Švabe kmeče: Rusi nam uništili našeg leoparda
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Švabe kmeče: Rusi nam uništili našeg leoparda
puši najviše kina jer njoj nikako ne odgovara recesija na zapadu... usput malo vjetra u leđa indiji i kina će u kratkom roku ako izvisi morati objaviti rat rusiji... nije pogreška... baš rusiji jer je ona ta koja je kini pomrsila račune
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
damarcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:ukupni bdp (PPP) rusije je oko 3 trilijuna usdmarcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ovo je leo A4, model star 20-30 godina.
Drugo bdp nato ekipe koja pomaze Rusiji je nekih 15x veći
?
USA+EU ima 50ak trilijuna USD BDP
ovako podaci iz glave.
naravno to ne znači da će ukrajina dobiti 15x više oružja, iako bi mogla.. jer jebiga ipak ne ginu švabe niti ameri pa oni ne pomažu sa full potencialom.. svega par zemalja je pomoglo sa full potencijalom, baltičke zemlje i poljska.. onda češka i slovačka, pa nakon toga britanija. ove zemlje su se razoružale da bi se Ukr naoružala.
USA i Njemačka šalju ogromnu pomoć ali to je za sada doslovno promil njihovog BDPa, Američki BDP koliko je? neka je 20 000 trilijuna $ a neka pošalju 50 milijardi $ pomoći u 2023.
to je 0.25% BDPa
tako gledam ove srpske analitičare govore da "rusija u ovom ratu financijski iscrpljuje zapad", možeš mislit, 0.25% BDPa eto će ih financijski iscrpit. ovdje puši ukrajina , pa onda rusija , ostali su svi neokrznuti,
Ma govorim o ovom "Nato ekipa koja pomaže Rusiji"
valjda Ukrima?
UralVagonZavod, proizvođač tenkova za rusku vojsku, uvezao je vojne proizvode iz mianmarske vojske u vrijednosti od 24 milijuna dolara 9. prosinca 2022. Te su komponente registrirane kao proizvodi tvrtke UralVagonZavod. Uvezena roba, kao što je naznačeno njihovim harmoniziranim sustavom (HS) kodova, sugerira da je UralVagonZavod otkupio 6775 nišanskih teleskopa i 200 kamera za ugradnju u tenkove.marcellus wrote:Ima ih još puno tamo odakle je ovaj došao.
Vidiš, na dugi rok problem Rusije je isti onaj koji je bio problem Njemačke u WW2.
Zamjena uništenog oružja.
Rusi mogu mjesečno napraviti 5-6 tenkova.
Ukrajinci mogu svaki mjesec sa zapada dobiti 50-60 tenkova.
na dugi rok, tko će ostati bez tenkova?
Rusija ima inventar od približno 5000 tenkova. Oleg Ignatov, analitičar za Rusiju pri Međunarodnoj kriznoj skupini, izjavio je da Rusija posjeduje mnogo starih tenkova T-72 u skladištu koji zahtijevaju modernizaciju i potencijalno bi mogli biti raspoređeni na prvim crtama bojišnice. Dodao je da optika predstavlja značajan izazov za ruski vojno-industrijski kompleks. Prethodni podaci o trgovini pokazuju da se Rusija prije oslanjala na zapadnu tehnologiju za proizvodnju optičke opreme. Međutim, zbog trgovinskih sankcija, čini se da se Rusija bori s nabavom potrebnih komponenti, stoga pribjegava ovim otkupima.
Nadalje, ruski NPK KBM, Zavod za konstrukciju strojeva odgovoran za proizvodnju projektila, kupio je šest komponenti za noćne nišane za projektile zemlja-zrak od indijskog Ministarstva obrane za 150 000 dolara u kolovozu i studenom 2022. Ovi dijelovi, koje proizvodi KBM, ključni su za rad projektila noću i pri slabom osvjetljenju. KBM je istu vrstu dijelova prethodno izvozio u Indiju u veljači 2013. Iako je moguće da je Rusija ponovno uvezla te dijelove na popravak, nije bilo podataka koji bi ukazivali da su predmeti vraćeni u Indiju do kraja travnja.
Rusija otkupljuje natrag vojnu opremu koju je već poslala Indiji i Mjanmaru
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Krivo razmišljate.
Prvo da razjansimo to da sami tenkovi nisu sami po sebi nešto šta dobija ili gubi rat. Oni su bitni kad se priča o napadu jer su isključivo napadačko oružje.
Pala im je i danas kiša u Ukrajini a zapadni tenkovi su teži desetak i više tona od sovjetskih koji su namjerno rađeni šta lakši zbog onakvog terena tamo.
