Neće nitko da ih jebe ( emanicipacija )
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Neće nitko da ih jebe ( emanicipacija )
CIJENA: 2000 EURA
U Hrvatskoj je samo 50-ak zdravih žena zamrznulo jajne stanice. Evo nakon koje godine to nema smisla
Iako je donorstvo spolnih stanica u Hrvatskoj zakonski dozvoljeno, nije zaživjelo jer donora nema
Marijana ima 35 godina. Cijeli svoj život podredila je školovanju i karijeri. Situirana je, ima stan, auto, dobru plaću i mali apartman u zadarskom arhipelagu. Trenutno je sama, a u životu je imala nekoliko emotivnih veza koje su je u danom trenutku ispunjavale. No, nijedan od tih muškaraca nije bio onaj s kojim se vidjela do kraja života. Zbog toga nije nesretna, smatra da još ima vremena za obitelj kakvu priželjkuje, supruga i djecu.
No, isto je tako svjesna da, iako je još mlada, priroda ima svoje limite kad se radi o ostvarivanju roditeljstva.
UTVRĐENA PROCEDURAHrvatska planira uvoz sperme: ‘Domaćih donora nema, evo otkud bi spolne stanice trebale stizati‘
Za muškarce ona nije ograničavajuća, ali za žene itekako jest. Ona, kao i sve druge žene, rođena je s određenim brojem jajnih stanica i plodnost joj sa svakom godinom opada. Upravo zato razmišlja...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-hrvatskoj-je-samo-50-ak-zdravih-zena-zamrznulo-jajne-stanice-evo-nakon-koje-godine-to-nema-smisla-15362837
U Hrvatskoj je samo 50-ak zdravih žena zamrznulo jajne stanice. Evo nakon koje godine to nema smisla
Iako je donorstvo spolnih stanica u Hrvatskoj zakonski dozvoljeno, nije zaživjelo jer donora nema
Marijana ima 35 godina. Cijeli svoj život podredila je školovanju i karijeri. Situirana je, ima stan, auto, dobru plaću i mali apartman u zadarskom arhipelagu. Trenutno je sama, a u životu je imala nekoliko emotivnih veza koje su je u danom trenutku ispunjavale. No, nijedan od tih muškaraca nije bio onaj s kojim se vidjela do kraja života. Zbog toga nije nesretna, smatra da još ima vremena za obitelj kakvu priželjkuje, supruga i djecu.
No, isto je tako svjesna da, iako je još mlada, priroda ima svoje limite kad se radi o ostvarivanju roditeljstva.
UTVRĐENA PROCEDURAHrvatska planira uvoz sperme: ‘Domaćih donora nema, evo otkud bi spolne stanice trebale stizati‘
Za muškarce ona nije ograničavajuća, ali za žene itekako jest. Ona, kao i sve druge žene, rođena je s određenim brojem jajnih stanica i plodnost joj sa svakom godinom opada. Upravo zato razmišlja...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-hrvatskoj-je-samo-50-ak-zdravih-zena-zamrznulo-jajne-stanice-evo-nakon-koje-godine-to-nema-smisla-15362837
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Neće nitko da ih jebe ( emanicipacija )
Nisu baš toliko ti Hrvati blesavi pa da ti drkaju u čašicu i onda im se pojavi neka rospija za par godina za koju nikad nisu čuli i vide je prvi put u životu, pred vratima i sudskim putem traži alimentaciju jer je nekako otkrila tko je donor pa evo izvoli sudski nalog.
Ajde ćerce javi se doktoru Borbenu Uglješiću na psihijatriju. Samo te tamo i mogu oplodit.
Ajde ćerce javi se doktoru Borbenu Uglješiću na psihijatriju. Samo te tamo i mogu oplodit.
2014-04-11
Donacija spolnih stanica u Hrvatskoj je zakonski omogućena još Zakonom o medicinskoj oplodnji iz 2012. godine, no, ističe prof. dr. sc. Dinka Pavičić Baldani, predsjednica Hrvatskog društva za humanu reprodukciju i endokrinologiju, prema spoznajama Društva, od donošenja Zakona u Hrvatskoj nije bilo nijedne osobe koja bi bila zainteresirana da postane darivatelj spolnih stanica, tako da Hrvatska nije imala mogućnosti osnovati svoju banku gameta koje bi donirali hrvatski građani. Pretpostavljeni razlog nezainteresiranosti je činjenica da donor, sukladno Zakonu, ne smije biti anoniman. U Hrvatskoj, čini se, na to nitko nije spreman.
