Meditativna glazba
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 9 of 12
Page 9 of 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Re: Meditativna glazba
Mirkec&Slavkec wrote:Oj, Veg!
Bila sam u Damasku par godina prije nego sto je ovo snimljeno (kuzim da je ovo snimljeno u Amsterdamu). Hrana je bila odlicna. Najela se hummusa. Smrzla se ko pi*ka. Promet - katastrofa. Previse policije za moj ukus.
Jao, zavidim ti!
Jedan od kutaka svijeta za koji bih tako voljela da sam ga posjetila... Vjerujem ti da je hrana bila fantastična.
Guest- Guest
Da, tad je bilo mirno. Ali osoblje hotela u kojem sam odsjela, ne sjecam se vise koji je bio, sve intelligence service staff. I nekolicina autohtonih hotelijera. Tocno se vidjela razlika jer su spije bile neljubazne a malobrojnim turistickim djelatnicima bilo neugodno zbog toga. Policijski checkpoints na svakih nekoliko stotina metara, a policije u civilu ni ne znam koliko.
Osjetio se, naravno, bliskoistocni štih. Kupujes tepih, a gazda salje malog po caj, cigarete, sto god. To je ritual. Sto bi se reklo - na tenane. I sve moze. Payment modes, nose ti tepih do hotela. Ma...
Osjetio se, naravno, bliskoistocni štih. Kupujes tepih, a gazda salje malog po caj, cigarete, sto god. To je ritual. Sto bi se reklo - na tenane. I sve moze. Payment modes, nose ti tepih do hotela. Ma...
Guest- Guest
Mirkec&Slavkec wrote:Da, tad je bilo mirno. Ali osoblje hotela u kojem sam odsjela, ne sjecam se vise koji je bio, sve intelligence service staff. I nekolicina autohtonih hotelijera. Tocno se vidjela razlika jer su spije bile neljubazne a malobrojnim turistickim djelatnicima bilo neugodno zbog toga. Policijski checkpoints na svakih nekoliko stotina metara, a policije u civilu ni ne znam koliko.
Jesi bila samo u Damasku ili si vrludala i uokolo?
Voljela bih da sam uspjela posjetiti te krajeve prije sveg ovog kaosa... Nažalost, prema trenutnom stanju stvari, teško da će ostati išta od tog bliskoističnog štiha za osjetiti i divota za posjetiti.
Guest- Guest
Bio je izlet u neke planine, pecine u blizini Damaska. Medjutim, dobila sam temperaturu i morala ostati u hotelskoj sobi. Beirut je autom, ako se dobro sjecam, 2,5 - 3 sata voznje. Medjutoa, imala sam single entry visu i nisam se usudila prolaziti bilo kakvu procedure pri povratku. U dolasku, pola sata su mi checkirali putovnicu tako da mi je vec postalo nelagodno. A jedan iz nase grupe ostao je stuck na aerodromu jer nije uopce imao vizu. Pa smo morali intervenirati i svasta. I u Bejrutu i u Ammanu imam poznanika i prijatelja i 'pozivinice' cekaju. Nije dobro vrijeme za ici u taj dio svijeta sada.Vegvísir wrote:Mirkec&Slavkec wrote:Da, tad je bilo mirno. Ali osoblje hotela u kojem sam odsjela, ne sjecam se vise koji je bio, sve intelligence service staff. I nekolicina autohtonih hotelijera. Tocno se vidjela razlika jer su spije bile neljubazne a malobrojnim turistickim djelatnicima bilo neugodno zbog toga. Policijski checkpoints na svakih nekoliko stotina metara, a policije u civilu ni ne znam koliko.
Voljela bih da sam uspjela posjetiti te krajeve prije sveg ovog kaosa... Nažalost, prema trenutnom stanju stvari, teško da će ostati išta od tog bliskoističnog štiha za osjetiti i divota za posjetiti.
