stigmatizirani
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: stigmatizirani
NAKON što je ekonomija desetljećima bila zasnovana na turizmu, sad se država s dozom cinizma obraća ljudima koji su u isti taj turizam odlučili ulagati.
Ministar financija Marko Primorac nedavno je u više navrata komentirao porezne izmjene. Potvrdio je za RTL da se neke iznajmljivače želi odvratiti od toga da iznajmljuju.
"Nažalost, suočeni smo sa situacijom da je zbog podoporezivanja nekretnina i dohotka od najma nekretnina dio građana bio usmjeren u izgradnju i rentanje nekretnina, posebno u kratkoročnom najmu", rekao je Primorac.
Dodao je da je to prouzročilo negativne posljedice zbog priuštivosti nekretnina. "Umjesto da se ulaže u mlade i inovativne tvrtke, novu tehnologiju, modernizaciju, ulaže se u rentanje apartmana", kazao je Primorac te slično ponovio i u Otvorenom HRT-a.
Naravno da svatko sa svojim kapitalom može raditi što ga je volja, što je uostalom i sam Primorac poručio, no jasno je da makroekonomski rentijerstvo nije idealan put jer bi ekonomija trebala težiti stvaranju vrijednosti putem proizvodnje, a ne ekstrakcije rente.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzava-je-godinama-igrala-na-kartu-turizma-sad-je-odjednom-turizam-problem/2601085.aspx
skuhana im popara
ima ih podosta mogli bi se udruziti te zajedno nastupati spram drzave sto realno nije za ocekivati jer gradjani HR gledaju samo svoj sitni interes
ako bi nekim cudom iznenadili udrugom ili cak stranackom aktivnoscu prvi potez bi bio propitivanje ustavnosti ovakva zakona
Ministar financija Marko Primorac nedavno je u više navrata komentirao porezne izmjene. Potvrdio je za RTL da se neke iznajmljivače želi odvratiti od toga da iznajmljuju.
"Nažalost, suočeni smo sa situacijom da je zbog podoporezivanja nekretnina i dohotka od najma nekretnina dio građana bio usmjeren u izgradnju i rentanje nekretnina, posebno u kratkoročnom najmu", rekao je Primorac.
Dodao je da je to prouzročilo negativne posljedice zbog priuštivosti nekretnina. "Umjesto da se ulaže u mlade i inovativne tvrtke, novu tehnologiju, modernizaciju, ulaže se u rentanje apartmana", kazao je Primorac te slično ponovio i u Otvorenom HRT-a.
Naravno da svatko sa svojim kapitalom može raditi što ga je volja, što je uostalom i sam Primorac poručio, no jasno je da makroekonomski rentijerstvo nije idealan put jer bi ekonomija trebala težiti stvaranju vrijednosti putem proizvodnje, a ne ekstrakcije rente.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzava-je-godinama-igrala-na-kartu-turizma-sad-je-odjednom-turizam-problem/2601085.aspx
skuhana im popara
ima ih podosta mogli bi se udruziti te zajedno nastupati spram drzave sto realno nije za ocekivati jer gradjani HR gledaju samo svoj sitni interes
ako bi nekim cudom iznenadili udrugom ili cak stranackom aktivnoscu prvi potez bi bio propitivanje ustavnosti ovakva zakona
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Stvarno je DNRH cudo, veliko cudo. Naime upravo procitah kolge Marcela kolumnu i on je za oporezivanje??? Muhahahahahahaaa i to kako sam shvatio , da stvar bude gora za progresivno kada su primanja u pitanju. Mislim ovdje je pisao da je nekretninu kupio kreditom koji je uredno otplatio/cuje.Sada pak misli da ga treba oporezovati. Mislim da ne budete naivni, ovo je samo prvi korak. Neoporezivanje nekretnine u kojoj se ne zivi je mamac. I te nekretnine ce se oporezivati u roku 5-6 godina. Nista (drzavi-politicarima-uhljebima) nije slade od besplatnog rucka. Cijeli cirkus je samo oko toga
2014-04-14
Recimo takoder da mi nije jasno oporezivanje polovnih auta kada mijenjaju vlasnika. Zasto???? Mogu razumijeti(iako jako tesko) da se mora platiti plocice ako se mijenja registarska nadleznost ali porez???? Znaci u vijeku auta koje dozivi , recimo 20 vlasnika, drzava ubere jedno vozilo za sebe. Ludilo , ono na kvadrat. Kila jebenog mozga...
