Užas u SAD: preskačite doručak ako nemate novaca
Page 1 of 1
Užas u SAD: preskačite doručak ako nemate novaca
Da biste uštedjeli novac, preskočite doručak
THEE WALL STREET JOURNAL: Nekoliko osnovnih namirnica za doručak doživjelo je naglo povećanje cijena zbog savršene oluje lošeg vremena i izbijanja bolesti—i stalnih učinaka ruske invazije na Ukrajinu.
Cijene jaja porasle su za 8,5% u siječnju u odnosu na prethodni mjesec i porasle su za 70,1% tijekom prošle godine, što je najveća godišnja stopa od 1973. Najsmrtonosnija zabilježena epidemija ptičje gripe opustošila je jata peradi diljem SAD-a, što je dovelo do porasta cijena jaja porasla više od bilo kojeg drugog artikla u trgovini 2022. godine, prema informacijskim resursima Inc. Zalihe jaja u SAD-u bile su 29% manje u posljednjem tjednu prosinca 2022. nego na početku 2022., prema USDA-i.
Smrznuti, negazirani sokovi i pića—kategorija koja uključuje smrznuti sok od naranče—porasli su za 1,5% u siječnju u odnosu na prethodni mjesec, a godišnji porast od 12,4% najveći je u više od desetljeća. Uzgajivači naranči u Floridi beru svoj najmanji urod u gotovo 90 godina, rezultat smrzavanja, dva uragana i bolesti citrusa koja pustoši njegove nasade.
Žitarice za doručak skromnije su porasle u siječnju u odnosu na prethodni mjesec—samo 0,4%—ali cijene u ovoj kategoriji porasle su 15% tijekom godine, dijelom zbog visokih globalnih cijena žitarica koje su rezultat poremećaja povezanih s ratom u Ukrajini.
Za ljubitelje doručka možda bi bilo bolje da popiju samo šalicu kave—ali uzmite pečenu, a ne instant kavu. Cijene pržene kave prošlog su mjeseca pale za 0,1%, ali je instant kava porasla za 3,6% mjesečno za instant kavu.
https://www.wsj.com/livecoverage/cpi-report-today-january-2023-inflation/card/to-save-money-maybe-you-should-skip-breakfast-fSd6mz0miaAPhUFb2jgy
................................
Troše 120 milijardi na Ukrajinu, a svojim građanima savjetuju da ne doručkuju, ako nemaju novaca.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas u SAD: preskačite doručak ako nemate novaca
sramotno je da neki amerikanci misle na hranu, u situaciji kada je svaki cent potreban ukrajini...
Članak Wall Street Journala koji čitateljima, koji sasvim ozbiljno savjetuje da preskoče doručak kako bi uštedjeli novac, brutalno je propraćen na društvenim mrežama.
U članku pod naslovom 'Da biste uštedjeli novac, možda biste trebali preskočiti doručak', Wall Street Journal primijetio je da su rastuće cijene hrane udarile na mjesečni budžet većine ljudi.
Cijene svakodnevnih namirnica poput kruha, sira i jaja porasle su između 10 i 30 posto u posljednjih nekoliko mjeseci. Najznačajnije je da je cijena jaja -- jedne od najpopularnijih namirnica za doručak -- porasla za čak 49 do 70 posto u odnosu na prošlu godinu.
"Ljubiteljima doručka možda bi bilo bolje da popiju samo šalicu kave", primijetio je novinar Gabriel Rubin u članku WSJ-a koji je naišao na oštre reakcije na internetu.
"Ako preskočite doručak, ručak i večeru, možete uštedjeti još više novca", glasio je još jedan sarkastičan tweet.
U članku pod naslovom 'Da biste uštedjeli novac, možda biste trebali preskočiti doručak', Wall Street Journal primijetio je da su rastuće cijene hrane udarile na mjesečni budžet većine ljudi.
Cijene svakodnevnih namirnica poput kruha, sira i jaja porasle su između 10 i 30 posto u posljednjih nekoliko mjeseci. Najznačajnije je da je cijena jaja -- jedne od najpopularnijih namirnica za doručak -- porasla za čak 49 do 70 posto u odnosu na prošlu godinu.
"Ljubiteljima doručka možda bi bilo bolje da popiju samo šalicu kave", primijetio je novinar Gabriel Rubin u članku WSJ-a koji je naišao na oštre reakcije na internetu.
"Ako preskočite doručak, ručak i večeru, možete uštedjeti još više novca", glasio je još jedan sarkastičan tweet.
crvenkasti-
2014-04-17
Ja sam rekao da su kokoske odlican biznis ovde, ovi me nisu
demantovali.
Problem su ti alavi u ocima a vala i u dusi.
Stavi 100.000 kokoski, jedna se zarazi i svih 100.000
pobiju, sto kasnije uzrokuje haos.
