Rusija: Macron je dvoličan
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Rusija: Macron je dvoličan
Tako je, on je dvoličan.
Rusija optužila Macrona za dvoličnu diplomatiju zbog izjava o porazu Rusije
Baciš im kost i sad će se oni poklat između sebe.
Ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
Zapamtite : Ja nikad ne gubim ratove.
Prijestolja ( hebrejski ofanim , grčki Thronoi ), u biblijskoj tradiciji , treći su od devet anđeoskih zborova . Njihovo ime dolazi od prijestolja na kojima sjede; oni su oni koji Božju pravdu provode u djelo , najčišća bića iznad svih iskušenja.
https://it.wikipedia.org/wiki/Troni
Rusija optužila Macrona za dvoličnu diplomatiju zbog izjava o porazu Rusije
Baciš im kost i sad će se oni poklat između sebe.
Ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
Prijestolja ( hebrejski ofanim , grčki Thronoi ), u biblijskoj tradiciji , treći su od devet anđeoskih zborova . Njihovo ime dolazi od prijestolja na kojima sjede; oni su oni koji Božju pravdu provode u djelo , najčišća bića iznad svih iskušenja.
https://it.wikipedia.org/wiki/Troni
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Rusija: Macron je dvoličan
Makron: Putin me izbacuje iz Afrike i zato moramo krenuti na Rusiju
by RayMabus Yesterday at 16:59Macron je upozorio i da Zapad gubi zemlje Trećeg svijeta.
Šta je to po tebi Zapad ?
Uzevši u obzir da si ti jedna od vodečih i temeljnih članica EU a među kojima su i neke države koje pripadaju srednjoj i istočnoj Europi pa stoga ne upadaju u taj tvoj Zapad kojeg spominješ jer da misliš i na njih onda bi rekao EU a ne Zapad.
Jeben ti mater kolonističku.
2014-04-11
Definitivno je dvoličan. Niste ni vi u Kremlju neke cvečke al je to točno šta ste rekli da je on mali dvolični GAD.
2014-04-11
Anatomija problema je interes protiv interesa.
Vi ugrožavate francuske neokolonijalne interese u Africi itd i sad on poziva na pohod na Rusiju kao Napoleon nekada.
Eto, sad se vi čačakajte a ja ću stajat sa strane i navijat za obje strane pojednako.
Vi ugrožavate francuske neokolonijalne interese u Africi itd i sad on poziva na pohod na Rusiju kao Napoleon nekada.
Eto, sad se vi čačakajte a ja ću stajat sa strane i navijat za obje strane pojednako.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Zato što si prevelika kukavica i šupak da bi ih uopće vodio ili čak samo sudjelovao u njima.
Guest- Guest
Ovo je Makronov isprdak :
Rat u Ukrajini bit će gotov ako EU u sljedećim sedmicama ne nađe način da ubrza opskrbu Ukrajine municijom, upozorio je Josep Borrell, visoki predstavnik EU za vanjske poslove, posljednjeg dana Minhenske sigurnosne konferencije.
Borrell je također rekao da EU mora učiniti više kako bi uvjerila globalni jug da je Rusija imperijalistička sila. Mnoge zemlje u Latinskoj Americi su antiimperijalističke, rekao je, vjerujući da je Zapad podržavao diktature u prošlosti, a slično duboko ogorčenje postoji i u Africi. “Ljudi imaju sjećanja, a ljudi imaju osjećaje”, dodao je.
Rusija je igrala na tim osjećajima napavši francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zbog izjava koje sugeriraju da želi vidjeti Rusiju poraženu, rekavši da se Moskva još uvijek sjeća sudbine Napoleona Bonapartea i optužujući francuskog predsjednika za dvoličnu diplomatiju s Kremljom.
Borrell upozorio da će Rusija pobijediti u ratu ako Evropa ne poveća proizvodnju oružja
Rat u Ukrajini bit će gotov ako EU u sljedećim sedmicama ne nađe način da ubrza opskrbu Ukrajine municijom, upozorio je Josep Borrell, visoki predstavnik EU za vanjske poslove, posljednjeg dana Minhenske sigurnosne konferencije.
Borrell je također rekao da EU mora učiniti više kako bi uvjerila globalni jug da je Rusija imperijalistička sila. Mnoge zemlje u Latinskoj Americi su antiimperijalističke, rekao je, vjerujući da je Zapad podržavao diktature u prošlosti, a slično duboko ogorčenje postoji i u Africi. “Ljudi imaju sjećanja, a ljudi imaju osjećaje”, dodao je.