Već sam rekao prije nekoliko mjeseci da zapadne tenkove moraju koristit oko Bahmuta tj na sjeveru di su ipak neka brdašća dakle zemlja nije ravna i rahla a sovjetske na Zaporožju i prema Azovskom moru i prema Krimu di je ta zemlja rahla i močvara.
Vidim da me nisu poslušali pa su koristili Leopard tenk tamo pa im je zaepo i ovi su ga raznijeli ( vidio sam snimku di je bez gusjenica neki pa su ga očito oštetili , budem kasnije to pregledao sve a sad mi se ne da nego čekam dodatne snimke ).
Zatim postoji hrpa država koje imaju sovjetske tenkove i udarene su sankcije na rusko oružje i rado će se tog riješiti a Rusija to otkupljuje. Dakle tako nadomještaju manjak proizvodnih kapaciteta.
Usto imaju hrpu starih tenkova na skladištu i sad kupuju svoje optičke nišane iz Mijanmara ( Burma ) a tako će i drugdje.
Načekat ćete se vi ipak malo dok oni baš ne ostanu bez tih tenkova no napominjem opet ono iz prve rečenice: sami tenkovi i koliko ih tko ima nije nešto šta nužno odlučuje rat, oni su napadačko oružje pa ako imaš pat poziciju onda ti oni u osnovi toliko i ne trebaju.
Prvo da razjansimo to da sami tenkovi nisu sami po sebi nešto šta dobija ili gubi rat. Oni su bitni kad se priča o napadu jer su isključivo napadačko oružje.
Pala im je i danas kiša u Ukrajini a zapadni tenkovi su teži desetak i više tona od sovjetskih koji su namjerno rađeni šta lakši zbog onakvog terena tamo.
Već sam rekao prije nekoliko mjeseci da zapadne tenkove moraju koristit oko Bahmuta tj na sjeveru di su ipak neka brdašća dakle zemlja nije ravna i rahla a sovjetske na Zaporožju i prema Azovskom moru i prema Krimu di je ta zemlja rahla i močvara.
Vidim da me nisu poslušali pa su koristili Leopard tenk tamo pa im je zaepo i ovi su ga raznijeli ( vidio sam snimku di je bez gusjenica neki pa su ga očito oštetili , budem kasnije to pregledao sve a sad mi se ne da nego čekam dodatne snimke ).
Zatim postoji hrpa država koje imaju sovjetske tenkove i udarene su sankcije na rusko oružje i rado će se tog riješiti a Rusija to otkupljuje. Dakle tako nadomještaju manjak proizvodnih kapaciteta.
Usto imaju hrpu starih tenkova na skladištu i sad kupuju svoje optičke nišane iz Mijanmara ( Burma ) a tako će i drugdje.
Načekat ćete se vi ipak malo dok oni baš ne ostanu bez tih tenkova no napominjem opet ono iz prve rečenice: sami tenkovi i koliko ih tko ima nije nešto šta nužno odlučuje rat, oni su napadačko oružje pa ako imaš pat poziciju onda ti oni u osnovi toliko i ne trebaju.
2014-04-11
I ta priča da ima Njemačka tenkove vam je isto krivo postavljena. Imaju i nemaju al pogledajte da su njima dosta tih tenkova dale druge zemlje koje nisu proizvođači tenkova nego kupci a to je drugim riječima ovo: neće oni kupovat od Nijemaca tenkove za Ukrajinu nego šta su im dali dali su im.
Prevedeno: Onda bi na kraju samo Njemačka davala te tenkove Leopard 2 jer je ona njihov proizvođač a to je opet neka spora šema.
O američkim Abramsima ne želim trošiti riječi. Em su još teži em idu na nekakvi kerozin itd. To je možda bolje za paradiranje po Kijevu ( asfaltu ) i držanje Lukašenka na odstojanju.
Prevedeno: Onda bi na kraju samo Njemačka davala te tenkove Leopard 2 jer je ona njihov proizvođač a to je opet neka spora šema.
O američkim Abramsima ne želim trošiti riječi. Em su još teži em idu na nekakvi kerozin itd. To je možda bolje za paradiranje po Kijevu ( asfaltu ) i držanje Lukašenka na odstojanju.
2014-04-11
Doduše ako ćemo iskreno nisam se ni trudio da im prenesem taj podatak ( umom u nijihove umove ). Kad ne drečim to znači da ne reagiram. Al sam napisao više puta ovo u zadnjih par mjeseci no eto njihovi zapovijednici navalili da oće švabski tenk u Zaporožju radi dizanja morala i plašenja protivnika pa eto pušiona.RayMabus wrote:
To su teži tenkovi a pala im je opet kiša a meni treba pat pozcija jer ja vodim neki svoj rat.
2014-04-11
Objasnit ću vam šta bi vam značilo ovo vezano uz to da ja vodim neki svoj rat tamo a vezano sad konkretno uz tenkove tj njihovu tematiku.