Last edited by Mirkec&Slavkec on Wed 28 Dec - 19:52; edited 1 time in total
Guest- Guest
Mirkec&Slavkec wrote:Bio je izlet u neke planine, pecine u blizini Damaska. Medjutim, dobila sam temperaturu i morala ostati u hotelskoj sobi. Beirut je autom, ako se dobro sjecam, 2,5 - 3 sata voznje. Medjutoa, imala sam single entry visu i nisam se usudila prolaziti bilo kakvu procedure pri povratku. U dolasku, pola sata su mi checkirali putovnicu tako da mi je vec postalo nelagodno. A jedan iz nase grupe ostao je stuck na aerodromu jer nije uopce imao vizu. Pa smo morali intervenirati i svasta. I u Bejrutu i u Ammanu imam poznanika i prijatelja i 'pozivinice' cekaju. Nije dobro vrijeme za ici u taj dio svijeta sada.Vegvísir wrote:Mirkec&Slavkec wrote:Da, tad je bilo mirno. Ali osoblje hotela u kojem sam odsjela, ne sjecam se vise koji je bio, sve intelligence service staff. I nekolicina autohtonih hotelijera. Tocno se vidjela razlika jer su spije bile neljubazne a malobrojnim turistickim djelatnicima bilo neugodno zbog toga. Policijski checkpoints na svakih nekoliko stotina metara, a policije u civilu ni ne znam koliko.
Kako se uopće zaputio bez vize? Ja se ne bih usudila...
Mislila sam da je Beirut još u koliko-toliko sigurnom području Libanona, ma što god uopće danas sigurno značilo, ali vidim da i nije baš. Preostaje nam iščekivati bolja vremena.
Guest- Guest
Uh, Beirut (dijelovi) je na puskometu i izlozen iznenadnim artiljerijskim udarima. Amman je sigurniji. Vidjet cemo do kada...Vegvísir wrote:Mirkec&Slavkec wrote:Bio je izlet u neke planine, pecine u blizini Damaska. Medjutim, dobila sam temperaturu i morala ostati u hotelskoj sobi. Beirut je autom, ako se dobro sjecam, 2,5 - 3 sata voznje. Medjutoa, imala sam single entry visu i nisam se usudila prolaziti bilo kakvu procedure pri povratku. U dolasku, pola sata su mi checkirali putovnicu tako da mi je vec postalo nelagodno. A jedan iz nase grupe ostao je stuck na aerodromu jer nije uopce imao vizu. Pa smo morali intervenirati i svasta. I u Bejrutu i u Ammanu imam poznanika i prijatelja i 'pozivinice' cekaju. Nije dobro vrijeme za ici u taj dio svijeta sada.Vegvísir wrote:Mirkec&Slavkec wrote:Da, tad je bilo mirno. Ali osoblje hotela u kojem sam odsjela, ne sjecam se vise koji je bio, sve intelligence service staff. I nekolicina autohtonih hotelijera. Tocno se vidjela razlika jer su spije bile neljubazne a malobrojnim turistickim djelatnicima bilo neugodno zbog toga. Policijski checkpoints na svakih nekoliko stotina metara, a policije u civilu ni ne znam koliko.
Kako se uopće zaputio bez vize? Ja se ne bih usudila...
Mislila sam da je Beirut još u koliko-toliko sigurnom području Libanona, ma što god uopće danas sigurno značilo, ali vidim da i nije baš. Preostaje nam iščekivati bolja vremena.
Guest- Guest
Mirkec&Slavkec wrote:Iz nekog razloga mi se ova Diamanda Galas nadovezuje ovdje...
Odlična je Diamanda
The Devil is an impotent man
He says it nice and plays himself off as the friend.
He tries to make you uncertain
so your hands shake
and then he tells you you're insane
when you call him by his rightful name:
Impotent homophobe and coward!
So you will miss when you aim at this evil man
who cannot get it up
except
in the T.V. public operating room
of another man's misfortune!
Guest- Guest
Page 9 of 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12