- Slična je regulativa i u Švedskoj, Finskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Austriji. Dakle, osoba začeta i rođena uz pomoć MPO-a darovanom sjemenom ili jajnom stanicom ili darovanim zametkom, ako je navršila 18 godina, ima pravo na uvid u upisnik podataka o začeću i svim podacima o svome biološkom podrijetlu, uključujući i podatak o identitetu. Danas je trend u Europi, sukladno Konvenciji o pravima djeteta, da donacije budu neanonimne. Dodatno, prema našem Zakonu zabranjeno je davati ili primati novčanu ili kakvu drugu naknadu za darivanje stanica ili zametaka - tumači dr. Pavičić Baldani.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-planira-uvoz-sperme-domacih-donora-nema-evo-otkud-bi-spolne-stanice-trebale-stizati-15340624
Aj zdravo. Pojaviti ti se za dvadesetak godina neka i traži naslijedstvo jer si ga tamo prije 20 godina izdrka u neku čašicu. DOVIĐEMA.
Desanka Šakić je zakon i onda ga obrišeš od maramicu i završena priča.
- Slična je regulativa i u Švedskoj, Finskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Austriji. Dakle, osoba začeta i rođena uz pomoć MPO-a darovanom sjemenom ili jajnom stanicom ili darovanim zametkom, ako je navršila 18 godina, ima pravo na uvid u upisnik podataka o začeću i svim podacima o svome biološkom podrijetlu, uključujući i podatak o identitetu. Danas je trend u Europi, sukladno Konvenciji o pravima djeteta, da donacije budu neanonimne. Dodatno, prema našem Zakonu zabranjeno je davati ili primati novčanu ili kakvu drugu naknadu za darivanje stanica ili zametaka - tumači dr. Pavičić Baldani.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-planira-uvoz-sperme-domacih-donora-nema-evo-otkud-bi-spolne-stanice-trebale-stizati-15340624
Aj zdravo. Pojaviti ti se za dvadesetak godina neka i traži naslijedstvo jer si ga tamo prije 20 godina izdrka u neku čašicu. DOVIĐEMA.
Desanka Šakić je zakon i onda ga obrišeš od maramicu i završena priča.
2014-04-11
---
Ne vidiš se ti čerce s nikim i u tome je tvoj problem. Nalećiva san ja na to pa znam jako dobro šta pričam.
U kurcu u glavi skroz. Sjebana totalno. Emanicipirana.
Ti si najpametnija. Oko tebe se vrti cijeli svijet. Nema nitko nego ti na ovoj planeti. Egoistično smeće od ženske.
---
Ne vidiš se ti čerce s nikim i u tome je tvoj problem. Nalećiva san ja na to pa znam jako dobro šta pričam.
U kurcu u glavi skroz. Sjebana totalno. Emanicipirana.
Ti si najpametnija. Oko tebe se vrti cijeli svijet. Nema nitko nego ti na ovoj planeti. Egoistično smeće od ženske.
2014-04-11
Zato su krive društvene mreže. Tamo se svi uvjeravaju da su nedostižni bogovi.
Meni su se obe bake udale na vrime i rodile 14-ero dice.
Onda nije bilo interneta, žute štampe i sličnih sranja.
Svi su živili u sreći, siromaštvu i duševnom blagostanju.
Danas je sve obratno od normalnog.
Meni su se obe bake udale na vrime i rodile 14-ero dice.
Onda nije bilo interneta, žute štampe i sličnih sranja.
Svi su živili u sreći, siromaštvu i duševnom blagostanju.
Danas je sve obratno od normalnog.
Guest- Guest
Nije ti to toliko do društvenih mreža nego to ti je do njihove karijere pa kad triba vatat momke ona studira.
Onda završi tamo s 25 godina il nešto kasnije taj faks pa malo ide odmorit od faksa jer se umorila, pa malo radi sezonski, pa malo honorarno, pa malo na zavodu itd vata zjake jer joj je još rano.
I onda ti takva pređe 30 godinu i probudi se jedno jutro i kaže: Ja bi se baš udala i imala djecu.