Meni treba nekakva pat pozicija, kakva takva al da nije neki brzi slom Rusije i anglosaska pobjeda itd nego je ipak pat pozicija.
Evo sad im je pala opet kiša a ovo s tenkovima ide ovako: ako nitko nema tenkova onda nema ni napada. Moć jednostavnosti.
Meni treba nekakva pat pozicija, kakva takva al da nije neki brzi slom Rusije i anglosaska pobjeda itd nego je ipak pat pozicija.
Evo sad im je pala opet kiša a ovo s tenkovima ide ovako: ako nitko nema tenkova onda nema ni napada. Moć jednostavnosti.
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:Ovo je leo A4, model star 20-30 godina.
Fora je da Njemačka više ne proizvodi leo 2, svi novi su u biti upgrade starih.
Trebaju godine da se sve to pokrene.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
RayMabus likes this post
A ovi novi su i skuplji dosta jer su moderniji itd tako da je i to problem Njemačkoj i drugima da šalju baš te najnovije verzije. Uostalom šta će njima onda ostat ako to pošalju ? Morali bi vadit masne pare pa opet kupovat takve nove skupe tenkove u Švaba.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ovo je leo A4, model star 20-30 godina.
Ima ovih starijih inačnica okolo al opet kažem em su teži od sovjetskih i nisu za rahlu zemlju a posebno kad je kiša il voda odnekud natopi a i to moraju kanibalizirat da od dva tankava tenka naprave jedan koji je operativan.
Naravno dignit će se svi ti proizvodni pogoni šta bude tribalo al mi sad pričamo o ovoj godini itd a to ne možeš tako sad odjednom stvoriti.
2014-04-11
RayMabus wrote:A ovi novi su i skuplji dosta jer su moderniji itd tako da je i to problem Njemačkoj i drugima da šalju baš te najnovije verzije. Uostalom šta će njima onda ostat ako to pošalju ? Morali bi vadit masne pare pa opet kupovat takve nove skupe tenkove u Švaba.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ovo je leo A4, model star 20-30 godina.
Ima ovih starijih inačnica okolo al opet kažem em su teži od sovjetskih i nisu za rahlu zemlju a posebno kad je kiša il voda odnekud natopi a i to moraju kanibalizirat da od dva tankava tenka naprave jedan koji je operativan.
Naravno dignit će se svi ti proizvodni pogoni šta bude tribalo al mi sad pričamo o ovoj godini itd a to ne možeš tako sad odjednom stvoriti.
Njemci još uvijek ne daju lovu za ozbiljno porekretanje vojne industrije.
2018-04-10
RayMabus likes this post
Amerikanci razmišljaju i u vezi Tajvana
2018-04-10
Da. Ma ko što rekoh zapadni tenkovi se moraju koristit sjevernije jer tamo su neka brdašca i zemlja nije toliko rahla a ovi sovjetski tenkovi koji su nešto lakši ( a i dalji su teški nekoliko desetaka tona ) se trebaju gledat koristit na pravcu Zaporožja pa prema Azovskom moru te dole na jug prema Krimu jer je to sve ravnica i zemlja je rahla a još kad padnu dvi kapi kiše odma to nešto s toliko desetaka tona samo propada u zemlju a tko će ga onda vadit iz blata. Fino ti ga pogode Lancetom il nečim i gotova priča.
Malo su se ti njihovi zapovijednici kako ukrajinski tako i njihovi zapadni savjetnici koji oće pošto poto brz slom Rusije zajebali u tim proračunima.
To je tribalo prvo sve GPS granatama izrokat pa tek onda ovako po ovoj šabloni kako sam ja rasporedio ( zapadni tenkovi na sjever a sovjetski tenkovi na Zaporožje i tu tamo ravnicu ) krenit u probijanje tih linija.
Malo su se ti njihovi zapovijednici kako ukrajinski tako i njihovi zapadni savjetnici koji oće pošto poto brz slom Rusije zajebali u tim proračunima.
To je tribalo prvo sve GPS granatama izrokat pa tek onda ovako po ovoj šabloni kako sam ja rasporedio ( zapadni tenkovi na sjever a sovjetski tenkovi na Zaporožje i tu tamo ravnicu ) krenit u probijanje tih linija.
2014-04-11
Hektorović wrote:RayMabus wrote:A ovi novi su i skuplji dosta jer su moderniji itd tako da je i to problem Njemačkoj i drugima da šalju baš te najnovije verzije. Uostalom šta će njima onda ostat ako to pošalju ? Morali bi vadit masne pare pa opet kupovat takve nove skupe tenkove u Švaba.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ovo je leo A4, model star 20-30 godina.