2014-04-14
Porez na polovan auta se toliko ukorijenio u DNRH da to vise nije nesto sta nekoga nervira. Kuhana zaba. Jos na to dodati poznatu floskulu da Eu ima to i rvateki odma ostavljaju svoje dvije ganglije da se "odmaraju".
2014-04-14
abraham wrote:Stvarno je DNRH cudo, veliko cudo. Naime upravo procitah kolge Marcela kolumnu i on je za oporezivanje??? Muhahahahahahaaa i to kako sam shvatio , da stvar bude gora za progresivno kada su primanja u pitanju. Mislim ovdje je pisao da je nekretninu kupio kreditom koji je uredno otplatio/cuje.Sada pak misli da ga treba oporezovati. Mislim da ne budete naivni, ovo je samo prvi korak. Neoporezivanje nekretnine u kojoj se ne zivi je mamac. I te nekretnine ce se oporezivati u roku 5-6 godina. Nista (drzavi-politicarima-uhljebima) nije slade od besplatnog rucka. Cijeli cirkus je samo oko toga
sve se vec to oporezuje samo se naziva drugacije , komunalna naknada recimo
2014-04-12
Komunalna naknada (trba biti) za odrzavanje cesta, ulicne rasvjete, komunalne usluge i sl. Porez je druga kategorija.
2014-04-14
nakon 10g starosti vozila ne placa se porez iako bi trebalo biti obrnut ako vec diskriminacija nova ne zagadjuju i manja opasnost na cesti od starihabraham wrote:Recimo takoder da mi nije jasno oporezivanje polovnih auta kada mijenjaju vlasnika. Zasto???? Mogu razumijeti(iako jako tesko) da se mora platiti plocice ako se mijenja registarska nadleznost ali porez???? Znaci u vijeku auta koje dozivi , recimo 20 vlasnika, drzava ubere jedno vozilo za sebe. Ludilo , ono na kvadrat. Kila jebenog mozga...
2014-04-12
Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
Pdv i to.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
abraham and AssadNaPodmornici like this post
Zasto 10? zasto ne osam godina tri mjeseca i dva dana????? Koja zajebacija. Ovo sa novim autima stoji ali nazalost nije tako. Na zapadau su npr prije porez racunali prema tezini tj koliko vozilo opterecuje cestu. Poslije sa razvojem zelenih budalastina se preslo na kubikazu tj emisiju co2 a najteza vozila tj elektricana su oslobodena poreza. Ne znam koliko tocno ali tako nesto. Dakle od realnih stvari se preslo na idiotarije koje su notorna glupost ali eto lijepoo zvuce. Eto elektricari ne zagaduju a i ne stete cestu iako za njih ne vaze obicne vec jace(Tezina) felge?????debotoijusto wrote:nakon 10g starosti vozila ne placa se porez iako bi trebalo biti obrnut ako vec diskriminacija nova ne zagadjuju i manja opasnost na cesti od starihabraham wrote:Recimo takoder da mi nije jasno oporezivanje polovnih auta kada mijenjaju vlasnika. Zasto???? Mogu razumijeti(iako jako tesko) da se mora platiti plocice ako se mijenja registarska nadleznost ali porez???? Znaci u vijeku auta koje dozivi , recimo 20 vlasnika, drzava ubere jedno vozilo za sebe. Ludilo , ono na kvadrat. Kila jebenog mozga...