I onda okolo traži momke a već ima 30 godina a ono šta je čeka je ovo: ti muški njena generacija su se uglavnom već poženili, il su neki debili stvarno likovi, ili gleda mlađe jer šta će njemu ta od 30 godina kad ima ovih od 20 i nešto godina, pa onda ona ima faks pa oće nešto svog nivoa ko da svi muški imaju faks pa ti onda nisu poželjni jer ne mogu financirat nju i tu njenu ideju sad kad je njoj to došlo nakon 30-te da bi i ona dijete, ili naleti na nekoga tko zna šta su te s faksom neudane pa tek sad traže jer je sam nalečiva na to kad su iste bile u ranim 20-ima pa onda dale prednost karijeri a ne momku ko šta je kod mene slučaj pa meni kad ženska kaže da ima faks ja odma kažem DOVIĐEMA i tako se osvećujem istima, pamti pa vrati.
Itd dakle za njih muža nema a ona bi još uza sve to i birala i da je gospodin Savršeni.
Ajde čerce UBIJ SE.
Onda završi tamo s 25 godina il nešto kasnije taj faks pa malo ide odmorit od faksa jer se umorila, pa malo radi sezonski, pa malo honorarno, pa malo na zavodu itd vata zjake jer joj je još rano.
I onda ti takva pređe 30 godinu i probudi se jedno jutro i kaže: Ja bi se baš udala i imala djecu.
I onda okolo traži momke a već ima 30 godina a ono šta je čeka je ovo: ti muški njena generacija su se uglavnom već poženili, il su neki debili stvarno likovi, ili gleda mlađe jer šta će njemu ta od 30 godina kad ima ovih od 20 i nešto godina, pa onda ona ima faks pa oće nešto svog nivoa ko da svi muški imaju faks pa ti onda nisu poželjni jer ne mogu financirat nju i tu njenu ideju sad kad je njoj to došlo nakon 30-te da bi i ona dijete, ili naleti na nekoga tko zna šta su te s faksom neudane pa tek sad traže jer je sam nalečiva na to kad su iste bile u ranim 20-ima pa onda dale prednost karijeri a ne momku ko šta je kod mene slučaj pa meni kad ženska kaže da ima faks ja odma kažem DOVIĐEMA i tako se osvećujem istima, pamti pa vrati.
Itd dakle za njih muža nema a ona bi još uza sve to i birala i da je gospodin Savršeni.
Ajde čerce UBIJ SE.
2014-04-11
A ko im je napumpa glavu da svi moraju zavšit faks?RayMabus wrote:Nije ti to toliko do društvenih mreža nego to ti je do njihove karijere pa kad triba vatat momke ona studira.
Ka ono ako ne završiš faks onda si nitko i ništa. Masu njih upiše faks, jes se stvorilo javno mijenje da si onda pametniji.
Ja mislim da je u toj nakaradi internet glavni režiser. Natjerava je ljude na ono šta ne žele. A glupi prihvate tu propagandu, jer misle da i oni to žele.
Guest- Guest
Nije poanta u faksu.cassa nuowa wrote:A ko im je napumpa glavu da svi moraju zavšit faks?RayMabus wrote:Nije ti to toliko do društvenih mreža nego to ti je do njihove karijere pa kad triba vatat momke ona studira.
Ka ono ako ne završiš faks onda si nitko i ništa. Masu njih upiše faks, jes se stvorilo javno mijenje da si onda pametniji.
Ja mislim da je u toj nakaradi internet glavni režiser. Natjerava je ljude na ono šta ne žele. A glupi prihvate tu propagandu, jer misle da i oni to žele.
Poanta ti je šta se njoj nije dalo jer je fino gledala samo sebe i karijeru pa će ona posli kad to sve završi pa onda malo posli se odmori od faksa par godina pa malo još razmisli i kad je prešla tridesetu digla jedno jutro i rekla: Evo ja bi sad dijete i di je muž ? Cijeli svijet se vrti oko nje. Svi čekaju u redu samo da njoj ispune sve njene želje. Nema nitko drugi osim nje.
Ima cura šta su na faksu pa istovremeno imaju i nekog momka pa sve stignu dakle i studirat i imat momka pa se onda nakon faksa uda itd.