Rusija je igrala na tim osjećajima napavši francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zbog izjava koje sugeriraju da želi vidjeti Rusiju poraženu, rekavši da se Moskva još uvijek sjeća sudbine Napoleona Bonapartea i optužujući francuskog predsjednika za dvoličnu diplomatiju s Kremljom.
Borrell upozorio da će Rusija pobijediti u ratu ako Evropa ne poveća proizvodnju oružja
2014-04-11
A vidiš da te opet sprdam.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Zato što si prevelika kukavica i šupak da bi ih uopće vodio ili čak samo sudjelovao u njima.
Kako ćeš izgubit ako navijaš za obje strane ?
2014-04-11
A ništa. A štaš sad ? Povečat vojnu industriju u EU i onda na čelu s Makron koji je sad neki novi Napoleon krenit u pohod na Rusiju.
A štaš drugo ? Šta moš ?
Sretan vam put.
A štaš drugo ? Šta moš ?
Sretan vam put.
2014-04-11
Bezobrazan je Makron i ovaj njegov šupak Boreli.
Jel vi znate s kojom idejom su oni došli prije godinu i po dana ?
Da će stvorit eu vojsku i da ne treba jednoglasnost svih članica nego da će oni i Njemačka u osnovi kako imaju većinu takvu vojsku slat di oni oće.
Pa san ja popizdija jer bi to značilo da bez mog odobrenja šalješ eu vojsku u neke ratove za tvoje interese a piše im na kacigi eu a čiji sam i ja član tj dakle uvlačiš me u svoje ratove.
Pa san onda reka da ću ih izbaciti iz svih vukojebina dole po Africi.
Sad su dobili pedalu pa kmeče.
Jel vi znate s kojom idejom su oni došli prije godinu i po dana ?
Da će stvorit eu vojsku i da ne treba jednoglasnost svih članica nego da će oni i Njemačka u osnovi kako imaju većinu takvu vojsku slat di oni oće.
Pa san ja popizdija jer bi to značilo da bez mog odobrenja šalješ eu vojsku u neke ratove za tvoje interese a piše im na kacigi eu a čiji sam i ja član tj dakle uvlačiš me u svoje ratove.
Pa san onda reka da ću ih izbaciti iz svih vukojebina dole po Africi.
Sad su dobili pedalu pa kmeče.
2014-04-11
Eto sad neka se čačka tamo s Rusima i poziva na pohod EU na Rusiju jer mu ovi ugrožavaju francuske neokolonijalne interese u Africi i drugdje.
Baš me boli kurac.
Svi u napad. Sretan vam put.
Baš me boli kurac.
Svi u napad. Sretan vam put.
2014-04-11
Dobice nogu odande.
Kinezi grade tamo.
Zapad, neke zemlje poput Francuske, drze to tamo ko bedu.
Zato im ne odgovara da se razviju ko ni muskarcu da je zenska
uspesnija od njega, osim ako ne ocekuje da ga izdrzava.
Ako se Afrika razvije, poput Bocvane, Namibije, Kenije, odose oni.
Drzali ih ko bedu i normalno da se plase.
Nisu svi Bosanca a ni Albanci, Jad&Beda i jos mase USA, EU zastavama.
Botswana je za njih Eldorado a smejali im se 80-ih,
kada je pilot izbacio flasu koka kole iz kokpita.
Zivot je klackalica, samo sto se ovi ne smeju Bosancima.
Kinezi grade tamo.
Zapad, neke zemlje poput Francuske, drze to tamo ko bedu.
Zato im ne odgovara da se razviju ko ni muskarcu da je zenska
uspesnija od njega, osim ako ne ocekuje da ga izdrzava.
Ako se Afrika razvije, poput Bocvane, Namibije, Kenije, odose oni.
Drzali ih ko bedu i normalno da se plase.
Nisu svi Bosanca a ni Albanci, Jad&Beda i jos mase USA, EU zastavama.
Botswana je za njih Eldorado a smejali im se 80-ih,
kada je pilot izbacio flasu koka kole iz kokpita.
Zivot je klackalica, samo sto se ovi ne smeju Bosancima.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
MELONIJEVA IZNELA STRAŠNE OPTUŽBE U EMISIJI: "Ovo Francuska štampa za svoje nekadašnje kolonije, gde se primenjuje 'danak gospodaru'"
Gostujući u emisiji "Non è l'Arena", na italijanskoj televiziji LA7, Đorđa Meloni je iznela šokantne tvrdnje o eksploataciji prirodnih resursa zemalja afričkog kontinenta i to od strane Francuske.
Ovo se zove CFA franak, valuta koju Francuska štampa za svoje nekadašnje kolonije (14 afričkih država) na koje se primenjuje senjoraž (danak gospodaru) i na osnovu kojih eksploatiše resurse ovih nacija - navela je premijerka Italije i pokazala fotografiju novca.