Da se bazira na manjim proizvodnim tackama, ne bi imao
krizu.
Neko ima 10-30 kokoski i ok si.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
To su i Industrijska jaja.
Sada neka gaje i neka prodaju preko Ebay/Amazon.
Prosecna Amerikanka vise voli da se kurva za novac,
nego da zaradi vise od jaja.
Industrija pukla, Ameri izvisili.
Sada neka gaje i neka prodaju preko Ebay/Amazon.
Prosecna Amerikanka vise voli da se kurva za novac,
nego da zaradi vise od jaja.
Industrija pukla, Ameri izvisili.
2014-08-25
Irci su umirali od gladi i bezali u USA, jer su sadili jednu vrstu
krompira.
Kasnije su shvatili da sade vise sorti i ako jedna ode pod led,
tu su druge kao i kokoske.
Imas tih nekoliko velikih kompanija, parkiraju milion kokoski
, jedna se zarazi i sve odu.
Mozda sam vukao za Tyson Foods robu, mislim da jesan,
Reefer i ta prica smrznuto.
Danas, ako bih vukao nesto kamionom, meso i tako ta
prica, ne bih iz principa pa da plati koliko hoce.
Zivotinje ko ne zna da tretira posteno, ne treba da iskoriscava
a kamoli ubija.
Vidim veceras ovde Whole Meat cufte 300 grama i neku
pljeskavicu, 9.87 eura kg, sto je cena gumenog sira.
Moracu da probam.
2014-08-25
inače preskakanje doručka je jako jako zdravo(ovo nije šala). ali ovi debili nisu mislili na zdravlje nego da se sprdaju. ali sve jedno.
btw lako se naviknuti, nakon dva tri preskočena doručka, niste više gladni ujutro.
btw lako se naviknuti, nakon dva tri preskočena doručka, niste više gladni ujutro.
Ja ne doručkujem jer mi se ne jede ali ovakvi savjeti su prilično licemjerni.
Tako au moje starce u exJu uvjeravali kako je paprika puno zdravija i ima više C vitamina od limuna kad nije bilo limuna.
Tako au moje starce u exJu uvjeravali kako je paprika puno zdravija i ima više C vitamina od limuna kad nije bilo limuna.
I dorucak i rucak, dovoljna je vecera.AssadNaPodmornici wrote:inače preskakanje doručka je jako jako zdravo(ovo nije šala). ali ovi debili nisu mislili na zdravlje nego da se sprdaju. ali sve jedno.
Uz to potrebno je dobro odraditi barem 6-14 sati teskog posla.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:I dorucak i rucak, dovoljna je vecera.AssadNaPodmornici wrote:inače preskakanje doručka je jako jako zdravo(ovo nije šala). ali ovi debili nisu mislili na zdravlje nego da se sprdaju. ali sve jedno.
Uz to potrebno je dobro odraditi barem 6-14 sati teskog posla.
Nema shto,domoljuban savjet rvatima da prije pokrepu::::)))
catabbath wrote:Ja ne doručkujem jer mi se ne jede ali ovakvi savjeti su prilično licemjerni.
Samo da ti kazem ,znanost je dokazala davno da C vitamina ima vishe u paprici nego u limunu.Pa jebo ga ti nije sve C vitamin ako je kiselo tako da ih nisu lagali kao shto ti tvrdish:::))
AssadNaPodmornici wrote:inače preskakanje doručka je jako jako zdravo(ovo nije šala). ali ovi debili nisu mislili na zdravlje nego da se sprdaju. ali sve jedno.
Evo josh jedna dezinformacija koja se plasira na ovakvim glupim mjestima i to je ono najstrashnije jer ce netko prochitati i povjerovati.Posebno hrvati su skloni vjerovati u lazi,jer je laz za njih primamljivija od istine zato shto lazuci ne trebash se truditi i biti logichan,prirodan itd.nego lupaj po unaprijed smishljenom klisheu i boli te kurac za napisano.
Odi kod bilo kojeg lijechnika i reci mu to pa cesh vidjeti shto ce ti odgovoriti.Elem,dovoljno je pogledati zivotinjski svijet.Zivotinje kada se probude idu prvo traziti hranu da imaju dovoljno energije po danu.Sa schwabama se ne slazem skoro ni u chemu ali sam nauchio neshto i od njih,a po njima je doruchak najvazniji shto mi zvuchi logichno a za vecheru kazu da je najbolje dati svome neprijatelju.