A ovo ti je nešto drugo. Ovo je skroz druga priča kad ona samo faks i nije me brige za ništa drugo pa ću ja sve odjebat pa kad se meni bude dalo onda ću ja tamo kasnije iza 30-te itd.
To ti je nešto drugo. Nema ti to veze s faksom nego ima s načinom razmišljanja koji je prvo ja i moja karijera a onda kasnije KAD JA BUDEM TILA ONI ĆE SAMO MENE ČEKATI U REDU.
Nije ti to isto ko i ženska koja studira pa istovremeno ima i nekog momka pa onda i studira i vamo radi pripremu za brak itd pa onda tu već kad je pri kraju faksa il ga je upravo završila, zatrudni s tim momkom s kojim je i uplovi u bračne vode i sve štima jel jer je ona pazila da ipak nekoga ima.
Ove su ti druga priča šta ti se pojave nakon 30-te i onda odjednom dođu s šemom: Evo ja bi se sad udala. Di je taj rob da ispuni moje egoistične želje mene gotovanke. Sve se mora vrtit oko mene. Cijeli svijet samo mene čeka.
To ti je umišljena glupača puna sebe i svog ega i samo ja ja ja ja i ja i sve mora bit kako meni paše.
Zato joj i ne paše niti jedan muški pa je išla zamrznit jajnu stanicu jer njoj samo jedna osoba odgovara savršeno: ona sama sebi.
2014-04-11
Nije poanta u faksu, nego u društvenim mrežama.RayMabus wrote:
Nije poanta u faksu.
Poanta ti je šta se njoj nije dalo jer je fino gledala samo sebe i karijeru pa će ona posli kad to sve završi pa onda malo posli se odmori od faksa par godina pa malo još razmisli i kad je prešla tridesetu digla jedno jutro i rekla: Evo ja bi sad dijete i di je muž ? Cijeli svijet se vrti oko nje. Svi čekaju u redu samo da njoj ispune sve njene želje. Nema nitko drugi osim nje.
Kako moje bake nisu bile takve???
Ja znam zašto nisu bile takve. Nije bilo interneta, debilnih holivudskih filmova i lažnih dušebrižnika u štampi, pa ih nije ima tko odgajat u tom nakaradnom duhu.
One su odgajane zdravo seljački. Cilj im je bio preživit, izvest dicu na pravi put i zabavit se usput kolikogod je to bilo moguće u to vrime.
Onda su se oduševljavali malim, običnim, svakodnevnim stvarima....
A danas se snimi neka pizdarija o nekoj izmišljenoj lutki i cili svit poludi za tim glupim i imbecilnim filmom, pa ga na kraju nominiraju i za oskara...Eto di smo danas..Cijeni je imbecilsvo i kretenizam.
Guest- Guest
Eno im tamo HZZO pa nek ih oplođuje. Imaju pravo na četiri puta do 42 godine a poslije ako žele mogu kod privatnika jer HZZO nakon 42 godine više ne daje da on financira umjetnu oplodnju i to do četiri puta najviše.
Samo neće nitko u Rvackoj da drka u čašicu jer nije blesav da mu ovakve rospije banu za koju godinu i traže alimentaciju jer drkica nije anonimna nego ima pravo dijete saznat nakon 18 godine. Pa ti to dođe na kuću, nikad vidija ni čuja i traži alimentaciju naknadno i pola kuće. Buljiš u to i misliš se koji si ti sad kurac ? Došla uzet pola kuće. Tko te posla ? Poslala me mama. A ti već imaš obitelj i svoju dicu a ova il više njih takvih ti dođu i onda dokaz o DNK-a i traže pravo na dio naslijedstva a nikad ih ni vidija nit čuja nit imaš išta s njima i njihovim majkama.
Desanka Šakić i od mamaricu ga obrišeš i završena priča. Goni to u pm te priče da im daš spermu. Jedino ako si totalno blesav ćeš to ić napraviti. Imaš sutra probleme a nemaš veze s time al te sudski goni jer je tvoj DNK-a tj ti si biološki otac. Ajde Bog. DOVIĐEMA. Maramica.
