UN izglasao rezoluciju o "humanitarnom primirju" u gazi...
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: UN izglasao rezoluciju o "humanitarnom primirju" u gazi...
Sramotno je da se Židovi boje u svom gradu Sarajevu. Kada sam prvi put susrela gradonačelnicu Karić kazala mi je kako je Sarajevo evropski Jeruzalem. Gdje je taj Jeruzalem sada? U ovom trenutku ne mogu reći hoće li podrška dijela bh. političara Hamasu utjecati na ekonomske odnose Izraela i BiH, ali slika koja je poslana u svijet imat će posljedice, kazala je izraelska ambasadorica u Albaniji te nerezidentna predstavnica te zemlje u BiH, Galit Peleg, u programu RTV HB.
Peleg se obratila i građanima koji su učestvovali na propalestinskim protestima u Sarajevu.
- Najprije, ostala sam šokirana kada sam u masi vidjela zastave ISIL-a. Kažu da to ne podržavaju te da pružaju podršku Palestincima. Palestinci nama nisu neprijatelji. Mi smo objavili rat Hamasu koji je teroristička organizacija. Masakrirali su Izraelce koji nisu samo Židovi. Ubili su i kršćane i muslimane. Kada se to pretvori u mržnju prema Židovima i Izraelu je pogrešno. Žao mi je što niko od organizatora protesta nije kazao da Hamas nije isto što i islam. Sramotno je da se boje u svom gradu. Gdje su prava građana BiH koji su stotinama godina Sarajevu i BiH donosili samo poštovanje? Sada im se prijeti jer su ljudi emotivni zbog toga što se događa u Gazi, a imaju pogrešne informacije - kazala je Peleg.
https://avaz.ba/vijesti/region/864130/izraelska-ambasadorica-gradonacelnica-karic-mi-je-govorila-da-je-sarajevo-evropski-jeruzalem-gdje-je-taj-jeruzalem-sada
Peleg se obratila i građanima koji su učestvovali na propalestinskim protestima u Sarajevu.
- Najprije, ostala sam šokirana kada sam u masi vidjela zastave ISIL-a. Kažu da to ne podržavaju te da pružaju podršku Palestincima. Palestinci nama nisu neprijatelji. Mi smo objavili rat Hamasu koji je teroristička organizacija. Masakrirali su Izraelce koji nisu samo Židovi. Ubili su i kršćane i muslimane. Kada se to pretvori u mržnju prema Židovima i Izraelu je pogrešno. Žao mi je što niko od organizatora protesta nije kazao da Hamas nije isto što i islam. Sramotno je da se boje u svom gradu. Gdje su prava građana BiH koji su stotinama godina Sarajevu i BiH donosili samo poštovanje? Sada im se prijeti jer su ljudi emotivni zbog toga što se događa u Gazi, a imaju pogrešne informacije - kazala je Peleg.
https://avaz.ba/vijesti/region/864130/izraelska-ambasadorica-gradonacelnica-karic-mi-je-govorila-da-je-sarajevo-evropski-jeruzalem-gdje-je-taj-jeruzalem-sada
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Sarajevo je uz Hamas.
Nisu isti ni stavili na popis terorističkih skupina jer su to njihovi.
BiH je zemlja sponzor terorizma.
Nisu isti ni stavili na popis terorističkih skupina jer su to njihovi.
BiH je zemlja sponzor terorizma.
2014-04-11
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
Mi smo na strani Izraela i Ukrajine. Tako je to izabrano, i tako velika velika većina RH populacije podržava. Ovdje ironično Hrvatska država jedna od rijetkih stvari gdje sporovdi volju većine stanovništva...
kic and Šandor Winnetou like this post
ali je bila anketa o kojem o ta dva pitanja?AssadNaPodmornici wrote:Mi smo na strani Izraela i Ukrajine. Tako je to izabrano, i tako velika velika većina RH populacije podržava. Ovdje ironično Hrvatska država jedna od rijetkih stvari gdje sporovdi volju većine stanovništva...
nije, naravno, a znamo i zašto...
btw. znam jednu osobu koja je bila gorljivo na strani ukrajine kada se razbuktao sukob...
nisi smio ništa kazat protiv, odma je "skakao u oči"...
danas ga boli više đon za ukrajinu...
još se sprda sa ušmrkankom...
populaciju nitko ništa nije ni pitao, to je poanta...
kao ni za bilo šta drugo...
i šta ako nam grune slijedeće ljeto u u zadru, splitu, dubrovniku ?
tko je kriv, populacija ili dupeuvlakač ?
Ja sam neko vrijeme pratio taj rat u Ukrajini a onda sam potpuno izgubio interesT. wrote:ali je bila anketa o kojem o ta dva pitanja?AssadNaPodmornici wrote:Mi smo na strani Izraela i Ukrajine. Tako je to izabrano, i tako velika velika većina RH populacije podržava. Ovdje ironično Hrvatska država jedna od rijetkih stvari gdje sporovdi volju većine stanovništva...
btw. znam jednu osobu koja je bila gorljivo na strani ukrajine kada se razbuktao sukob...
A Bliski Istok me nikad nije ni zanimao
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Jedna od točaka, ona broj 7. za koje se glasalo je puštanje svih zarobljenih civila.
