest- Guest
Zato što ga Marx nije volio...tre911 wrote:Pa što ga tvoji skloniše kad su ujahali u zagreb???jastreb wrote:Ban Jelačić je bio veliki pobornik jugoslavenstva,srbofil,ali i sluga Beča,te kontrarevolucionar.upravo_sa_jebachine wrote:sa ustaša na bana jelačića... a ameri šalju sonde na pluton, a kinezi grade senzore za otkrivanje van zemaljskih civilizacija u dubokom svemiru.. napredujemo
Guest- Guest
Zato kaj je mahal sabljom prema komunističkoj i prijateljskoj Mađarskoj.Starhemberg wrote:Zato što ga Marx nije volio...tre911 wrote:Pa što ga tvoji skloniše kad su ujahali u zagreb???jastreb wrote:Ban Jelačić je bio veliki pobornik jugoslavenstva,srbofil,ali i sluga Beča,te kontrarevolucionar.upravo_sa_jebachine wrote:sa ustaša na bana jelačića... a ameri šalju sonde na pluton, a kinezi grade senzore za otkrivanje van zemaljskih civilizacija u dubokom svemiru.. napredujemo
Guest- Guest
od 23.-25.07.92 poubijali su preko 2000 ljudi od toga oko 120-tero djece...
2015-08-08
2015-08-08
pa mene ne bi čudilo da si i ti u tom sudjelovao...Eva wrote:Tko?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Puno su više Hrvata u BIH pobili i iz nje istjerali Musliman,nego Srbi.
2014-04-22
jes ti glup ili šta, nisi naravno, ali si zato do srži pokvaren, de više kad ideš po okvire u Novi, se najavi pa da popijemo neku cugu u matijevićima i da te sputim u Krupu, tamo ćeš proći jeftinije....
2015-08-08
ušutio se Nevanja, bit će da ga malo štrecnulo.... ;), hoće to kad je nečista savjest, a ubijeni se obnoć često jave.... i traže svoje...
2015-08-08
Možemo i na dvije,ali samo u Dubici.michaellcmacha wrote:jes ti glup ili šta, nisi naravno, ali si zato do srži pokvaren, de više kad ideš po okvire u Novi, se najavi pa da popijemo neku cugu u matijevićima i da te sputim u Krupu, tamo ćeš proći jeftinije....
2014-04-22
može i tamo ima neki ćorić u baćinu i on radi jeftino okvire....
2015-08-08
Tu sam srce. Kaj si me trebal?michaellcmacha wrote:ušutio se Nevanja, bit će da ga malo štrecnulo.... ;), hoće to kad je nečista savjest, a ubijeni se obnoć često jave.... i traže svoje...
Guest- Guest
AJme, Mihice, pa tebi još Kruno ni otkril koja sam ja. A niš, ti onda priupitaj gđu Lilimichaellcmacha wrote:pa mene ne bi čudilo da si i ti u tom sudjelovao...Eva wrote:Tko?
Guest- Guest
jasno, to mu je bio neoprostiv grijehStarhemberg wrote:Zato što ga Marx nije volio...tre911 wrote:Pa što ga tvoji skloniše kad su ujahali u zagreb???jastreb wrote:Ban Jelačić je bio veliki pobornik jugoslavenstva,srbofil,ali i sluga Beča,te kontrarevolucionar.upravo_sa_jebachine wrote:sa ustaša na bana jelačića... a ameri šalju sonde na pluton, a kinezi grade senzore za otkrivanje van zemaljskih civilizacija u dubokom svemiru.. napredujemo
Guest- Guest
Ne pričaj glupostijastreb wrote:Puno su više Hrvata u BIH pobili i iz nje istjerali Musliman,nego Srbi.
Guest- Guest
Nisu gluposti nego je činjenica.tre911 wrote:Ne pričaj glupostijastreb wrote:Puno su više Hrvata u BIH pobili i iz nje istjerali Musliman,nego Srbi.
Vrlo lako se može provjeriti.
2014-04-22
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 5 of 6