Samo neće nitko u Rvackoj da drka u čašicu jer nije blesav da mu ovakve rospije banu za koju godinu i traže alimentaciju jer drkica nije anonimna nego ima pravo dijete saznat nakon 18 godine. Pa ti to dođe na kuću, nikad vidija ni čuja i traži alimentaciju naknadno i pola kuće. Buljiš u to i misliš se koji si ti sad kurac ? Došla uzet pola kuće. Tko te posla ? Poslala me mama. A ti već imaš obitelj i svoju dicu a ova il više njih takvih ti dođu i onda dokaz o DNK-a i traže pravo na dio naslijedstva a nikad ih ni vidija nit čuja nit imaš išta s njima i njihovim majkama.
Desanka Šakić i od mamaricu ga obrišeš i završena priča. Goni to u pm te priče da im daš spermu. Jedino ako si totalno blesav ćeš to ić napraviti. Imaš sutra probleme a nemaš veze s time al te sudski goni jer je tvoj DNK-a tj ti si biološki otac. Ajde Bog. DOVIĐEMA. Maramica.
2014-04-11
Prema nedavnom istraživanju, naime, u nas muškarci iznesu smeće, obave sitan popravak, pozovu majstora, poigraju se s djecom, ponekad iskušaju pranje posuđa ili kuhanje, i to je sve na što žene mogu računati. Uzevši sve zajedno, žene danas moraju odlučiti o ulasku u brak i većini je unaprijed jasno da u njemu moraju preuzeti praktično sav teret kućnih poslova i odgoja djece, da će im muževi tek malo u tome pomoći, da društvo neće osigurati jaslice, a neće ni ih zaštititi od poslodavaca koji i ne vole previše radnice-majke. Jasno im je i da će morati zarađivati kako bi obitelj mogla kako-tako preživjeti, a ako se odluče na veći broj djece, neće im moći priuštiti veći dio svega onoga što će njihovi vršnjaci imati.
https://www.vecernji.hr/vijesti/trecina-hrvatica-do-50-godine-nece-stupiti-u-brak-739384
Tako je ćerce. U pravu si sto posto. Zato ćeš ti sad ić u HZZO pa neka ti ono iznosi smeće.
https://www.vecernji.hr/vijesti/trecina-hrvatica-do-50-godine-nece-stupiti-u-brak-739384
Tako je ćerce. U pravu si sto posto. Zato ćeš ti sad ić u HZZO pa neka ti ono iznosi smeće.
2014-04-11
Žale se da nema mjesta u jaslicama.
Evo vidit ćeš sad kako ima kad padne broj beba samo si ti već u godinama pa to nije za tebe nego za ove mlađe ženke u 20-ima.
A ti ajde u HZZO-a pa neka ti ono iznosi smeće.
U Hrvatskoj se rodilo 33.883 djece, gotovo 3000 manje nego 2021. godine, dok je istovremeno umrlo 56.979 osoba: prirodnim putem lani se, dakle, stanovništvo Hrvatske smanjilo za grad veličine Vukovara. Četrdeset godina ranije, 1982., u RH se rodilo 66.737, a umrlo je 50.100 ljudi.
Ove godine ne treba očekivati pozitivne pomake - štoviše, situacija bi mogla biti još gora nego 2022. U prvih pet mjeseci 2023. rođeno je, prema preliminarnim podacima, još 800 djece manje nego u istom periodu lani.
U 2023. bi moglo biti i gore
Evo vidit ćeš sad kako ima kad padne broj beba samo si ti već u godinama pa to nije za tebe nego za ove mlađe ženke u 20-ima.
A ti ajde u HZZO-a pa neka ti ono iznosi smeće.
U Hrvatskoj se rodilo 33.883 djece, gotovo 3000 manje nego 2021. godine, dok je istovremeno umrlo 56.979 osoba: prirodnim putem lani se, dakle, stanovništvo Hrvatske smanjilo za grad veličine Vukovara. Četrdeset godina ranije, 1982., u RH se rodilo 66.737, a umrlo je 50.100 ljudi.
Ove godine ne treba očekivati pozitivne pomake - štoviše, situacija bi mogla biti još gora nego 2022. U prvih pet mjeseci 2023. rođeno je, prema preliminarnim podacima, još 800 djece manje nego u istom periodu lani.
2014-04-11
One su mislile znaš da će sad one preuzet muškima poslove pa će one onda biti emanicipirane ( samostalne od muških itd ) pa onda po toj logici će sad muški peglat robu i kuvat i šta ja znam sve ne tj ono šta je u osnovi posao žene ( dica, kuća i to ) jer sad kad su one preuzele muške poslove eto sad možete i vi naše ženske.