Konkretno kupio sam nov auto male potrosnje ali su mi jebali majku sa porezom prve tri godine. Narucio u vrijeme Covida i dok mi je auto isporucen promijenili zakon i oprezovali , cca devet puta vise. Mogao sam se zaliti upravi vodovoda. Zeleni otisli sa vlasti ali desni-liberali nisu promijenili tu nista. Sladak je besplatan rucak.
2014-04-14
O imenjace, znao sam da ces se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
Dobro, nije ovo plenki namjerno, tako mu kazalo u Belgiji.
dijagram-
2015-08-09
prckov likes this post
to bio prijedlog SDP onomad , s nekim olaksicama ( prva rusavna imovinsko stanje sl. ) i oslobadjanjima od naplate ( sakralni objekti kulturna dobra ) s manjim korekcijama bio to dobar porezni zakonabraham wrote:Komunalna naknada (trba biti) za odrzavanje cesta, ulicne rasvjete, komunalne usluge i sl. Porez je druga kategorija.
uredio bi knjige jednostavna naplata lokalni prihod nema iznimke dakle ustavno odrziv
2014-04-12
harac rajo
Hoholo Mudovski likes this post
Što se može, samo dadžbine, porezi, nameti, davanja...dijagram wrote:O imenjače, znao sam da ćeš se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
Dobro, nije ovo plenki namjerno, tako mu je kazalo u Belgiji.
Lako ej vama slobodnim zidarima :)
Mi mali iznajmljivači sad moramo davati da bi rasla plaća učiteljima i sl :D
2015-08-06
Neka, mora netko i za abenovu povisicu pridodati:)epikur37 wrote:Što se može, samo dadžbine, porezi, nameti, davanja...dijagram wrote:O imenjače, znao sam da ćeš se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Neka, mora netko i za abenovu povisicu pridodati:)epikur37 wrote:Što se može, samo dadžbine, porezi, nameti, davanja...dijagram wrote:O imenjače, znao sam da ćeš se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
Mrska zajednica opet skrbi o libertarčadi :)
2015-08-06
Bitno da lova cirkulira.epikur37 wrote:Što se može, samo dadžbine, porezi, nameti, davanja...dijagram wrote:O imenjače, znao sam da ćeš se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
Inače brod mi se potopio na kraj sezone :D
Nevera, probilo preko platforme. U 2 iza ponoći turiščad spavala, more probilo u kabinu, jedva živu glavu izvukli.
Brod od 5 tona legao na 4 metra :)
Imao sam posla ronioce, balone, pumpe, tegalj...ali sad imam i to iskustvo, kakav bi brodar bio da nemam havariu iza sebe :D
Nevera, probilo preko platforme. U 2 iza ponoći turiščad spavala, more probilo u kabinu, jedva živu glavu izvukli.
Brod od 5 tona legao na 4 metra :)
Imao sam posla ronioce, balone, pumpe, tegalj...ali sad imam i to iskustvo, kakav bi brodar bio da nemam havariu iza sebe :D
2015-08-06
Je li bilo popunjeno sve?epikur37 wrote:dijagram wrote:Neka, mora netko i za abenovu povisicu pridodati:)epikur37 wrote:Što se može, samo dadžbine, porezi, nameti, davanja...dijagram wrote:O imenjače, znao sam da ćeš se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Je li bilo popunjeno sve?epikur37 wrote:dijagram wrote:Neka, mora netko i za abenovu povisicu pridodati:)epikur37 wrote:Što se može, samo dadžbine, porezi, nameti, davanja...dijagram wrote:O imenjače, znao sam da ćeš se javiti:)epikur37 wrote:Porez na nekretninu je glupost. Na djelatnost da, povećanje paušala i sl.,
Pdv i to.
Je. još sutra i kjuzo.
2015-08-06
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 3 of 4