Ruska invazija na Ukrajinu
Page 14 of 16
Page 14 of 16 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Snimak je iz Marta 2022 napad na ČernobajevkuOholo Mudovski wrote:
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ukrajina: Uništili smo 9 ruskih helikoptera na okupiranim područjima
U ukrajinskim noćnim napadima na ruske vojne aerodrome u okupiranom Lugansku i Berdiansku uništeno je devet helikoptera, sustav protuzračne obrane i skladište streljiva, izvijestile su ukrajinske Snage za specijalne operacije.
Napadi su također pogodili piste aerodroma i "specijalnu opremu" pohranjenu u objektima, rekla je ukrajinska vojska, ne navodeći prirodu te opreme.
Deseci ruskog osoblja su ubijeni i ranjeni kao rezultat operacije, navodi se u izvješću. "Tijela se još uvijek izvlače iz ruševina", izvijestile su ukrajinske Snage za specijalne operacije.
Snage za specijalne operacije grana je ukrajinskih oružanih snaga koja provodi izviđačke misije i tajne operacije iza neprijateljskih linija.
U ukrajinskim noćnim napadima na ruske vojne aerodrome u okupiranom Lugansku i Berdiansku uništeno je devet helikoptera, sustav protuzračne obrane i skladište streljiva, izvijestile su ukrajinske Snage za specijalne operacije.
Napadi su također pogodili piste aerodroma i "specijalnu opremu" pohranjenu u objektima, rekla je ukrajinska vojska, ne navodeći prirodu te opreme.
Deseci ruskog osoblja su ubijeni i ranjeni kao rezultat operacije, navodi se u izvješću. "Tijela se još uvijek izvlače iz ruševina", izvijestile su ukrajinske Snage za specijalne operacije.
Snage za specijalne operacije grana je ukrajinskih oružanih snaga koja provodi izviđačke misije i tajne operacije iza neprijateljskih linija.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Nigdje na drustvenim.mrezama nisam nasao potvrdu ZA taj napad. A moralo bi nesto biti. Onaj snimak je iz Marta 2022 godine
Navodno ATACAMS americki projektili...Ali Ako su oni upotrijebljeni, Sa njima Ukrajinci ne rukuju
Dobili Su 31 obecani Abrams...hajde da I njih vidimo
Navodno ATACAMS americki projektili...Ali Ako su oni upotrijebljeni, Sa njima Ukrajinci ne rukuju
2015-09-24
Da, izgleda da Su Sa ATACAMS projektilima pogodili aerodrom u Brdjansku. Kolika je steta ne znam. Navodno neki helikopteri...Ringo10 wrote:Nigdje na drustvenim.mrezama nisam nasao potvrdu ZA taj napad. A moralo bi nesto biti. Onaj snimak je iz Marta 2022 godine
2015-09-24
- Cena nafte neće padati, a Rusija je ponovo poželjan partner, pregovarač i posrednik na Bliskom istoku i nije više toliki pritisak Zapada na Ruse preko Ukrajinaca. Za Zapad su Ukrajinci jeftiniji nego meci - kazao je Šarić.
On smatra da Rusija nije mogla ni da poželi bolji razvoj situacije.
GORAN ŠARIĆ: Rat Izraela i Palestine - poklon Putinu
On smatra da Rusija nije mogla ni da poželi bolji razvoj situacije.
GORAN ŠARIĆ: Rat Izraela i Palestine - poklon Putinu
2014-04-11
- Videćemo šta su dugoročno zamislili gospodari haosa, a koliko čujem, grmi i nad Avdejevkom - rekao je istoričar za TV Ras.
Nema ti ništa od te Rusije. GF5 ju je zaustavio i sad se čačkaju na istoku Ukrajine a za to me zaboli kurac.
Sve ti piše ovdje:
23.01.2022
23.01.2022
Zamislio je da ti jebe mater.
Nema ti ništa od te Rusije. GF5 ju je zaustavio i sad se čačkaju na istoku Ukrajine a za to me zaboli kurac.