Jo jo.
Aj ti trči radije u HZZO pa traži punjetu da ti je uguraju u pičku.
Neka ti HZZO iznosi smeće.
GUBO USRANA.
Jo jo.
Aj ti trči radije u HZZO pa traži punjetu da ti je uguraju u pičku.
Neka ti HZZO iznosi smeće.
GUBO USRANA.
2014-04-11
Japan je među rekorderima u negativnoj demografiji: prošle godine je izgubio stanovnika gotovo veličine jednog Zagreba. Što se uopće može učiniti promijeniti takav trend?
Posljednji podaci o broju stanovnika Japana u toj zemlji jedva koga mogu ostaviti ravnodušnim: 2022. je preminulo milijun i 560 tisuća Japanki i Japanaca što je više nego dvostruko onih koji su se rodili – 771.000. Prema uredima za prijavu stanovnika i ako se dodaju oni koji su odselili, stanovništvo Japana se prošle godine smanjilo za oko 800.000 ljudi.
Doduše, to je zemlja koja još uvijek ima preko 122 milijuna stanovnika, ali već i to je daleko od broja prije samo petnaestak godina kad ih je bilo više od 128 milijuna.
Za Japance to nije nešto novo i još devedesetih sve tamošnje vlade pokušavaju nešto učiniti protiv negativnog demografskog trenda. Ali ova brzina smanjenja stanovništva je iznenadila čak i stručnjake: na primjer još 2017. je Nacionalni institut za istraživanje populacije i socijalne skrbi procijenio kako sve tamo do 2030. broj novorođenčadi neće pasti ispod 800 tisuća. Ali kako stvari stoje, za sedam godina bi mogao pasti i ispod 700.000...
Sve lošijim vijestima je i vlada premijera Fumio Kishide sve odlučnija opsežnim mjerama promijeniti taj trend. Ovog siječnja je upozorio kako je nacija „na rubu“ krize i kako će njegova vlada odvojiti 20 bilijuna jena (oko 128 milijardi eura) za potporu mladim parovima koje žele imati više djece. To je golem iznos – oko 4% BDP-a i gotovo je dvostruko od onoga što je za tu svrhu imala u proračunu za 2021. Osim novca, premijer je u srpnju i osobno u Tokiju pokrenuo nacionalnu kampanju podrške djeci i njihovim obiteljima.
Vlada će tako povećati dječji doplatak i povećati napore suzbiti siromaštvo i zlostavljanje mališana. I očevi će se poticati uzeti roditeljski dopust, a dodatni izdaci su predviđeni za potporu dječjim vrtićima kako bi se roditelji mogli vratiti na posao. Isto tako će se roditeljima dati i veće olakšice kod plaćanja poreza na prihod.
Japanski premijer je rekao kako je cilj kampanje i povećati pažnju čitavog društva prema djeci i njihovim roditeljima: „Nadamo se da će se čitavom zemljom proširiti društvo koje će rado slušati dječji plač“, izjavio je Kishida u Tokiju.
No i taj najnoviji pokušaj vlade su stručnjaci dočekali sumnjičavo. Već i prije se novcem pokušao riješiti problem, ali demografija je zapravo sve gora. Što je najgore, sve je manje mladih koji bi uopće i mogli imati djecu: japanska populacija osoba starijih od 65 godina rapidno raste i već čini gotovo 30% stanovništva. Slične probleme zapravo imaju i susjedna Kina i Južna Koreja, a niti tamo se očekuje kako će udio staraca u društvu čak još i rasti sljedećih tri desetljeća.
„Vlada se previše usredotočuje na ekonomska rješenja, a makar je to mnogo novca kojeg su spremni izdvojiti i sve zvuči jako dobro, još ćemo vidjeti hoće li to pokazati nekakvog učinka“, izjavio je Masataka Nakagawa iz Instituta za istraživanje populacije.
On je svakako spreman priznati kako su najnovije statistike zabrinjavajuće, ali kako se tu trebaju uzeti u obzir i drugi čimbenici kao što je sve manje sklopljenih brakova u Japanu. Parovi se u Japanu zapravo vjenčaju sve stariji jer osjećaju pritisak najprije postići nekakvu karijeru i financijsku sigurnost da bi uopće osnovali obitelj.