Postoje dve varijante ovog novca, jedna se koristi u centralnoj, a druga u zapadnoj Africi, ali obe imaju istu vrednost.
Tada je Meloni pokazala drugu fotografiju, koja je samo dodatno podstakla užas koji će uslediti nakon saznanja na koji je način Francuska praktično stavila "šapu" na svoje bivše kolonije i time ih dovela u neki savremeni sistem robovlasništva.
- Ovo je dete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso (država u Zapadnoj Africi), ova država je jedna od najsiromašnijih na svetu. Francuska štampa kolonijalni novac za Burkinu Faso, koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 odsto svega što Burkina Faso izveze završi u kasi Francuske riznice. Zlato zbog kog ovo dete ide u tunele kako bi ga izvuklo, završava u kasi Francuske riznice - navela je premijerka Italije.
Melonijeva je toliko ostrašćena u borbi protiv produbljivanja migrantske krize u Evropi, da je tužila čak i pisca Roberta Savijana, autora "Gomore", zbog klevete i komentara u vezi sa politikom prema migrantima u Sredozemlju.
- Tako da rešenje nije da se Afrikanci dovedu u Evropu, suština je da se Afrika oslobodi pojedinih evropskih zemalja koje je eksploatišu i da se dozvoli ovim ljudima da žive od toga što imaju - zaključila je premijerka i naglasila svoju poentu.
Francuska štampa kolonijalni novac za Burkinu Faso, koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 odsto svega što Burkina Faso izveze završi u kasi Francuske riznice. Zlato zbog kog ovo dete ide u tunele kako bi ga izvuklo, završava u kasi Francuske riznice - navela je premijerka Italije.
Gostujući u emisiji "Non è l'Arena", na italijanskoj televiziji LA7, Đorđa Meloni je iznela šokantne tvrdnje o eksploataciji prirodnih resursa zemalja afričkog kontinenta i to od strane Francuske.
Ovo se zove CFA franak, valuta koju Francuska štampa za svoje nekadašnje kolonije (14 afričkih država) na koje se primenjuje senjoraž (danak gospodaru) i na osnovu kojih eksploatiše resurse ovih nacija - navela je premijerka Italije i pokazala fotografiju novca.
Postoje dve varijante ovog novca, jedna se koristi u centralnoj, a druga u zapadnoj Africi, ali obe imaju istu vrednost.
Tada je Meloni pokazala drugu fotografiju, koja je samo dodatno podstakla užas koji će uslediti nakon saznanja na koji je način Francuska praktično stavila "šapu" na svoje bivše kolonije i time ih dovela u neki savremeni sistem robovlasništva.
- Ovo je dete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso (država u Zapadnoj Africi), ova država je jedna od najsiromašnijih na svetu. Francuska štampa kolonijalni novac za Burkinu Faso, koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 odsto svega što Burkina Faso izveze završi u kasi Francuske riznice. Zlato zbog kog ovo dete ide u tunele kako bi ga izvuklo, završava u kasi Francuske riznice - navela je premijerka Italije.
Melonijeva je toliko ostrašćena u borbi protiv produbljivanja migrantske krize u Evropi, da je tužila čak i pisca Roberta Savijana, autora "Gomore", zbog klevete i komentara u vezi sa politikom prema migrantima u Sredozemlju.
- Tako da rešenje nije da se Afrikanci dovedu u Evropu, suština je da se Afrika oslobodi pojedinih evropskih zemalja koje je eksploatišu i da se dozvoli ovim ljudima da žive od toga što imaju - zaključila je premijerka i naglasila svoju poentu.
Francuska štampa kolonijalni novac za Burkinu Faso, koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 odsto svega što Burkina Faso izveze završi u kasi Francuske riznice. Zlato zbog kog ovo dete ide u tunele kako bi ga izvuklo, završava u kasi Francuske riznice - navela je premijerka Italije.
2014-04-11
Zavukla im kitomira na video klipu.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Triba ih jebavat u mozak.
Ako Rusija ne bude poražena Francuska će izgubiti svoje kolonije i više neće biti svjetska sila nego tek obična država čija je važnost manja čak i od jedne Njemačke.
Sad će poludit.
Ako Rusija ne bude poražena Francuska će izgubiti svoje kolonije i više neće biti svjetska sila nego tek obična država čija je važnost manja čak i od jedne Njemačke.
Sad će poludit.
2014-04-11
RayMabus wrote:A vidiš da te opet sprdam.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Sprdaš ti jedino samoga sebe.
Tako što ne možeš navijati za obje strane i pobijediti, jer samo jedna strana može odnijeti pobjedu.
Kužiš?
