Rusija prekinula sporazum o izvozu ukrajinskih žitarica
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Rusija prekinula sporazum o izvozu ukrajinskih žitarica
Od sutra će ponovo biti uvedena blokada ukrajinskih luka od strane ruskih vojnih brodova, prije svega luke Odesa kroz koju su se najvećim dijelom i izvozile ukrajinske žitarice nakon postizanja sporazuma. Ruski su vojni brodovi tada, nakon inspekcija, propuštali brodove s ukrajinskim poljoprivrednim proizvodima do Turske, gdje je vršen pretovar i njihova daljnje distribucija – najvećim dijelom u zapadnoeuropske luke.
https://www.geopolitika.news/vijesti/rusija-prekinula-sporazum-o-izvozu-ukrajinskih-zitarica/
Još par takvih udara i taj most će se urušiti sam od sebe i završena rasprava.
https://www.geopolitika.news/vijesti/rusija-prekinula-sporazum-o-izvozu-ukrajinskih-zitarica/
Još par takvih udara i taj most će se urušiti sam od sebe i završena rasprava.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Rusija prekinula sporazum o izvozu ukrajinskih žitarica
Tragovi paljevine ispod mosta prilično su dobri pokazatelji da se radilo o eksploziji ispod mosta, što čini napad mornaričkih USV vrlo vjerojatnim.
Također se čini da je osim srušenog raspona ugrožen i drugi most za automobile. Osim ako je vaš auto vodootporan, ne bih preporučio da ga pređete. Zapravo, napravio bih širok vez oko mosta ako cijeniš svoj život.
Također se čini da je osim srušenog raspona ugrožen i drugi most za automobile. Osim ako je vaš auto vodootporan, ne bih preporučio da ga pređete. Zapravo, napravio bih širok vez oko mosta ako cijeniš svoj život.
2014-04-11
Kako se očekivalo, Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja je u ponedjeljak ujutro potvrdio da Rusija istupa iz sporazuma o izvozu ukrajinskog žita čime on više nije na snazi. Cijene žita su na referentnom tržištu u Chicagu odmah porasle 3,5%.
Nije isključeno da je kremaljski car odluku donio jer se razljutio na afričke lidere koji su ga u lipnju posjetili kako bi mu predstavili mirovni plan kojim bi se zaustavio rat u Ukrajini naglašavajući potrebu da se rat završi ne onako bi to Putin želio.
Konačno, treba uzeti u obzir još jedan kamenčić u mozaiku. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan je još u petak govorio kako se "on i Putin" slažu oko produljena sporazuma o izvozu žitarica preko Crnog mora. Kremaljski car je nezadovoljan jer je sultan na summitu NATO najavio uklanjanje blokade članstvu Švedske u Savezu, susreo se prije summita s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim koji će dobiti tvornicu besposadnih letjelica barjaktar i općenito se okrenuo Zapadu.
Putin donio jako važnu odluku, ovo su njegovi razlozi, a posebno je znakovito ponašanje Erdogana...
Nije isključeno da je kremaljski car odluku donio jer se razljutio na afričke lidere koji su ga u lipnju posjetili kako bi mu predstavili mirovni plan kojim bi se zaustavio rat u Ukrajini naglašavajući potrebu da se rat završi ne onako bi to Putin želio.
Konačno, treba uzeti u obzir još jedan kamenčić u mozaiku. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan je još u petak govorio kako se "on i Putin" slažu oko produljena sporazuma o izvozu žitarica preko Crnog mora. Kremaljski car je nezadovoljan jer je sultan na summitu NATO najavio uklanjanje blokade članstvu Švedske u Savezu, susreo se prije summita s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim koji će dobiti tvornicu besposadnih letjelica barjaktar i općenito se okrenuo Zapadu.
Putin donio jako važnu odluku, ovo su njegovi razlozi, a posebno je znakovito ponašanje Erdogana...
2014-04-11
Putin je smiješan. Cijeli svijet mu se smije.