Chisato Kitanaka baš kod toga ističe i jednu osobitost japanskog društva: „U Japanu, imati djecu znači da je par vjenčan. Samo 2% djece je u ovoj zemlji rođeno izvan braka, ali druge zemlje su mnogo fleksibilnije u poimanju obitelji“. A društvo nameće mnoge prepreke mladim parovima koji bi željeli imati djecu, ne samo što se tiče novca i obrazovanja, nego i čitavo društvo očekuje da se „najprije srede“ pa da tek onda imaju djecu. A to znači da su i parovi stari – ponekad i prestari da bi imali djecu.
„Tu postoje jasne predodžbe što je socijalno prihvatljivo, tako da je život jedne majke bez supruga i više nego težak", kaže ova profesorica sociologije sa sveučilišta u Hirošimi. „Od takve majke se očekuje i da radi i zarađuje, a istovremeno je isključena iz društva.“ Kitanaka misli kako bi upravo drastično trebalo povećati dječji doplatak svim obiteljima, a istovremeno bi trebalo i značajno smanjiti trošak, osobito višeg školovanja.
Osobitost Japana je i njegova zatvorenost prema došljacima: izuzetno je teško dobiti državljanstvo, a praktično je nemoguće ući u upravo hermetički zatvoreno društvo čak i ako se već naraštajima živi u toj zemlji. Ipak, prema statistikama gotovo 3 milijuna stranaca živi u Japanu, čak 289 tisuća više nego što ih je bilo prošle godine.
Je li izlaz u doseljenicima? Za mnoge Japance je to pilula koju ne mogu progutati: „To je teško“, priznaje i Kitanaka. „Posve je očito da sad ima više stranih državljana u Japanu, ali mi kao društvo na njih ne računamo na duge staze. I još je mnogo ljudi u Japanu koji nisu spremni prihvatiti strance. Moramo ozbiljno razgovarati o obliku Japana u kojem želimo živjeti u budućnosti.“
2014-04-11
Sve lošijim vijestima je i vlada premijera Fumio Kishide sve odlučnija opsežnim mjerama promijeniti taj trend. Ovog siječnja je upozorio kako je nacija „na rubu“ krize i kako će njegova vlada odvojiti 20 bilijuna jena (oko 128 milijardi eura) za potporu mladim parovima koje žele imati više djece. To je golem iznos – oko 4% BDP-a i gotovo je dvostruko od onoga što je za tu svrhu imala u proračunu za 2021.
Tako triba. Vadi pare. Pa ćete se naučiti da su žene na tržištu rada s ciljem snižavanja plaće i kako bi muške izgurale JAKO JAKO SKUPA RADNA SNAGA.
Tako tako triba, vadite pare. Samo vadi pare. Sve dok ne bankrotirate.
Tako triba. Vadi pare. Pa ćete se naučiti da su žene na tržištu rada s ciljem snižavanja plaće i kako bi muške izgurale JAKO JAKO SKUPA RADNA SNAGA.
Tako tako triba, vadite pare. Samo vadi pare. Sve dok ne bankrotirate.
2014-04-11
Koliko mora bit sjebana ta ženska kad nit jebača nekog sa strane ne može nać da je napumpa kad već ne traži alimentaciju ?
Onda brige nju šta dijete ima samo jednog roditelja jer ona gleda samo sebe.
To je njoj pas. Igračka. Karijera najvažnija pa onda ovo ovako. Šta će njoj itko. Sama sebi dovoljna.
To je psihički sjebano do bola.
Prirodnije je nač nekoga tko ti paše pa nek i nemate djece al veza dvoje ljudi. Nabavite pasa pa ga šetate al imate jedno drugo.
A vidi ovo: ona ni za vezu nije sposobna. Eto sad kad nije našla tko joj paše ( a ne paše joj nitko jer je totalno u kurcu psihički ) onda će ona napravit dijete si sama jer šta će njoj itko i tom njenom djetetu uopće drugi roditelj kad je ona sama dovoljna.
To je sjebano totalno psihički a da nije nit svjesno koliko.
Onda brige nju šta dijete ima samo jednog roditelja jer ona gleda samo sebe.