Njemci još uvijek ne daju lovu za ozbiljno porekretanje vojne industrije.
pokrenuli su, ali im nije tolika "panika" jer ne ginu švabe nego ukrajinci.
drugo, u njemačkoj zbog toga nije ratno stanje, pa ove njemačke firme muče sa pronalaskom radne snage. u rusiji je polu-ratno stanje, pa onda u vojnu industriju prebacuju ljude iz drugih tvornica. švabe to ne smiju.
ali aj sam reinmetal(vjerojatno sve njihove firme u Europi) je rekao da će 2024 izbaciti 700 000 155mm granata, to je ogromna količina granata.
USA će dignuti na par stotina tisuća, sama češka (ne znam jel tamo reinmetal) može izbaciti par stotina tisuća granat svih kalibara, i španjolska. imamo i mi nešto tvornica streljiva.
ja sam bio računa da jedna jadna bosna, na teritoriju federacije ima kapacitet za proizvodnju 2 milijuna granata (od malih nekoliko kg minobacačkih do većih 152 i 155 mm)
Manje tenkova na obje strane pa će biti manje napada tj pat pozicija i to je to. Moć jednostavnosti. Fino se ukopajte i držite obranu tj pat poziciju i gotovo.
Trenutak kada ruski tenk biva u zraku od protutenkovskih mina koje je postavila ukrajinska vojska. Posada tenka bježi.
Odeeee.
Trenutak kada ruski tenk biva u zraku od protutenkovskih mina koje je postavila ukrajinska vojska. Posada tenka bježi.
Odeeee.
2014-04-11
UK no longer able to manufacture large-calibre gun barrels, BAE Systems admitshttps://t.co/VoNELUAQZm
— Harry Lye (@harry_lye) June 8, 2023
2018-04-10
a tragedije od britanske vojske.
da je rusija graničila sa ukrajinom umjesto britanijom, prošetala bi se čak i onakva korumpirana ruska vojska sa početka rata, engleskom kao javnom kućom.
ukrajina je rat dočekala sa 900 solidnih tenkova, tisuću artiljerijskih cijeva, streljivom, gradovima, stotinama PZO lansera.. ništa to britanija nema
da je rusija graničila sa ukrajinom umjesto britanijom, prošetala bi se čak i onakva korumpirana ruska vojska sa početka rata, engleskom kao javnom kućom.
ukrajina je rat dočekala sa 900 solidnih tenkova, tisuću artiljerijskih cijeva, streljivom, gradovima, stotinama PZO lansera.. ništa to britanija nema
Hektorović likes this post
A šta će im tenkovi kad su na otoku ?AssadNaPodmornici wrote:a tragedije od britanske vojske.
A kad idu okolo onda idu kao privjesak Amerike u sklopu NATO-a.
Šta će trošit pare na nešto šta im ne triba ?
2014-04-11
Ja sam amater za rat, ali mi izgleda da amateri vode isti. Arkan rece na nekom Youtube da prvo uvek ide pesadija, pa tek onda tenkovi. Ako prodju tenkovi prvo, bice laka meta. To rade po Ukrajini i obe strane imaju velike gubitke. To Zapadno imaju sve da izlupaju i kako rekoh, sutra ce tesko naci kupca. Ovaj mu prodaje, kupac baci oko na Ukrajinu, vidi robu unistenu i ohladi se. Isto Rusi. Ono sto vredi, ne treba koristiti. Sirija je najbolji primer. Koristi se rashodovano. T-55 puna kapa.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
AssadNaPodmornici wrote:Ovo je leo A4, model star 20-30 godina.
Halt,halt,halt ferdamte schaisse::::)))Kako su glupi ovi 'rvatici to je za popizdit,dodje mi ih zao:::)))))
Malo su im pale akcije ovih Leoparda danas kad je tržište vidilo i dobilo opipljiv dokaz da nisu baš tako neuništivi.
Bilanca na aparatima.
Bilanca na aparatima.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» rusi uništili leopard2 s posadom bundeswehra...
» Rusi uništili preko 67 bolnica i 23 klinike u istočnom Alepu
» Rusi dronovima uništili ukrajinska skladišta žitarica na Dunavu
» ŠOKANTNO: Kakvim su to oružjem Rusi u nekoliko sekundi uništili selo puno ISIL-ovaca? (VIDEO)
» Opet neonacisti kmeče
» Rusi uništili preko 67 bolnica i 23 klinike u istočnom Alepu
» Rusi dronovima uništili ukrajinska skladišta žitarica na Dunavu
» ŠOKANTNO: Kakvim su to oružjem Rusi u nekoliko sekundi uništili selo puno ISIL-ovaca? (VIDEO)
» Opet neonacisti kmeče
Page 2 of 3