Liliputin jede govna. Njam njam.
Liliputin jede govna. Njam njam.
2014-04-11
Sad Rusi dobili razlog da obustave to sa žitom.
A da nije ovo namještaljka da to prekinu i da udare na infrastrukturu i da počnu ciljati Zelenskog i zvaničnike režima u Kijevu
Mislim... moguće je svašta
A da nije ovo namještaljka da to prekinu i da udare na infrastrukturu i da počnu ciljati Zelenskog i zvaničnike režima u Kijevu
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Nije namještajka. Udarili ih anglosasi jer su izašli iz tog sporazuma o žitu. Čuj okupirali drugu državu i onda joj ne daju da izvozi i cijelo vrijeme je gađaju. Evo ti odgovor. Sad će mu izrokat cili Krim skupa s tim mostom. Tako se s njima priča.Ringo10 wrote:Sad Rusi dobili razlog da obustave to sa žitom.
2014-04-11
Pa ako nije namještaljka sad je svašta moguće. Nije mi jasno zašto im Rusi ner razvale svu infrastrukturu, energetiku mostove posebno na Zapadu UkrajineRayMabus wrote:Nije namještajka. Udarili ih anglosasi jer su izašli iz tog sporazuma o žitu. Čuj okupirali drugu državu i onda joj ne daju da izvozi i cijelo vrijeme je gađaju. Evo ti odgovor. Sad će mu izrokat cili Krim skupa s tim mostom. Tako se s njima priča.Ringo10 wrote:Sad Rusi dobili razlog da obustave to sa žitom.
Rusi njih štede ne znam zašto. Oni još uvijek žive u iluzijama o bratskom narodu
Da su Amerikanci umjesto Rusa cijela Ukrajina bi bila u ruševinama a preživjelo stanovništvo bi bauljalo po ruinama
2015-09-24
A pa ne znam zašto. Pitaj Putina. Ja bi odavno napravija tepih bombardiranje luke Odesa ( dokovi, silosi, dizalice za pretovar itd ). Ne bi ni kamen na kamenu tu ostao. Nema luke = nema pretovara žita. Moć jednostavnosti.
2014-04-11
Razvalili bi da mogu, ukri imaju sve jaču i moćniju pzo pa stoga i ne čudi da im skidaju preko 80% projektila.Ringo10 wrote:Pa ako nije namještaljka sad je svašta moguće. Nije mi jasno zašto im Rusi ner razvale svu infrastrukturu, energetiku mostove posebno na Zapadu UkrajineRayMabus wrote:Nije namještajka. Udarili ih anglosasi jer su izašli iz tog sporazuma o žitu. Čuj okupirali drugu državu i onda joj ne daju da izvozi i cijelo vrijeme je gađaju. Evo ti odgovor. Sad će mu izrokat cili Krim skupa s tim mostom. Tako se s njima priča.Ringo10 wrote:Sad Rusi dobili razlog da obustave to sa žitom.
Rusi njih štede ne znam zašto. Oni još uvijek žive u iluzijama o bratskom narodu
Da su Amerikanci umjesto Rusa cijela Ukrajina bi bila u ruševinama a preživjelo stanovništvo bi bauljalo po ruinama
Mogu im razvalit luku Odesa. Imaju Kinžale i Iskandere. Sasvim dovoljno za to.
No brige me. To je njegov problem. Nisu moja posla.
No brige me. To je njegov problem. Nisu moja posla.
2014-04-11
Ovo sa mostom i nema nekog značaja jer vlakovi idu normalno a teretni saobraćaj ionako ide preko Taganroga i Mariupolja.
Sad će i putnički saobraćaj ići tuda. Taj most postaje suvišan.
2015-09-24
MA skidaju oni moj kuracŠandor Winnetou wrote:
Razvalili bi da mogu, ukri imaju sve jaču i moćniju pzo pa stoga i ne čudi da im skidaju preko 80% projektila.