To je njoj pas. Igračka. Karijera najvažnija pa onda ovo ovako. Šta će njoj itko. Sama sebi dovoljna.
To je psihički sjebano do bola.
Prirodnije je nač nekoga tko ti paše pa nek i nemate djece al veza dvoje ljudi. Nabavite pasa pa ga šetate al imate jedno drugo.
A vidi ovo: ona ni za vezu nije sposobna. Eto sad kad nije našla tko joj paše ( a ne paše joj nitko jer je totalno u kurcu psihički ) onda će ona napravit dijete si sama jer šta će njoj itko i tom njenom djetetu uopće drugi roditelj kad je ona sama dovoljna.
To je sjebano totalno psihički a da nije nit svjesno koliko.
2014-04-11
cassa nuowa wrote:A ko im je napumpa glavu da svi moraju zavšit faks?RayMabus wrote:Nije ti to toliko do društvenih mreža nego to ti je do njihove karijere pa kad triba vatat momke ona studira.
a ne znam da bi bio internet kriv za sve
kad uzmeš neki nađu ljubav na internetu ili bar prijatelje
krivnja je u političko-ekonomskim sustavima gdje se ne zbližava ljude, vlada strašna kompeticija , novac je glavna vrijednost, a sustav vrijednost je općenito urušen u svemu , osobito u socijalnom životu
meni ej najopasnija tvrdnja da niotko s nikim ne može više zajedno živjeti pa se djedove i bake odbaci a oni bi puno pomogli u odgoju i podizanju djece
uglavnom glavni je razlog nedostatka djece u ATOMIZACIJI porodice i ukidanju transgeneracijskog prijenosa
gdje su ona divna vremena kada su roditelji ugovarali brakove , ha???
omni likes this post
Složio bi se. Ni ja ne vidim nekog smisla u tome da je tamo neki internet kriv za to nego u ovome drugome šta si navela.Sora wrote:cassa nuowa wrote:A ko im je napumpa glavu da svi moraju zavšit faks?RayMabus wrote:Nije ti to toliko do društvenih mreža nego to ti je do njihove karijere pa kad triba vatat momke ona studira.
krivnja je u političko-ekonomskim sustavima gdje se ne zbližava ljude, vlada strašna kompeticija , novac je glavna vrijednost, a sustav vrijednost je općenito urušen u svemu , osobito u socijalnom životu
2014-04-11
Ovo ćemo sad dovest na brojku od 30 tisuća rođenih godišnje u Hrvatsku.RayMabus wrote:
Ako ta brojka nije alarm onda nastavljamo dalje i iduća brojka je 25 tisuća rođenih godišnje u Hrvatskoj.
Stvar je u tome da oni svi misle da su žene jeftina radna snaga a u osnovi kad budu morali pljunit par miljardi eura svake godine da natalitet ne propadne tek će onda skužit koliko su one skupa radna snaga i da ne mogu zamijeniti muške a niti im snižavati cijenu rada.
2014-04-11
Ja sam iznio samo svoje mišljenje. Čak da to i je tako kako vas dvoje tvrdite, društvene mreže su te (internetske) koje nadolijevaju benzin u vatru.RayMabus wrote:Složio bi se. Ni ja ne vidim nekog smisla u tome da je tamo neki internet kriv za to nego u ovome drugome šta si navela.Sora wrote:cassa nuowa wrote:A ko im je napumpa glavu da svi moraju zavšit faks?RayMabus wrote:Nije ti to toliko do društvenih mreža nego to ti je do njihove karijere pa kad triba vatat momke ona studira.
Guest- Guest
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Neće da ih ženu ( emanicipacija )
» Nitko neće na Mljet za 11000 kn!
» A. Tomić-Švicarski kukovi: nitko za nama neće plakati
» MILO ĐUKANOVIĆ: 'Nitko, pa ni Rusija, neće nas skrenuti s puta u NATO'
» Radman : Komšića nitko neće primiti u Zagrebu , on nije predstavnik Hrvata
» Nitko neće na Mljet za 11000 kn!
» A. Tomić-Švicarski kukovi: nitko za nama neće plakati
» MILO ĐUKANOVIĆ: 'Nitko, pa ni Rusija, neće nas skrenuti s puta u NATO'
» Radman : Komšića nitko neće primiti u Zagrebu , on nije predstavnik Hrvata