Zelenski poručuje Hrvatskoj: Rusija će napasti druge ako Ukrajina izgubi
Page 1 of 1
Zelenski poručuje Hrvatskoj: Rusija će napasti druge ako Ukrajina izgubi
A baš me boli kurac
Zelenski poručuje Evropi: Rusija će napasti druge ako Ukrajina izgubi
Nek napadne pa ćemo aktivirat članak 5 pa će Amerika morat ratovat protiv Rusije.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je u četvrtak evropske lidere da bi Rusija mogla obnoviti svoje vojne kapacitete i napasti druge zemlje u roku od pet godina ako bi se kontinent pokolebao u svojoj podršci Kijevu.
Zelenski je, prisustvujući samitu Evropske političke zajednice u Španiji, također rekao da ostaje uvjeren u nastavak američke i evropske finansijske pomoći uprkos "političkim olujama" u Wašingtonu i drugdje.
Zelenski je kazao da bi pružanjem dodatne vojne opreme Ukrajini, evropske zemlje mogle pomoći da se osigura da "dron, tenk ili bilo koje drugo rusko oružje ne pogodi nikoga u Evropi".
- Ne smijemo dozvoliti (ruskom predsjedniku Vladimiru) Putinu da destabilizira bilo koji drugi dio svijeta i naše partnere kako bi uništio moć Evrope - rekao je Zelenski.
Zelenski poručuje Evropi: Rusija će napasti druge ako Ukrajina izgubi
Nek napadne pa ćemo aktivirat članak 5 pa će Amerika morat ratovat protiv Rusije.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je u četvrtak evropske lidere da bi Rusija mogla obnoviti svoje vojne kapacitete i napasti druge zemlje u roku od pet godina ako bi se kontinent pokolebao u svojoj podršci Kijevu.
Zelenski je, prisustvujući samitu Evropske političke zajednice u Španiji, također rekao da ostaje uvjeren u nastavak američke i evropske finansijske pomoći uprkos "političkim olujama" u Wašingtonu i drugdje.
Zelenski je kazao da bi pružanjem dodatne vojne opreme Ukrajini, evropske zemlje mogle pomoći da se osigura da "dron, tenk ili bilo koje drugo rusko oružje ne pogodi nikoga u Evropi".
- Ne smijemo dozvoliti (ruskom predsjedniku Vladimiru) Putinu da destabilizira bilo koji drugi dio svijeta i naše partnere kako bi uništio moć Evrope - rekao je Zelenski.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Hoholo Mudovski- Posts : 7457
2023-08-31
Re: Zelenski poručuje Hrvatskoj: Rusija će napasti druge ako Ukrajina izgubi
Više vrijedi jedan general galaktičke konfederacije s pet zvjezdica ( najviši rank ) nego sva ta vaša vojna i financijska i druga pomoć koju ste vi ulupali u tu Ukrajinu.
Ide jesen, kiše, sezona grijanja...
Ide jesen, kiše, sezona grijanja...
2014-04-11
Hoholo Mudovski likes this post
Tribat će uskoro neka anketa... hoće li nadrogirani pripadnik odabranog naroda na funkciji predsjednika Ukrajine dočekati nove pomidore u svom uredu ili će završiti u egzilu na floridi...
pa vidiš da se kupuje cartierov nakit...Oholo Mudovski wrote:Tribat će uskoro neka anketa... hoće li nadrogirani pripadnik odabranog naroda na funkciji predsjednika Ukrajine dočekati nove pomidore u svom uredu ili će završiti u egzilu na floridi...
lakše je sa sobom ponijeti ogrlicu nego milju i kusur dolara...
to je jasan znak da se spremaju na dulje odsustvo iz države...
lako je srat dok na miru sjediš u kući
lijepo je rekao
lijepo je rekao
2014-04-16
Pa i ja sam ti isto fino lijepo rekao: aktivirat ćemo članak 5 i onda će Amerika morat ratovat protiv Rusije i boli me kurac.immortal wrote:lako je srat dok na miru sjediš u kući
lijepo je rekao
Koji ti dio u mojoj rečenici nije jasan ?
2014-04-11
Ima samo jedna država u Europi ( Kavkaz ne računam jer je to tamo dalje ) a koja se nalazi na tom pravcu a da nije u NATO a to je Moldavija.
Sve ostalo su u NATO i tako ti njegovi anglosasi koji meni prodaju maglu su od mene odma dobili odgovor a koji glasi: ako to Rusija napravi tj napadne članicu NATO-a aktivirat ćemo članak pet i onda će usrani Londonci morat objavit rat Moskvi.
AJ ZDRAVO
Sve ostalo su u NATO i tako ti njegovi anglosasi koji meni prodaju maglu su od mene odma dobili odgovor a koji glasi: ako to Rusija napravi tj napadne članicu NATO-a aktivirat ćemo članak pet i onda će usrani Londonci morat objavit rat Moskvi.
AJ ZDRAVO
Last edited by RayMabus on Thu 5 Oct - 22:52; edited 1 time in total
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa i ja sam ti isto fino lijepo rekao: aktivirat ćemo članak 5 i onda će Amerika morat ratovat protiv Rusije i boli me kurac.immortal wrote:lako je srat dok na miru sjediš u kući
lijepo je rekao
ne odnosi se samo na tebe
2014-04-16
Gledaj dobit će to šta mu treba da lomi te tenkove itd al neću da mi oni ( anglossi ) prodaju pričice za malu djecu.immortal wrote:RayMabus wrote:Pa i ja sam ti isto fino lijepo rekao: aktivirat ćemo članak 5 i onda će Amerika morat ratovat protiv Rusije i boli me kurac.immortal wrote:lako je srat dok na miru sjediš u kući
lijepo je rekao
ne odnosi se samo na tebe
Ja sam ipak general GF5 i meni se takve pričice za malu djecu NE PRODAJU.
2014-04-11
Kažu Šveđani da će im poslat 200 miljona dolara streljiva i tako to. Tako treba, pa nije meni Kaliningrad i Petersburg nasuprot nego tebi. Ta neću ih valjda ja i Talijani financirat.
Švedska će poslati Ukrajini novi paket vojne pomoći vrijedan 2,2 milijuna kruna (oko 199 milijuna dolara), koji se uglavnom sastoji od streljiva i rezervnih dijelova za ranije isporučene sustave.
Kako se navodi, riječ je o 14. paketu pomoći Švedske Ukrajini od početka specijalne vojne operacije, a ukupna vrijednost dosadašnje pomoći Stockholma Kijevu premašila je 22 milijarde kruna
Švedska šalje streljivo Ukrajini
Švedska će poslati Ukrajini novi paket vojne pomoći vrijedan 2,2 milijuna kruna (oko 199 milijuna dolara), koji se uglavnom sastoji od streljiva i rezervnih dijelova za ranije isporučene sustave.
Kako se navodi, riječ je o 14. paketu pomoći Švedske Ukrajini od početka specijalne vojne operacije, a ukupna vrijednost dosadašnje pomoći Stockholma Kijevu premašila je 22 milijarde kruna
2014-04-11
Similar topics
» Ako Ukrajina izgubi, nema smisla da je obnavljamo!
» Rusija spremna napasti internet
» Zelenski: Ukrajina mora uvjeriti svijet da može pobijediti Rusiju
» Putin: Potpuna besmislica da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine
» Zelenski u Hrvatskoj
» Rusija spremna napasti internet
» Zelenski: Ukrajina mora uvjeriti svijet da može pobijediti Rusiju
» Putin: Potpuna besmislica da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine
» Zelenski u Hrvatskoj
Page 1 of 1