2015-09-24
Pa napredujemo puževim korakom prema Mariupolju pa ni tu neće moći uskoro. Usput kad smo već kod toga triba im ponovo roknit mostove između Krima i Kersona tako da budu potpuno prometno izolirani.Ringo10 wrote:Ovo sa mostom i nema nekog značaja jer vlakovi idu normalno a teretni saobraćaj ionako ide preko Taganroga i Mariupolja.
2014-04-11
Nakon terorističkog napada na Krimski most, Rusija bi trebala prekinuti "bilo kakve trgovinske odnose s Ukrajinom, uključujući ispumpavanje plina", kao i odsječena od mora, rekao je prvi zamjenik predsjednika odbora za obranu Državne dume Žuravljev, koji je u DPR-u.
Treba dat Ukrima one dalekometne rakete pa nek izrokaju cijeli Krim skupa sa svim mostovima.
Treba dat Ukrima one dalekometne rakete pa nek izrokaju cijeli Krim skupa sa svim mostovima.
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
O tvom kurcu ne znam ništa niti me zanima, o srušenim ruskim raketama ipak postoje videozapisi pa ti tvrdi da je to fotomontaža kao što si tvrdio i da su ukri razvijali nuklearno oružje kao i bio oružje koje bi ubijalo samo etničke ruse.Ringo10 wrote:MA skidaju oni moj kuracŠandor Winnetou wrote:
Razvalili bi da mogu, ukri imaju sve jaču i moćniju pzo pa stoga i ne čudi da im skidaju preko 80% projektila.
Nestade onaj MENTALITET. Zadnji put se javio prije sedam dana
2015-09-24
Mali Putko jede govna.
Sa će mu Ukrajinci probijat tamo prema Mariupolju pa će uskoro HIRMAS-ima moć gađat luku Mariupolj i Bredjansk.
Sa će mu Ukrajinci probijat tamo prema Mariupolju pa će uskoro HIRMAS-ima moć gađat luku Mariupolj i Bredjansk.
2014-04-11
Cijene pšenice su danas naglo porasle nakon što je Rusija suspendovala učešće u inicijativi koja je garantovala bezbedan izvoz žitarica preko Crnog mora. Na čikaškoj berzi, "fjučersi" na pšenicu su porasli 3,4 odsto na 6,84 dolara po bušelu.
Cijene kukuruza su takođe porasle, za dva odsto, na 5,16 dolara po bušelu.Od početka avgusta prošle godine do 10. jula ove godine iz tri ukrajinske luke na Crnom moru izvezeno je 32 miliona tona žita u 45 zemalja na tri kontinenta, saopštile su prošle nedelje UN.
Najviše žitarica je izvezeno u Kinu, skoro osam miliona tona. Slede Španija i Turska sa šest, odnosno 3,2 miliona tona. Među pet glavnih uvoznika našle su se i Italija i Holandija sa 2,1 i dva miliona tona žitarica.
2014-04-11
A vidi Kineza, najveći kupci ukrajinskog žita, kupili četvrtinu uroda a od Rusije ništa.
https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1258016/kupuje-rusko-zito-otkriveno-koja-zemlja-pitanju
Sad će vam to Putin zaustavit pa se vi mislite.
https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1258016/kupuje-rusko-zito-otkriveno-koja-zemlja-pitanju
Sad će vam to Putin zaustavit pa se vi mislite.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Putin odbija produžiti sporazum o izvozu ukrajinskog žita
» Rusija obustavila izvoz žitarica do 1.srpnja
» Rusija prekinula isporuku plina Ukrajini
» Indija i Rusija dogovaraju sporazum o slobodnoj trgovini
» Turska bilježi rekorde u izvozu oružja
» Rusija obustavila izvoz žitarica do 1.srpnja
» Rusija prekinula isporuku plina Ukrajini
» Indija i Rusija dogovaraju sporazum o slobodnoj trgovini