Ja osobno jedem samo jednom dnevno i to ruchak koji je izmedju 14-16 sati.Neshto kao Autofagija.Kroz usta ulazi zdravlje ali i bolest.Po meni (a to vec trubim godinama) bogati su oni ljudi koji se zdravo hrane.Sjecam se prije par godina ,u Zagrebu odem na plac i zelim neshto kupiti organsko i na svaki nachin prirodno jer mi je pun kurac americhkog GMO ,ali avaj i tu ste se amerikanizirali.Pomirishem a nishta (ako voce ili povrce nema aromu ne kupujte to sranje jer je izraslo ili u stakleniku bez sunca ili je GMO).Imam 20 god.svoj vrt i ne tretiram ga nikakvim jebenim pesticidima pa je uzivanje otici i nabrati svoju salatu,blitvu,mladi krompir,zelje (za bosance kupus) itd.Ljudi bi se trebali vracati prirodi i shto je moguce vishe uzgajati svoju hranu.
mentalitet wrote:AssadNaPodmornici wrote:inače preskakanje doručka je jako jako zdravo(ovo nije šala). ali ovi debili nisu mislili na zdravlje nego da se sprdaju. ali sve jedno.
Evo josh jedna dezinformacija koja se plasira na ovakvim glupim mjestima i to je ono najstrashnije jer ce netko prochitati i povjerovati.Posebno hrvati su skloni vjerovati u lazi,jer je laz za njih primamljivija od istine zato shto lazuci ne trebash se truditi i biti logichan,prirodan itd.nego lupaj po unaprijed smishljenom klisheu i boli te kurac za napisano.
Odi kod bilo kojeg lijechnika i reci mu to pa cesh vidjeti shto ce ti odgovoriti.Elem,dovoljno je pogledati zivotinjski svijet.Zivotinje kada se probude idu prvo traziti hranu da imaju dovoljno energije po danu.Sa schwabama se ne slazem skoro ni u chemu ali sam nauchio neshto i od njih,a po njima je doruchak najvazniji shto mi zvuchi logichno a za vecheru kazu da je najbolje dati svome neprijatelju.
Ja osobno jedem samo jednom dnevno i to ruchak koji je izmedju 14-16 sati.Neshto kao Autofagija.Kroz usta ulazi zdravlje ali i bolest.Po meni (a to vec trubim godinama) bogati su oni ljudi koji se zdravo hrane.Sjecam se prije par godina ,u Zagrebu odem na plac i zelim neshto kupiti organsko i na svaki nachin prirodno jer mi je pun kurac americhkog GMO ,ali avaj i tu ste se amerikanizirali.Pomirishem a nishta (ako voce ili povrce nema aromu ne kupujte to sranje jer je izraslo ili u stakleniku bez sunca ili je GMO).Imam 20 god.svoj vrt i ne tretiram ga nikakvim jebenim pesticidima pa je uzivanje otici i nabrati svoju salatu,blitvu,mladi krompir,zelje (za bosance kupus) itd.Ljudi bi se trebali vracati prirodi i shto je moguce vishe uzgajati svoju hranu.
pa daj neku cigansku a ne samo američke i švapske ,,, a sereš na nji ka ja yugu
Gast- Guest
škutor wrote:mentalitet wrote:AssadNaPodmornici wrote:inače preskakanje doručka je jako jako zdravo(ovo nije šala). ali ovi debili nisu mislili na zdravlje nego da se sprdaju. ali sve jedno.
pa daj neku cigansku a ne samo američke i švapske ,,, a sereš na nji ka ja yugu
A shto ocesh?Ciganima samo mozesh kurac popushiti:::)))Njih boli kurac za drzavu ,oni gdje god zive muzu svaku,evo chak i Ameriku i boli ih kurac shto o njima tko misli dok vi ginete za druge a mislite da ste se borili za svoju drzavu.Evo neka me ovdje bilo tko razuvjeri u to.Samo neka mi napishe ,gdje se donose politochke odluke,tko komanduje takozvanom hrvatskom vojskom i koja je hrvatska valuta.Eto 3 elementa drzavnosti i ja cu zacutati i nikada vishe necu napisati nishta pogrdno o toj tvojoj vukojebini.
mentalitet wrote:catabbath wrote:Ja ne doručkujem jer mi se ne jede ali ovakvi savjeti su prilično licemjerni.
Samo da ti kazem ,znanost je dokazala davno da C vitamina ima vishe u paprici nego u limunu.Pa jebo ga ti nije sve C vitamin ako je kiselo tako da ih nisu lagali kao shto ti tvrdish:::))
Je ali od paprike ne možeš napraviti limunadu, tortu, čaj s paprikom...jebe mi se ako je zdravija, u tome je poanta.
Dođeš u britiju, naručiš 2 deci piva a konobar ti donese dec vode, jer je zrdavija.
Similar topics
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Reiner organizirao molitveni doručak
» Prvi molitveni doručak u Beogradu
» DP-ovci dobili poziv na molitveni dorucak u Washingtonu
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Reiner organizirao molitveni doručak
» Prvi molitveni doručak u Beogradu
» DP-ovci dobili poziv na molitveni dorucak u Washingtonu
Page 1 of 1