Sve ti piše ovdje:
23.01.2022
23.01.2022
2014-04-11
Meni ne odgovara da on osvoji zapadnu Ukrajinu ( dakle ni sam Kijev jer bi onda on rekao da je on vlast a ovo tamo u zapadnoj Ukrajini su separatisti koje treba istrijebiti ) i zato pošto je tenk napadačko oružje ja imam fetiš da mu to lomim i nema tenkova = nema napada i pat pozicija do daljnjega.
Izbori su svako četiri godine i zato mi treba kakva takva pat pozicija na tom bojištu dok ne skinem one koji su mi digli tlak.
Dugoročno oni imaju problema šta im je dobar dio proračuna prihodi od nafte a ide se na zelenu energiju itd a rat košta a s druge strane atomska su sila pa se tako mogu štiti od nečijeg samog napada na Rusiju ( ne Ukrajinu koja je odvojena priča ).
Izbori su svako četiri godine i zato mi treba kakva takva pat pozicija na tom bojištu dok ne skinem one koji su mi digli tlak.
Dugoročno oni imaju problema šta im je dobar dio proračuna prihodi od nafte a ide se na zelenu energiju itd a rat košta a s druge strane atomska su sila pa se tako mogu štiti od nečijeg samog napada na Rusiju ( ne Ukrajinu koja je odvojena priča ).
2014-04-11
Plus su još sve minirali a šta je duže pat pozicija negdje to obje strane više miniraju tu tzv Ničiju zemlju i onda nitko ne može nigdje odnosno morat će se jako namučit da ostvari kakvo takvo napredovanje po pravcu preko takvog terena s kopnenom vojskom ( jedinicama ).
Navodno ovo nije mina nego protutenkovskim projektilom pogođeno al svejedno za ovu priču o Ničijoj zemlji i minama i šta duže se utvrđuju to je ta tzv Ničija zemlja miniranija i obje strane jačaju utvrde i obranu.
Navodno ovo nije mina nego protutenkovskim projektilom pogođeno al svejedno za ovu priču o Ničijoj zemlji i minama i šta duže se utvrđuju to je ta tzv Ničija zemlja miniranija i obje strane jačaju utvrde i obranu.
2014-04-11
Transportni zrakoplov. Posada preživila a ovo sletilo na trbuh. Ovo je neki tehnički kvar. Dosta im je stara ta transportna avijacija. Dosta toga je još i doba SSSR-a. Uglavnom ovo je neki kvar bio po ovome šta ja vidim i šta pišu ( posadi ništa dakle lagano prizemljenje na trbuh ).
2014-04-11
Ruski barbari zarobili dvoje ukrajinaca. Mater i nerođenu bebu... Odličan potez ukrajinskog ministarstva obrane, jedna plaća, a dvoje boraca... Platiš jedan, dobiješ dva
2022-02-24
u makarskoj ima barem satniju...
s nejači i kurvama ima i bataljon...
neka ih vodi slobodno...
neka ih vodi slobodno...
T. wrote:u makarskoj ima barem satniju...
neka ih vodi slobodno...
Sad kad ih Plinkošenko počne hvatati i slati u Ukrostan ... šala mala.
[size=33]Rusija je primila više od pet milijuna stanovnika Ukrajine i Donbasa od početka sukoba s Kijevom, rekao je Vassily Nebenzia, stalni predstavnik Moskve pri UN-u, dodajući da su značajan broj njih djeca koja bježe od borbi.[/size]T. wrote:u makarskoj ima barem satniju...
neka ih vodi slobodno...
[size=33]+2 miliona na krimu[/size]
[size=33]Ako u prvu brojku nisu uračunati stanovnici.donjecka.koji je bio 2 po veličini u ex Ukrajini te ostalih teritorija Dombasa i Novorusije ispada[/size]
[size=33]oko 10 miliona stanovnika Ukrajine je sada pod Rusima...[/size]
[size=33]S druge strane u Ukrajini ih je ostalo oko 20 ...[/size]
[size=33]Biti američki neprijatelj je zajebano, a saveznik katastrofalno...[/size]
[size=33]Slava [/size]
Ruski vojnik teška srca priznaje da je Rusija izgubila rat...
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Ruski vojnik teška srca priznaje da je Rusija izgubila rat...
Page 14 of 16 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 14 of 16