Pretpostavljam da su svi oni koji su bili protiv rušenja Groznog i vojne operacije u Čečeniji, odnisno bili stand with čečenija islamist,
sada su stand with Izrael dok radi isto i istim u Gazi
sada su stand with Izrael dok radi isto i istim u Gazi
Jebeno, nije bilo ankete u Hrvatskoj, veliš...kao i u svim demokratskim državama svijeta.T. wrote:ali je bila anketa o kojem o ta dva pitanja?AssadNaPodmornici wrote:Mi smo na strani Izraela i Ukrajine. Tako je to izabrano, i tako velika velika većina RH populacije podržava. Ovdje ironično Hrvatska država jedna od rijetkih stvari gdje sporovdi volju većine stanovništva...
A to o "gruvanju"...čuj, njega, s čim on plaši. Je li ti taj tik ostao od ISIL-a?
Inače, dobro je poznato iz povjesti da sjedenje na dvije stolice nije imanentno Hrvatima.
Savezništvo s figom u džepu je gore od neprijatelja.
Pa nisu Ameri slučajno odabrali Albance za saveznike na Balkanu.
Vodi ih kućiEroo wrote:
Obrati se Amerima po tom pitanju i ne meni. Možeš i AV-u, ali ti neće biti od pomoći.Oholo Mudovski wrote:Vodi ih kućiEroo wrote:
Nego, ka'će taj jebeni Kyiv više? Nešto se odužilo...đe zapelo?
Glasali smo kak i orbanova madjarska... kome sada nije pravo
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Jedina pozitivna stvar je da se Austrougarska držala zajedno.vuksadinare wrote:Glasali smo kak i orbanova madjarska... kome sada nije pravo
Natakni si taj potpis na glavu! Za ništa drugo ti i ne služi.Oholo Mudovski wrote:Jedina pozitivna stvar je da se Austrougarska držala zajedno.vuksadinare wrote:Glasali smo kak i orbanova madjarska... kome sada nije pravo
Inače, potpis služi i za opis mentalnog stanja osobe.
Za tebe bi se reklo da po tome pitanju ne možeš biti
stariji od 12 godina. I to sam previše rekao.
crvenkasti-
2014-04-17
Eroo wrote:Natakni si taj potpis na glavu! Za ništa drugo ti i ne služi.Oholo Mudovski wrote:Jedina pozitivna stvar je da se Austrougarska držala zajedno.vuksadinare wrote:Glasali smo kak i orbanova madjarska... kome sada nije pravo
Inače, potpis služi i za opis mentalnog stanja osobe.
Za tebe bi se reklo da po tome pitanju ne možeš biti
stariji od 12 godina. I to sam previše rekao.
koji je ovo jad, da se nema riječi...
ako su i najveći jadi, okupirani od "saveznika" i "partnera", poput njemačke i japana ostali suzdržani...
ako su i najveći jadi, okupirani od "saveznika" i "partnera", poput njemačke i japana ostali suzdržani...
T. wrote:koji je ovo jad, da se nema riječi...
Nemam što dodati, osim....fack You.
1. em si bosančeros...
2. em si potpuno procijepljen...
nemaš dakle šta se javljati niti kazati o temi vezano za RH...
niti imaš išta između ušiju za bilo što smisleno kazati inače...
radi razloga pod 1. i 2. ...
2. em si potpuno procijepljen...
nemaš dakle šta se javljati niti kazati o temi vezano za RH...
niti imaš išta između ušiju za bilo što smisleno kazati inače...
radi razloga pod 1. i 2. ...
Potpisujem od rijeci do rijeci.Svaka ti cast na postenju i istini.T. wrote:ali je bila anketa o kojem o ta dva pitanja?AssadNaPodmornici wrote:Mi smo na strani Izraela i Ukrajine. Tako je to izabrano, i tako velika velika većina RH populacije podržava. Ovdje ironično Hrvatska država jedna od rijetkih stvari gdje sporovdi volju većine stanovništva...
ZAMOLIO BIH MODERATORA da prestane S
sa baniranjem forumasa. Time unistava forum. Znam forume koje je baniranje upropastilo.
Prestanite sa tom praksom bez obzira ...mentalitet je ostar I polemican I to je cesto dobro za forum. Nekad se ne slazem s njim ali nikad ga ne bih banirao. Ni njega ni bilo koga drugoga
sa baniranjem forumasa. Time unistava forum. Znam forume koje je baniranje upropastilo.
Prestanite sa tom praksom bez obzira ...mentalitet je ostar I polemican I to je cesto dobro za forum. Nekad se ne slazem s njim ali nikad ga ne bih banirao. Ni njega ni bilo koga drugoga
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Austrija : Parlament izglasao rezoluciju o Bleiburgu
» Europski parlament izglasao rezoluciju o jedinstvenom punjaču
» EU parlament izglasao rezoluciju : Bosna mora vratiti imovinu Esther Gitman ako želi u EU
» Europski parlament izglasao rezoluciju protiv dogovora članova država jer Orban ne poštuje vladavinu prava
» VAŠ ŠLAGER SEZONE (Z)gazi, (z)gazi, ustaše!
» Europski parlament izglasao rezoluciju o jedinstvenom punjaču
» EU parlament izglasao rezoluciju : Bosna mora vratiti imovinu Esther Gitman ako želi u EU
» Europski parlament izglasao rezoluciju protiv dogovora članova država jer Orban ne poštuje vladavinu prava
» VAŠ ŠLAGER SEZONE (Z)gazi, (z)gazi, ustaše!
Page 2 of 5