Jer čim ona druga izgubi i ti si izgubio jer si navijao i za nju.
Guest- Guest
« Nasilje i sukobi među idividuama ili nacijama prate nas stoljećima,njihovi su uzroci ostali potpuna misterija.»Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:A vidiš da te opet sprdam.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Sprdaš ti jedino samoga sebe.
Tako što ne možeš navijati za obje strane i pobijediti, jer samo jedna strana može odnijeti pobjedu.
Kužiš?
Jer čim ona druga izgubi i ti si izgubio jer si navijao i za nju.
«Ako je Babilon pretvoren u prah,ako je Egipat postao pustoš,ako je Sicilija mogla imati 160 bogatih i razvijenih gradova koji su opljačkane ruševine prije nulte godine – i gotovo da su pustinja od tada nadalje.Sve to usprkos ukupnom radu,mudrosti i dobroj volji ljudskih bića.Prema tome mora slijediti,kao što mrak dolazi poslije zalaska,da postoji nešto što čovijek ne zna vezano uz njegov rad i njegove načine.To nešto mora biti toliko smrtonosno i toliko sveprisutno da uništava sve ljudske ambicije i šanse puno prije njihovog vremena.»
«Ta stvar morala bi biti neki prirodni zakon za koji čovijek nije niti pretpostavljao da postoji.»
«Izgleda da takav zakon postoji,jer odgovara opisu da je smrtonosan,nepoznat i obuhvaća sve aktivnosti.»
-
https://www.ex-iskon-pleme.com/t262-treca-stranka
Spear , lijepo sam ti objasnio da nemate uopće ideju s kime imate posla.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Naravno da imam i to sam ti miljun puta objasnio.
Hoćeš li da još jednom ponovim epitete za koje znam da dobro pristaju tvojim mentalnim sposobnostima i karakternim osobinama?
Guest- Guest
Ne treba. Čuli smo ih.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Naravno da imam i to sam ti miljun puta objasnio.
Hoćeš li da još jednom ponovim epitete za koje znam da dobro pristaju tvojim mentalnim sposobnostima i karakternim osobinama?
Sad ćete plivat u moru krvi jer ste mi opet instalirali Komšića.
2014-04-11
Peking bi mogao imati određene prednosti u odnosu na Washington u golemim područjima svijeta, uključujući desetke zemalja Afrike, Latinske Amerike i Bliskog istoka. To su područja koja SAD zanemaruje, mnogi su sumnjičavi prema vodećoj svjetskoj sili, zbog sumnjivih postupaka Washingtona u prošlosti. Mnoge od tih zemalja nisu zainteresirane za lekcije o demokratiji, vladavini prava ili ravnopravnosti spolova. Umjesto toga, te vlade preferiraju finansiranje za poticanje infrastrukture i ekonomskog razvoja.
“Kina je odavno shvatila da postoje velika područja svijeta s ogromnom potrebom za finansiranjem razvoja. Međunarodne institucije tu potrebu nisu adekvatno pokrivale te su diskursi demokratije bili puno manje zanimljivi od novca za izgradnju cesta, luka i željeznica. Kroz ovaj ekonomski put [Kina] je gradila političke odnose”, objašnjava Heine.
Uvode li Kina i SAD svijet u novi Hladni rat: Evo kako su podijeljene šahovske figure
“Kina je odavno shvatila da postoje velika područja svijeta s ogromnom potrebom za finansiranjem razvoja. Međunarodne institucije tu potrebu nisu adekvatno pokrivale te su diskursi demokratije bili puno manje zanimljivi od novca za izgradnju cesta, luka i željeznica. Kroz ovaj ekonomski put [Kina] je gradila političke odnose”, objašnjava Heine.
Uvode li Kina i SAD svijet u novi Hladni rat: Evo kako su podijeljene šahovske figure
2014-04-11
Burkina najavljuje službeni kraj operacija francuskih trupa na svom tlu
Piše Le Figaro s AFP-om
Objavljeno prije 55 minuta , ažurirano prije 30 minuta
https://www.lefigaro.fr/international/le-burkina-annonce-la-fin-officielle-des-operations-des-troupes-francaises-sur-son-sol-20230219
Piše Le Figaro s AFP-om
Objavljeno prije 55 minuta , ažurirano prije 30 minuta
https://www.lefigaro.fr/international/le-burkina-annonce-la-fin-officielle-des-operations-des-troupes-francaises-sur-son-sol-20230219
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Macron ga ne vadi...
» Hrvatski Macron. vi
» Macron usridu!
» Macron izvan kontrole
» Macron ga ne vadi...
» Hrvatski Macron. vi
» Macron usridu!
» Macron izvan kontrole
Page 1 of 2